deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Bu aralar genel olarak algoritmalarla uğraşıyorum da c# bakarken mühendislikten bir hoca java'yla işini daha az acı çekerek yaparsın dedi. Ona bakmaya başladım ben de, tutorial falan buldum nette onları takip ediyorum şimdi ve c#'tan daha rahat ilerliyorum ama milletin paylaştığı kodları c#'ta anlayabilirken java kodlarını anlayamıyorum. Mac'te eziyet çekmeden yazabilmem vs. çok çekici ama yarı yolda c#'tan vazgeçip java öğrenmemi gerektirecek ne var onu merak ediyorum. Öğrenip yapacağım tek şey traveling salesman, postman vs. problemleri çözdürmek olacak. (Bir de mac için eclipse ide nasıldır? Daha iyisi var mı? Pek araştırmadım.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 eclipse iyi, java ogrenmek işine yaramıyosa c# devam et zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 bence hoca c# öğrenmeye başlasın yavaştan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Java yazmak için Eclipse bence her platformda ideal. Biraz hantal falan ama yolumu o kadar rahat buluyorum ki bazen C#'ta bile aramıyorum değil sdf Amacın algoritmaları öğrenmekse LINQ gibi bi nimet varken C# çok daha iyi olabilir ya. O listeye mi attım şuraya mı attım acaba unuttum mu lan bu nası for demene gerek kalmadan sade sade yazar okursun, kafan rahat olur. Ha, Java da şart bence ama onu da OOP ya da design pattern öğrenirken beraberinde çıkarmak iyi olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 deadwoll said: Bu aralar genel olarak algoritmalarla uğraşıyorum da c# bakarken mühendislikten bir hoca java'yla işini daha az acı çekerek yaparsın dedi. Ona bakmaya başladım ben de, tutorial falan buldum nette onları takip ediyorum şimdi ve c#'tan daha rahat ilerliyorum ama milletin paylaştığı kodları c#'ta anlayabilirken java kodlarını anlayamıyorum. Mac'te eziyet çekmeden yazabilmem vs. çok çekici ama yarı yolda c#'tan vazgeçip java öğrenmemi gerektirecek ne var onu merak ediyorum. Öğrenip yapacağım tek şey traveling salesman, postman vs. problemleri çözdürmek olacak. (Bir de mac için eclipse ide nasıldır? Daha iyisi var mı? Pek araştırmadım.) Amacın algoritmaları yazmaksa Python ya da Jython'la bunu yapmak çok daha mantıklı. Saçma syntax hatalarıyla uğraşmamış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 amacın algoritmaları yazmaksa dilin önemi yok design pattern öğrenceksen herhangi bir ool işini görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Algoritmaları yazacağım evet, C# daha göz önünde, daha rahat kaynak bulurum vs. diye onu öğrenmeye başlamıştım. Pythonu falan hiç araştırmamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 senko said: amacın algoritmaları yazmaksa dilin önemi yok design pattern öğrenceksen herhangi bir ool işini görür. hah bende sunu diyecektim. yani algoritma kasacaksan ki algoritma kasmktan kastini anlamadim. Her hangi bir oob dil yeterli olacaktir. ama memoryle ugresmak istemiyorum falan diyorsan java veya c# hangisini istersen sec. Bide tam oalrak ne algoritmasindan bahsediyoruz. Eger data structures and algoritms ise is birazcik daha degisiyor. Ama dedigim gibi javada olur, C# da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 baba aynılar zaten ya ama eclipse cok rahat ya <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 O hocaya soyle de mumkunse bilmedigi konularda yorum yapmasin. Algoritma ogrenceksen en dogru tercih python. Benden once de soylenmis. Dilin syntax ve semantigini ogrenmekle ugrasacagina mis gibi algoritmalara yogunlasirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 algoritma ogeniceksen, algoritma ogren, dil ogrenmene gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Teoriyi implement etmeden saglikli ogrenemez. Anlatilan kodu implement etmek baya onemli ogrenme surecinde. Yarin is mulakatina gittidiginde de kimse sana pseudo code ile yazdirmaz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 algoritma icin ayri dil ogrenmesin diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 java tavsiyesi vermesinin nedeni muhtemelen mühendislikten olması çünkü temel algoritma mantığı verilirken çok alanda kullanılıyor öğrenmesi de zor değil diye java ile başlanıyor bir çok fakultede. yoksa kalkıp illa java öğrenmeni gerektirecek bir durum yok diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 aquila said: algoritma icin ayri dil ogrenmesin diyorum. Ha pardon. Dogru degismissin o zaman. Bu arada eclipse denmis. Yil 2014 arkadaslar. IntelliJ Idea varken kimse eclipse kullanmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 paralı diil mi o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 bir aydan uzun sure eclipse kullanmaya mahkum olacagima degil 500 5000 dolar bile veririm beles editionu da var ayrica ~~ c#'da israrciysan mono var direk .net'i karsilamasa da bu arada, osx'te kullanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 olabilir ama paralıyla belesi karşılaştırmak abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 google'a IntelliJ Idea Key yazinca ilk olarak cikiyor adamin teki yollamis ahahahahah. Bu sirada eclipse bazen katil etecek gibi olsa dahi candir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Deacon said: aquila said: algoritma icin ayri dil ogrenmesin diyorum. Ha pardon. Dogru degismissin o zaman. Bu arada eclipse denmis. Yil 2014 arkadaslar. IntelliJ Idea varken kimse eclipse kullanmiyor. kullanmayı bilirsen kullanılıyor. büyük ide'lerinin hepsinin önemli continuous integration yazılımları ile entegrasyonları, önemli 3rd party test toolları ile uyumlulukları var. ha ama büyük firma isen support desteği olan bir ide kullanmak zorundasın. yoksa ne netbeans'in ne eclipse'nin bir intellij'den bir jbuilder'dan eksikleri yok, yeri geldiğinde fazlaları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2014 Yine çalışmaya başlayınca aklıma geldi. Benim derdim elimde mesela problem var, problemi çözecek algoritma da var ama onu yazdırıp da problemi çözemiyorum. O ayakta patlıyorum. Bir de nette algoritmalarla ilgili adam akıllı tutoriallar, örnekler falan hep mühendislik, cs falan okumuş/okuyan insanlar için. Bu dönem gidip 1. 2. sınıf cs derslerine gireyim dedim sırf işin temelini kapayım diye ama zerre vaktim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Bu arada çok güzel bir çözüm değil belki ama R kullanmayı biliyorum iyi kötü, onu kullanıyorum şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 işin okulunu boşuna mı okuduk la biz sdf tabiiki de cs öğrencilerine göre olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Ben boşa okudum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar