Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Developer olarak eksikligini hissettiginiz toollar / web serviceler

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Simdi her developerin bildigi, kullandigi, ihtiyac duydugu ama zaten var olan buyuk capli web serviceler veya toollar var, version control veya collaboration toollari gibi. Bunlarin yaninda bazi spesifik ihtiyaclara hitab eden kucuk capli seyler de var. Mesela Android developerlar icin XML de hazirlanan bir layouti java koduna donusturen bisey gordum gecen, baya isime yaradi.

Bu ikinci kategoriye giren, ihtiyac duydugunuz, cok da zor ve buyuk capli olmayan fakat belirli bir kitlenin isini kolaylastiracak biseyler var mi aklinizda? Online biseyler olabilir, atiyorum bi Eclipse plug-in olabilir vs.
Sosyal ağlarda paylaş

böle ufak ufak bilgiler verebilecek şeyler;

Hangi classın hangi classı çağırdığı, hangi metodların nerelerden çağrıldığını gösteren bi çizgisel şema olsa çok işe yarar.

Sonra, kapatılmayan ve açık kalmış bişi bi connection falan filan varsa onları gösteren bişi olsa.

bitane böyle kolayca açılıp kapanabilecek, test mekanı yaratan bişi olsa. Mesela benim solda test projem durur hep, böle yeni bişey deneyeceğim zaman ( koca programı çalıştırmak yerine her seferde ) orda denerim. Bunun için zırt diye dummy proj oluşturup, denemeden sonra silip kurtulacak bişi olsa güzel olur bence.

Programın fazla ram vs yediren, işlemci harcatan yerlerini tespit edip, o kısımları renklendirebilecek bişi olsa. süper olur he
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

ben varim da ne icin ariyorsun. LÜTFEN

E olm mesaj attim en son sana beni bi eklesene diye, ses cikmadi senden ben de kendim giristim.

Hatta sorularim var, hazir mesaji okumusken su tarafa alayim seni;

http://forum.paticik.com/read.php?6,7531535,7531535#msg-7531535

hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

soap ui kullanıyordum ben wcf testleri için vs in kendi wcftestclient i daha iyi geldi bana.
bir de visual studio 2013 ile debug moda güzellikler eklenmiş bir ara kurup deneyeyim.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/01xdt7cs.aspx
bugün vs in degisik özelliklerine baktım haftaya eclipse için bakacagım conditional breakpoint baya güzel birşeye benziyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...