Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3-3 bitmelidir bu maç!!!Deniz Gezmiş...

Reumer

Öne çıkan mesajlar

büyük bir şevkle okuyorum yazılanları.

bu da belki birşey katabilir, ülkeyi tartışırken unutulmamalı.

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip

olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ve ölürken bile hala yaşasın lenin diye bağıran bir adam bana göre meczuptur.

ya onların ölürken bile yaşasın lenin diye bağırmalarının meczuplukla alakasını çözemedim açıkçası.. adamların uğruna savaştıkları şeyi bi başkası başarmıştı onu idol olarak görmeleri çok normaldir bu onların meczup olduklarını göstermez eğer ki başarmak istedikleri davanın örneklerini kendi milletimizden insanlar gerçekleştirseydi yaşasın ali,veli derlerdi.kişiye ve millete takılmamak lazım bence önemli olan ideoloji benzerlikleri ve farklılıklarıdır..[signature][hline]welcome to the machine
Sosyal ağlarda paylaş

ama gerçekleştirmek istedikleri şey tam olarak atatürkün gerçekleştirmeye çelıştığı şeyler değildi eet atatürk onlar için halk kahramınıydı,özgürlüü getirmede çok önemli bi adım atmıştı ama ondan daha başka şeyler getirmek istiolardı bu ülkeye zaten düzene karşılardı nası ve neden bağırsınlar atatürk diye??!![signature][hline]welcome to the machine
Sosyal ağlarda paylaş

ataturkten daha mi iyi biliyorlarmis yani neyin iyi neyin kotu oldugunu ? ataturkun sovyetlerle cok yakin iliskileri olmustu. ordan rejim transfer edecek olsa kendi ederdi .

dava adami olmalari ve olumu goze almalari daha once dedigim gibi bence onemli degil . mafyadaki fedailerde patir patir oluyor onemli olan ne icin olumu goze aldigin . bence tabii[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykinin bütün söylediklerine katılıyorum biri dışında.Deniz ve Atatürk'ün devrimci olduğunu söylemiş.Deniz yaşasaydı belki bir devrimci olabilirdi ama Atatürk bir inkılapcıdır.Devrim-inkılap ayrımını açıklamicam.İsteyen araştırıp farkını öğrenebilir.[signature][hline]|||||| || ||
|| || ||
|||| ||
|| || ||
|| || ||
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla deniz kimseyi öldürmedi absolut bunu nerden cıkardın?
Asılmayı hic bir zaman hak etmedi o ve arkadasları...
ODTÜ kantin meselesine gelelim belki bugün elinde kameralı telefonu düşük bel pantalonu,markalı elbiseleriyle ODTÜ kantininde bana dokunmayan bi yaşasıncı bi tavırla hic bi zaman oturmadı deniz...
zaten öyle olsaydı Deniz olmazdı.Kuşaktan kuşağa yaşıyacak ismi Türk solunun bir efsanesi olarak..
Bugün odtü mezunu olup eli kanlı amerikaya uşaklık edenlerden, üç kuruş para için haysiyetini satanlardan olmadı deniz.

son olarak
"bir coçuğumuz olursa adı deniz olmalı..
Deniz kadar engin,deniz kadar coşkun..
Adı deniz olmalı"[signature][hline]"Bu ülke ya Kemalistlerin olacak ya da hiç kimsenin!!"

Uğur Mumcu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 16 Aralık 2004 22:59 tarihinde demiş ki:
ataturkten daha mi iyi biliyorlarmis yani neyin iyi neyin kotu oldugunu ? ataturkun sovyetlerle cok yakin iliskileri olmustu. ordan rejim transfer edecek olsa kendi ederdi .

Buradan çıkan sonuç birileri bizim adımıza düşünmeli ve biz sadece onların dediğini harfi harfine uygulamalıyız. Sağ görüşteki insanlar için bu mantıklı bir önerme olabilir ama sol içinasla kabul edilemez bir şeydir. O zaman zaten statükocu olursunuz ki statükocu kişiler yapısı gereği sol değil sağdır.
said:
babboo, 16 Aralık 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Fedaykinin bütün söylediklerine katılıyorum biri dışında.Deniz ve Atatürk'ün devrimci olduğunu söylemiş.Deniz yaşasaydı belki bir devrimci olabilirdi ama Atatürk bir inkılapcıdır.Devrim-inkılap ayrımını açıklamicam.İsteyen araştırıp farkını öğrenebilir.

Atatürk 80 sonrasında inkilapçı olarak anılmaya başlamıştır. 80 öncesinde devrimci olan kişi bir gecede inkilapçıya döndürüldü darbe sonrasında. Eski ders kitaplarını inceleyecek olursanız inkilap tarihi dersinin adının devrim tarihi diye geçtiğini görürsünüz.

Şimdi TDK'dan bakalım inkilap ve devrim neymiş ne değilmiş

devrim (isim): Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik.
eskimiş İnkılâp.
İhtilâl.
eskimiş Çevrilme, katlanma, bükülme.

inkılâp ( isim (-lâ:bı) Arapça in®il¥b ) :Bir durumdan başka bir duruma geçiş, dönüşüm:
"Münevver Türk kadını inkılâptan çok evvel çarşafı atmış ve kaçgöçü kaldırmıştı."- P. Safa.
Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 17 Aralık 2004 09:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet dusunmeli ve ulkede bir seyleri degistirmek icin silaha sarilmanin ödleklik oldugunu , zora katlanamayacak kendimizi akıllı zannetmek demek oldugunu anlamali ve mesru yollar dururken neden boylece sacma sapan yollara basvurmamak gerektigini anlamaliyiz .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykin sen benim dediğimi anlamadın.Ben İnkılabın terim anlamına bakmanı isterim."Türk İnkılabı" dendiğinde yeni bir oluşum kastedilir.Devrim ise eski sistemin dahilinde gerçekleşir.Gereksiz kirletmeyelim forumu o yuzden PM şeklinde atarsan daha iyi olur yanıtını...[signature][hline]|||||| || ||
|| || ||
|||| ||
|| || ||
|| || ||
Sosyal ağlarda paylaş

devrim ve inkilabi tartismanin bir anlami yok . devrim mevcut rejimin degistirilmesi inkilap up-grade edilmesidir . ataturk devrimcidir . ne var ki bu ; gecmiste kendine kimlik bulmaya calisanlara "devrimci" sifatini kullanarak bir seyler yapma hakki vermez .

arkasinda halk destegi oldugu icin silaha sarilmakla ; halk destegi saglamak icin silaha sarilmak arasinda fark var .

hatta ben yanlis biliyormusum inkilap ve devrim ayni sey demekmis .

bkz. http://tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?Kelime=%20inkılâp : Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 17 Aralık 2004 20:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
[b]kulaktan dolma bilgi yerine darağacında üç fidan die bi kitap var onu oku,daha ii anlarsın demek istediklerini ve ne için savaştıklarını çünkü başkası sadece taraflı gözle anlatır..

ismine bakıyorum da pek tarafsız gibi gelmedi kitap.

[Bu mesaj everlasting tarafından 17 Aralık 2004 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hiç bir devrimci zorunlu kalmadıkça adam öldürmez.?

yapma allahaşkına kansız devrim olmaz lafı geldi bir an aklıma. birçok devrimde kan dökülmüş, insanlar öldürülmüştür. hz. muhammed zamanında da, atatürk zamanında da, che zamanında da vs. vs.
belli bir rejimi olan bir ülkede yaşıyorsan, devrim yapmya çalışırsan ve başarısız olursan sonunda idam edilirsin. başarılı olursan yendiğin insanları idam ettirirsin. deniz gezmiş başarılı olsaydı ona karşı çıkanları idam ettirmeyecek miydi?

[Bu mesaj everlasting tarafından 17 Aralık 2004 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 15 Aralık 2004 14:51 tarihinde demiş ki:
...4-) Hukukta verilen cezanın ve uygulanan şiddetin ölçülü olması ilkesi vardır. Yani 10 yaşında zayıf bir çocuk size yumrukları ile saldırırsa sizin onu çekip vurmanız meşru müdafaya girmez. Uyguladığınız şiddetin saldırı ile ölçülü olması gerekir. Aynı şekilde hiç kimseyi öldürmemiş (ne kendi eliyle ne de o yönde bir emir vererek) bir kişiyi ölümle cezalandırmak hiç bir hakkaniyet ölçüsü ile bağdaşmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CreepY, 18 Aralık 2004 12:43 tarihinde demiş ki:
belki dediğin gbi yaparlardı ama bunu çk istediklerinden değil kurdukları düzen değişmesin ve yıpranmasın diye yaparlardı bnce vahşet olsun diye değil..

işte o yüzden idam edilmiştir "denizler".
o günün şartları onu gerektiriyordu o demek. süleyman demirel i savunmak değil amacım ancak ben olsydım eğer o gün ben de aynı şeyi yapardım. türkiye zaten tam bir anarşi içindeyken bu anarşiyi destekleyen liderlerin bir şekilde ortadan kaldırılması gerekir. bu konuda duygusal yaklaşmanın bir anlamı yok bence...
Sosyal ağlarda paylaş

bütün yazıları okudum. bazı arkadaşlar deniz gezmişin davasına çok bağlı olduğunu bunun için ölümü göze aldığını o yüzden büyük biri olduğunu ifade etmişler. pkk da bunu yapıyor. kendi davaları için her gün ölüyorlar. onları da haklı buluyor musunuz? veya o zamanlarda tek çıkışın kendi düşünceleri olduğuna inanıp, kendi fikirlerini yaymak için her eline silah alan banka soyup adam kaçırsaydı ne olurdu? gezmiş birey olarak bakılınca iyi bir insan olabilir, gezmişin idamı haksız olabilir, ama şahsi fikrim onun bir kahraman olduğundan çok ülkeyi kaosa sürükleyebilcek bir suçlu olduğundan yanadır. kendi fikirlerini yasal eylemlerle; ülkeyi gezip kendi fikrinden olan insanlarla konuşup, tartışıp; gazetelerde dergilerde yazılar yayınlayarak, vs... yaymak varken; halk için gerilla eğitimi alıp, adam kaçırıp, silahlarla dolaşıp, banka soyan birisini fazla sevemiyorum malesef.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]

[Bu mesaj metboy tarafından 18 Aralık 2004 19:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

pardon sen teröristlerle denizleri mi benzetiyosun??!!yoksa onlara terörist mi diyosun?
yaa varya deniz gezmiş ölmesen öce demiş ki tamam biz ölüoruz da halkımız neden ödüğümüzü anlamzsa işte o zaman yazık olur..
ne yazıkki yazık oldu o gençlere...[signature][hline]welcome to the machine
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...