Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kullanım kolaylığı ve Windows'dan iMac'e geçiş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

GERGE said:

Windows'dan OS X'e geçiş yapana dört ölümcül tavsiyem şunlar:

PopClip kullan.
AppCleaner yüklemeden program silme.
Alfred Powerpack kullanmayı öğren.
Automator OS X'in en güzel özelliklerinden, kesinlikle kullanmayı öğren. Görsel Bash script gibi.

PopClip, Alfred, Automator bilgisayar kullanma alışkanlıklarını değiştiriyor; Windows ya da Linux kullanmam gerektiğinde PopClip ve Alfred'i çok arıyorum, kısayollarına basıp niye çalışmıyor filan diyorum.

Örnek Automator fikirleri paylaşır mısın? Mesela ne için kulanıyorsun?

Ben bir kez kullandım son 3 senede o da bir sürü fotoğrafı küçültmem gerekiyordu batch olarak, onda epey işe yaradı. Ama günlük hayatta kullanmıyorum yani.
Mesaj tarihi:
automator da evet çok büyük bir kolaylık. Mesela ben automator ı kendime mail atıp, konu başlığında hangi firma ismi yazıyorsa onun aylık excel dosyasını yine bana atmasını sağlamak için yada 1000 lerce pdf te bilmem ne renk kodunda ki renkleri beyaza çevirtip kırmızılarıda siyaha çevir dedikten sonra 10 sn sonra hazırlamak için yada smart folderları daha da smart ve aktif anlık değişimler için kullanabiliyorum ki sonsuz tane varyasyon var. Birde kısa bir google ile applescript takviyesi yaptığın zaman ne istersen onu yapabiliyorsun
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Günlük işler için kullanıyorum ben.

Lumia ile çektip OneDrive'a yolladığım yüksek çözünülüklü fotoğafları alıp otomatik olarak web kullanımına uygun şekilde Pictures içinde bir klasöre atıyorum.

Finder'da topluca seçip baskı yaptırmak için kullanıyorum.

Posta atarken çok kullanıyorum. Bunu eklenti yap gibi.

Word count, batch rename, dosya adına tarih ekleme gibi basit işler için kullanıyorum.

Lock screen modunda ekran koruyucusu açıyorum. PDF olarak basılan kıymetli evrakları otomatik encyrt filan edebiliyorsun sonra.

Custom klavye kısayolları var. Safari'deyken Optıon + D Deezer'ı açsın gibi.

Çok şey var. Yapamayacağın şey yok gibi aslında.
Mesaj tarihi:
xlaidehlevar said:

Loex said:

lütfen yapmayın arkadaşlar 2014 te ne mac i hiçbir artısı yok kelimenin tam anlamıyla ne görünş ne performans ne fiyat/performans

İki sistemide hergün kullanmasam inanıcam şu saçmalığına

bende iki sistemi hergün kullanıyorum hatta şuan bu mesajı macbook pro ile atıyorum

aklım almıyo insanlar hala nasıl macbook kullanabiliyo

neden o zaman macin var derseniz uzun hikaye duygusal falan
Mesaj tarihi:
Ben de Windows daha iyi diyenlerdenim.

Mac'e avast yukledim, silecem, silemiyorum delirtti.

Oyle sorunsuz bir alet degil. Customize etmeye calisirsaniz Windows'un cok daha basarili oldugunu goruyorsunuz.

Artisi nedir? Aga ben nette takilacam, Office kullanacam veya Linux-based serverlar icin development yapacam derseniz iyi.

Ben super-userim, herseye elimi atarim, ozellikle isletim sistemimin her yerde calismasini isterim derseniz Windows aga. Her turlu donanim ile calisiyor. Her ozelligi kullanmak icin oyle Macbook almaniza gerek yok.

Macbook sahibiyim. internette surf ederken aciyom, onun disinda windows partitionu aciyom. keske bu kadar para vermeseydim siradan bir laptop alsaydim yari fiyatina gelirdi. beklentilerimi karsilamadi.

linux da cok kullandim. cok zorladim. ubuntu kullandim baya. server'imda hala kullaniyorum ama end-user islemler icin Windows.

windowsun sadece bir isletim sistemi olmadigini, diger butun isletim sistemlerinden daha gelismis bir application-server oldugunu soyleyebilirim. Ondan dolayi surasi daha hizli daha yavas diye kiyaslamak dogru olmaz. ms-dos yuklersek en hizli o olur mesela.

