Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük Mevzuatı/Yönetmeliği


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şöyle bir maddeye denk geldim, bilenler varsa bir danışmak istedim.

said:
Ayrıca, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 150 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet bir takvim yılında en fazla beş kere kullanılabilmektedir.


Bu isim isim kayıt halinde tutuluyor mu gerçekten? Yani atıyorum ben senditten mesela 5 kere sipariş verdim, geldi, 6'ncıdan itibaren vergi mi alıyor?

Bir de bunun kaydını neye göre tutuyorlar? Adres? İsim? Bri unique key vardır herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle; öncelikle muaf 150eur değil 75eur o bilgi eski malesef.

İkinci olarak; örneğin dealextreme gibi china mail shiping yapan yerlerden 1 yıl içerisinde 8-10 parça bile alabilirsin. Sipariş verirken adını farklı yazman yeterli.

Ancak amazon.com gibi siteler dhl - i-parcel gibi kargo firmaları ile çalıştıkları için firmalar ülkeden kargoyu çıkarmadan önce "senin ülkende limit varmış kardeş" diyerek senden citizen number istiyorlar. TC kimlik numarası girdiğin takdirde kargoyu çıkartıyorlar. İşte bu şekilde olan kargolar senin TC numarana işlenip kayıt altına alınıyor.

Yani annenin tc numarasını belirterek 5 tane iş adresine, kendi tc numaran ile 5 tanede ev adresine toplamda 1 yılda 10 parça alabilirsin. Adreslerde farklı olması lazım. Çakabilirler.

Örnek;

http://i.hizliresim.com/xRjmJ1.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
o ithalat yapanlara yönelik bir uygulamaydı. bizim aldıklarımız hızlı kargoyla gelen eşya kapsamında onlara bir değişiklik yoktu. şimdi 30 euro yapacaklar işte. bokunu çıkardılar tamamen hatta ben saatleri +3'te bırakmanın millet daha çok yaksın daha çok vergi alalım kafasında bir düzenleme olduğunu düşünmeye başladım sfdsfd.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...