Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Algoritma konusunda Java vs. C#

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar genel olarak algoritmalarla uğraşıyorum da c# bakarken mühendislikten bir hoca java'yla işini daha az acı çekerek yaparsın dedi. Ona bakmaya başladım ben de, tutorial falan buldum nette onları takip ediyorum şimdi ve c#'tan daha rahat ilerliyorum ama milletin paylaştığı kodları c#'ta anlayabilirken java kodlarını anlayamıyorum.

Mac'te eziyet çekmeden yazabilmem vs. çok çekici ama yarı yolda c#'tan vazgeçip java öğrenmemi gerektirecek ne var onu merak ediyorum.

Öğrenip yapacağım tek şey traveling salesman, postman vs. problemleri çözdürmek olacak.

(Bir de mac için eclipse ide nasıldır? Daha iyisi var mı? Pek araştırmadım.)
Sosyal ağlarda paylaş

Java yazmak için Eclipse bence her platformda ideal. Biraz hantal falan ama yolumu o kadar rahat buluyorum ki bazen C#'ta bile aramıyorum değil sdf

Amacın algoritmaları öğrenmekse LINQ gibi bi nimet varken C# çok daha iyi olabilir ya. O listeye mi attım şuraya mı attım acaba unuttum mu lan bu nası for demene gerek kalmadan sade sade yazar okursun, kafan rahat olur.

Ha, Java da şart bence ama onu da OOP ya da design pattern öğrenirken beraberinde çıkarmak iyi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bu aralar genel olarak algoritmalarla uğraşıyorum da c# bakarken mühendislikten bir hoca java'yla işini daha az acı çekerek yaparsın dedi. Ona bakmaya başladım ben de, tutorial falan buldum nette onları takip ediyorum şimdi ve c#'tan daha rahat ilerliyorum ama milletin paylaştığı kodları c#'ta anlayabilirken java kodlarını anlayamıyorum.

Mac'te eziyet çekmeden yazabilmem vs. çok çekici ama yarı yolda c#'tan vazgeçip java öğrenmemi gerektirecek ne var onu merak ediyorum.

Öğrenip yapacağım tek şey traveling salesman, postman vs. problemleri çözdürmek olacak.

(Bir de mac için eclipse ide nasıldır? Daha iyisi var mı? Pek araştırmadım.)

Amacın algoritmaları yazmaksa Python ya da Jython'la bunu yapmak çok daha mantıklı. Saçma syntax hatalarıyla uğraşmamış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

amacın algoritmaları yazmaksa dilin önemi yok
design pattern öğrenceksen herhangi bir ool işini görür.

hah bende sunu diyecektim.
yani algoritma kasacaksan ki algoritma kasmktan kastini anlamadim.
Her hangi bir oob dil yeterli olacaktir.
ama memoryle ugresmak istemiyorum falan diyorsan java veya c# hangisini istersen sec.
Bide tam oalrak ne algoritmasindan bahsediyoruz. Eger data structures and algoritms ise is birazcik daha degisiyor. Ama dedigim gibi javada olur, C# da
Sosyal ağlarda paylaş

java tavsiyesi vermesinin nedeni muhtemelen mühendislikten olması çünkü temel algoritma mantığı verilirken çok alanda kullanılıyor öğrenmesi de zor değil diye java ile başlanıyor bir çok fakultede. yoksa kalkıp illa java öğrenmeni gerektirecek bir durum yok diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

aquila said:

algoritma icin ayri dil ogrenmesin diyorum.

Ha pardon. Dogru degismissin o zaman.

Bu arada eclipse denmis. Yil 2014 arkadaslar. IntelliJ Idea varken kimse eclipse kullanmiyor.

kullanmayı bilirsen kullanılıyor.
büyük ide'lerinin hepsinin önemli continuous integration yazılımları ile entegrasyonları, önemli 3rd party test toolları ile uyumlulukları var.
ha ama büyük firma isen support desteği olan bir ide kullanmak zorundasın. yoksa ne netbeans'in ne eclipse'nin bir intellij'den bir jbuilder'dan eksikleri yok, yeri geldiğinde fazlaları var.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine çalışmaya başlayınca aklıma geldi.

Benim derdim elimde mesela problem var, problemi çözecek algoritma da var ama onu yazdırıp da problemi çözemiyorum. O ayakta patlıyorum.

Bir de nette algoritmalarla ilgili adam akıllı tutoriallar, örnekler falan hep mühendislik, cs falan okumuş/okuyan insanlar için. Bu dönem gidip 1. 2. sınıf cs derslerine gireyim dedim sırf işin temelini kapayım diye ama zerre vaktim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...