Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Corolla

traptorex

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Japonların -bana göre- felsefesi 'optimumu ver, boku çıkmasın'. Diğerleri kasarken Japon sana yetecek kadar olanı veriyor. Bundan dolayı da sorun daha az oluyor. Ayrıca Japon için gözün görmediği yere kalite kuşu kondurman gerekmiyor ama Almanlar öyle değil. Hoş kalite Japon istiyorsan Lexus falan gidip almak gerek :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın abi şoför dede bitiyor olay ancak bizimki maden işi olduğu için eşşek niyetine biniliyor araçlara ona rağmen sağlamlıktan bahsediyorum. kibar araç değil bu japon araçları çok zorlarsan tabi havlu atarlar ancak maden işi tutupta bir vw opel almam haa konfor ve rahatlık bakımından arada çok fark var.

Siz beni yanlış anlamışsınız fanboy luk yapmıyorum yapmamda sadece gördüklerimi söylüyorum. Hala içimde vw kaldı dediğimdende anlamanız lazım.

ve hala bunu satıp golf 7 almak gibi niyetim var ama çok zarar edicem diye cesaret edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kalite anlayışı tartışılır.
baya baya öznel bir konu çünkü o, bazıları için fonksiyonellik bazıları için görüntü bazıları için dokunduğunda ne hissettiğin falandır.

bazen mini kiralıyorum mesela, feeling olarak araba tahrik ediyoru, ama nasıl araba diye sorsan kötü demek için 23213413 tane sebep bulurum. Çünkü kötü, tuş konumlandırılmasından, silcek suyunun camdan girmesini düşünememelerine kadar kötü.

ama uff alman bmw ufff arabası milletin gözünde.

genelde, benzer fiyatlara olan japonlar alman rakiplerinden üstün olup, işi marketingde kaybediyorlar.
oda bi başarı tabi, hatta bütün başarıların en büüyğü marketing.

arkadaş japon arabayı çok zorlarsan havlu attırırsın demiş.
attıramazsın. Gündelik iyi kalite arabaların - eğer fabrikasyon hatası falan yoksa- attıramazsın. Hepsi zorlanıyorlar çünkü fabrika çıkışı
Sosyal ağlarda paylaş

evet golf7nin biyerinin bozulması çok kolay gibi duruyo çok narin araba. ama malzeme hissiyatı falan daha iyi bide az yakıyo. toyota veya hondada taş gibi araba kolay kolay bozulacak bi araba değilmiş gibi sanki ama buna karşın malzeme kalitesi zayıf ve çok yakıyolar.

dipnot: golf7 kullanıyorum şuan 14000kmye yaklaştı dsg konusunda bi sıkıntı yaşamadım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Talihsiz bir seçim olmuş.
Ama sadece fiyat dolayısı ile.

DSGciler de gelmiş hemen ahahah. Ben daha 23bindeki passat&jetta ile o DSG'nin nası güzel kaçırdığını, kalkmadığını video ekler gösteririm size istiyorsanız. Fanboyluğa lüzumm yok.

Gerçi şimdi ben de o paraya başka bişy önerecem de, o da fanboyluk olarak algılanacak son cümlemden sonra.

Neyse, Allah kaza bela vermesin.

PS: Araçların ilk 5-10k aralığında "parça alışması" dediği süreçte normal yakacağından 2-2,5 LTR fazla yakacağını da unutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Neyse, Allah kaza bela vermesin.

amin daha iyileri sizlere olsun
şunuda söyleyim araç çok yakıyor diye satıp dizelini almayı düşünüyordum ama plazadki satış temsilcileri vazgeçirdi, 10000 km yi bekle tüketimin düşecek diye yine onlara itimat edip bekleme kararı aldım bakalım düşecek inşallah öyle umut ediyorum.

bu arada önereceğin aracı gerçekten merak ettim
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,
Rotweiler said:

...Gerçi şimdi ben de o paraya başka bişy önerecem de, o da fanboyluk olarak algılanacak son cümlemden sonra.

Halk açıklama bekliyor!

Saygılar.

Ehhe.

Vallahi ben kendim aldığım için Alfa'nın 159'un 2011'inden çok memnunum.
JTDm hem yakıt ekonomisi(Tabiiki Yazılım+DPF+EGR iptalinden sonra 1,5 litre daha düşüyor) hem de performans konusunda beni çok mutlu ediyor.

Periyofik bakımı(10bin) da 260 TL ve servis&yedek parça sıkıntısı yok. Bu sene Birmot'un neredeyse tüm servisleri Alfa'dan çekildi; yerine Mengerler geliyor. Bu çok iyi bir haber Alfa için.

Ha illa 0 olacak diyosanız, gider o paraya Honda felan bakardım. gerçekten iç mekan&teknoloji olarak avrupaya yetiştiler diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yaa bakımları falan okadar ucuzmuydu alfanın zaten. hele yedek parça ve servis sıkıntısı yüzünden yanaşma diyenler çok oldu ama 159 gerçekten tasarım olarak manyak duruyor önden ve arkadan fark etmiyor(2011 de üretiminin durdurulması çok kötü oldu bence alfanın en iyi arabası). mesela benim corollanın arkası hoşuma gitmiyor ama 159 süper duruyor haa aracın diğer özelliklerini bilmiyorum ama alfistilerin, alfanın koltuguna oturursan başka hiç bir arabadan zevk almazsın gibi iddalı söylemleri oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...