Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #2 Beta Açıldı

Certhas

Öne çıkan mesajlar

Irç bonusları, kesinlikle kozmetik değil.

The Ten Races

imperial yok gerçi bilemiyorum o yüzden. ama faction inbalance warhammerın canına ot tıkadı çok uzun süre. swtorda racial koymadılar bu yüzden ve iyi yaptılar.

Altmer

Destruction Talent (1 rank) - Increases experience gain with the Destruction Staff skill line by 15%.
Spellcharge (3 ranks) - Increases Magicka Recovery while in combat by (3/6/9)%.
Gift of Magnus (3 ranks) - Increases maximum Magicka by (4/7/10)%.
Elemental Talent (3 ranks) – Increases damage with Cold, Fire, or Shock effects by (2/4/6)%.
Bosmer

Archery Expertise (1 rank) - Increases experience gain with the Bow skill line by 15%.
Vigor (3 ranks) - Increases Stamina Recovery while in combat by (3/6/9)%.
Resist Affliction (3 ranks) - Increases Poison and Disease resistance by (7/14/21). Increases maximum Stamina by (1/2/3)%.
Stealthy (3 ranks) – Improve Stealth radius by (1/2/3) meters. Increases damage done while stealthed by (3/6/9)%.
Khajiit

Medium Armor Expertise (1 rank) - Increases experience gain with the Medium Armor skill line by 15%.
Robust (3 ranks) - Increases Health regeneration while in combat by (5/10/15)%.
Stealthy (3 ranks) – Improve Stealth radius by (1/2/3) meters. Increases damage done while stealthed by (3/6/9)%.
Carnage (3 ranks) – Increases Critical rating for melee attacks by (1/2/3)% and damage done by successful Critical Hits by (5/10/15)%.
Breton

Light Armor Affinity (1 rank) - Increases experience gain with the Light Armor skill line by 15%.
Gift of Magnus (3 ranks) - Increases maximum Magicka by (4/7/10)%.
Spell Resistance (3 ranks) – Increases Spell Resistance by (32/64/96).
Magicka Mastery (3 ranks) – Reduces the Magicka cost of spells by (1/2/3)%.
Orsimer

Heavy Armor Expertise (1 rank) - Increases experience gain with the Heavy Armor skill line by 15%.
Brawny (3 ranks) - Increases maximum Health and maximum Stamina by (2/4/6)%.
Swift (3 ranks) - Reduces sprint cost by (4/8/12)% and increases sprint speed by (3/6/9)%.
Redguard

Shield Affinity (1 rank) - Increases experience gain with the One-Handed and Shield skill line by 15%.
Vigor (3 ranks) - Increases Stamina Recovery while in combat by (3/6/9)%.
Conditioning (3 ranks) - Increases maximum Stamina by (4/7/10)%.
Adrenaline Rush (3 ranks) - Restores (1/2/3) Stamina to the player when damaging an enemy with a Melee attack. This can occur no more than once every 3 seconds.
Argonian

Restoration Expertise (1 rank) - Increases experience gain with the Restoration Staff skill line by 15%.
Amphibious (3 ranks) - Increases swimming speed by 50% and the effectiveness of potions by (5/10/15)%.
Argonian Resistance (3 ranks) - Increases maximum Health by (1/2/3)% and Poison and Disease resistance by (7/14/21).
Quick to Mend (3 ranks) - Increases healing received by (2/4/6)%.
Dunmer

Ambidexterity (1 rank) - Increases experience gain with the Dual Wield skill line by 15%.
Dynamic (3 ranks) - Increases maximum Magicka and Stamina by (2/4/6)%.
Resist Flame (3 ranks) – Increases Fire resistance by (10/20/30). Increases maximum Magicka by (1/2/3)%.
Flame Talent (3 ranks) - Increases Spell Power with fire effects by (1/2/3).
Nord

Two-Handed Weapon Expertise (1 rank) - Increases experience gain with the Two-Handed Weapon skill line by 15%.
Resist Frost (3 ranks) – Increases Cold resistance by (10/20/30). Increases maximum Health by (1/2/3)%.
Rugged (3 ranks) - Increases Armor rating by (2/4/6).
Imperial

Unknown Expertise (1 rank) - Increases experience gain with the (unknown) skill line by 15%.
Unknown (3 ranks)
Unknown (3 ranks)
Unknown (3 ranks)

Sosyal ağlarda paylaş

One important thing to note: All those who pre-order or pre-purchase either the Imperial Edition or the Standard Edition in physical or digital formats will also receive The Explorer’s Pack bonus at launch, which includes: Scuttler vanity pet, four bonus treasure maps, and the ability to play as any of the nine races in any Alliance.

Elder Scroll Online Bethsoft Forum

Bende imperial ırkının diğer ırklardan çok fazla bir farkının olmicağını düşünüyorum. Ha LoL-WoW-Archage etc. hangi oyunda kozmetik ürün satılmıyor, geçicen gereksiz muhabbeti.Beygir dediğinide bildiğin sprintlediğimde geçiyorum atlı adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

romslayer said:

Mesela ben Horde Mode, wave defense sevmem ama baska sehirlere tasinmis arkadaslarla Mass Effect 3 MP yi 100+ saat oynadik. Ayni sekilde bu oyun icin de konusursak: teknolojik acidan, gameplay acisindan vs eksiklikleri olabilir, kotu olabilir; adamin kankalari vardir hepsi birden farkli bir deneyim istiyordur(iyi-kotu farketmez) isteyen oynar, istemeyen oynamaz.

kimse şunun aksi bir şey söylemiyor abi.

oyunu sen eğlenceli kılıyorsan o oyun senin için eğlenceli ve iyi bir oyundur.

fakat gameplay eksikliklerini ve mekanikteki başarısızlıkları negate etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Mina said:

Bende imperial ırkının diğer ırklardan çok fazla bir farkının olmicağını düşünüyorum. Ha LoL-WoW-Archage etc. hangi oyunda kozmetik ürün satılmıyor, geçicen gereksiz muhabbeti.Beygir dediğinide bildiğin sprintlediğimde geçiyorum atlı adamı.

ekstra verilen şey kozmetik değil, raciallar farklı olmasa haklısın
Sosyal ağlarda paylaş

@bingildak

Aksini soylemiyorsunuz da hadi 35. sayfada baslamis olsun beta, son 50 sayfada /reloadui falan disinda toplasan 2 sayfa disinda surekli CE aldik geyigi döndürülüyor.

Bir tane ise yarar bilgi yok ilk baslarda cikip sen(bingildak) yazmistin madde madde neden begenmedigini, son derece iyiydi guzeldi ama sonradan konu "bu oyunu oynamayin oynattirmayin"a döndü. O yuzden dedim adamin arkadaslari vardir, tercihidir. FPS Mmo istiyordur, wow-rift-swtor gibi direk wow clonelari ilgisini cekmiyordur. Birakin oynasin Viktor'un SWTOR basligina yaptigini yapmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

mevzuyu fakirler ağlıyor'a getiren arkadaşları da tebrik ediyorum.

Bıngıldak geyiği geçip sana sana birşeyler yazıyım belki anlatabilirim derdimi:

Bu bir oyun ve ben her hangi bir oyunu "zaman geçirmek" ve "eğlenmek" için oynuyorum ve "zaman geçirmek" ve "eğlenmek" için başka neler yapıyorum söyliyim hemen:

Arkadaşla rakı balığa gidiyorum arada: en ucuz mekanda kişi başı 100-150TL dir
Hatunla gece çıkıyorum arada bir yerlere: en ucuz mekanlarda 250-300TL dir
etc etc bitmez yani daha çoğaltabilirim senin için...

Bu da tıpkı diğerleri gibi "eğlence" benim için ve ben eğer eğleniyorsam "kendi kararımca" paramı harcarım ki herkes öyledir zaten... Olay bu kadar basit, olay kimsenin parası pulu değil
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Mina said:

ekstra verilen şey kozmetik değil, raciallar farklı olmasa haklı olabilirsin.

Hele bir imperial race abilityler açıklansın, o zaman konuşuruz bıngildak ama oyunda bu kadar haterlık yapıcak bir şey yok.Tabiki bana göre.Bir de Daoc unchained gelene kadar ağız tadıyla oynanıcak bir tek ESO var şu an.

- Wildstar : WoW 2. WOW oynamadım neden onu oyniyim.
- Archage: Bilmem okudunuz mu? Oyun içindeki shopunda, high lvl content weapon,armorlarını ve bineklerini satıyor.
- Albion online: Uo takılırız daha iyi

Bizim düşünceler bu
Sosyal ağlarda paylaş

romslayer said:

@bingildak

Aksini soylemiyorsunuz da hadi 35. sayfada baslamis olsun beta, son 50 sayfada /reloadui falan disinda toplasan 2 sayfa disinda surekli CE aldik geyigi döndürülüyor.

Bir tane ise yarar bilgi yok ilk baslarda cikip sen(bingildak) yazmistin madde madde neden begenmedigini, son derece iyiydi guzeldi ama sonradan konu "bu oyunu oynamayin oynattirmayin"a döndü. O yuzden dedim adamin arkadaslari vardir, tercihidir. FPS Mmo istiyordur, wow-rift-swtor gibi direk wow clonelari ilgisini cekmiyordur. Birakin oynasin Viktor'un SWTOR basligina yaptigini yapmayin.

başından beri "oynamayın, oynattırmayın"dı.

neden böyle bir mesaj vermeyi gerekli duyduğumu da izah ettim zaten diğer başlıkta uzun uzun.

betadan sonra değerlendirme ile bunu desteklemeye devam ettim.

alan kişiler satın alıyor zaten, birinin satın almasına takıldıysam kanuni'dir o da. samimiyete dayanarak takılıyorum.

bu kadar sayfadır olan tartışma para veren insanların yanlış olan şeyleri savunmasından kaynaklanıyor. bunların neler olduğunu da uzun uzadıya yazdık. ortada bir soru işareti yok.

onlar bu yöntemlerin doğru olduğunu tartışıyor.

ben ve benim gibi düşünenlerde yanlış olduğunu tartışıyoruz.

forum ortamı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

ki siz min maxı seven adamlarsınız gelip burda yakınmayın sonra imperial çok güçlü olmuş niye imperial olamıyoruz diye :D

Dostum Imperial ırkının "kendine özel" craft tarzı var diğer ırklar gibi... Farkı bu... Onuda zaten oyunda bulup öğrenebiliyorsun Imperial olmasan da :) Yani oyunda edinilemeyen birşeyi satmıyor adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

bingildak said:

mevzuyu fakirler ağlıyor'a getiren arkadaşları da tebrik ediyorum.

Bıngıldak geyiği geçip sana sana birşeyler yazıyım belki anlatabilirim derdimi:

Bu bir oyun ve ben her hangi bir oyunu "zaman geçirmek" ve "eğlenmek" için oynuyorum ve "zaman geçirmek" ve "eğlenmek" için başka neler yapıyorum söyliyim hemen:

Arkadaşla rakı balığa gidiyorum arada: en ucuz mekanda kişi başı 100-150TL dir
Hatunla gece çıkıyorum arada bir yerlere: en ucuz mekanlarda 250-300TL dir
etc etc bitmez yani daha çoğaltabilirim senin için...

Bu da tıpkı diğerleri gibi "eğlence" benim için ve ben eğer eğleniyorsan "kendi kararımca" paramı harcarım ki herkes öyledir zaten... Olay bu kadar basit, olay kimsenin parası pulu değil

mevzu para değil abi hala anlamamışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mina said:

bingildak said:

Mina said:

ekstra verilen şey kozmetik değil, raciallar farklı olmasa haklı olabilirsin.

Hele bir imperial race abilityler açıklansın, o zaman konuşuruz bıngildak ama oyunda bu kadar haterlık yapıcak bir şey yok.Tabiki bana göre.Bir de Daoc unchained gelene kadar ağız tadıyla oynanıcak bir tek ESO var şu an.

- Wildstar : WoW 2. WOW oynamadım neden onu oyniyim.
- Archage: Bilmem okudunuz mu? Oyun içindeki shopunda, high lvl content weapon,armorlarını ve bineklerini satıyor.
- Albion online: Uo takılırız daha iyi

Bizim düşünceler bu

haterlık yapmıyorum abi, gördüğüm şeyler üzerinden eleştiri yapıyorum. "oyun yok ne yapalım bunu destekleyeceğiz" diyorsan ben ona karşıyım. neden karşı olduğumu yazdım. sonuç olarak seçim yine senin seçimindir, benim fikrim seni bağlamayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

sorunları yazayım hemen:

1) kıyaslama yaptığın ürünlerin business planleri aynı değil. biri pay to play, diğeri triple A pricing + triple A ötesi monthly fee.

Ama abi.. İlk sen kırdırdın bu ikisini. Sen değil ama başka biri gw2'nin grafikleri daha güzel bile dedi. Her yönden gw2 ile depişti oyun. Hatta göktaşının biri geldi beni gw2 hater ilan etti. Ben gw2'yi severek oynadım ama bitti benim için. Ben de deneyimlerimi paylaştım. Business modellerinin farklı olması doğru ama senin bakış açından bakıldığında gw2deki durum daha vahim. Ben de eylül 2012'de aldım exotic'imi kendi başıma ama sonra sıkıntı çektim kısa bir süre. Önemli değil senin alabiliyor olman. Eğer başından beri tartıştığımız mantalite ise. Tamam b2p'de para burdan kazanılıyor da, eso'daki at ile gw2'deki exo set bir değil ben de onu diyorum. Burda istersem almayabilirim üstelik atı. Atı alınca ben başkasının kafasını gözünü çok daha kolay kırmıyorum ki. Ama exotic düzmeyince fark var.

2) Şahsen gw2 oynamış biri olarak top level'a geldiğimde markete gidip en üst statlara sahip exotic seti çekebildim. bunun için ekstradan bir efor sarfetmeme gerek kalmadı. yapımcı tarafından böyle bir zorluk eklenmemiş oyuna. buna izin var. adamlar oyunu satmaya başladıklarında "eğer 50 dolar daha fazla verirseniz size exotic itemlara erişimi daha kolay kılacağız" tarzı bir fikir atmamışlar ortaya.

diğer yanda oyunda herkesin istediği ve gereklilik duyduğu bir araç aylık 15€ nun çatır çatır müşteriden alınmasına rağmen zorlaştırılıp fazladan para verin size hemencecik mail olarak gönderilim noktasında satılıyor olması. bir MARKETING TOOL olarak kullanılması. adamlar CE'a onu laf olsun diye koymuyor. adamlar CE'a onu CE satsın diye konuyor.

siz istediğiniz kadar naif bakın olaya bu değişmeyen esasıdır mevzunun.

Ama ben de sana diyorum ki 17k altın hiç de zor değil. Age of Conan oynayanlar söylesin, orda neler çekmişler. 17k altın hiç bir şey ya. Level 15 dungeon'a girdik dayağımızı yedik bana 600gold repair mastafı çıkardı 1 tane dungeon mesela bu.Ama buna rağmen + hiç kasmamama rağmen level 17'de 10k altın birikmiş.

3) sen 2 günde 20 saat oyun oynuyorsun diye herkes seninle aynı yoğunlukta oynayacak diye bir şey yok. 40 saat açık olan betada 20 saat oyun oynayan adamın mount almakta zorlu bulmaması son derece normaldir. nasıl casual adam df'de çok zorlanıyor ve üniversitedeki no-lifer ben zorlanmıyorsam, aynı mevzu.

Saatler öyle değildi de boşver o değil önemli olan. Ilk biz, bu atın eşşek olduğunda anlaşamıyoruz. Ben sana diyorum, abi teleport icad edilmiş, sen diyorsun dur ben fsm'den giderim. Nası olacak böyle? İkinci olarak da oyunun exponansiyel artışını hesaba katmak lazım + benim sağa sola para saçmam ve atı bir amaç olarak görmemem de eklebilinir. Uzar gider..
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

mevzu para değil abi hala anlamamışsın.

Mevzuu adamların CE ile hede hödö vermesi sana göre ama ortada senin dediğin negatif efektleri olan bir hede hödö yok...

Imperial ırkının oyunda kendine özgü crafting tarzı var (her ırkın var) ve Imperial CE almasanda oyunda bu crafting tarzını öğrenebiliosun (tüm ırklar gibi)

Beyaz at dediğin Rift'deki kambumlağa neyse o... Binenleri gördük betada çok yavaş yani anlamsız

Geriye ne kaldı "Herhangi bir ırk ile istediğin factionda oynamak" e zaten CE değil normal preorder yapanlarda aynı özelliğe sahip...

eee? geriye alan memnun veren memnun kalıyor... almazsın olur biter
Sosyal ağlarda paylaş

ya anlamadığım oyunun savunuculuğuna girişmek nedir. aldınız oyunu kötü çıktı diye kötü diyenlere niye atarlanıyorsunz ki. tamam siz beğendiniz belki ok. ama oyun sektöründe oyun oynayan oyuncuların %80 i ki her forumda yerli yabancı görebilirsiniz beğenmiyor oyunu. adamlar yeto gibi Elder Scrolls ismi ile söğüşlemeye çalışıyorlar bu kadar rezil bir oyunun başka bir açıklaması olamaz niye rezil dendiği de yukarıda yazıldı ha benim için dert değil oynarım ben ESO olsun taştan olsun diyenlere kisme laf etmiyor alın oynayın abi ok. denen şey bu gibi rezil isimden oyunlara para verilince TOr gibi ESO gibi oyunlar gelmeye devam edecek insanların korkusu bu yoksa almayın diyen yok aşın abi alın yani. ama oyun kötü kötü oldu diye de burada kötü diyenlere kızmayın. gidin yapanlara kızın. ha yine de beğeniyorsanız bence iyi diyorsanız o da zevk meselesi aynı olmak zorunda değil beğeniler alın oynayın abi kim ne diyebilir. ama büyük bir kitle beğenmiyor işte o kitleyi suçlamak niye anlamış değilim

ki ben de betayı oynadım çok heyecanlandım çok iyi olsun istiyordum belki düzelmiştir diyordum en küçük bir şeyini bulsam hype yapacaktım ama yok abi hayatımda ilk defa bir MMO yu 1 saat sonra kapattım bir daha yüzüne bakasım gelmedi ha bu benim zevkim ama benim gibi düşünenler de inanılmaz bir çoğunlukta ama beğenip alanı yadırgamam kendi seçimi kimsenin seçimini zaptırapt altına almıyorum ama kötü bulduğum oyuna da kötü derim. Bu kadar basit. Benden buna 60 euro + her ay subs işlemez vermem ben. verene de bişey demem. verin abi alın oynayın. banane yahu. ama bana övmeyin yani oyunu artık. The old republici bile 1 ay oynayabildim. bu rezalet başka bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

CrescentEU

ben gw2'nin fanatikliğini yapmıyorum. ama üreticiyi ve izledikleri yolu takdir ediyorum piyasayı izleyen biri olarak.

ata ihtiyacın yok, teleport olunabilir bir argüman değil. eso oynuyorsun, oyunun en öne çıkan niteliklerinden biri ambiyans, dünya, müzik - atmosfer. neden beni atmosferden mahrum ediyor ki yapımcı sırf CE satacak diye?

adamların zihniyeti yanlış. bunu savunulacak bir tarafı olduğuna ben inanmıyorum. insanlarında savunmasına anlam veremiyor. sırf sen CE alıyorsun diye, bunu savunma ihtiyacı duyman gerçekten beni düşündürüyor. şu olgunluğu neden gösteremiyorsunuz : "ben CE aldım ama bence oyundaki önemli araçlardan birinin temel değerinin arttırılıp CE satmak için satılması doğru değil"

şunu söyleseniz boyunuz kısalmaz gerçekten. verdiğiniz paranın değeri de azalmaz.

şu kadar sayfadır hala olayı paraya bağlayan adamlar var.

arkadaşlar olay para değil. yapımcının CE'i satmak için böyle bir marketing tool kullanması güzel bir şey değil. bunu eleştirmek HATERLIK olmuyor.

AoC'da atın zor olması herkes için aynı eşitlikte zordu diye hatırlıyorum. eğer o noktada yapımcı yine standard üzeri bir pakete at koyup, diğerlerine zorlaştırıyorsa yaptığı şey etik değil - eleştirilmesi gerekiyor. tepki gösterilmesi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...