reyou Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 herkese selamlar, bu konuyu cok merak ediyorum acaba Türkiyemiz olası bi savaş sırasında ne gibi silahlar ve savaş araçları kullanır? düşününki Türkiye bir savaşa girdi ve hiçbir ülkeden hiçbirşekilde tek bir mermi yardımı almadan savaşmak zorunda kalıyor. acaba ülkemizin bu şartlar altında kullanabileceği makinalar nelerdir? mesela uçaklar, helikopterler, denizaltılar,savunma füzeleri,biyolojik-kimyasal silahlar ve keleş,m16,mp5 gibi silahlara sahipmiyiz..ve bunların hangilerini %100 kendimiz üretiyoruz.. bildiğime göre biyolojik silah kullanmak yasak, ancak TSK nın doğu anadolula mağaralarda gizlenen teröristleri öldürmek için birçok çeşit biyolojik ve kimyasal silah kullandığını biliyorum..yani aslında birçok kuvvetli silahımız varda gizlimi tutuluyor? bilgilendirirseniz sevinirim[signature][hline]all your base are belong to us !!!
B0nzi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Devletlerin elindeki mevcut askeri mühimmatı belirtmemeleri yada en azından bir kısmını gizli tuttukları bilinen bir gerçektir ama yinede böyle bir durumda nedense pek bişey yapamazmışız gibi geliyor. Tabi bu benim görüşümdür..[signature][hline]Being Optimized for Nullification and Zealous Infiltration/Biomechanical Unit Designed for Destruction and Yelling
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Benim görüşümce belki bişeler yapars ama amerika,ingilitere fln bizi ezer geçer.Ama mesela almanya hiçbişe yapamas çünkü almanyanın ordusu yok :P (ne alakaysa :P) Ama gerçektern türkiyede ne kdr silah olduğunu kimse bilemez....[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Hüznün olduğu yerde bulut,neşenin olduğu yerde ışıltı,duygunun olduğu yerde insanlık vardır Öhöm Öhöm ben :)
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 turk kara kuvvetleri: mevcut personel: 500 bin askerlik yasindaki insan sayisi: 19 milyon askerlik yasindaki saglikli insan sayisi: 14 milyon organizasyon: 4 ordu 10 kolordu ekipman: ana savas tanklari (cfe tavan: 2,795): 3,500 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: leopard 1a1/1a3, m60a3/a1, m48a5t2/a5t1/a1/a2. zirhli araclar (cfe tavan: 3,120): 4,700 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: m113a1/a3, btr-80, aifv/tua. s/p topcu birlikleri (cfe tavan: 3,523): 850 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: m110a2, m108, m107, m52/t, m44t. roket birlikleri: 90 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: mlrs, ra-7040, tr-107. yedek topcu birlikleri: 1,700 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: m-116, m-115, m-114, m-101. a/a (ucaksavar) birlikleri: 2,500 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: rh-202, l/70/60, gdf-001/003, gai-do-01, m55, m42. a/a (ucaksavar) fuze sistemleri: 5,000 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: fim-92rmp "stinger", rapier, fim-43a "redeye". a/t (tanksavar) silahlari: 5,000+yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: towm, milan, m40, 57mm, 75mm, 90mm. havan topu birlikleri: 5,500+ yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: m-125, m-106, m-30, m-29, m-19, m-2. ordu havacilik endustrisi: 600+ yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: ah-1p/w, s-70a, uh-1b/d/h, sa 532 "cougar", bell 206l, bell th-13, th-300c, ab-205a/206/212, r-22, citabria 150s, t42a, cessna 206/421, do.-27a/28d2, c12, u-17, l-18, o-1e. --- turk hava kuvvetleri personel: 60,000 organizasyon: 2 taktik hava birligi 1 ulastirma birligi 1 hava egitim birligi malzeme/ekipman: savascilar (cfe tavan: 750): 500 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: f-16c/d, f-4e, f-5a/b, nf-5a/b. kesif birlikleri: 50 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: rf-4e, rf-5a. ulasim: 100 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: c-130b/e, c-160t, kc-135a, cn-235m, citation ii/iii, gulfstream iv, c-47d. egitim: 250 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: t-38a, t-37b/c, sf-260d. helikopterler: 50+ (sayisi artmaktadir) yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: uh-1h. --- turk deniz kuvvetleri personel: 64,000 ekipman: denizaltilar: 14 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri type 209/1200/1400, tang sinifi. destroyerler: 5 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: gearing sinifi. firkateynler: 21 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: meko 200 ( barbaros and yavuz sinifi), o. h. perry sinifi, knox, berk. fuze/torpido/devriye botlari: 50 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri yildiz, dogan, kartal, girne, asheville, pc 1638, pgm 71, kiyi devriye botlari. ulasim/amfibi savas birimleri: 100 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: lst (osman gazi, terrebone parish, cakabey, 512-1152, sarucabey sinifi), lvcp, lcu, lcm. mayin birimleri: 35 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: nusret, mcb, adjutant, mcb, bagesack, cape. yardim birimleri: 130 deniz havacilik birimleri: 15 yukaridaki sayinin icinde mevcut arac modelleri: ab212asw/esm, ab204asw. ps: ek$i'den alıntı eyledim.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
Xechelon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 ben bi ara haberlerde gormustum turk muhendisler menzili 1.6km olan sniper uretmisler solediklerine gore su ana kadar uretilen en uzun menzilii snipermis olabilir walla tabi etrafta bu kadar catisma savas olunca silah sanayi mecburen artik bazi seyleri uretmek ve gelistirmek zorunda kaliyo aslinda iide oluyo hem ihracat acisindan hemde aza olsa kendi kendimize yetebilmemiz acisindan
nindalf Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: reyou, 25 Aralık 2004 22:30 tarihinde demiş ki: bildiğime göre biyolojik silah kullanmak yasak, ancak TSK nın doğu anadolula mağaralarda gizlenen teröristleri öldürmek için birçok çeşit biyolojik ve kimyasal silah kullandığını biliyorum.. bilgilendirirseniz sevinirim Nerden biliyorsun çok merak ettim doğrusu?[signature][hline]defaultgame WoW TeaM icq|Burası Bizim | aNtu AAL '05
B0nzi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Saeros bu verilerin gerçek olduğuna emin misin? Çünkü hiçbir devlet savunma taktiği olarak elindekileri tam olarak açıklamaz.[signature][hline]Being Optimized for Nullification and Zealous Infiltration/Biomechanical Unit Designed for Destruction and Yelling
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 eh, ek$i'den alıntı dedim zaten. ama sanmıyorumki yanlış olsun. belki eksik olabilir, ama sahte değildir.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
codename_curse Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: Xechelon, 25 Aralık 2004 22:38 tarihinde demiş ki: ben bi ara haberlerde gormustum turk muhendisler menzili 1.6km olan sniper uretmisler solediklerine gore su ana kadar uretilen en uzun menzilii snipermis olabilir walla tabi etrafta bu kadar catisma savas olunca silah sanayi mecburen artik bazi seyleri uretmek ve gelistirmek zorunda kaliyo aslinda iide oluyo hem ihracat acisindan hemde aza olsa kendi kendimize yetebilmemiz acisindan bu sniperı yanılmıyorsam özel timler kullanıyor[signature][hline]"Evet sayın seyirciler kutupta namaz kılıyorum" Saadettin TEKSOY sokarım
