vivavale Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 abi kelime köklerini araştır. mesela Bakara suresi 208 der ki, 'Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslâm’a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.' arapça metinde İslam diye geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 kötü olan her zaman insanlardır. ona buna bok atmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 bence insanlar da değildir tercihlerdir. insanın tercihleri insanı iyi ya da kötü yapar. off ne felsefe yaptım. demek istediğim şu abi, gezi olaylarında polise gül uzatıp anlayış bekleyen irade ve ona karşı şiddet ile karşılık veren irade. bu yüzden Tanrı özgür irade vermiştir insana. Doğada hiçbir canlıda yoktur özgür irade, karar verme, muhakeme yeteneği vs vs. kur an çevirilerinde çok rastlarsınız, Allah insanın kötü olmasını istemiştir günah işler, kötülük yapar. Bu çevirilerde çok büyük yanlış var. İnsan ister iyiyi ya da kötüyü, tamamen insnaın kendi elindedir bu. İnsan iradesini ortaya koyar Allah da bu durumu yaratır. diyeceksiniz ki neden, melek gibi olsaydık; kötülük, vahşet, kıyım, savaşlar aklınıza kötüyü temsil eden herşey bunların hepsini insan yapıyor. Bir de aklınıza iyiyi temsil eden herşey gelsin. bunları da insan yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 milyonlarca insan yanlış anlıyor bi siz doğru anlıyorsunuz zaten. koskoca 3 kıta ülke anlayamamış hepsi yanlış çevirmişse sen indirememişsin o kitabı abi. seed etmemişler bozuk yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 vivavale said: bence insanlar da değildir tercihlerdir. insanın tercihleri insanı iyi ya da kötü yapar. off ne felsefe yaptım. demek istediğim şu abi, gezi olaylarında polise gül uzatıp anlayış bekleyen irade ve ona karşı şiddet ile karşılık veren irade. bu yüzden Tanrı özgür irade vermiştir insana. Doğada hiçbir canlıda yoktur özgür irade, karar verme, muhakeme yeteneği vs vs. kur an çevirilerinde çok rastlarsınız, Allah insanın kötü olmasını istemiştir günah işler, kötülük yapar. Bu çevirilerde çok büyük yanlış var. İnsan ister iyiyi ya da kötüyü, tamamen insnaın kendi elindedir bu. İnsan iradesini ortaya koyar Allah da bu durumu yaratır. diyeceksiniz ki neden, melek gibi olsaydık; kötülük, vahşet, kıyım, savaşlar aklınıza kötüyü temsil eden herşey bunların hepsini insan yapıyor. Bir de aklınıza iyiyi temsil eden herşey gelsin. bunları da insan yapıyor.Tanrı gerçekten bir din göndermek isteseydi onu Araplara göndermezdi merak etmeyin. Onun yerine her topluma dili iyi konuşan zeki canlılar atardı. 1600 yıl geçmiş insanlar hala anlam tartışması içinde. Ama sorsan en aptal insan bile anlayacak şekilde yazılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banadamilolo Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Arapların oww yeah biz seçilmiş halkız diyerekten müslümanlık bize geldi demesi aslında ne kadar günahkar,sapıtmış bir halk olduklarını ortaya çıkartıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Ren said: milyonlarca insan yanlış anlıyor bi siz doğru anlıyorsunuz zaten. koskoca 3 kıta ülke anlayamamış hepsi yanlış çevirmişse sen indirememişsin o kitabı abi. seed etmemişler bozuk yani. yo tarihe baktığın zaman doğru anlayanlar da var. ama yaşatmışlar mı? mesela İmam ı Azam. Mezhep tartışmalarını bi kenara bırak gerçekten dini doğru anladığını düşündüğüm nadir şahsiyetlerdendir. @balistic abi postunu gördüm arttırıyorum. Tanrı neden bir melek indirmemiş insanlara? senin sorun ve buna benzeyen sorular senden önceki insanlar tarafından da çok sorulmuş araştırmak istersen kur an da belli