Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #2 Beta Açıldı

Certhas

Öne çıkan mesajlar

oyun kotu oldugu icin kotu deniyor.

ama kotu birseyi de 60euro+subs ile overchargelarsan ozaman daha da kotu oluyor.

cunku hem cok para veriyorum hem de kotu bir urun alıyorum.

bunun kabul edilebilir oldugu bir evren yasıyorsanız ya paranız cok ya da 60euroluk "seksek seti" de satsak alacaksınız arkadaslarla oynuyoruz cok guzel diyerek.
Sosyal ağlarda paylaş

quest mümkünse yapmıyorum, dungeon ve pvp ile kasmayı tercih ederim, bayılacak gibi oluyorum quest yaparken, o yüzden onu bana sormayın her türlü irenirim questten.

animasyonlarda valla ne bileyim sorcererim ve atari oyunu gibi ciuv ciuv değil o da bana yetiyor
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

bunun kabul edilebilir oldugu bir evren yasıyorsanız ya paranız cok ya da 60euroluk "seksek seti" de satsak alacaksınız arkadaslarla oynuyoruz cok guzel diyerek.

kesinlikle. bunda hatali bir yan yok, arkadaslarimla eglenmemi saglayacak bana iyi vakit gecirtecek ve arkadas grubumda ortak payda olusturacak seyleri gozum kapali tabiiki alirim.

amacim o abi oyun oynarken benim.
Sosyal ağlarda paylaş

bingil bunları seni ve kanuni'yi kıskanmadan yazıyorum.

bingil, sürekli olarak beğenseler 60 dolar verirlerdi falan yazıyor da, mesele 60 dolar değil. Mesele subs. Yani ortalama bir oyun parasının, bu oyunun subsına verilmesine ben şahsen acırım. Çünkü, kimse kusura bakmasın ama, ben hiç bir oyuna "bir ay oynarım bırakırım yaa" mantığıyla girmem.
Sosyal ağlarda paylaş

"oynarım" a örnek ben kendimden verebilirim daha yeni swtor indirdim. oyun çıktığı zaman kötü olduğunu biliyordum, 30 dolar olsa bile almazdım. şimdi f2p olduğu için yoklukta açtım baktım, 2 gün sonra sildim çünkü oyun hala kötü. ama hadi 2 gün değil 2 hafta oynatsaydı kendini, başka hiç alternatif bulamadım 1 ay oynatsaydı. yine 1 tl para harcamazdım çünkü oyun kötü.

oyunun kötülüğü önemli olan nokta. "oynarım" noktası boşlukta gideri olabilirdi noktası.
Sosyal ağlarda paylaş

işten yorgun argın geliyoruz, şöyle oturup 2 3 adam kesicez, bir boss kesecez filan bi kafa dağılacak

şu oyun işlerini bazen çok büyültüyorsunuz

ha oyunu da aldık 45 dolara, dedik o kadar alabilirsiniz 45 dolara diye, 90tl normal abi major bir mmorpg için
Sosyal ağlarda paylaş

işte algı meselesi abi, aradığınız nitelikler farklı demek ki mmorpg'de.

mesela kanuni "ben singleplayer gibi oynuyorum" diyor, o adam için singleplayer gibi oynanan mmorpg iyi bir mmorpg.

ben bunu şahsen anlamıyorum ama adamın beğeni buysa yapacak bir şey yok. o adam bu tarz oyunları destekleyecek tabii ki de.

"arkadaşlarla oynayacağız" noktasında bir sürü oyun var ESO'dan daha iyi açıp beraber oynayabileceğiniz. ESO bahanesi ile başlarsanız kısa soluklu olur. GW2 en basitinden ESO'dan daha iyi "birlikte arkadaşlarla oynamalık" ortam sunan oyunlardan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

30$ olsa, B2P olsa , F2P olsa oynarım felan bir kere şunları bir kenara bırakın. Bir oyun kötü ise onun kötülüğünü maddi olarak değerlendirmek yanlış olur. Bunun bariz örnekleri var piyasada. Rift, TSW, bunlar gayet ortalamanın üzerinde olan oyunlar. P2P sistemler bir süre oynandılar. TSW B2P e döndü kitlesi arttı. Rift F2P'e döndü kitlesi arttı. Zaten iyi oyunlardı ama talep yoktu öte yandan hype edilmiş çıkmadan önce yerlere göklere sığdırılmamış SWTOR var. Oyun kötü çıktı, engine kötü, sistemler kötü, endgame kötü, content vs herşeyi kötü bir oyunu animasyonları, efektleri kurtarmıyor ne yazık ki, sonunda F2P oldu ama hala kötü ve o oyunu oynamayan, oynamayı bırakan kitle bedava da olsa oynamıyor. Bunun için oyunu maddi açıdan kıyaslamak, değerlendirmek saçma olur kusura bakmasın kimse.

Teknik olarak oyun ortalama bir oyun ve düzeltilmesi/düzenlenmesi gerek çok şey var. Bana göre bu oyunun daha 3 ayı var ki ( 1 ay da releaseden sonra ) gerçekten bir değerlendirme yapılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

ESO'yu biz birlikte oynayalım diye girdik.

2.5 saat falan oynadık.

1.5 saati aynı instance'a girebilme derdiyle geçti (hadi bu düzeldi diyelim launch'da) diğer 1 saatin birbirimizin yanında birbirimizden bağımsız görev yaparak geçti.

TS'de :

"ben X questine başlıyor"
"tamam bende X questini alıyorum"
"gel hadi gidelim"
"dur benim adam (ona spawn olan quest npc'si) geride kaldı"
"ha dur benimki (bana spawn olan quest npc'si) de gelmemiş"

iki kişi bağımsız quest yapıyor yanyana, bu "birlikte arkadaşlarla oynayalım" deneyimi değil ki. açın skyrim oynayın, aynı questlere birlikte başlayın, TS'den konuşun bundan daha iyi bir deneyim. en azından kombattan zevk alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Quest severlere ben Secret Worldü önerebilirim cidden, ben bile keyif ile quest yapmıştım, o oyunda.

EsO da cidden şu open world pvpye girseydiniz bir arkadaşlar. DayZ gibi bir map düşünün. Uçsuz bucaksız. Etrafta dolandım dün epey, baktım kronun biri npc kesiyor, gittim gankladım. Öyle etkisinde kalmışım ki, lootlamaya kalkıyorum tuş arıyorum neye basıcam diye. Sonra biraz daha dolandım. Tırstım biri de beni görür keser diye, ctrl ile hide dolanmaya başladım. Ganklenme korkum da gitti, ganklıycak adam aradım durdum.

Sonra 2 NPC gördüm, mezar kazıyorlardı. Gittim bende bir el attım kazıya. hazine kasası çıktı ama npcler sinirlendi ortak oldum diye, kestiler beni. lvl50 npclerdi sanırım.

Sonra malum loading :) beta ve stress test olduğu için bug, crash, loading sıkıntılarını dert edinmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

@bingildak :

bak burada genelleme yapiyorsun sanki beni taniyormussun gibi..

single player gibi mmo demiyorum ben, arkadaslarimla vakit gecirebilecegim bir mmo diyorum. gwe2 de yapamadik onu. ben napabilirim. gw2 de 30 u gecen karakter de yapamadim ben.

eso da da yapamayabilirim. benim icin oyunun iyiligi kotulugu diye bir genelleme yok aslinda mmorpg turunde, arkadas grubumla egleniyorsam iyidir bu kadar basit.

eso ya baslariz 2 ay egleniriz tamamdir benim icin. ne senemi veririm ne beklentimi cilgin yuksek tutarim cunku benim icin oyun bunlar. basit yani. oyle derinlemesine irdelemiyorum, cilginlar gibi kafa yormuyorum, giricem mob kesicem muhabbet edicez, ilerde pvp pve boss kesicez. bu kadar.

ts den muhabbet edip eglenicem abi. yani bunlarin oyunun super olusu ile pek alakasi yok. ama bunlari bana veriyorsa kotude olsa oyun eglenirim ben.

beklentim oyunun kalitesi degil deyisim bu acidan.

ben arkadaslarimla egleniyorum oyunla degil bunu anladim mmorpglerde ben.

ornegin her yonuyle bok gibi dedigim albion online sizlerle cok eglenceliydi o 1 saatimde. magardan cikip arkamda sandigim sizlerle elite moba dalip 3 saniyede gebermem ve sizlerin kacisisiniz misal.

bu noktadayim ben ne oldu ki orada ne sesi ses ne muzigi ne grafigi ne pvp ne baska sey sadece pve de bir moba malca dalis.

bunlarin oyunlarla alakasi yok ozellikle mmo cinsinde oyunun size verecegi seyler degildir bu noktalar. mmolar size dunyayi sunar gerisi oyuncunun ve arkadaslarinin elinde.

swtor kotu deniyor misal en cok sevdigim class orada benim sith warrior ve bizim guild halaa orada. amerikali adamlar ama hala it gibi oynuyorlar. ebonlore denen en eski guildlerden. yillardir beraberler ve egleniyorlar iste. kim ne diyebilirki.

acik secik sunu diyebilirim ornegin

oyun incelemesi olarak her acidan :

gw2 >eso cok ama cok net.

ama olmadi sevmedim sevmedik onu biz.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...