Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çift Ekran Teknolojisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu çift ekran teknolojisi nasıl çalışıyor acaba bilen var mı, şimdi internette biraz dolandım da bir bilgi bulamadım.

olay şu bu arada:
http://www.youtube.com/watch?v=9CJ_XQJtwi8

şimdi gözlük filtreliyor tamam ama sürekli değişen iki ekran var, bu filtrelemeyi nasıl ayarlıyorlar? farklı dalga boyunda 2 yayın mı yapıyorlar? Birtanesi normal gözle görülen bir tanesi sadece gözlüğün filtrelediği bölge genişliğinde olan 2 yayın aynı anda ekrandan veriliyor sanırım.
Mesaj tarihi:
3d gibi, iki farklı frekansı aynı andda veriyo, bi gözlük biridni diiger gözlük digerini engelliyo aynı anda ik kişi iki farklı görüntü üzliyebiliyo. ama frame rate ve kalite kaybı oluyodur.

seside iki cıkıs aparlar nolcak.

bkz: hank green 2d glasses
Mesaj tarihi:
µh said:

Bu çift ekran teknolojisi nasıl çalışıyor acaba bilen var mı, şimdi internette biraz dolandım da bir bilgi bulamadım.

olay şu bu arada:
http://www.youtube.com/watch?v=9CJ_XQJtwi8

şimdi gözlük filtreliyor tamam ama sürekli değişen iki ekran var, bu filtrelemeyi nasıl ayarlıyorlar? farklı dalga boyunda 2 yayın mı yapıyorlar? Birtanesi normal gözle görülen bir tanesi sadece gözlüğün filtrelediği bölge genişliğinde olan 2 yayın aynı anda ekrandan veriliyor sanırım.

bu videoyu çeken inanamamış mı gerçek olduğuna?

sensindir diye salak demedim.
Mesaj tarihi:
SenariouS said:

fiyati 2 ekrandna pahali olur ki bunun

Yoo, normal 3D televizyonların yaptığı bir özellik zaten. Mesela LG'nin yaptığı iki farklı kanal değil de, aynı oyundan iki farklı kare. Eskiden altlı üstlü yarım ekran oynanan oyunlar artık iki kişi full ekran oynayabiliyor.
Bkz. LG Dual Play

Daha önce söylenildiği gibi. TV iki görüntü veriyor, polarize gözlüklerin biri yatay çizgilere sahip, diğeri dikey çizgilere. Bu sayede her gözlük sadece kendisi için yansıtılan görüntüyü gösteriyor.
Mesaj tarihi:
Haklısın, bu çift görüntü olayı yeni yayılıyor. Yakında receiver'lar o şekilde üretilir. IP-TV yayılırsa, internet üzerinden gelen yayından 2 görüntü vermek daha kolay olur heralde. İki kat bandwith harcar, o ayrı mesele.
Mesaj tarihi:
ahahah abi dalga geciyordum
ama kullanimi cokta olmaz bence. Ki oculus rift gibi seyler olunca cok tatli olacak. Misal ocolust rift galiba product versiyonu 500 altinda olacak deniyor.
Fikir guzel ama normal hayatta kullanimini bilemiyorum.
  • Yeni Oluştur...