Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstifa Olayı

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Ben geçen gün günlükte dert yanmıştım. İşyeri sözde kurumsal diye geçmekte içine girdiğinde kurumsallıktan 5 gömlek uzak diye belirtmiştim.

Ben şimdi gireli 20gün oldu bu 20günde pes ettirdiler.O dert yandığım gün beni 14 saat çalıştırdılar ve satış diye girdiğim işte 12 saat depodaydım. Hayatım boyunca depoda çalışmadım tecrübeli de değilim. Neden nasıl becerdim bilmiyorum ama kollarım mosmor oldu, çürükler oluştu. Omuzdan başlayarak en az 7-8 tane ayrı ayrı yerde mevcut.

Hayatım boyunca ya sigortasız ıvır zıvır çalıştım ya kendi işimizde çalıştım bi yerde de zaten kısmi süreli sigortalı çalışmıştım, süre dolunca çıktıydım.

Şimdi ben istifa etmek istiyorum ama 1 aylık maaşım da çöpe gitsin istemiyorum. Prosedür nasıl? Ne gibi haklarım var ya da var mı? Sonuçta ne çalışma saati ne koşulları ne de başka bişeyleri bana söylendiği gibi. Bugün istifamı versem ne zaman ayrılabilirim? Ya da koşullardan dolayı 23 günlük paramı isteyip bugün terk edebilir miyim?

Bi aydınlatın yahu
Sosyal ağlarda paylaş

ilk girdiğin iki ay deneme süreci, ertesi gün çıkabilirsin, paranı da vermek zorundalar üstüne yatamazlar.

tek istisnası eğer iş öncesi eğitim vs. gibi bişeyler imazaladıysan onun ücretini kesebilir/isteyebilirler. onun dışında bas git direk 2 ayın dolmadıysa.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

ilk girdiğin iki ay deneme süreci, ertesi gün çıkabilirsin, paranı da vermek zorundalar üstüne yatamazlar.

tek istisnası eğer iş öncesi eğitim vs. gibi bişeyler imazaladıysan onun ücretini kesebilir/isteyebilirler. onun dışında bas git direk 2 ayın dolmadıysa.

Yok işte şu durum var. 2 ay deneme süreci diye geçiyo bizde de. Tanıdık vasıtasıyla girdim bugün kendisiyle de görüşcem. Kendisi de müdür yardımcısı bi de.

Sözleşme falan yapmadım. Sadece belgelerimi verdim 1'inde işe başladım.
Sosyal ağlarda paylaş

bırak onlar kovsun seni
baştan konuştuğunuz gibi hareket et

sanırım tecrübe olsu boş durmayayım diye girmişsin o zaman kaybetcek bir şeyin olmaz

bunları yapmadan önce ilk maaşının bankaya yatmasını bekle yalnız
haftaya başlamadan önce bu rahatsızlıklarını dile getir

bu işten geleceğe dönük olarak bir bekletin olmadığı için shiç bir şeyi sineye çekmek zorunda değilsin
kısaca çıkar masaya vur
Sosyal ağlarda paylaş

Henüz konuşamadım. Tanıdığa söyledim, çok olmuş fazla yapmış konuş müdürle falan dedi.

Konuşmak nasip olmadı dün izinliydim bi toplantı vardı onda da iyi davrandı bişey diyemedim.

Bugün bi fırsat kollucam. Eğer böyle bi depoda tutma bütün gün veya fazla çalıştırma tarzı takılırsa. Ya da herhangi bir sebepten azarlamaya kalkarsa konuşcam.

Forgiver evet dediğin gibi girdim. Ağustos döneminde askere gidicem dye girdim. Hatta 2-3 ay çalışırım askere gidene kadar olan parayı yerim diye gittim. Ancak dayanamadım yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gittim konuştum müdürle başladım şikayetlere. Depocu değilim, öyle bi yapım da yok yapabileym. Tabi yardım ederm ama saatlerce depoda kalırsam ne verimli olurum ne de ben mutlu olurum dedim. Sonra fazla saat çalıştığımı bu durumda daha fazla devam edemiceğimi söyledim. Bugün yarın 8er saattim 5 er saate düşürdü anında. Memnunlarmış dün 1 saat erken saldılar.

Bakalım kritik hafta önümüzdeki hafta eğer yine fazla fazla saatler yazarsa bırakıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

DoruK said:

Yok işte şu durum var. 2 ay deneme süreci diye geçiyo bizde de. Tanıdık vasıtasıyla girdim bugün kendisiyle de görüşcem. Kendisi de müdür yardımcısı bi de.

Sözleşme falan yapmadım. Sadece belgelerimi verdim 1'inde işe başladım.

sözleşme yapmadıysan maaşı bekle paranı al öyle
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

daha 1 ay bile çalışmadığındna ötürü patates işçi konumundasın o yüzden ben ayrılıyorum dediğinde kimse 2 ay daha çalışcan demez :) derlerse bana vaad edilenle işin alakası yok işçi mahkemesine giderim de hem paranı verirler hem de çıkışını :)

Ya zaten 4 gün sonra 1 ay oluyor, alıcam 1'inde maaşımı. Yapmadım sözleşme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...