Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Corolla

traptorex

Öne çıkan mesajlar

traptorex said:

navyamphs said:

alfa heralde
alfa, doblo motorlu olan :)

KArdeş vosvoscumusun Allah aşkına söle :D Alfada fiat motoru olduğunu bilmiyodum doğruysa ayıp alfaya :)

deelim, ne vosvosu
babamın oğlumu adamlar
sadece anti-fanboi yim
ve evet alfanın bazı modellerinde fiat motoru war.

gleoddyn said:

o zaman ferrari ile masarati de fiat motoru kullanıyor.

hayır, kullanmıyo

SIKYAHONAW said:

navyamphs said:

alfa heralde
alfa, doblo motorlu olan :)

yav hee hee
zaten italyan arabalarının hepsine doblo motoru koyuyolar, çok iimiş asd

edit: ferrari örnegi verilmiş bile

hade 2 gram aklın yok, sorun deel
gugıl yazmayuıda mı bilmiyon
yaz karadeşim jtd engibne
bak bakam ordaki aplikasyonlara
ama dur onuda ben yapam

said:
JTD engine
From Wikipedia, the free encyclopedia
JTD/MultiJet engine
Overview
Manufacturer
Fiat Group/General Motors
Maruti Suzuki
Tata-Fiat JV
Production 1997–present
Combustion chamber
Cylinder block alloy Cast-iron
Cylinder head alloy Aluminium alloy
Combustion
Fuel type Diesel
Oil system Wet sump
Cooling system Water cooled
JTD, an initialism for uniJet Turbo Diesel, is Fiat Group's term for its current common rail turbodiesel engine range. The MultiJet name is used in the second generation JTD common rail units. Most of the Fiat, Alfa Romeo and Lancia range has JTD engines.

Applications:
Alfa Romeo 145
Alfa Romeo 146
Alfa Romeo 147
Alfa Romeo 156
Alfa Romeo 159
Alfa Romeo GT
Cadillac BLS
DR5
Fiat Bravo
Fiat Brava
Fiat Croma II
Fiat Doblò
Fiat Grande Punto
Fiat Marea
Fiat Multipla
Fiat Punto
Fiat Sedici
Fiat Stilo
Fiat Strada
Lancia Delta
Lancia Lybra
Lancia Musa
Opel Astra H
Opel Signum
Opel Vectra C
Opel Zafira B
Saab 9-3
Saab 9-5
Suzuki SX4
Alenia Aeronautica Sky-Y

yukardan alfayı ara bul
o kadarını yapabilin demi?
yok sanama onu da ben yapam, koyu yaptım senin için
Sosyal ağlarda paylaş

Yaa kardesim burda fanboi takılıan kimseyi görmedim. Herkes araçların iyi ve kötü yönlerini kandince yorumluyor ki burda kimse profesyonel olarak bu işi yapmıyor. Sadece gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla yorumluyoruz. Şu aracın şu özelliği iyi bunun şu özelliği kötü zaten yorumlarımızda bundan öteye geçemezki. Ayrıca Fanboi arıyosun DH nin markalar forumuna gir körükörüne inatla sanki dünyanın en iyisi o markaymışcasına savunan atgözlüklü insanların yorumlarına oku ve bizim ne kadar objektif konuştuğumuzu anla. kimse japonların üstüne yok demedi veya almanların veya italyanların.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahahah fiat motoru olmadığını bilmeyen var mı zaten?
Dediğim gibi, ve dediğin gibi, googlelanabilcek bir bilgi için, gelip burda haterlık yapmayın.

Ferrari/Maserati örneği de gayet doğru.
İlla JTDm kullanıyor diye, ayrı tutmak olmaz. Benzinli modellerine bakarsanız, neden Maserati/Ferrari örneğini verdiklerini anlarsınız.

Profesyonellik kısmına gelince; ben aldığım arabanın gelmişini geçmişini, mtoor gelişimini, boya kodunu, ne bileyim yedek parça için hangi programlar kullandığnı vs. kısacası a'dan z'ye her şeyini araştırmadan maalesef alamıyorum.

Aynı şeyi opelde de yapmıştım; şuan ver bi vectra/astra gözüm kapalı trimlerini sökerim, elektronik arızasını tespit ederim.

Dolayısı ile, "döblö mötörö" gibi bişeye dayanmayan argümanlar yersiz. Zira ben arabama baktığımda DOBLO göremiyorum. Hiç kusura bakma...
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Ahahahah fiat motoru olmadığını bilmeyen var mı zaten?
Dediğim gibi, ve dediğin gibi, googlelanabilcek bir bilgi için, gelip burda haterlık yapmayın.

Ferrari/Maserati örneği de gayet doğru.
İlla JTDm kullanıyor diye, ayrı tutmak olmaz. Benzinli modellerine bakarsanız, neden Maserati/Ferrari örneğini verdiklerini anlarsınız.

