Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benle alakalı değil ama , iş arama kafası ne iğrenç la

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Mesleğe ve rekabete göre çok değişiklik gösterebilir maaş sorma durumu.

Eğer rekabeti bol olan sektörde yüksek maaş istemek öz güven açısından faydalı olabilir ama o maaşı destekleyen nitelikte donanım ve birikim gerekli.

Zaten az çok sektörün aşağı yukarısını bilir iş verende iş arayanda.

Az deneyimli yada fark yaratabilecek bir niteliği olmayanlar maaş için piyasa ederinin en yükseğini söylemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz firma profili ile denoyla benim bahsettiğim baya bir farklı.

Ben adamın ne vereceğini biliyorum az çok. Adam da benim onunla çalışmam için ne vermesi gerektiğini biliyor. Bundan daha az verip ya tutarsa diyen adamlar var onlara da geri dönüş yapmam.

Bana sorulursa, benim önceliğim para değil birşeyler öğrenmek diyorum. Bir noktada onlar fiyat teklifini yapıyor zaten. Eleman alırken millet o elemana ne kadar vereceğini biliyor rahat olun siz. Ancak çok özel bir CV'niz olur, oxbridge/Ivy veya bir avrupa ülkesinde top 5 uniden bir undergradınız/masterınız vardır, adamın tam yapmak istediği yeni bir konuda deneyim/araştırmanız vardır, adamın piyasadaki tek rakibinde çalışmışsınızdır, o zaman adam size daha iyi bir ücret ve/veya çalışma şartı teklif etmeye razı olur. Onun dışında kusura bakmayın, ne CV'ler var.

Onun için ben birşeyler öğrenmek istiyorum diyorum, gerçektende hedefim bu, junior-mid lvlken aldığım maaşta 3ün 5in hesabını yapıp, ilerde kendi kendime para kazanmamı sağlayacak iş deneyimini heba etmek gibi bir niyetim yok. Bu gün 1k fazla alsam hayat tarzımda bir değişiklik olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

abi hiç maaş konuşmayın demiyorum, olayı yanlış anlamayın. ama acil eleman arayışı olmadığı sürece, bir firma'nın görüşme aşaması hiç olmazsa 2 - 3 adımdan falan oluşur minimum. ilk görüşmeden sormak, bana göre saçma. ben sorarım diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.

abi adam soruo. "sanane lan maaşını yerim sen işi söyle" mi dicem adama?
Sosyal ağlarda paylaş

ben en son "siz kaç para veriyorsunuz?" diye sordum kız şaşırdı soınra aldığım kadarını söyledi dedim "yok öteki tarafta da bu akdar alıyorum kafam rahat siz biraz daha artırın düşünelim" dedim sonra başka şeyler konuştuk hoş zaten şirketi bırakmaya niyetim yokru pek

bir sene önce falandı sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz firma profili ile denoyla benim bahsettiğim baya bir farklı.

senin dediğin giriş seviyesinde güzel ama ilerisinde "önemli olan birlikte çalışmak" filan diye cevap verince, kibarca "ya arkadaş uğraştırma da söyle" mealinde ısrar ediyorlar. (gayet büyük, herkesin bildiği, uluslarası firmalardan bahsediyorum)

ki şu var bazı pozisyonlar biraz belirsiz olabiliyor. iş tanımları aynı olsa bile üstüne düşen sorumluluk ve yük şirketten şirkete değişebiliyor. onu da bu şekilde anlayabiliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

abi hiç maaş konuşmayın demiyorum, olayı yanlış anlamayın. ama acil eleman arayışı olmadığı sürece, bir firma'nın görüşme aşaması hiç olmazsa 2 - 3 adımdan falan oluşur minimum. ilk görüşmeden sormak, bana göre saçma. ben sorarım diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.

E herhalde yani. Ben de direkt soralım demiyorum :) Geri kalan her şey halledilir, heriflerin memnun kalacağını sezersin, o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

Kendimi mal olarak görmüyorum roket, aramızdaki fark bu olsa gerek. Ayrıca iş görüşmelerine zaman kaybı olarak bakmıyorum. Kaldı ki işsizken gidiliyorsa bu görüşmelere zamandan bol birşeyin yoktur. İş görüşmelerine öncelikle insanlarla tanışmak için gidiyorum.

Esas zaman kaybı işverenin bu mantalitede bir insana iş görüşmesi için zaman harcaması.

İşte aradığım köle. Sonunda buldum seni. Kesinlikle benim için çalışmalısın. Bol bol tanışırsın ikcılarla ve diğer işsizlerle iş görüşmesinde.

Bu hafta bitirelim bu işi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...