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: reyou, 25 Aralık 2004 22:30 tarihinde demiş ki: bildiğime göre biyolojik silah kullanmak yasak, ancak TSK nın doğu anadolula mağaralarda gizlenen teröristleri öldürmek için birçok çeşit biyolojik ve kimyasal silah kullandığını biliyorum..yani aslında birçok kuvvetli silahımız varda gizlimi tutuluyor? bilgilendirirseniz sevinirim Tamamen reddediyorum. Böyle biyolojik ve kimyasal silahları hiçbir zaman Türk askeri kullanmamıştır. Böyle barbarca silahları kullanacağımıza hiç aklınız mı yok!.. hiç kullanmayacağız kullanmıyoruz. Böyle bir kanıt var mı ?.. yok.. Atom bombası var bizde ama kullanmıyoruz atom bombasını biz yapmadık Amerika'dan aldık Sovyet tehidide karşı. Soyvetler bitti atom bombalalarımız kış uykusuna soktuk. Füzelerimiz var hala denetim aşamasında. Gizli tutuluyordur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sitesine görebilirsiniz her türlü bilgiyi.. Saeros'un gösterdiği alıntıyı ben de göstermek istedim. Sağolsun.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 aşağıda bi yerlerdeki threadi okuduktan sonra türkiye de ki f-16 ların yapan şirketin sitesine baktım, f-16ların %80 üretimini türkiye de yapıyormuşuz, TIHA diye türk insansız hava aracı diye bişiyi geliştirmişler mi prototipini mi yapmışlar nedir öyle bişi. daha var site de bişiler.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
B0nzi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Türkiye'de yapılan F-16'ların çipleri ABD'den geliyor vede o çipler olmazsa o F-16'lar hurda yığınından başka bişi olmuyo. Geçen sene bu dönemlerde Cevizkabuğunda bi generalmiydi neydi açıklamıştı bunu[Zaten ardındanda yayın kesilmişlerdi].[signature][hline]Being Optimized for Nullification and Zealous Infiltration/Biomechanical Unit Designed for Destruction and Yelling
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 üstteki bilgi tabi ki eksiktir.[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir www.heavymetaltr.com/forum
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: Bonzi_Buddy, 25 Aralık 2004 22:56 tarihinde demiş ki: Türkiye'de yapılan F-16'ların çipleri ABD'den geliyor vede o çipler olmazsa o F-16'lar hurda yığınından başka bişi olmuyo. Geçen sene bu dönemlerde Cevizkabuğunda bi generalmiydi neydi açıklamıştı bunu[Zaten ardındanda yayın kesilmişlerdi]. Ben biliyorum Onun ne dediğini.. ne de tartıştığını biliyorum çok önemli bir şeydi.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 türkiyede ordu haricinde ve dahilinde tamamen kendi ürünümüz olan silahlar var. en basit ve bilineninden olarak emp bombalarımız olduğunu söyleyebilirim. dandik durumda olmadığımıza emin olun. doğuda ve hapishanelerde denenmişti bunların bazıları. yarı güvenilir bir kaynaktan duyduğuma göre ki mantıklı olduğu için kabul ediyorum.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 ordu tum sılahlarını ve cephanelıgını bu sekılde dısarıya acıcak degıl heralde ama soguksavaş yılalrından kalma cesıtlı topografya harıtaları vardı bızım evde babam hayattayken onları caktırmadan ıncelemiştim marmara bolgesınde 5 tane fuze ussu vardı o harıtada babam vefat edınce MIT cıler ona aıt butun belge ve kıtapları gelıp toplayıp goturduler o yuzden su ankı durumla ılgılı bı yorum yapamıycam F 16 ların cıp olayı degılde sensor olayı ABD den o teknolojıyıde kımseye satmıyor bız korfez savasında ABD den habersız yaptıgımız ucakları kaldırmak ıstedıkte sıstem varolmadıgı ıcın kaldıramadık ABD de gelıp takmadı tabı cunkı o sıstem dost ve duşman ucakalrı ayırabılıyor sadece[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 almanya kara teknolojilerinde dunyanin en gelismis ulkesi yada amerikayla yarisiyor sadece 2.ci dunya savasindan sonra amerika ucaklarla ilgilenmelerini yasakladi o yuzden pek adlari havada yok:) said: Horrible, 25 Aralık 2004 22:35 tarihinde demiş ki: Benim görüşümce belki bişeler yapars ama amerika,ingilitere fln bizi ezer geçer.Ama mesela almanya hiçbişe yapamas çünkü almanyanın ordusu yok :P (ne alakaysa :P) Ama gerçektern türkiyede ne kdr silah olduğunu kimse bilemez.... [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
Mandoo Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Saeros un c/p ettiği Türk Ordu su mesajı tüylerimi diken diken etti..!abi bizim acilen bir yerler fetetmemiz lazım ya!!![signature][hline]Radyo Eternity-Dj Gökhan -Penguen dergi kapağından alıntı- Chirac:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Ha, şimdi komedi gibi sayılıyor. Düşünebilir misiniz ki, Beşiktaş'ta Nuri Demirağ'ın tayyare fabrikası vardı, Beşiktaş'taydı. Anadolu'da tayyare fabrikalarımız vardı, biz tayyare ihraç ederdik, uçak. Türkiye o dönemde bile bunları yapabiliyordu, Türkiye böyle bir mantık içindeydi. Bu ne zaman çatladı? İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan itibaren başladı çatlamaya. İkinci Dünya Savaş'ın sonunda başladı. Çünkü bizim savunma sanayii imkânlarımızı ortadan kaldılar. Uçak yapan Türkiye şimdi helikopterlerinin bir yönetim bilgisayarını bize yaptırmıyorlar. Şimdi "Savaşan Şahin" dediğimiz F-16 savaş uçaklarının düşman tanımlama sistemi denen küçük bir parçası varmış, onlar Türkiye'ye verilmiyor artık. Niye? Savaşta birbirini vursun diye; düşman tanımlama sistemi. Belki, tabiî bunlar askerî cenahta araştırılmıştır, yapılmıştır, kamuoyuna açıklanmadı ama, belki bir savaş durumda bunu bizimkiler de, bizim bilim adamlarımızda üretip takmış olabilirler. Ama Avrupalı, Amerikalı bu uçağı, başka parçalarını bize satar öğretirken bunu vermiyor. Vermiyorlar ama, şimdi şurası da gerçek; işte bu tarafı zaten Türkler'in onları deli ediyor. Türkler'e bunları vermiyorsunuz siz, birdenbire bayram günlerinde, gazetenin birinde bir haber çıktı, "Arian roketini Türkiye imal ediyorlar." Ediyoruz. Biz aynı zamanda şimdi karadan 200 kilometreye vuran roketleri de yapıyoruz, yaptık, bunların denemelerini de yaptık da basınımız lüftedip bahsetmiyor bunlardan nedense... Aman, bahsetmemek daha iyi, yabancı düşmanları daha çok çekeriz. Bunlardan bahsetmek hem iyi hem kötü. Yani Türkiye bunları yapıyor. Bu da neden oluyor? Çünkü Türkler'de devlet bilinci var, bizim tarihimiz bu. Benim Avrupalılara -sık sık tekrarlarım- en çok şaka yaptığım şey budur, "kaç devletin var" diye sorarım. Çünkü, en kabadayısının bile iki devletten, üç devletten fazlası çıkmaz, bizde 17-18 tane falandır. Boş zamanlarımızda devlet kuruyoruz, başkaları yıkıyor, biz devletler kuruyoruz. İnşallah bu son devletimizi kimse yıkamaz. Şimdi Jan Poyro'nun bir kitabı vardır "Türkler'in Tarihi" diye, o kitap çok enteresan bir kitap. "Türkler'in tarihinin en kötü dönemi 19.yüzyılın sonu, 20.yüzyılın başıdır. Çünkü bir devlet kalmışlardı, o da dağılıyordu" diyordu. Fakat kitabı bitirirken şöyle bir varsayım yapmıştı, "Yeni gelen yüzyılın sonunda Türk devletleri çoğalabilir" diyordu; şimdi 6 tanedir. Ama, tıpkı bizim ve sizin bu geçmişteki açıklamaları bir araya getirmemiz, onları sentezlememiz gibi o 6 tane Türk devletinin de ortak bir bilinç etrafında birleşmemesi durumunda hiçbir anlam taşımaz. Avrasya bilinci diye bir bilinç var...[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!
