Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda'da Burslu Master


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Şöyle bi mail geldi, Hollanda Türkiye ticaret odası mı ne garip bi kampanyaya girişmiş. Bir şey anlayan var mı? 250 EUR yatırıyorsun, 500 kişiden birine tam burs çıkıyor, 25 EUR yatırırsan 5000 kişiden birine sikko bi burs çıkıyo gibi bir şey var. Bu ne saçmalık?

http://hollandadamaster.nl En altta sunumu okuyun mu ne öyle bişi var ona basın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok gerçekten var böyle bi kurum, http://kvknederlandturkije.nl/tr/hollanda-turkiye-ticaret-odasi-universitelilere-ve-de-firmalara-cok-ozel-firsatlar-sunuyor-hollandada-tam-burslu-master-egitimi/ şu da o taraftaki linki. Fake değil yani, bana iyi niyetli bi oluşum ama feci saçmalamışlar gibi geldi ahahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi gözünü seveyim ikinci koyduğun daha beter. mouse over yapıyorsun:

kvknederlandturkije.nl/tr/hollanda-turkiye-ticaret-odasi-universitelilere-ve-de-firmalara-cok-ozel-firsatlar-sunuyor-hollandada-tam-burslu-master-egitimi/

en başta bilgisayarıma virüs girer diye tıklamam ben oraya, boşver bursu parayı sfsdfds.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bi mail attım:

said:
Mesajınız için teşekkürler XX Bey, yalnız şurası kafaları karıştırıyor:

Dökümana göre 250 EUR verip A pakedi üzerinden başvuru yapan 500 öğrenciden bir tanesi master için burs hakkı kazanacak, 250 EUR parası olmadığı için 25 EUR'a D pakedi alan öğrencilerin 5000 tanesinden yalnızca biri burs kazanacak, o burs da ancak okul masrafları ve sağlık sigortasını karşılayacak değil mi?

Piyango bileti satın almak gibi bir şey bu özet olarak. İyi niyetli bir program olduğuna eminim ama bana pek mantıklı gelmedi. Çok teşekkür ediyorum tekrardan uğraşınız ve emeğiniz için,

Caner


Şöyle demişler;

said:

Merhaba Caner bey,

Öncelikle şunu bilmenizi istiyorum.Ticaret Odaları sadece üyelerinden ve yaptığı etkinliklerinden elde etttiği cüzi kazançlarla hizmetlerini vermeye çalışır.

Yapmaya çalıştığımız Master Projemizde öğrenci seçmelerinde izlediğimiz yöntemin milli piyangoya benzetilmesi bizleri üzer, bu doğru değil ve bu yöntemin
sizce mantıksız, bizce de mantıklı olan uygulamayı size anlatmak istiyorum.Neden bu uygulamayı yapmak zorundayız.

1-Diyelim ki bu kayıt ücretlerini almadan bedelsiz ve kurasız tüm başvuruları kabul ettik.Türkiyede 177 Üniversite mevcut,üniversiteden geçmişte mezun olmuş öğrencileri de hesaba katarak her bir üniversiteden 2000 katılımcı olduğunu düşünelim .. 177x2000=354.000 öğrenci yapar.
Her bir öğrencinin değerlendirmesi için en azından bir saat zaman harcadığımızı düşünelim.354.000 saat yapar.

Hollanda da ki Üniversiteler seçmeleri en az iki komisyonda değerlendirerek yapmaktadırlar.Her bir komisyonda en az 5 kişilik akademisyen bulunur..

Her akademisyenin saat ücreti €100 olduğundan yola çıkıldığında 5x2:10 saat x€100: €1000
Bir öğrencinin belgelerinin incelenmesinde ki maliyet €1000

2- 250€ yada 25€ ödeyen öğrenci aynı kura yöntemiyle seçildiğine göre,seçilen öğrencilerin aynı hizmeti alması, hem doğru olmadığı gibi , €250 ödeyen kişilere bu durumu anlatamayız.

3-Bizim Ticaret Odamıza şirketler 250€ ödeyerek üye olurlar..Öğrencilerin kayıt olurken bu ücreti vermekte zorlanmaması için farklı kolaylıklar getirmeye çalıştık.Üyelerimizde bu master projemizden faydalanabiliyorlar..Bir hizmeti verirken tüm dengeleri gözetmek zorundayız.

4-Pegasuz hava yolları eleman alırken ön kayıt ücreti olarak 10 yada 20 tl gibi bir ücret alır.Bunu yapmasındaki sebep başvuruları ciddi olan adayların ve değerlendirmeyi yapan heyetinin maliyetini düşürmek için yapar yada GS Lisesi her yıl yaklaşık 50 öğrenci kabul eder.Ön kayıt için 500 tl alırlardı ve on binlerce kişide kayıt yaptırır.Ama kimse bu iki kuruma milli piyango bileti almak gibi diye bir eleştiride bulunmaz . İki kurumunda bunu yapmalarında ki sebep talep fazlalığının olmasından dolayıdır.

5-Dernekler etkinliklerinde verecekleri hediyeler yada hizmetlerde kura yöntemi uyguluyorsa Milli piyango idaresinden izin alınması zorunlu olup ,seçmelerde mutlaka milli piyango idaresinden bir gözetmen bulundurmak zorundadır.Bunun yapılmasının sebebi şeffaf ve adil bir seçim olması için bu uygulamaya gidilir.

Caner bey biz bir dernek olarak kar amacı gütmeden Türkiyede ki gençlerimize gönüllü olarak hizmet vermeye çalışıyoruz.Bunu yaparken de tüm mantıklı eleştirilere de açığız..

Umarım açıklamalarım ,sizin kuşkularınızın gidermesinde yardımcı olmuştur.

Saygılarımla


Onlar da haklı bi aşamada mı diyeyim, ne diyeyim bilemedim ama sizi de bilgilendireyim öyle laf atıp geçmiş olmasın, adamlar yazmış uzun uzun anlatmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi uzun yazmış olması saçmalamamış olduğu manasına gelmiyor. bu forumda çok öyle adam :)

adam haklı derken "maliyeti var, ondan haklı" diye bir sonuca varıp içimiz rahat ediyor mu gerçekten? başlıkta BURSLU yazıyor yahu. evet, maliyet var ve net adaylara sokuyorlar çünkü ticaret odası cüzi gelire sahip. halbuki buna başvuranlardan gelen para düşünülürse (çünkü popstar kadar kişi başvuruyor demiş) pek de cüzi bir miktar olamaz.

öğrencinin referanslarına, not ortalamasına, öğrenciyken ürettiği şeylere göre elemek yerine hocaların parasını giremeyecek avanaklardan toplamak ne kadar iyiymiş. saatte 100 euro kazanmak falan, avukat tarifesi gibi. hoca olmak lazımmış. orada çaylar kahveler de gelip gidiyordur öğrenciler ıkınırken.

en güzel yeri de pegasus HAVA YOLLARI ile kıyaslaması. pegasus sanki burs veren eğitim kurumu ahaha. yahu buradaki ticaret odası bile not ortalamasına bakıp burs veriyor, ben aldım oradan biliyorum. hollanda'da eğitim konusunda nasıl türkiye'den büyük dümen dönüyor olabilir ahah. bildiğin deniz fenerinin üni master versiyonu bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...