surelerde karşına çıkar. ayrıca kur an ın arapça olmasının tek nedeni onu tebliğ edecek olan insanın arap olması, arapça konuşması başka hiç bir nedeni yok. tevrat ibranice dir mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Saeros said: peki yumurta zararlı mı değil mi şimdi zararlı değil raad ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Valla bence bir güç veya karma gibi bişey kesin var, ama daha detayında Tanrı mı GökTengri mi Allah mı Ruh mu Doğa mı Ra mı yoksa Zeus mu Odin mi orası karışık, kim haklı bunca medeniyet içinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 vivale abi kendimizi kandırmayalım bak 1400 1500 yıl geçti insanların 1500 yıl önce gönderilen bir kitaba kafa patlatarak bugünkü değerleri bulmasını bekliyorsunuz. lan madem bu kadar insan kafa patlatacak zibilyon tane tarikata ayrılıabilecekti neden kitap gönderdi abi? kitap göndermese bu kadar mezhep çıkamazdı lan. hadi çıktı diyelim. insanlar kitap var abi vardır hikmeti diye bağlı kalmazlardı köhne düşüncelerine. hadi onu geçtim. hani son kitaptı bu olm? öyle kod yazmış ki başka platformlara uygulayınca bug oluyor abi. bugün telefonlarımızda bug olunca fıttırıyoruz şirketlere sövüyoruz. koskoca allah lan. final sürüm bu mudur. bak bir değil, on değil, elli değil, üçyüzelli değil, dokuyzyüzelli değil, binyüzelli de değil, TAM BİNDÖRTYÜZDÖRT yıl geçmiş. gözünü seveyim artık insanları bir kağıt parçasına muhtaç bırakmayın. matbaa çıkınca koskoca bir avrupa level atladı, gözünüzü seveyim açın beyninizi kullanın okuyun ya. neyin muhafazakarlığını yapıyorsunuz yani. iphone1 geldi kullandın devrim getirdi tamam iyi. ama millet iphone5e geçti yani bırakın. hala uzun perde gibi kıyafetle gezen var ya. çölde misin birader bezelyeler rahat etsin istiyorsun. adam kutuba gidecek beyaz perde üstünde takke. bu mudur. cehape zihniyeti gibi zihniyet. düşünen ve isteyen ortak akıldan ala kitap mı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banadamilolo Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Yarına çıkacağımız nerden belli, yaşayın hayatınızı, inanmayın dine felan sevişin, etrafa tecavüz edin,hırsızlık yapın,birbirinizi kazıklayın en iyisi böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 sen inan ya, inanmayınca sapıtıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
incdarkness Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 cevirmende bokluk var bence allah yolluyo muhammed ceviremiyo tam gercek allah bu degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 arkadaşlar allaha inanmayacaklar cehennem azabından yanacak haberiniz olsun kaynak sağlam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 12 sayfa? hala kitlenmedimi lan bu konu? şaşırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 yanmaktan korksak benzin icmeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 VAAAAAAAAAAAAAAAAAAYYYYY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 atesli qizlar eqlesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Ren said: vivale abi kendimizi kandırmayalım bak 1400 1500 yıl geçti insanların 1500 yıl önce gönderilen bir kitaba kafa patlatarak bugünkü değerleri bulmasını bekliyorsunuz. abi şu şekilde diyeyim sana 1400 sene kısa bir süre insanlık için 5000 sene ya da 10.000 sene farketmez abi doğru her zaman doğrudur. yanlış da her zaman yanlışdır. bundan 1400 sene önce de insan öldürülüyordu, dolandırıcılık vardı, ölçüde tartıda hile yapılıyordu vs. vs. nedir abi gelişmiş dediğin dünya nufusunun yarısından fazlasının açlık sınırının altında yaşaması mı ya da sömürünün daha da gelişmesi mi? o zaman geçmişten