SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 navyamphs said: alfa heralde alfa, doblo motorlu olan :) yav hee hee zaten italyan arabalarının hepsine doblo motoru koyuyolar, çok iimiş asd edit: ferrari örnegi verilmiş bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 traptorex said: navyamphs said: alfa heralde alfa, doblo motorlu olan :) KArdeş vosvoscumusun Allah aşkına söle :D Alfada fiat motoru olduğunu bilmiyodum doğruysa ayıp alfaya :) deelim, ne vosvosu babamın oğlumu adamlar sadece anti-fanboi yim ve evet alfanın bazı modellerinde fiat motoru war. gleoddyn said: o zaman ferrari ile masarati de fiat motoru kullanıyor. hayır, kullanmıyo SIKYAHONAW said: navyamphs said: alfa heralde alfa, doblo motorlu olan :) yav hee hee zaten italyan arabalarının hepsine doblo motoru koyuyolar, çok iimiş asd edit: ferrari örnegi verilmiş bile hade 2 gram aklın yok, sorun deel gugıl yazmayuıda mı bilmiyon yaz karadeşim jtd engibne bak bakam ordaki aplikasyonlara ama dur onuda ben yapam said: JTD engine From Wikipedia, the free encyclopedia JTD/MultiJet engine Overview Manufacturer Fiat Group/General Motors Maruti Suzuki Tata-Fiat JV Production 1997–present Combustion chamber Cylinder block alloy Cast-iron Cylinder head alloy Aluminium alloy Combustion Fuel type Diesel Oil system Wet sump Cooling system Water cooled JTD, an initialism for uniJet Turbo Diesel, is Fiat Group's term for its current common rail turbodiesel engine range. The MultiJet name is used in the second generation JTD common rail units. Most of the Fiat, Alfa Romeo and Lancia range has JTD engines. Applications: Alfa Romeo 145 Alfa Romeo 146 Alfa Romeo 147 Alfa Romeo 156 Alfa Romeo 159 Alfa Romeo GT Cadillac BLS DR5 Fiat Bravo Fiat Brava Fiat Croma II Fiat Doblò Fiat Grande Punto Fiat Marea Fiat Multipla Fiat Punto Fiat Sedici Fiat Stilo Fiat Strada Lancia Delta Lancia Lybra Lancia Musa Opel Astra H Opel Signum Opel Vectra C Opel Zafira B Saab 9-3 Saab 9-5 Suzuki SX4 Alenia Aeronautica Sky-Y yukardan alfayı ara bul o kadarını yapabilin demi? yok sanama onu da ben yapam, koyu yaptım senin için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Yaa kardesim burda fanboi takılıan kimseyi görmedim. Herkes araçların iyi ve kötü yönlerini kandince yorumluyor ki burda kimse profesyonel olarak bu işi yapmıyor. Sadece gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla yorumluyoruz. Şu aracın şu özelliği iyi bunun şu özelliği kötü zaten yorumlarımızda bundan öteye geçemezki. Ayrıca Fanboi arıyosun DH nin markalar forumuna gir körükörüne inatla sanki dünyanın en iyisi o markaymışcasına savunan atgözlüklü insanların yorumlarına oku ve bizim ne kadar objektif konuştuğumuzu anla. kimse japonların üstüne yok demedi veya almanların veya italyanların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Ahahahah fiat motoru olmadığını bilmeyen var mı zaten? Dediğim gibi, ve dediğin gibi, googlelanabilcek bir bilgi için, gelip burda haterlık yapmayın. Ferrari/Maserati örneği de gayet doğru. İlla JTDm kullanıyor diye, ayrı tutmak olmaz. Benzinli modellerine bakarsanız, neden Maserati/Ferrari örneğini verdiklerini anlarsınız. Profesyonellik kısmına gelince; ben aldığım arabanın gelmişini geçmişini, mtoor gelişimini, boya kodunu, ne bileyim yedek parça için hangi programlar kullandığnı vs. kısacası a'dan z'ye her şeyini araştırmadan maalesef alamıyorum. Aynı şeyi opelde de yapmıştım; şuan ver bi vectra/astra gözüm kapalı trimlerini sökerim, elektronik arızasını tespit ederim. Dolayısı ile, "döblö mötörö" gibi bişeye dayanmayan argümanlar yersiz. Zira ben arabama baktığımda DOBLO göremiyorum. Hiç kusura bakma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Selam, Neden motor bloğuna bu kadar takıldınız? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Rotweiler said: Ahahahah fiat motoru olmadığını bilmeyen var mı zaten? Dediğim gibi, ve dediğin gibi, googlelanabilcek bir bilgi için, gelip burda haterlık yapmayın. Ferrari/Maserati örneği de gayet doğru. İlla JTDm kullanıyor diye, ayrı tutmak olmaz. Benzinli modellerine bakarsanız, neden Maserati/Ferrari örneğini verdiklerini anlarsınız. Profesyonellik kısmına gelince; ben aldığım arabanın gelmişini geçmişini, mtoor gelişimini, boya kodunu, ne bileyim yedek parça için hangi programlar kullandığnı vs. kısacası a'dan z'ye her şeyini araştırmadan maalesef alamıyorum. Aynı şeyi opelde de yapmıştım; şuan ver bi vectra/astra gözüm kapalı trimlerini sökerim, elektronik arızasını tespit ederim. Dolayısı ile, "döblö mötörö" gibi bişeye dayanmayan argümanlar yersiz. Zira ben arabama baktığımda DOBLO göremiyorum. Hiç kusura bakma... müdür, alfa 159 1.9 mazotlu ile alfa 3.2 V6 JTS Q4 aynı araba değil önce bunda bi anlaşak. "döblö mötörö" kısmına gelince evet "döblö mötörlö alfa" senin dediğin. ben arabana iyi yada kötü bişi demedmki haddime değil kendi bindiğim araba lambo 300-500 olsa yine de değil, kaldıki kıçıkırık forda biniyom. demek istediğim ama bi türlü anlatamadığım bu oto markaları "artık" eski,den olduğu gibi uniq deeller. yani moda deyimle bi karakterleri "eskisi" kadar yok hepsi birbirinden parça ala ala çala çala aynı tornadan çıkmış gibi oldular. tüm arabaların "alt segmentleri" artık bilmiyıom ama sanırım bi fabrika yapmışlar ordan tek bantta yapılıyo sanırım. sadece motoru felanda demiyorum abi reno kangoo yapıp mercedes amblemi basıp geçiyor yada ford şase, difransiyel,motor yapıyor, üstlerine volvo, mazda felam amblşemi basıyolar neyse işte, inşallah demek istediğim anlaşılır bu sefer tüm bu mevzuda şurdan başladır "toyota daş gibin araba" deel işte veya "fransız arabaları çabuk bozulur" o da deel yada "vw arabanın kralını yapar" cıks bu da deel paran warsa iyi araba, farklı araba alırsın yoksa 3 kuruşa kimse mucize yaratamaz. fanboilik dediğim bu işte yane illa aldığımız araba en iyisidir den kurtulmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Aston Martin'de Ford motoru var kötü diyeni duymadım. Ford V12'si kullanıyorlar, tiksinen oldu mu ? (:P) 65k'ya 2007 - 2008 model 3.5 litrelik Camry'ler var yahu hatta 15.000 de geriye kalıyor, benzin+vergi parası yapılırdı. Hatta şu LS400 bombaymış, sağlamlık ve güvenilirlik olarak çok beğenilen bir araçtı zamanında. Vergisi de düşüktür V8 olmasına rağmen. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-emsalsiz-temizlikte-lexus-ls400-siyah-148400018/detay Hani ekonomik olsun diye bir araca o kadar sayılacağına, eski orta üst sınıf alıp rektifiye vs yapılabilirdi. Gerçi Camry'ler sınıfında çok satan araçlardan ABD'de. Neyse naçizane yorumumdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Şimdi daha net anlaşıldı mesajın navyciğim. Yoksa fanboyluk/haterlık ayrı bi dünya. Seninki değilmiş. Zaten paranın da dediği gibi, tek component motor değil. Arabam "iyi" "kötü" de diyemiyorum. Benim aradıklarımı verdiği için alıyorum. Ki bence rkadaşın aradığı özellikler örndiğini verdiğim araçta mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Neyse üstad,fanboyluk konusunda senle anlaşamıycaz, bir markanın herkesçe kabul gören iyi yada kötü yanlarını konuşmak fanboyluksa dibine kadar fanboyum( toyotadan bahsettim vw den bahsettim dikkat ettiysen )benim bindiğim araç en yiyisi muhabbetine hiç bir zaman girmedim. Mesela bundan önce golf4 e biniyoduk, benim hatunda kullanıyor araba ve golf de aldığım güven hissini bunda alamıyorum diyor sanki hemen savrulacak gibi geliyor diyor yok bu yeni araba espsi var şunu var bunu var bu daha güvenli muhabbetine girmiyorum çünkü o da kullandı golfü yıllarca corallıyıda kullandı bi bildiği vardır deyip geçiyrorum ve sırf rahatlatmak için bu da en az golf kadar güvenilir diyorum. Görüşlere saygı duymak lazım kaldıki körükörüne inatla söylemiyoruz. Yani gerçek manada fanboyluk yapmuyoruz. haa corollayı almamış olsan ve bir şansın daha olsa ne alırdın diye sorarsan en başından beri söylediğim gibi golf7 alırdım bakım masrafları pahalı, parçası en az corallının 2 katı evet ama araç bana rahatlık ve kalite hissini veriyor bindiğim zaman o yüzden vw tercih ederdim. bu tür söylemleride bir fanboi dan duyamassın üstad bunuda bil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Badge engineering şunun türkçesini demeye çalışıyom da ingilizcem yetmiyo aynı bokun lacivertine ne kadar geldim, ordan sonrasını çeviremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Kalıp mühendislik? :P Alatmaya çalıştığın "Aynı platformdan çıkan farklı marka logolu araçlar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 ıbızanın 60k oldugu yerde corolla'nın 70k olmasına sasıramıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 badge engineering ile ayni platformdaki ortak parca kullanan araclari karistirmayin. Aradaki cizgi ince bile degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Selam, Son viraj fena alınmadı, ben konuyu savurursunuz diyordum ama dötünü iyi topladınız :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 lol aynı mantıkla volvolar citroen motoru kullanıyor bi binin bakalım aynılarmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Yok paracığım, senin bölümünü pic etmeyiz. Efendi efendi fikir alış-verişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Suark said: lol aynı mantıkla volvolar citroen motoru kullanıyor bi binin bakalım aynılarmı hangi volvo ama? ford c1 platformuna konmuş s40 a binen de bi zahmet volvoya biniyom demesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Bu kamyonetlerden 2 si aynı bilin bakalım hangileri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 sen gercekten platform sharing ile badge engineering olayini yanlis anlamissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 navyamphs said: Suark said: lol aynı mantıkla volvolar citroen motoru kullanıyor bi binin bakalım aynılarmı hangi volvo ama? ford c1 platformuna konmuş s40 a binen de bi zahmet volvoya biniyom demesin. hee demesin binmedin dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Suark said: navyamphs said: Suark said: lol aynı mantıkla volvolar citroen motoru kullanıyor bi binin bakalım aynılarmı hangi volvo ama? ford c1 platformuna konmuş s40 a binen de bi zahmet volvoya biniyom demesin. hee demesin binmedin dimi? pindim sende pindin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Selam, Para bak hep bunlar yapıyor! Saygılar, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 s80 de volvo değil zaten sfsfsd, aslında volvo diye bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar