Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Adam p2w demiş ya at veriliyor diye CE ile. O atı sen oyun içinde alabiliyor musun? Alabiliyorsun. Adam onca yorum yazıyor (hakkını yemiyelim bazen doğruyu gösteriyor bozuk bir saat gibi) dapa p2w ne onu bilmiyor. Hayır bu oyun ciddi çok iyi çıksaydı adam yine bunları yazacaktı kesin. Ben kanaat getirdim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 olorin84 said: şimdi anladıgım kadarıyla bu oyunu koca patiden 4-5 kişi falan aldı. Son sayfalan onu gösteriyor. http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8do7xrJIG1qf8btso1_400.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Aahahaha tam da bu ruh halinde işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 lightNdark said: Sparkcaster said: teso da pay to win bu arada. ucuza erkenden at, her factiona girebilen ırk vs. ya pay 2 win ne demek bilmiosun (seni tanırım gayet bilgilisindir) yada biliosun da oyuna nereden mok atarım diye bakıosun... (Bilmeyenlere) Pay 2 win: Oyunu ücretsiz sunan (free 2 play) ama oyun içinde diğer oyunculara karşı avantaj sağlama anlamında etkisi olabilecek (yüksek hızlı binek, major statları olan armor ve weapon, 2 X experience gibi) hede hodoleri satan oyun modelleri... Oyunda verdiği beyaz eşşek için pay 2 win dediniz ya oha yani. Rift'de verilen kaplumbağa'ya biniyordunuz ya bilader nooldu? Oyunda isimler görünmüo mok gibi, yada oyunda şu işime gelmedi bu kötü yapılmış falan de anlarım sonuçta her oyuncu her tür oyunu sevmek zorunda değil ama pay 2 win diye sallayıp bilmeyenleri de germeyin bari +Oyunu sevmedim diyip çıkmak varken troll olsun torba dolsun modeli hala yazıp çizen ahaliyi es geçiyorum... abi olay at değil, şu preorderların her ırkı her factiona sokabilmesi çok büyük salaklık ve aptallık, ben bunu farketmemiştim kanuni söyleyene kadar. oyun 3 factionlu rvr şeklinde dönecekse faction balanca çok önemli. şimdiden görünüşe göre ortadaki faction çok az oyuncuya sahip olacak. nasıl dengelerler bilmiyorum. ırkların racial özellikleri var, herkes endgame giyinince ne kadar etki eder bilmiyorum ama gameplaye etki eden şeyler var. o yüzden faction balance önemli. böyle önemli birşeyin üstüne ekstra ırk satmak, daha fazla para verenlerin alabileceği bir şekilde, pay to win olmasa bile paranın pvpye etki etmesidir. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. en hafif tabiriyle de ayıp yani. kozmetik değil ırklar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrescentEU Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Madcat said: CrescentEU said: Neyse ya. Alana hakaret etmeyin abi. Oyunu çarmaha gerin isterseniz. Bu oyunu alana hakaret etmicem de neye edicem anlamadım ki. Oyunu görmeden pre-order ce yapıp, oyun çıkınca beklediğini alamayıp, ama at veriyorlar diye verdiğin parayı savunmana mı hakaret etmicez? Oyundan beklediğimi alamadığım senaryo senin kafanın içinde hep. Ben, ister inan ister inanma beklediğimden fazlasını buldum oyunda. Ne demek "Bu oyunu alana hakaret etmicem de neye edicem" etmeyeceksin tabi ki. Kitledin ama beni tebrik ediyorum. Patideyim di mi ben? eveeet dedim kendi kendime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Abi en azından her ne olursa olsun mmo olarak en az 1 ay süre verip almayı adet edinin, gerçekten bu önemli zevk renk ıvır zıvır fark etmez ama 1 ay tanıyın release sonrası ben buna kızarım, yıllardır aynı hata hepimiz yaptık. Bu oyunda öyle en az 1 ay süre lazım millet bir levelı caplesin neler çıkıyor görün ondan sonra gidin alın. pre-orderlar hep tuzak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Bu konuda haklısınız. Ama at?