Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kamburluk.

DaidaFlu

Öne çıkan mesajlar

ben de uzman değilim ama içeriyi doldurmak, ete iskelet taşıtmak gibi şeyler yazıyosun abi. kamburluk bel kaslarındaki sorunlardan olur ama bu özel bir tedavi gerektirir. sen bu adama git içini doldur kilo al dersen adamın beli yağ depolayıp daha da kambur hale gelebilir.

ben de bu arada zayıflığa ömrünü adamış biriyim, boyum 1.78. yıllar önce 52 kilolara kadar gördüğüm oldu ama sigarayı falan bırakınca 55-56'larda kitlendi.
son 4 aydır diyetiysenle çalışıyorum ve şuanda 71 kiloyum.

öncelikle 57 kiloda kilosunun az olması sorunu hariç herhangi bir sağlık problemi olmayan birinin bu tarz bir "taşıyamama" durumuyla alakası olamaz. yani her zayıf adam iskeletini etlere taşıtamaz gibi bir anlam yaratmak komik. zayıflık (1.80 adamın 48 kilo olması durumu değil tabi) genel anlamda insanı bu şekilde aniden etkileyen bir sorun değildir.

tabii ani kilo kaybıyla edinilmiş zayıflıktan bahsetmiyorum. o zaman sorun olur. benim bahsettiğim doğumundan beri kendini zayıf diye tanımlayan ektomorf insanlar.

ek olarak iç doldurma falan dediğin şey ne bunu düşündün mü?

mesela örnek vereyim; 57 kiloda 1.82 adamın o iskeleti taşıdığını düşündüğün et(kas) kütlesi, 70 kiloda 1.82 adamın kas kütlesiyle de aynı olabilir. aradaki fark tamamen yağ oranından olabilir. yağların iskelet taşımada bir faydası olacağını düşünmüyorsundur heralde. bişeyi taşıyacak bi alet varsa o da kastır. yağ olsa olsa yük olur.

zayıf adam vücudu şu açıdan sağlıksızdır.
yağ oranın yüzde 12-14 gibi değerlerin altındadır mesela. sağlıksızsındır. soğukta daha çok üşürsün, hastalıklara direncin düşer.
ama bu da böyle ölümcül bir sağlıksızlık değildir.
benim 9-10'dı eskiden mesela. forumda da vardı 7'ler 8'ler hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bende bu bağlamda yazdım kilo alması gerektiğini

182 ye 55 le ne kadar yağlı/yağsız olursan ol
cılızsındır
yeterli gelmez

kas yoğunluğun düşükse, spor yapmıyorsan vucud ağırlığın sana yük olarak gelir
kambura yatarsın çabuk yorulursun

mesela ben yemek yiyerek değil
spor yaptıktan sonra yemek yersme kilo alabiliyorum

kaslarını geliştirmessen kemiklerini taşımakta zorlanırsın bu kadarbasit
182-57 de her zmana için bu konu için komik bir orandır
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

mesela örnek vereyim; 57 kiloda 1.82 adamın o iskeleti taşıdığını düşündüğün et(kas) kütlesi, 70 kiloda 1.82 adamın kas kütlesiyle de aynı olabilir. aradaki fark tamamen yağ oranından olabilir. yağların iskelet taşımada bir faydası olacağını düşünmüyorsundur heralde. bişeyi taşıyacak bi alet varsa o da kastır. yağ olsa olsa yük olur.

70 kiloyla-57 kilo kıyaslamasında: aynı dış görünümde olamazlar ama yakın olabililer
avantajlı, kuvvetl, atletik olan taraf 70 kiloluk kişidir

benim anlatmak istediğim bu
bir de 13 kilo sıkıştırmak da zor be
Sosyal ağlarda paylaş

tabi ki de kas kütlesi her zaman sağlıklıdır. kimse adama spor yapmamasını önermedi. tabi belinde tıbbı müdahale gerektiren bir sorun varsa önce doktor gerekir. spor daha kötü yapabilir.

senin herşeyden önce hatan köylü babaanne gibi etin kemiğini taşıyamaz yavrum demen.

metabolizması hızlı adamın kas kütlesi az olmak zorunda değildir. çok da olamaz ektomorf bireyin kas kütlesi doğal haliyle ama senin bahsettiğin iskeleti taşıyamaz durumundan bahsediyorum. kamburum dediği olay basit bir duruş bozukluğu olabilir.

hızlı metabolizmalı kişinin kilosu yağ oranından düşüktür. bu düşüklük kastan olmak zorunda değildir. dediğim gibi kas oranın "etini" taşıyamayacak bir boyuta ulaşmışsa bu apayrı bir problemdir. standart zayıf bilgisayar oynayan her adamın başına gelecek bir şey değildir durup dururken. (Ancak duruş bozukluğu bu tür insanların çok büyük oranında bulunan birşeydir.)

yağ oranı ölçümüne gelirsem de; mr kesin sonuç verebilir ama yağ oranını türlü şekillerde ölçebilir ortalamasını alabilirsin. yine gerçek sonuca oldukça yaklaşırsın. zaten ne kadar fark oynayabilir?

hala 70 kilo 57 kilo kıyaslıyor ve içeride neler olduğunu hiç düşünmüyorsun. hatta örneğimde atletik olan dediğinde fazladan 13 kilo varken bunun kesin atletik olabileceğini düşünüyorsun. yani 13 kilo yağ atletizm veriyor?

ha hakkaten 13 kilo fazla olan daha atletik olabilir. ama emin ol o fazla 13 kilo yağından değil genetiğindendir. :) benim bu örneği baştan vermemin sebebi kas oranlarının aynı olacak olmasıydı. okumadın mı ne yaptın?

herşeyi geçtim; 2 kişi aynı kiloda aynı boyda olup çok farklı vücud tipine sahip olabilir. buna zaten hiç değinmeye sıra bulamadık bile.
Sosyal ağlarda paylaş

işte onu ben de yapıyorum benim de belim ağrıyor kambur duruyorum. kiloyla ilgisi yok yani olayın yaptığı şeyle ilgisi var. zayıfken de ağrıyordu şimdi de ağrıyor işte. bel ölçüm aynı olduğuna göre 13 kilo yağ almamışımdır heralde. bi insan günde 2 saatini spora ayırıp 10 saat pc başında yamuk yumuk yine oturabiliyor sonuçta. kaslısın diye pc başında bel ağrın azalmıyor ki.

spor yapmasın kilo almasın demiyorum yani. ama burada asıl değişmesi gereken şey yamuk yumuk oturması olmalı, kemikleri etlere taşıtması değil asdafda
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

çok mu zor anlamak düzgün boy-kilo daki kaslı atletik adam daha zinde olur
boynu beli daha az yorulur

kemik ermesi disk kayması da yoksa kambur durmaz

zor değil bu doğru bir laf. ama senin "düzgün" terimini anlayamamandan sorun çıkıyor.

bak adamın genel kilosu düzgün olmayabilir ama kas kütlesi düzgün olabilir. baştan beri bunu anlatıyorum. adam zayıf diye anında sonuca varıp sen önce kilo al demek yanlıştı başından beri.

eksik olan yağ oranıdır belki bu da başka sorunlara yol açar. bu topicte hiç olmayan şeyler bunlar da.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

182-62 dese hadi bir nebze haklı olabilrsin diycem ama
57 diyor

182ye 57 dünyanın hiç bir insanı için dzgün bir oranı ifade etmez

yahu etmez zaten. ben eder demiyorum. kas kütlesi normal değerdeyse dediğim gibi yağ oranının düşüklüğünden kaynaklı sorunlar çıkar işte. kas oranı düşükse senin dediğin tarzda sorunlar çıkar. bütün olay direk olarak sonuca varmandan çıktı. bende uzun uzun bunu anlatmıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Red said:

kadınların 50-60 kilo araladığında olduğu bu dünyada 50 kiloluk erkeğin yeri yok ya.

Cinsel aktivite sirasinda yeterli darbe kuclvveti olusturacak momentumu elde edemez insan 50 kiloyla ya.

75 kiloluk adamdan 1.5 kat daha hizli olmasi gerek.

+1 abi bazal metabolizmayla idare falan eder 182/57 kilo luk vücut ki biliyosunuz ki extra aktiviteye ayıracak enerji yoktur o vücutta.
of amma vurdum sdfasd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...