Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik...


Barathrum

Öne çıkan mesajlar

Bugün yemini ettim usta asker oldum vatana millete hayırlı olsun.Buz gibi koğuşlarda uyuyup ellerimiz soğuktan titrerken buz gibi sularla sakal traşı olduk.Jilet ellerimin titremesinden yüzümü kesmesin diye her sabah uğraştım.Biraz kaloriferleri açın dediğimizde garnizon komutanı bile ödenek bukadar dedi.

Dün kırk yılda bir meyve verdiler 1 portakalı 2 kişi paylaşmak zorunda kaldık.Aynı zamanda paşalar son model s mercedeslerle gezip trilyonluk villalarda oturuyor..her gün kendimize bu ülkeye verdiğimiz vergiler kimlere gidiyor vay a.q dedik.

Arslanı kediye boğdurdular sabrettik.liseyi zar zor bitirmiş kendisinin bile benden bi bok olmaz hiçbir yerde iş bulamadım geri döndüm dediği uzman çavuşların ego tatminlerini izledik.

Yarın teslim olucam yol izni verdiler 1 gün.Eğer içinizdeki vatan sevgisi ölsün istiyorsanız askere gidin.Yok ben vatanımı seviyim böyle iyiyim diyorsanız askere gitmenizi hiç tavsiye etmem.

Hadi eyvallah...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş askerde düşünmeyin diye öğretmediler mi size gitmeden?

Kapat kafayı, oradaki alt sınıf insanlarla karı-kız, göt-meme muhabbeti yap ve zaman geçir işte. Başka bir numara yok. Soğuk suyla traş olunca, 3 gün yemek yemeyince falan ölmüyor insan merak etmeyin.

Ha bu boktanlıkları anlatın tabi, gideceklerin bilgisi olsun da durum böyle. Askerlik bitince orada çektiğin eziyeti de unutursun bir süre sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakış açısı ile çok alakalı. Bu mantıkta bakarsanız cidden eziyet çekersiniz geri kalan süre boyunca. Bence şöyle bir durum var. Evet ülkenin durumu bu şekilde. Buna karşı çıkacaksanız bile bu askerliği yapmak zorundasınız. Başka yolu yok bir şekilde bitecek ardından yapılacak şey belli. Ya bu sistem dışından çıkacaksın ya da bu noktada kalacaksın ve kabulleneceksin her şeyi. Sistem dışına çıkmak da ülke değiştirmek ile olmuyor gelir seviyeni ve standartlarını arttırmak ile mümkün bir durum. Sadece şu var. Türkiye de orta direk bir vatandaş olmak ile OECD Better Life Index de üst sıralarda bir ülke de orta direk vatandaş olmak var. Yapabiliyorsanız yapın. Seçim sizin. Fakat bu basit askerliği bile yapamayan adam onu hiç yapamaz gibi geliyor bana onu da söyleyeyim. Şu topici açan arkadaşın saydığının 10 kat beterini ben yaşadım daha kötüleri ile karşılaştırma yapıp kendi yaptığım acemiliği de şükür edecek değilim. Fakat yaşandı ve bitti mutlaka bir şeyler öğrendim ki çok şey öğrendim. Gittiğimde kafamda olan askerliğin halledilmesi gereken bir sorun olduğuydu. Hala öyle düşünüyorum ve temmuzun ortalarında halledilecek. Durum bundan ibaret benim için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış okumuşsun yazdığımı. Sistem dışına çıkmak gelir seviyesi ile alakalı bir durum diyorum ben. Sen de benimle aynı şeyi söylüyorsun. Bir farkı yok. Paran varsa bedelli yaparsın. Bu kadar basit. Benim param olsaydı ve de bedelliye uygun olsaydım bende öyle yapardım. Paran var ve bedelli yaptın bir sorunu hallettin işte askerlik sorununu hallettin. Bundan bahsediyorum. Para bir noktaya kadar her sorunu çözüyor.
Sistemin dışına çıkmak derken kastettiğim şey gelir seviyeni yükseltmekten bahsediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

"Askerliği yapamayan sistemin dışına çıkamaz" demişsin, çıkar gayet de. Paralı askerlik çok net bir örnek.

Orada bir şeyler öğreniyorsan, öncesinde öğrenmen gereken bazı şeyleri atlamışsındır.


hiç öyle değil o iş..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

Holy said:

monoscope said:

bu çok güzel askerlik yaptık diyenler nerde yapıyo acaba askerliği
Kefken askeri kamp, sahil takımı, kasada oturma görevi


hacı ben pazar kandıraya geçiyorum biliyon mu orayı ortam nasıl orada acep?
Daha önce de yazmıştım forumda bir yere, kandıra bok gibi bir yer. Resmen it kopuk dolu. Muhabbet ettiğin adamlara dikkat edersen, ortama ayak uydurursan falan rahat rahat yaparsın askerliği. Benim gibi kefken'e sevk edilme ihtimalin de var yaza doğru. Kamp'ın hazırlıkları için Nisan'da falan başlanıyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...