Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eklem çıtlatmasını azaltmak


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
uzun vadede zararlı olacağını düşündüğümden bırakmak istiyorum artık bu lanet huyu.bazıları zararlı değil der bu eylem için;olsun ben yine de kurtulmak istiyorum alışkanlığımdan

dizimi,dirseğimi,parmaklarımı,bileğimi,sırtımı,belimi ve beni en çok rahatsız eden şey olan boynumu çıtlatıyorum.boyun çıtlatmaya başlayalı 1 yıl civarı oldu.

çıtlatma isteğini nasıl azaltabilirim.çünkü o durum oluştuğunda illa çıtlayacak,yapacak bir şey kalmıyor;özel bir hareket yapmasam bile çıtlıyor.önemli olan çıtlama isteğini azaltmak

uzun süre çıtlatmazsam eklemler kendine gelir ve bu alışkanlık yok olur mu?yoksa uzun süre hareket etmeyen eklemler tekrar hareket etmeye başladıklarında daha mı çok çıtlarlar?

yardım edin lütfen
Mesaj tarihi:
çıtlama dediğin şey abi eklemlerdeki hava boşluklarının pötürdemesi olayı esasen yapmadığın sürece düzenli de kalsiyum alırsan bir süre sonra o boşluklar kalsiyum vs ile dolar ve ortada bir problem kalmaz kardeşim.
biraz obsesif bir durum o istek de. başka şeylere odaklanmalı başka rahatlama metodları denemelisin. tamamen irade ve sabır ile geçebilecek bir sıkıntı.
çok geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
aga boyunu saga ve sola yavas hareketlerle yavastan yaparsan bisi olmaz ama dondurmecli yapma ben mesela sabah yataktan kalkip ayagimi yere bastigimda dizlerimden catir cutur sesler gelir picamayi cikarirken de dirseklerden cart cort sesler vs cok takılma yani ama boyunda ani hareketlere girme
Mesaj tarihi:
elimde çıtlatmadığım 4 parmak var, 2 yüzük 2 orta. tavsiyem parmaklar için- parmaklarını incitmen, çatlatman veya bağlarını koparman. ondan sonra çıtlatmayı denersen acıyor zaten o bahaneyle çıtlatmıyorsun bi daha.
true story bro
×
×
  • Yeni Oluştur...