Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anlaşılması çok güç bir konu: Reklam

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
Öncelikle şunu belirteyim ki ne ravenloft a , ne nbl_silencer a nede diğer iğneleyici şekilde cevap yazanlara sinirlenmiyorum ve ters gidicem diye bu topici açmıyorum...

Bu topic'in amacı, son zamanlarda oldukça kötüleşen ve yardımlaşmadan cok kavga gürültü ve ben daha iyiyim muhabbetleri ile, bol bol reklam için uğranan bir bölüm olmasında yönetimin, bütün olarak haraket etmeyip kafasına buyruk davranması ve bundan dolayıda yaşanan çelişkinin son bulmasıdır.

Kural
- Sitesi calisan bir serverimiz varsa bunun reklamini Scripting & UO Shard Adresleri topicinde yapabiliyoruz.Ayrıca topic açmıyoruz

Nemedia topici ise bu kurala tamamen zıt düşmesi ve bu kuralı bir alan yetkilisinin bozması itibari ile açılmış ve uyarı yapılsada asla dinlenmeden ve sabit fikirli olunarak devam ettirilmiş bir topic olup The Coder ın kitlemesi üzerine OwnerRavenloft un halan daha konu saptırıldıgı için kitlendi diyerek aslında reklam içerdigi için kitlendigini örtbas etmesi sayesinde halan daha bu kuralın netlige kavuşmasında olumsuz etki etmektedir.

Ha sonradan kitlenmiş çok önemli midir?
değildir çünkü;

Daha önceleride acılan pek cok reklam topici, daha ilk sayfada kitlenmiş ve böyle uzunca süre sayfada tepede kalmamıştır. Nedenleri hep açıktır, sadece alan yetkililerinin online olmadıgı dönemde daha uzun süre tepede kalan reklamlar vardır ki, bu topic bizzat alan yetkilisi tarafından açılmış, yapılan uyarılar ve gösterilen somut örnekler dikkate alınmamış ve bilhassa düşünmek ve güzelce tartışmak yerine UO Emülatörlerinde bir klasik haline gelen, laf koyayım ve bana birkaç kişide arka çıksın da şu adamı bir güzel mors edeyim felsefesi sayesinde ortamın doğallıgını bozmamaya çalışılmış bir topic olmuştur.

Kitlemek kolaydır ama kitlemeden önce o yazıdan bir ders çıkarmayı başarabilmek bir erdemdir, eh bu erdem de çok zor birşey olmasa gerek?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
Mesaj tarihi:
Dyna genelde doğruları savunursun ve hep söylemek istediklerimi söylediğin oluyor. Burda bir kaç gündür bu konuştuklarını savunurken görüyorum seni ve bu dk ya kadar nedense müdahale etme gereği duymadım. Arkadaşım burda ravenloftun herhangi hatasi yok. Hata codere ait. Kendi durduk yere kural çikartdi reklam yapmak yasaktir isteyen shard listesine yazdirabilir diye. Yok öyle bişey tek seferlik reklam serbest kural böyle. Kimseyi kırmamak için kimse bişey demiyor sende çok üsteliyorsun. Boşver sen kim ne demiş ben sana doğrusunu söylüyorum reklam tek seferlik serbest.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra
member of AAL 'O5

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Admin
Mesaj tarihi:
Ben olanları pek güzel şekilde izleyip görebiliyorum açıkçası neye müsade ediliyor biliyorum.

Kurallar topici hep örnek gösteriliyor yada yukarıda duran sticky ler de aynı şekilde vurgulanıyor ama işin diğer boyutu var

Biz buraya uzunca bir süredir üyeyiz ve az çok olanları bilmekte bir sıkıntımız yok ama yeni üye olanlar ne yapmalı?

Sticky şu dakika dan sonra bizden cok onlara yarar sağlamakta daha faydalı olmayacak mıdır?

Yeni üye olan birisi ana sayfada reklamları görüp kuralları okuyunca yasak satırını görünce kafası karışmaz mı?

Birkere kendinizi yeni üye yerine koyun, daha hiçbirşeyden haberiniz yok mesaj atarken solda ki fonksiyonları bile bilmiyorsunuz. Reklam için topic açıyorsunuz, birileri gelip reklam yasak diyor birisi değil sonra reklam topici açan arkadaşlarına destek verin diye mesaj atıyor ne oldu gene kavga gene gürültü, peki bu bozuklugun nedeni temelde mi yatıyor yoksa o binada yaşayanlara o bozuk temeli sunup da siz düzeltin demeye çalışmakta mı?

Ve 2-3 tane sbt kural olsa da bunlar üzerinde daha net bir karara varılamayan yerde nekadar disiplin sağlanır , insanları nekadar kontrol altında tutabilirsin?

Yeni açılan serverın gerekli bilgileri verip düzgünce yapılan ilk reklamı serbest , daha sonradan reklam amacı ile açılan topicler ise yasaktır.

