Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux arayüzleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu konuya GERGE'den bir ilgi bekliyorum açıkcası. Yeni bir bilgisayar topluyorum. 2 adet işletim sistemi kuracağım. Windows 8.1 ve Linux aklımdakiler.

Yazılım işlerimi Linux'de gerçekleştirirken oyunlarımı windowsda oynamayı düşünüyorum.

Linux için önerebileceğiniz neler var bana mesela dökülün biraz
Mesaj tarihi:
Seele said:

linux'dan anliyorsan. erkek adamin iletisim sistemi gentoo. yoksa ubuntu yükle gec.

Anlamıyorsam neden gentoo kullanmıyorum ki zor mu?

Visual Studio kullanamıyoruz zannımda Linux üzerinde diye okudum. Neyse çok kasmadan Windows üzerinde kullanırım bende sadece visual'i napak
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
VS calismiyor, evet.

Ubuntu LTS yukle bence. Epey iyi o. Normal Ubuntu pek tavsiye edecegim bir sey degil ama. Ya da Crunchbang yukle. Bu ikisi disinda Arch var bir de iste ama Linux konusunda deneyim olmadan olmaz o.

Tavsiyelerim bunlar dagitim olarak.
Mesaj tarihi:
Birde hangi desktopu tavsiye edersiniz. KDE, Gnome, XFCE duydum şimdiye kadarda başka kullanıp "şunsuz yapamıyorum" dediğiniz desktop var mı ?

LTS dediğin şu zımbırtı değil mi GERGE -> http://www.ubuntu.com/download/desktop/
Mesaj tarihi:
Ben yazana kadar cevap gelmiş. Neyse yollayayım yine de.

Öncelikle işinizi Linux tarafında sorunsuz halledebiliyor musunuz ona bakın derim. Yoksa her türlü işinizi (oyun, yazılım vs) Windows tarafında yapabildiğiniz için çabucak geri dönmek isteyecekseniz ufak tefek problemlerde dahi veya Linux sevdanız birçok kişi gibi epeyi kısa olacak.

Buraya kadar sıkıntı yoksa donanımı iyi seçmekte fayda var. Zamanında edindiğim güncel donanımın o zamanki sürücüleri sıkıntılıydı. Kabloyla dahi internete bağlanabilmek için sürücüleri derleyip, elle gömmem gerekmişti.

Bu yüzden anakartı ve grafik kartınızı iyi seçin derim. En son durum nedir bilmiyorum (nVidia sürücülerini açmıştı Linux için, AMD'nin de sürücü durumuna bakmak lazım) ama masaüstü-Linux tarafı için nVidia daha sorunsuz bir tercih olmuştur gözlemlediğim kadarıyla.

Günümüzdeki işlem gücüne sahip makineler için normal kullanımlarda dağıtımlar arası uçurum yok. O yüzden paketleri tek tek derleyeceğiniz ya da kurulum için uğraşacağınız dağıtımlar yerine Ubuntu gibi hazır dağıtımlara yönelin başlangıçta. Alıştıkça gerisini getirirsiniz zaten. Bu arada evet, yeni çıkan 14.04 sürümü LTS'dir Ubuntu'nun.

Bahsettiğiniz DE'lerin hepsi de belirli bir süredir üzerinde çalışılan masaüstleri. O yüzden deneyip karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır. Ubuntu ile ilk başta Unity'ye bir şans verin bence.

elemantary OS'i de deneyebilirsiniz.

http://elementaryos.org/
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O, evet.

Arayuz olarak genelde Openbox ile kendi kurdugum bir seyi (Crunchbang cok sane bir Openbox ile geliyor bu arada, kalbimde ayri bir yeri var) ya da Xfce'yi tercih ediyorum. Unity de iyi epey ama Xfce minimalist yaklasimiyla hosuma gidiyor.

Bu ucune bak bence DE olarak. Xfce ile basla; cok basit gelirse Unity'ye kay, daha minimalist olsun dersen Obenbox'a.
Mesaj tarihi:
Şimdi konusu açılmışken soruvereyim şurada, kaşıntım tuttu gene.

14.04 yükleyip kullanan oldu mnu ? nasıl ilk izlenimler.

Ondan sonra şu Elementary OS merak ettim , baya iyi gibi duruyor, Onu kullanan oldu mu ? Nedir düşünceniz.

Bunları Laptop Msi Ge 70-20e 267TR 'ye yüklemeyi düşünüyorum.

Raid 0 olarak mSata ekledim.
Destekliyor mu bu elementary Os Raid 0 ? Şekil şemal baya hoşuma gitti.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Elementary OS tavsiye etmem. Luna ilk release'leri gibi. Bekleyin, otursun bir. Is yapacak insan yuklemesin, universite ogrencilerine kalsin simdilik o. Kararlilik cok onemli Linux'de, sirf bu nedenler ben artik sadece RHEL tabanli Scientific gibi dagitimlar, Debian ve Ubuntu LTS kullaniyorum. Arch'i da biraktim.

Ubuntu LTS sanirim normal bir kullanici icin en iyi tercih 12.04 ciktigindan beri. Benim gibi bie kullanici icin de en iyi tercih. Onu kullaniyorum zaten. 14.04'e daha gecmeyecegim ama. 7-8 ay sonra belki.
Mesaj tarihi:
O zaman GERGE'yi dinleyip Ubuntu + Gnome olarak şansımı denemek istiyorum. Visual Studio olayı kötü oldu biraz ama windowsdan devam ederiz artık
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Mutter tabanli home-brewed DE ile minimalist Ubuntu LTS Elementary. DE'nin ilk kullanimi oldugundan ama sorunlar yasanmasi olasi araclariyla.
Mesaj tarihi:
son kullanıcı için kesinlikle Linux Mint öneriyorum.

Ubuntu tabanlı zaten. Cinnamon DE olanı yükleyin derim. Oldukça stabil.

http://blog.linuxmint.com/?p=2489

Muhtemelen soru gelir,

Mate olan Gnome 2 Cinnamon olan Gnome 3 üzerine inşa edilmiş.

Ubuntu nun leş arayüzü ile uğraşmayın hiç..
  • Yeni Oluştur...