screamer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Kendi denizaltımızı yapıyoruz bu arada Havaş da F - 16 ların tamiratı yapılabiliyor hatta bazı yedek parçalarını yapabiliyoruz Artık eskisi gibi hurra dalıp savaşı kazanma olayı kapandı herkes önce bombardıman yapıyor bkz Kıbrıs da yaptığımız Çok fazla top üretme kapasitemiz var ( Rise Of Nation usulü +2 to siege wiepons :p ) şaka bir yana hakikaten bombardıman olarak çok ama çok güçlüyüz Unutmayalım ki bir silahı kullanmak için asker lazım bizde yeterince var iyi de üretiyoruz Bilumum otomatik ve yarı otomatik silahlarımız Made in Turkey[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
SuRg3ON_M3tAliCC Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: Xechelon, 25 Aralık 2004 22:38 tarihinde demiş ki: ben bi ara haberlerde gormustum turk muhendisler menzili 1.6km olan sniper uretmisler solediklerine gore su ana kadar uretilen en uzun menzilii snipermis olabilir walla tabi etrafta bu kadar catisma savas olunca silah sanayi mecburen artik bazi seyleri uretmek ve gelistirmek zorunda kaliyo aslinda iide oluyo hem ihracat acisindan hemde aza olsa kendi kendimize yetebilmemiz acisindan sallamadır çünkü G3 silahından çıkan 5,56 mm merminin menzili 3 km yakındır! Düşünün bu bi sniper ver mermi uzunluguda fazla olası lazım yoksa 9 mm lilerlemi atış yapıyorlar :D
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Saeros'un yazdıkları doğrudur, ama kesinlikle eksiktir. Dünyanın en güçlü ordularından birine sahibiz, ama umarım kullanmamız gerekmez hiçbir zaman. Savaş kötü birşey.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki: Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: SuRg3ON_M3tAliCC, 25 Aralık 2004 23:49 tarihinde demiş ki: said: Xechelon, 25 Aralık 2004 22:38 tarihinde demiş ki: ben bi ara haberlerde gormustum turk muhendisler menzili 1.6km olan sniper uretmisler solediklerine gore su ana kadar uretilen en uzun menzilii snipermis olabilir walla tabi etrafta bu kadar catisma savas olunca silah sanayi mecburen artik bazi seyleri uretmek ve gelistirmek zorunda kaliyo aslinda iide oluyo hem ihracat acisindan hemde aza olsa kendi kendimize yetebilmemiz acisindan sallamadır çünkü G3 silahından çıkan 5,56 mm merminin menzili 3 km yakındır! Düşünün bu bi sniper ver mermi uzunluguda fazla olası lazım yoksa 9 mm lilerlemi atış yapıyorlar :D Amcam doğuda yaptı askerliğini de o anlatmıştı, o CS dan bildiğimiz AWM AVP nin menzil 2 km miş. 1.6 az yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki: Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
SuRg3ON_M3tAliCC Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 said: Dorsia, 25 Aralık 2004 23:42 tarihinde demiş ki: Osmanlı'nın atlı süvarilerini, yani sipahilerini düşünüyorum da... Ne günlermiş... Ama Türkiye'nin hala kara kuvveti oldukça kuvvetli.. Kuvvetli olmasının en önemli nedeni de son 20 yıldır PKK, ya da şimdiki adı ile Kongre-Gel ile mücadelemizdir... Ancak şu da unutulmamalı, Çin, Hindistan, Pakistan, Endonezya gibi nufüslü ülkelerde de oldukça kuvvetli ve tatbikatı tam ordular var. Ordun ne kadar çok olursa olsun hava üstünlüğü en önemli unsurdur. Bir devlet göklere ne kadar hakimse o kadar üstündür diğer ülkelere karşı
-Kobe- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 dişimizi sıksak 7 milyon asker rahat çıkar.[signature][hline]Fm ve CmTürk Site Editör {-Kobe- a.k.a Canonline} İnnDir.com Editör ------------------------------------------- Liseli Genç FB
Öne çıkan mesajlar