Bu yazıyı oraya koyup bütün yöneticiler ortak karara baglamadıkça da insanlar burda tartışıcak konu bakımından pek bir zenginlik yaşayacak ve ne sen kitlemekten ne onlar yazmaktan bıkmadan aynı tas aynı hamam devam edilecek.

Filmin bir sonu olsun dizi filmler bile bir noktada bitiyor.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
Mesaj tarihi:
Ben sana haksızsın demiyorum, sonuna kadar haklısın fakat hata ravenloftun değil onu diyorum.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

Ra
member of AAL 'O5

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Admin
Mesaj tarihi:
19-25 ekim arası Up kalan bir Konu

Ve kuralı hatırlatıp kitleyen The Coder

Peki bu süreçte diğer alan yetkileri bu kuralı yazıpda kitleyen Coder ın mesajını okumadı mı?

emin olunki her yazıyı okuyorlar , peki ozaman burda bir terslik yok mu?

Ters olan şu ki eger bu kitleme olayında herhangi bir müdahele olmadı ise demek oluyor ki bu kural kabul edilmiştir.

Kabul edilen bir kural tek kişinin yani coder ın uygulaması değil bölümün uygulaması olup bu kuraldan dogacak sorunları tek bir kişinin yani The Coder ın hatası olarak algılamamak gerekir.

Açıkça görülüyor ki böyle durumlar karar uyuşmazlıgı dogurmaktadır yani sadece The Coder ın hatası diğer arkadaşların degil demek biraz agır kaçıyor.

Son olarak amacımız daha iyi yönetim ve daha kaliteli yazılar içeren topicleri görmek oldugundan işe temelden başlayıp bir ortak yönetim anlayışı için birliktelik sağlamak oldugundan dikaktini çekmek istedigim konu bu olmuştur ki SBT fikirli olmayıp biraz da üyelerin ne anlatmak istedigini öğrenmek size zarar değil fayda sağlar, yapılan hatanın telafisi sizin karizmanızı bozmaktan öte insanların gözünde değer kazanmanızı sağlar.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
Mesaj tarihi:
Anlatabilceğin en iyi şekilde tüm konuyu tüm ayrintilari ile anlatdin. Bende çok merak ediyorum alan yetkililerinin yada adminlerin bu konuda ne yapıcaklarını.
Ama ben yinede tezimi savunuyorum "coder kural değiştirdi, ravenloftun haberi yoktu".[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

Ra
member of AAL 'O5

Mesaj tarihi:
ben bu kuralın değiştiğinden bihaberim. kurallarda mesajın değiştirilmesindense cevap yazılsaydı değiştiğini farkedebilirdik gibime geliyor. fakat kim ne zaman, niçin böyle bir kuralda değişiklik yapar onu bilemiyorum. [bu noktada, kuralları takip etmediğim için ben de bir özür borçluyum sanırım.]

fakat bence sorun reklam ya da kurallar değil. artık buraya kimse sphere ile ilgili adam akıllı soru sormaya gelmiyor. zaten yeni gelenlerin çoğu runuo, pol, wolfpack ismini daha duymamış kullanıcılar oluyor..

genelde sorulan sorular daha önce 34536 kere cevaplanmış ya da çok temel seviyede oluyor. zaten o kadar güzel bir bilgi bankamız var ki, tutorialları okuyan birisi çok büyük ihtimalle sorusuna cevap bulabilir.
fakat genel kullanıcı profili "du bi topik açıyım daa" mentalitesinde olduğu için forumlarda ciddi bir kirlenme oluyor. ne biliyim, sanki bu bölüm amacından saptı, öylesine takılma, takışma, sataşma mekanı oldu gibi..

bence paticik'in çıkarı açısından bu bölümün yeni mesajlara kapatılması ya da çok sıkı modere edilmesi gerekli.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 28 Aralık 2004 10:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Coder o karari tek basina almis degil, ben de onayladim. Bir takim saygi kurallari vardir ama, bir moderator kurallara ters dusen bir topic actiysa onu ben gidip kilitlemem azarlar gibi, kendi hatasini gorup kilitlemesini veya topicin asagilara kendi halinde inmesini beklerim. Biraz daha uzasaydi uyarirdim sanirim ozel mesajdan ama Coder mahal vermemis ona da.

ps: gerci o bana sormadan stickylerimi siliyor ama ne yapalim.. olur o kadar.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.

[Bu mesaj Baggio tarafından 28 Aralık 2004 12:14 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Admin
Mesaj tarihi:
said:
DynamicK, 28 Aralık 2004 09:34 tarihinde demiş ki:

Nemedia topici ise bu kurala tamamen zıt düşmesi ve bu kuralı bir alan yetkilisinin bozması itibari ile açılmış ve uyarı yapılsada asla dinlenmeden ve sabit fikirli olunarak devam ettirilmiş bir topic olup The Coder ın kitlemesi üzerine OwnerRavenloft un halan daha konu saptırıldıgı için kitlendi diyerek aslında reklam içerdigi için kitlendigini örtbas etmesi sayesinde halan daha bu kuralın netlige kavuşmasında olumsuz etki etmektedir.

Baggio dediklerine katılıyorum çünkü bende onları vurgulamak istedim bir bakıma;
ama topic genelinde yaptıgımız uyarılara asla kulak asmadan ve siz bilmiyorsunuz bari konuşmayın diye cevaplar atarak uzaması bölüm yöneticisine yakışmayan davranışlar bunlara da dikkat çekmek istiyordum.

Yukarıda alıntı yaptıgım yazımda ise o topici The Coder ın kural hatası nedeni ile kitlemesine rağmen ravenloft un halan daha kural hatası vurgusunu kaldırarak tartışma çıktı bu yüzden kitlendi diye ekleme yapması ise hatayı sürdürmek oluyor.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
Mesaj tarihi:
Katilmiyorum, reklamlar cigrindan cikti artik, cunku acilan server sayisi da cikti cigrindan. Gunde 4 tane reklam olunca insanin sitki siyriliyor, kurunun yaninda yas da yaniyor o sebeple, tamamen yasakliyoruz.

Dyna, simdi gittim kontrol ettim 'acaba biz bunu tamamen Coder'le mi ayarlamisiz, haberi yok mu Raven'in' diye.. Ama yok, gayet de Scripting forumunun ortasinda tartisip tamam demisiz, buraya da gerekli uyari topicini acmistik sanirim. (Sticky'i editlemeyi unutmusuz bir tek, onu da yaptik.) Unutmus olsa gerek Raven. Haklisin yani, ozur dileriz ekipce.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Mesaj tarihi:
Bence çok da üzerine gidilecek bir konu değil bu.. Adamlar burayı yönetmek için az veya çok çaba harcıyorlarsa, bu tür bir iltimas geçebilirler kendilerine diye düşünüyorum, en azından beni fazla rahatsız etmiyor.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Mesaj tarihi:
Hmm Nemedia topicini şöyle bir okuyunca olay farklı boyutlardaymış, sadece reklam değilmiş olay.. Yukarıdaki mesajımı dikkate almayın.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )

[Bu mesaj sharky tarafından 28 Aralık 2004 13:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
1.si Burada MOD kavgası hiç yapmayın.
2.si Bence boyle bi kuralda kalksın ne sen kdr yazsan da adamlar yeni shardımız açıldı gibilerinden topicler açacaktır..
ha şoyle olur her shard 1 kereye mahzus reklam yapar.
[signature][hline]www.RankHosting.net
bilgi için msn: [email protected]
--- --- --- --- --- ---
$imdi Oyun SunucuLarına WebHosting Sponsorlugu...
--- --- --- --- --- ---

Saygılarımla
KJ. & e-ekrem
Mesaj tarihi:
said:
KillJoy, 28 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
2.si Bence boyle bi kuralda kalksın ne sen kdr yazsan da adamlar yeni shardımız açıldı gibilerinden topicler açacaktır..
Elimiz armut toplamadigi icin adimizin yaninda Alan Yetkilisi yaziyor. Onlar acmaktan geri durmuyorsa biz de kilitlemekten/silmekten geri durmayiz.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Mesaj tarihi:
Bence kitlemeyin direkt gösterimden kaldırın ne yani herhalde kimsenin ihtiyacı olmaz öyle bir konuya. Görüntü ve ses kirliliği olmaması için bundan sonrakilerin gösterimden kaldırma uygulamasına tabi tutulması daha uygun olur bence.[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Kirliliği geçtim hadi kilitlesen bile yine de millet girip de o reklamı okuyor sonuçta değil mi? Bu da reklam yapmayan kişilerin haklarına saygısızlık oluyor.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
büyütülecek bir olay degil.orada kilitlenenler copy/paste serverlaridir.burada ise daha ciddiyet iceren bir yapim var.her gun boyle sunucu acilsin kilitlenmesin. web sitesini hedehodo.sitemynet.com diye acarak server acan adamla,bu tip sunuculari bir tutmayin.yakisik almiyor.[signature][hline]shinsetsu desu..
Mesaj tarihi:
bencede ciddi ile ciddiyetsizi ayırmalıyız.ama bir diğer yandan kimin ciddi kimin ciddi olmadığını anlamamız(anlamanız) çok zor hatta neredeyse olanaksız.bunun için en hayırlısı reklama hayır.[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..
Mesaj tarihi:
Başka hangi Ultima Online forumlarında görülmüş böyle reklamlar olduğu? Reklam yapan kişi direk banlenir ve topici silinir. Reklamlar içinde özel bir bölüm vardır. "Shardınızı Tanıtın" gibisinden. Burada da o olsun? Ya da reklam olmasın? Ya da bir kurul buraya girebilecek üyeleri seçsin? Ya da burası kapansın?..

düzeltme: yazım hatası
[hline]FAUST

[Bu mesaj -Aeris- tarafından 28 Aralık 2004 18:48 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...