Profesyonellik kısmına gelince; ben aldığım arabanın gelmişini geçmişini, mtoor gelişimini, boya kodunu, ne bileyim yedek parça için hangi programlar kullandığnı vs. kısacası a'dan z'ye her şeyini araştırmadan maalesef alamıyorum.

Aynı şeyi opelde de yapmıştım; şuan ver bi vectra/astra gözüm kapalı trimlerini sökerim, elektronik arızasını tespit ederim.

Dolayısı ile, "döblö mötörö" gibi bişeye dayanmayan argümanlar yersiz. Zira ben arabama baktığımda DOBLO göremiyorum. Hiç kusura bakma...

müdür,
alfa 159 1.9 mazotlu ile
alfa 3.2 V6 JTS Q4 aynı araba değil
önce bunda bi anlaşak.
"döblö mötörö" kısmına gelince evet "döblö mötörlö alfa" senin dediğin.
ben arabana iyi yada kötü bişi demedmki
haddime değil
kendi bindiğim araba lambo 300-500 olsa yine de değil, kaldıki kıçıkırık forda biniyom.
demek istediğim ama bi türlü anlatamadığım
bu oto markaları "artık" eski,den olduğu gibi uniq deeller.
yani moda deyimle bi karakterleri "eskisi" kadar yok
hepsi birbirinden parça ala ala çala çala aynı tornadan çıkmış gibi oldular.
tüm arabaların "alt segmentleri" artık bilmiyıom ama sanırım bi fabrika yapmışlar ordan tek bantta yapılıyo sanırım.
sadece motoru felanda demiyorum abi
reno kangoo yapıp mercedes amblemi basıp geçiyor
yada ford şase, difransiyel,motor yapıyor, üstlerine volvo, mazda felam amblşemi basıyolar
neyse işte, inşallah demek istediğim anlaşılır bu sefer
tüm bu mevzuda şurdan başladır
"toyota daş gibin araba"
deel işte
veya "fransız arabaları çabuk bozulur"
o da deel
yada "vw arabanın kralını yapar"
cıks bu da deel
paran warsa iyi araba, farklı araba alırsın
yoksa 3 kuruşa kimse mucize yaratamaz.
fanboilik dediğim bu işte
yane illa aldığımız araba en iyisidir den kurtulmak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Aston Martin'de Ford motoru var kötü diyeni duymadım. Ford V12'si kullanıyorlar, tiksinen oldu mu ? (:P)

65k'ya 2007 - 2008 model 3.5 litrelik Camry'ler var yahu hatta 15.000 de geriye kalıyor, benzin+vergi parası yapılırdı.

Hatta şu LS400 bombaymış, sağlamlık ve güvenilirlik olarak çok beğenilen bir araçtı zamanında. Vergisi de düşüktür V8 olmasına rağmen.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-emsalsiz-temizlikte-lexus-ls400-siyah-148400018/detay

Hani ekonomik olsun diye bir araca o kadar sayılacağına, eski orta üst sınıf alıp rektifiye vs yapılabilirdi. Gerçi Camry'ler sınıfında çok satan araçlardan ABD'de.

Neyse naçizane yorumumdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi daha net anlaşıldı mesajın navyciğim.
Yoksa fanboyluk/haterlık ayrı bi dünya. Seninki değilmiş.
Zaten paranın da dediği gibi, tek component motor değil.
Arabam "iyi" "kötü" de diyemiyorum. Benim aradıklarımı verdiği için alıyorum.
Ki bence rkadaşın aradığı özellikler örndiğini verdiğim araçta mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse üstad,fanboyluk konusunda senle anlaşamıycaz, bir markanın herkesçe kabul gören iyi yada kötü yanlarını konuşmak fanboyluksa dibine kadar fanboyum( toyotadan bahsettim vw den bahsettim dikkat ettiysen )benim bindiğim araç en yiyisi muhabbetine hiç bir zaman girmedim. Mesela bundan önce golf4 e biniyoduk, benim hatunda kullanıyor araba ve golf de aldığım güven hissini bunda alamıyorum diyor sanki hemen savrulacak gibi geliyor diyor yok bu yeni araba espsi var şunu var bunu var bu daha güvenli muhabbetine girmiyorum çünkü o da kullandı golfü yıllarca corallıyıda kullandı bi bildiği vardır deyip geçiyrorum ve sırf rahatlatmak için bu da en az golf kadar güvenilir diyorum. Görüşlere saygı duymak lazım kaldıki körükörüne inatla söylemiyoruz. Yani gerçek manada fanboyluk yapmuyoruz.

haa corollayı almamış olsan ve bir şansın daha olsa ne alırdın diye sorarsan en başından beri söylediğim gibi golf7 alırdım bakım masrafları pahalı, parçası en az corallının 2 katı evet ama araç bana rahatlık ve kalite hissini veriyor bindiğim zaman o yüzden vw tercih ederdim. bu tür söylemleride bir fanboi dan duyamassın üstad bunuda bil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...