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 said: ya pay 2 win ne demek bilmiosun (seni tanırım gayet bilgilisindir) yada biliosun da oyuna nereden mok atarım diye bakıosun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 @feamer abi alıntıyı kimden yaptığın belli olmuyor. ismi silme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Madcat said: Bu oyunu alana hakaret etmicem de neye edicem anlamadım ki. Oyunu görmeden pre-order ce yapıp, oyun çıkınca beklediğini alamayıp, ama at veriyorlar diye verdiğin parayı savunmana mı hakaret etmicez? Dilersen bende "kendimce" bulurum bi hötten sebep sana, basarım hakareti... yok öyle kesekağıdından şapka... Senin hoşuna gitmeyen birşeye para harcıyor diye adama hakaret etme hakkını kendinde göremezsin O zaman her beğenmediğim arabaya binen adama sallıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 oyunda bir şeyi zorlaştırıp, para ile diğer kesime kolaylaştırmak non-subs business modelin uyguladığı bir yöntemdir. iki kesim tarafından da hor görülmez, adamlar bununla para kazanıyor. eğer vaktin varsa para harcamak istemiyorsan 2x emek verir elde edersin. eğer vaktin yoksa veya uğraşmak istemiyorsan, yapımcıyı destekler süreci hızlandırırsın. kozmetik olmayan ve oyunun etki eden ve diğerlerinin in-game çaba ile ulaşamadığı şeyleri satmak pay to win genellemesine sokulabilir. adamın koyduğu ırkın racial'ı iyi olsun ya da olmasın. ha derecesi nedir o farklı bir tartışma. adamın bir statının 5% daha fazla olması bence p2w denecek kadar umursanacak bir nitelik değildir fakat yapımcının triple a fiyatlaması çekip, üzerine bütün mmorpglerden daha fazla aylık ücret alması üzerine de bu muameleyi yapması ayıptır - savunulacak bir tarafı yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 WoW'da item shop var ve ciddi binek satılıyor. Bineği oyunda hiç bir şekilde edinemiyorsun. Oyun non-subs değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Questle aciliyor imperial Sent from my iphone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Buyur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrescentEU Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 bingildak said: gw2'e p2w noktasında argüman invalid'e bağladı. Hayır invalid değil, not found. Ben hep senin gözlerinden olayı görmeye çalışıp, benim gördüğüm gibi sana aktarabilir miyim diye kasıyordum. Şöyle ki, p2p oyunda normal levelling yaparkene 5 günde kazandığım bir "item"'a p2w dedin. O item ne bir adet at. Oyunda beleşe teleport açılıyor, istersen 30dk gezip daha sonra atın olsa dahi hiç ata binmene gerek olmayabilir. Bırak imperial atla gitsin sen teleportla git senin ki daha f2w dedim. Olmaz öyle şey dedin. 5 gün çok dedin. Hemen almam lazım dedin. Ben de sana b2p olan bir oyun olan gw2'den örnek verdim çünkü daha önce sen gw2'yi bir kıstas olarak sunmuştun. Dedim ki bu şekilde bakarsan gw2'de en yüksek level in-game armor+weapon setleri real parayla alabiliyordun. Bunun önü açık dedim. Buna hiç ses etmiyorsun dedim. Hatta sonra ordan bir göktaşı geçti. Bilmiyorum sorun nerde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Kanuni said: Questle aciliyor imperial Sent from my iphone Adam boks yaparken bile dayanamamış telefonla foruma bağlanmış. Cuma akşamı ben de rakı masasından bakıyordum yazılanlara. :D Edit: Hay sayfa başını.