Yine de 8gb ramli bir bilgisayarda ne mac ne windows ne linux performans farki hissetmezsiniz. 2gb ramlide hissedersiniz. windowsta sadece internette gezinmek icin bile 4gb ram gerekli. bu bir sorun degil tasarim. Bkz. androidde 3gb ramli telefonlar cikiyor ama iPhone hala 1gb ramlerde. Niye? Tasarim oyle, teknolojisi oyle, ama daha fazla feature, kolay development ve garbage collection gibi cok hos seyler sunuyo.

Kisaca ihtiyaciniza olani secin. Normal bir user icin hepsi ayni ihtiyaci karsilayacaktir. Paraniz varsa internette gezmek icin macbook air alin. Gerci chrome'a addon yukleyince kasilmaya basliyormus dfgfddfg bende pro var kasilmiyo pro tabi.
Mesaj tarihi:
Kullanım kolaylığı, daha az donanımla daha çok iş yapma(verim) uzun pil ömrü, ultra keskin çok acaip ekran, dizayn, kasa kalitesi...Bütün bunlara tek dezavantaj, fiyatın biraz uçuk olması.Zaten şu aletlerden bi kere satın alıyosun sonra bir ömür kullanıyosun.Geçen gün bir arkadaş 7 senelik düz mac bookunu kullanmayı anca bıraktı.

portable zımbırtıdan örnek vereyim.apple iphone a 1400 mah lık pil koymuş, samsung da 2600 mah lık pil koymuş.İkisininde pili 1 günde bitiyo.(İkisinide kullandım.kendi deneyimlerden bahsediyorum burada)Yani donanımla yazılım arasındaki ilişki anca bu kadar iyi olur diyorum.windows/Android,linux(generic derlenince) her bi halta uyacam ben hesabı aha böyle eşşek gibi sömürüyo pili.ios/osxte de adam demiş benim donanımım ortada.Ben buna en optimize işletim sistemini yazayım.Herkesin kafası rahat olsun.

Windowsda yapıyorumda osx de yapamadım dediğim hiç bir şey yok şu anda.osx de yapıyorum ama windowsda nah yaparım dediğim zemilyon tane şey var ama.

Apple mühendis kafasında sistemler üretiyo.Gerektiği kadar donanım gerektiği kadar performans.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Windows ekranına bakamıyorum ben rahatsız olmadan. FOnt rendering berbat. Gerçi Wİndows 8 ile biraz düzeldi ama hala OS X değil. WYSIWYG değil.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Windows ekranına bakamıyorum ben rahatsız olmadan. FOnt rendering berbat. Gerçi Wİndows 8 ile biraz düzeldi ama hala OS X değil. WYSIWYG değil.

bu olay retinadan dolayi. retina display yaptiklarinda windows fontlari da super olacak. ama haklisin su anda windows fontlari hafifce kareli malesef.

gerci bunun aciklamasi var. Microsoft fontlarin okunulabirligine odaklanirken Apple fontlarin guzel gozukmesine odaklaniyormus, dolayisi ile apple'in fontlari retina dislay olmadiginda bile daha iyiymis. ikisinin de artisi eksisi var yani.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Retina ile ilgisi yok, Air kullaniyorum ben. Sununla ilgisi var: Apple fontlari dogal olarak scale ediyor, Microsoft piksellere sabitliyor.

Surada da anlatmis: http://damieng.com/blog/2007/06/13/font-rendering-philosophies-of-windows-and-mac-os-x

Onun disinda biliyorsunuz, yillarda Linux kullandim ben. Arch Linux kullanicisiydim. Oradan OS X'e gecmek daha uygun ve dogal bir gecis. Windows cok yabanci.
Mesaj tarihi:
pulkas said:

Kullanım kolaylığı, daha az donanımla daha çok iş yapma(verim) uzun pil ömrü, ultra keskin çok acaip ekran, dizayn, kasa kalitesi...Bütün bunlara tek dezavantaj, fiyatın biraz uçuk olması.Zaten şu aletlerden bi kere satın alıyosun sonra bir ömür kullanıyosun.Geçen gün bir arkadaş 7 senelik düz mac bookunu kullanmayı anca bıraktı.

portable zımbırtıdan örnek vereyim.apple iphone a 1400 mah lık pil koymuş, samsung da 2600 mah lık pil koymuş.İkisininde pili 1 günde bitiyo.(İkisinide kullandım.kendi deneyimlerden bahsediyorum burada)Yani donanımla yazılım arasındaki ilişki anca bu kadar iyi olur diyorum.windows/Android,linux(generic derlenince) her bi halta uyacam ben hesabı aha böyle eşşek gibi sömürüyo pili.ios/osxte de adam demiş benim donanımım ortada.Ben buna en optimize işletim sistemini yazayım.Herkesin kafası rahat olsun.

Windowsda yapıyorumda osx de yapamadım dediğim hiç bir şey yok şu anda.osx de yapıyorum ama windowsda nah yaparım dediğim zemilyon tane şey var ama.

Apple mühendis kafasında sistemler üretiyo.Gerektiği kadar donanım gerektiği kadar performans.

kullanim kolayligi artisi = feature eksisi (cidden development-wise windows cok gelismis, ki bilmem kac yildir windows kullaniyoz alisamadiysaniz artik...)

uzun pil omru de apple ile ilgili degil, 10 saate varan baska laptoplar da var. benim 2 yil once aldigim asus ux31 10 saate yakin gidiyor, simdi neler cikmistir kim bilir.

dizayn, kasa kalitesi vs. islevsellik arayan gosteris aramayana koymaz ki casper laptop var la elmasi haric macbook'tan farki yok, ayni sekilde asus ux serisi vs birsuru seri var boyle.

donanim-yazilim iliskisi iyi denmesi olayina soyliyim. yillarca microsofta laf edildi, hala ediliyor herseye dominate ediyor diye. la apple yazilimini kendi donanimina ozel, sarj aletlerini bile kendi ozel micro-usb olmayan yuvasina ozel yapiyo. simdi bu iyi bisey mi kotu bisey mi?
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Retina ile ilgisi yok, Air kullaniyorum ben. Sununla ilgisi var: Apple fontlari dogal olarak scale ediyor, Microsoft piksellere sabitliyor.

Surada da anlatmis: http://damieng.com/blog/2007/06/13/font-rendering-philosophies-of-windows-and-mac-os-x

Onun disinda biliyorsunuz, yillarda Linux kullandim ben. Arch Linux kullanicisiydim. Oradan OS X'e gecmek daha uygun ve dogal bir gecis. Windows cok yabanci.

iste o olay okunulabilirlik vs guzel gozukmesi olayi. retina da buna cok yardimci oldu tabi, ozellikle ipad 2'den ipad 3'e gecince retina farkini fontlada cok rahat anliyorsun.

hakkaten apple fontlarina bakin font tertemiz ama dumduz degildir boyle, harfleri hafifce gariptir egri gibidir.

sonucta apple fontlarinin guzel gozukmesi ustun birsey degil. bu bir terazi, birinde baska arti digerinde baska arti var. ben okunulabilirligi secerim aslen.
Mesaj tarihi:
ha bu arada windows, win32 API ve .net o kadar gelismis ki font renderingini bile degistirebiliyorsunuz, mac gibi yapabiliyorsunuz.

bkz
https://code.google.com/p/mactype/
https://code.google.com/p/gdipp/
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Benim icin onemli cok. Typography hobilerimden biri. Microsoft'un dogalligi bozmaini istemiyorum. OS X diger iki isletim sisteminden daglar kadar onde. Tek rakibi Arch uzerinde Infinality.

gdipp benim sistemi calismaz hale getirmisti, mactype denemedim hic. Olmaz ama, font sistemlerini az-cok biliyorum; kolay degil degistirmek. Olmuyor zaten saglikli.
Mesaj tarihi:
hocam ubuntu'yu aciyodum ben laptopta wifi %50 daha az cekiyodu. windowsa geciyodum fulluyodu.

ubuntu ve mac kullanacaksaniz hardware secip bilgisayar almaniz lazim.

veya hazir macbook almaniz lazim.

windows icin mesela yolda wifi karti bulsan taksan en iyi performansla calisiyo.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Arch hic oyle degil. Ayni makine ile her acidan Windows'a gore daha iyi performans ve pil omru aldim. 3-4 farkli makinede denedim bunu ayrica. Ayni Apple'in yaptigi gibi senin sitemine gore orulmus isletim sistemin oluyor Arch ile. Ubuntu =/= Linux abi.
Mesaj tarihi:
Quote from: Quora - Why do people hate Windows

Balaji Viswanathan
Ex-Developer, Microsoft

[list=1]
[*] Hardware Explosion: Windows is required to support every darn hardware you have got. There is a combinatorial explosion when it comes to options from different vendors we have to support. From the sleek ultrabooks to $200 netbooks and millions of things inbetween, the engineers there have to support. Apple never had to worry about such an issue.

[*] Software Explosion: When we designed features, we should also think about every darn software in the world that used to run in Windows to provide backward compatibility. Whenever we broke the compatibility, we used to get angry mails from our partners. Many of the compatibilities were broken in Vista and thus it got trashed. Some of these darn programs were last updated in 1990s, but users (enterprise ones) still expected us to stay compatible.

[*] Channel Explosion: Microsoft sells through every darn channel possible and often Microsoft had little control over the channel. Vendors like HP often irritated in the kind of bloatware they added after we shipped the OS to them. Instead of hating HP/Dell/Best Buy or whomever is adding the crap, blame gets assigned on the most visible target on your screen: Microsoft.

[*] Competing against your past: Every web developer hates IE 6. So does Microsoft. The browser was ok when it was launched. But, the whole world changed since IE 6 was launched and the enterprises are reluctant to move away from the legacy stuff. Although by IE10, Microsoft has narrowed the gap with modern browsers, the legacy stuff gets used by enterprises and Windows get hated for no fault of theirs. Blame it all on corporate America that move like tortoises. On the other hand, there are no OSX "Puma" guys who expect their Mac to work with software released for Mountain Lion.
[/list]
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Arch hic oyle degil. Ayni makine ile her acidan Windows'a gore daha iyi performans ve pil omru aldim. 3-4 farkli makinede denedim bunu ayrica. Ayni Apple'in yaptigi gibi senin sitemine gore orulmus isletim sistemin oluyor Arch ile. Ubuntu =/= Linux abi.

bu olay ubuntu veya archla ilgili degil, linux kerneliyle ve wifi driveriyla ilgili. bir wifi driveri linuxta iyi performansli calismiyosa hicbir distroda calismaz. O distronun paketlerini guncel tuttugunu assume ediyorum ki ubuntu ve arch tutuyor.

Kisaca arch hic oyle degil diyemeyiz. Arch veya Ubuntuyla ilgili birsey degil.
Mesaj tarihi:
gerge yalnız or baya komik bi sayfa, verdiği örneklerin bi bi tarafı aliaslı digeri aliassız vs vs.

hani örnek gösteriicek doğrulukta bi ryazı değil o

"Neither of these may matter to a casual user but for professionals preparing material destined for high DPI (film or print) then it’s a world of difference. How can you layout a page on-screen and expect the same result on the page when the font isn’t the same width?"

ki su önermizaten cok komik, cünkü bütün tasarım ve baskıya hazırlık programları kendi text renderlarını yapar, gidip işletim sisteminin isterface için hazırlansmıs text renderer'ını kullanmaz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Normal kullanimda Windows'in pixellere gore font koydugu gercek ama. Dusuk cozunurlukte iyi belki ama 720p ve ustunde gereksiz kotu bence. OS'un kendisinde de boyle, tarayicilarda da boyle. Bir resim bulup bakmak yeterli. Hatta sanirim bu nedenle Word bile farkli render ediyor fontlari, emin degilim ama.
Mesaj tarihi:
evet cünkü font büyüklüğü aynı zamanda curling ve spacingi aynı ordanda eşitlemek zorunda değil, hatta aksine aynı oranda etkilememesi doğru olanda ondan..

neyse burada tartısılacak konu değil, bu.

zaten neden interface text'lerin scaleingiden bahsediyoruz anlamadım, nerdeyse hic bir zaman scale'lanmazlar.
  • Yeni Oluştur...