günümüze değin varlığını sürdüren metinleri ya da yasaları yok sayalım. mesela İngiltere yönetimi, ya da özgürlükler ülkesi Amerika nın anayasası? said: lan madem bu kadar insan kafa patlatacak zibilyon tane tarikata ayrılıabilecekti neden kitap gönderdi abi? kitap göndermese bu kadar mezhep çıkamazdı lan. hadi çıktı diyelim. insanlar kitap var abi vardır hikmeti diye bağlı kalmazlardı köhne düşüncelerine. tarikatçılık yapan, mezhepleri icad edenlerin tamamı insandır. hiçbirinin referansı kur an değildir abi kusura bakma. ben de nefret ediyorum mezhepçilik yapanlardan. Hristiyanları geçtik mezhep ve tarikatlarda. Irak da, Suriye de, Orta doğu da hergün bu mezhep belası yüzünden insanlar ölüyor. Lanet olsun o mezhep saçmalığını körükleyen insanlara. uzağa da gitmemize gerek yok kendi ülkemizde mezhepçilik alası var. o çok övülen osmanlı, binlerce alevi katletti sadece bu mezhep saçmalığı yüzünden. Mezhep konusunda dem vurma abi, emin ol ben senden daha çok yaralıyım bu konuda ve bunun dinle uzaktan yakında hiçbir ilgisi yok. said: hadi onu geçtim. hani son kitaptı bu olm? öyle kod yazmış ki başka platformlara uygulayınca bug oluyor abi. bugün telefonlarımızda bug olunca fıttırıyoruz şirketlere sövüyoruz. koskoca allah lan. final sürüm bu mudur. Baktığın yere bağlı abi. bakışında bozukluk varsa baktığın şeyi istediğin kadar çevir düzelmez. bakışını düzeltmen lazım. said: bak bir değil, on değil, elli değil, üçyüzelli değil, dokuyzyüzelli değil, binyüzelli de değil, TAM BİNDÖRTYÜZDÖRT yıl geçmiş. daha geriye git, şimdi nemrutlar yok mu, firaunlar yok mu, zulum, işkence yok mu? ya da yusuflar yok mu, insalık için uğraşan musalar, ibrahimler yok mu? said: gözünü seveyim artık insanları bir kağıt parçasına muhtaç bırakmayın. matbaa çıkınca koskoca bir avrupa level atladı, gözünüzü seveyim açın beyninizi kullanın okuyun ya. meseleyi kağıt parçası olarak görmen çok basite indirgemendir. önemli olan ne dediğidir, içindeki bilgidir. said: neyin muhafazakarlığını yapıyorsunuz yani. iphone1 geldi kullandın devrim getirdi tamam iyi. ama millet iphone5e geçti yani bırakın. hala uzun perde gibi kıyafetle gezen var ya. çölde misin birader bezelyeler rahat etsin istiyorsun. adam kutuba gidecek beyaz perde üstünde takke. bu mudur. cehape zihniyeti gibi zihniyet. bunu bana mı söylüyorsun. lol yazdıklarımı okumadığını ya da şartlandığını düşünüyorum abi. muhafazakarlık, statükoculuk ve bunun gibi tarzlardan nefret ederim. ben daima aklı ve düşünceyi savunurum. said: düşünen ve isteyen ortak akıldan ala kitap mı olur. düşünme, muhakeme, kafa yorma kur an da 100+ yerden fazla geçer. çünkü düşünme olmadan, akıl sağlığı olmadan iman edemessin. o yüzdendir ki içki ve uyuşturucu maddeler yasaklanmıştır. o yüzdendir ki sarhoşken namaz yasaklanmıştır. akla bu kadar önem veren bir kitap var abi elimizde neden bunu kullanmayalım ya da neden bunu ortak payda olarak kullanmayalım. Bakara suresini 282. ayeti, uzun bir ayet ama 1400 sene öncesinden günümüze yansımış. al sana ticaret hukuku; 'Ey iman edenler! Belli bir vade ile karşılıklı borç alış verişinde bulunduğunuz vakit onu yazın. Hem aranızda doğruluğuyla tanınmış yazı bilen biri yazsın. Yazı bilen biri, Allah'ın, kendisine öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın da yazsın. Bir de hak kendi üzerinde olan adam söyleyip yazdırsın ve herbiri yazarken Rabbi olan Allah'dan korksun da haktan birşey eksiltmesin. Şayet borçlu bir bunak veya küçük bir çocuk veya söyleyip yazdıramıyacak durumda biri ise velisi doğrusunu söyleyip yazdırsın. Erkeklerinizden hazırda olan iki kişiyi şahit de yapın. Şayet