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Sparkcaster said: abi olay at değil, şu preorderların her ırkı her factiona sokabilmesi çok büyük salaklık ve aptallık, ben bunu farketmemiştim kanuni söyleyene kadar. Dostum "oyunu preorder alan herkes" zaten her ırk ile istediği factionda oynayacak... Yani sen de istersen "HighElf char ile Daggerfall Covenant faction'ında" oynayabiliosun... Bunun için Imperial CE alman gerekmiyor, normal preorder yapmak yetiyor... At desen gördük betada eşşek resmen binmesende olur, aynı Rift'deki kambumlağa gibi :) Ha oyunun tarzını beğenmiştir adam, vardır parası alır o ayrı Imperial diye getirdikleri ırk var extra sadece o da resmen kozmetik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mina Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Kanuni said: Questle aciliyor imperial Sent from my iphone Şimdi böyle yazma Kanuni, adamın biri neden Samsung galaxy kullanmıyorsun Android işletim sistemi İOS'tan iyi diyerek,küfür edebilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Aahahaha... Kanuni, simit yese "Niye istakoz yemiyorsun" diyecekler var forumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 @kanuni said: Agent: Greetings! You: Hello, I just want to know if I don't get that particular pre-order, if I will never be able to play as an Imperial Agent: Correct the only way to be an Imperial is to purchase one the Imperial Edition. You: Forever? Agent: Not forever. You: And after that point of not forever, will it be purchasable or will it be unlockable by completing something in the game? Agent: Starting April 4th if you pre-purchase the digital standard you can upgrade to the digital Imperial by visiting our page. You: Right, but if I don't get the 'Imperial Version', sometime after the game comes out, I will be able to acquire the Imperial Race, by purchasing it as DLC or by unlocking it by completing some quest? Agent: You will have to upgrade the the account to the Imperial Edition on April 4th or anyone after. You: Ah, I see. You: Can you give me a figure on that upgrade? Agent: As of now there is no information if the Imperial race will be unlockable by doing something in-game. Agent: Sadly I don't have that information it should be available before or on April 4th 2014. nopehttp://www.reddit.com/r/elderscrollsonline/comments/1wjk9z/the_imperial_race_is_not_exclusive_to_the/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrescentEU Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Mina said: Kanuni said: Questle aciliyor imperial Sent from my iphone Şimdi böyle yazma Kanuni, adamın biri neden Samsung galaxy kullanmıyorsun Android işletim sistemi İOS'tan iyi diyerek,küfür edebilir :) Ahahaha sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Exodous said: Aahahaha... Kanuni, simit yese "Niye istakoz yemiyorsun" diyecekler var forumda. yok daha ziyade niye istakoz yiyosun enayimisin simit ye durumu var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 İstakozun içi boş kazıklıolar gel adam gibi simit ye durumu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 CrescentEU said: bingildak said: gw2'e p2w noktasında argüman invalid'e bağladı. Hayır invalid değil, not found. Ben hep senin gözlerinden olayı görmeye çalışıp, benim gördüğüm gibi sana aktarabilir miyim diye kasıyordum. Şöyle ki, p2p oyunda normal levelling yaparkene 5 günde kazandığım bir "item"'a p2w dedin. O item ne bir adet at. Oyunda beleşe teleport açılıyor, istersen 30dk gezip daha sonra atın olsa dahi hiç ata binmene gerek olmayabilir. Bırak imperial atla gitsin sen teleportla git senin ki daha f2w dedim. Olmaz öyle şey dedin. 5 gün çok dedin. Hemen almam lazım dedin. Ben de sana b2p olan bir oyun olan gw2'den örnek verdim çünkü daha önce sen gw2'yi bir kıstas olarak sunmuştun. Dedim ki bu şekilde bakarsan gw2'de en yüksek level in-game armor+weapon setleri real parayla alabiliyordun. Bunun önü açık dedim. Buna hiç ses etmiyorsun dedim. Hatta sonra ordan bir göktaşı geçti. Bilmiyorum sorun nerde.. sorunları yazayım hemen: 1) kıyaslama yaptığın ürünlerin business planleri aynı değil. biri pay to play, diğeri triple A pricing + triple A ötesi monthly fee. 2) şahsen gw2 oynamış biri olarak top level'a geldiğimde markete gidip en üst statlara sahip exotic seti çekebildim. bunun için ekstradan bir efor sarfetmeme gerek kalmadı. yapımcı tarafından böyle bir zorluk eklenmemiş oyuna. buna izin var. adamlar oyunu satmaya başladıklarında "eğer 50 dolar daha fazla verirseniz size exotic itemlara erişimi daha kolay kılacağız" tarzı bir fikir atmamışlar ortaya. diğer yanda oyunda herkesin istediği ve gereklilik duyduğu bir araç aylık 15€ nun çatır çatır müşteriden alınmasına rağmen zorlaştırılıp fazladan para verin size hemencecik mail olarak gönderilim noktasında satılıyor olması. bir MARKETING TOOL olarak kullanılması. adamlar CE'a onu laf olsun diye koymuyor. adamlar CE'a onu CE satsın diye konuyor. siz istediğiniz kadar naif bakın olaya bu değişmeyen esasıdır mevzunun. 3) sen 2 günde 20 saat oyun oynuyorsun diye herkes seninle aynı yoğunlukta oynayacak diye bir şey yok. 40 saat açık olan betada 20 saat oyun oynayan adamın mount almakta zorlu bulmaması son derece normaldir. nasıl casual adam df'de çok zorlanıyor ve üniversitedeki no-lifer ben zorlanmıyorsam, aynı mevzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Hype balonu patlamis anladim kadariyla oyunun, ben zaten skyrim e meh diye yaklastigim icin(artik eskisi kadar sandbox-open world oyunlara zaman ayiramiyorum) ESO da ilgimi cekmiyordu. Sirf geyikleri goruyim diye takip ediyorum basligi. Oyun kotudur degildir bilemiycem(ki redditte bile genel kani eh iste seklinde ESO Reddit) ancak oyunu begenenler bile subs mantigina karsi gelmis. 15 yasindayken wow a para verip oynuyorduk simdi mantiksiz geliyor. Hele bir de oyun kotuyse "subslu oyun yapicaz yaaaa" oyunu iyice asagilanmasina sebep olmus. Mesela SWTOR'a cok soguk davraniyordum, oyunu almadim dogum gunum cikis tarihi etrafinda oldugu icin aldilar bana oyun basladi 3 gun sonra subs cancel cektim oyunun ne kadar leş oldugunu anladim(forum vs takip edip Viktor'un karalama kampanyasina maaruz kalmadan-alınma ornek olarak verildin). Burada da bingildak basta olmak uzere oyunu ve begenenleri azarlayan CE aldik HÖHÖHÖHÖ yapanlar var. Dinlemeyin abi bu insanlari buraya gelin geyiginizi yapin edin ama oyunu oynayin begenirseniz alin, isterseniz CE alin. Para sizin, zaman sizin, herkes icin ayni deneyimi sunmayabilir ki bunun en önemli faktoru oynadiginiz adamlardir. WoW da yillarca end game kastik, realm firstlere ugrastik ama birakti insanlar teker teker oyunu. oyun bence o zaman da "ÖFFFF En iyi oyun WOW" falan degildi, simdi ise hic ilgimi cekmiyor cunku beni oyuna ceken arkadas ortami faktoru de kalkti. Mesela ben Horde Mode, wave defense sevmem ama baska sehirlere tasinmis arkadaslarla Mass Effect 3 MP yi 100+ saat oynadik. Ayni sekilde bu oyun icin de konusursak: teknolojik acidan, gameplay acisindan vs eksiklikleri olabilir, kotu olabilir; adamin kankalari vardir hepsi birden farkli bir deneyim istiyordur(iyi-kotu farketmez) isteyen oynar, istemeyen oynamaz. Hadi SWTOR u yerden yere vuranlari anliyordum bir noktada, cunku para vermislerdi ve istedikleri deneyimi sunmuyordu. Ama gelip buraya betasina katilip begenmeyip, buyers remorse bile olmadan oyun kotu diye milletin oyun deneyiminin icine etmeyin. TL;DR: okusaydin kardesim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar