Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Glass bu eksilerine ragmen tutabilir mi..?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

bence use case önemli, hayatımda use case olmadığı zaman kendimi boşlukta hissediyorum. herkesin bi use case'i olmalı ama gerçekten iyi bir use case'i olmalı. mesela benim use case'im bana göre iyi bir use case ama başkasınınki için aynı şeyi söyleyemem. onun use case'i onu bağlar sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

BalisticGel said:

Günlük kullanımda anlık yol tarifi, hava durumu, haber bilgisi, Google Gogglesı kullandın mı bilmiyorum ama istediğin herşeyi taratıp internette aratabiliyorsun. Birinin resmini taratıp kim olduğunu ne iş yaptığını görebiliyorsun, yazıyı algılayıp çeviri yapabiliyor yada kullandığın dildeyse direk üzerinden arama yapıp bilgi verebiliyor. Anında resim çekme, vidyo kaydetme.Gelecekte app geliştirilip 2d 3d haritalama yapmak mümkün olabilir. Bide bunun lens şeklinde kullandığını düşün. Askeri alanda yardımını saymakla bitmez sanırım. Biraz hayal gücünü çalıştır faydasını görüceksin. Ha zararlarına gelirsek; veri hırsızlığı ve kişisel haklara saldırı konusunda zararları büyük olabilir. Bununda önüne yasalarla ve app denetimiyle geçmek mümkün olabilir.

bak ben sana birkac use case veriyim:
askeri alanda dedigin gibi
tip alaninda (ameliyatlarda vs.)
kolluk alanlarinda (polis ve ozel guvenlikler)

ama hava durumuna haberlere bakmak icin bu aleti alana diyecek bise bulamam yani.

gunluk kullanim alani hakkaten yok. specific kullanim alanlari olacaktir ama su anki hali ile degil, 3-5 yil sonraki hali ile tahminen.
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat olarak ulaşılabilir olduğunda alınmasında bir sıkıntı görmüyorum ben. Elini kullanmadan hallediyorsun her şeyini, araç kullanan, ellerini fiziksel hasardan dolayı kullanamayan için yada yolda yürürken kafanı telefona gömüp önüne gelene çarpmak yerine gözlükten ses komutlarıyla işini halletmek çokta kötü bir "use case" değil.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

µh said:

güvenlik
navigasyon
iletişim
kamera
saat-hatırlatma

milyon tane şey geliyor insanın aklına, şu aleti nasıl amaçsız buluyorsunuz. muhtemelen ilerde lens versiyonları, cep telefonu gibi vazgeçilmez bir şey olacak. kaç yıla olur onu bilmem.

guvenligi anlamadim da
diger yazdklarini telefonu acip Apps menusuden bakarak yazdin heralde.

telefonu tarif ettin gozlugu degil.

telefon yerine gözlükten kullanacaksın? eskiden de telefon yerine bilgisayardan kullanılıyordu.

güvenlik olayı da şöyle, ilerde 24 saat kayıtta kalırsa eğer o gözlükler insanlar kendini çok daha güvende hissedecektir çünkü birisi sana bir şey yapmak isterse 2 kere düşünecek.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

telefon yerine gözlükten kullanacaksın? eskiden de telefon yerine bilgisayardan kullanılıyordu.

güvenlik olayı da şöyle, ilerde 24 saat kayıtta kalırsa eğer o gözlükler insanlar kendini çok daha güvende hissedecektir çünkü birisi sana bir şey yapmak isterse 2 kere düşünecek.

kafasına sumsuğu koduğum gibi gözlük mözlük kalmaz
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

derse giricen ok glass record dicen kayıt edicek çıkıcan dersten eve giderken ok glass özet anam dicen. use case sizin yaratıclığınıza kalmış. Kimi tabletin usecasini göbeğimin üstünde video izlemek hoşuma gidiyor diye tanımlar kimi tabletinden şirketini yönetir.

telefonla kayit edemiyon mu? koy kenara kaydetsin.

dersi kaydetmeye ihtiyaci olanlar derste uyur tavani kaydeder o alet.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

reampage said:

derse giricen ok glass record dicen kayıt edicek çıkıcan dersten eve giderken ok glass özet anam dicen. use case sizin yaratıclığınıza kalmış. Kimi tabletin usecasini göbeğimin üstünde video izlemek hoşuma gidiyor diye tanımlar kimi tabletinden şirketini yönetir.

kafan yukarı bakarak mı uyuyosun sen bilader kafanı masaya koymuyor musn
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

reampage said:

telefon ne ya, ne kadar gereksiz. dersi kaydetmek isteyen kamerayla gider derse.

ornek ogrenci

http://galeri3.uludagsozluk.com/196/olacak-o-kadar%C4%B1n-olacak-o-kadar-oldu%C4%9Fu-y%C4%B1llar_204952.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...