iki tane erkek hazırda yoksa, o zaman doğruluğuna güvendiğiniz şahitlerden bir erkekle iki kadın ki, birisi unutunca, öbürü hatırlatsın, şahitler de çağırıldıklarında kaçınmasınlar; siz yazanlar da az olmuş, çok olmuş, onu vadesine kadar yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında adalete daha uygun olduğu gibi; hem şahitlik için daha sağlam, hem şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Meğer ki, aranızda hemen devredeceğiniz bir ticaret olsun, o zaman bunu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Alım satım yaptığınız vakit de yine şahit tutun. Ayrıca ne yazan, ne de şahitlik eden bir zarar görmesin. Eğer onlara zarar verirseniz, o işte mutlaka size dokunacak bir günah olur. Üstelik Allah'dan korkun. Allah size ayrıntılarıyla öğretiyor ve Allah her şeyi bilir.' 1400 sene öncesi yine erken mesela bu ayet yanılmıyorsam Şuayb peygamberin kavmine gelen ve kur an da yer alan bir ayet ''Tartıyı adaletle tutup-doğrultun ve tartıyı noksan tutmayın.'' (Rahman Suresi Ayet 9) şu iki ayeti günümüze vur bakalım neler çıkacak ortaya. ''kur an metni ile statik, anlamı ile dinamik bir kitaptır.'' Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, çok güzel tarif etmiştir kur an ı bu sözle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 ateşlı kızlardan nereye getirdiniz ya konuyu offf yine kuran muran sıkılmadınız mı abi 1000 küsür yıldır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 ya keke garbage da olsa post kasıyoz iste. yetkililere seslendik ama sallamadılar bizi. zamanında ünlü bir pati ne demiş garbage da olsa bir şerefi var. sdsffdd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 ey iman edenler size kitabi yolladim, benden bu kadar. hadi eyvallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 ''kur an metni ile statik, anlamı ile dinamik bir kitaptır.'' Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, çok güzel tarif etmiştir kur an ı bu sözle. neden ciddiye alinmamasi gerektigini de aciklamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 ya ben senin demek istediğini anladım da sen benim demek istediğimi anlamadın. mesela amerikan anayasasını geliştirmek yerine bütün doğruları amarikan anayasası aslında bize söylüyormuşa getirmek saçma. o yüzden kağıt parçasına indirdim. bilgi alacak yeri okuyup alacaksın. sonrası bildiğin düz kitap yani. ki doğru bir değildir doğru yüzyıllar içinde düşünülerek değişir. örneğin vikinglerin zamanında ingilterede falan kadınları koruma altına almak doğruydu evliliklerde falan. ama bitti yani artık iki kadın alın kadınların memeleri küçükse 3. kadını alın ki meme ölçüleri toplamı en az F olsun falan bunlar komik yani. ben o beyaz giysilileri falan da sana hitaben yazmamıştım, öyle tipler var yani en azından bir kitaba bağlı kalınmadığında bunların kafası yanmıyor böyle. mesela cahil atayisler falan var seneler boyunca cahillikleri gelişiyor bunların. bugünün cahil atayisi "maymundan gelmiş slk :dDDD" kafasında 100 yıl sonra cahil atayis "quarkı dönse evrimleşecekti :dDDD" diyecek ama cahil müslüman hep default aynı metinde düşünüyor anlatabiliyor muyum. dünyanın sırrı 300 sayfalık metinde arıyor. yok mu? yoksa yok. doesnt exists. 404. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 @aquila reyz ciddiye alınmamış abi zaten. dini en çok kullananlar kesesini doldurma peşinde, hesap vereceğine kimse inanmıyor. yaşıyoruz bakalım, en nihayetinde ortaya çıkacak. her zaman yazdığım gibi en başında insan olalım, adam olalım. gerisi gelir bir şekilde. off aklıma şu geldi @ren panpa tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar