Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NERDESİN erman hoca ?


Mave

Öne çıkan mesajlar

Nerdesin Erman Hoca?..

"Tuncay'ın penaltısı verilmedi. Galatasaray golü, faul.." deyip, Fener'i derbiden 10 galip çıkaran Erman Hoca, hakeme atılan pet şişe yüzünden Galatasaray sahasının kapanması gerektiğini de yer aldığı her yayın organında dile getirmişti.
FenerbahçeKonya maçı, sahayı görünmez hale getiren konfetiler yüzünden çok geç başladı. Serdar Tatlı yürekli bir hakem olsa, hiç başlatmayabilirdi. O konfetileri 14 makine ile sahaya yağdıranın da, amigolar ve holiganlar değil, bizzat yönetim olduğunu adamlar resmen açıkladılar.
Galatasaray aşkını her defasında kanıtlayan Erman Hoca, Fener'in bu yaptığı hakkında tek kelime etmedi.
Medyanın geri kalanı da etmedi.. Olayı resmen ve alenen görmediler. Bir tek Sabahspor'da vahim durum ortaya atıldı. Ama onlar da gerisini getirmediler, ertesi günden itibaren sustular.
Sabahspor, pazar sabahı iç sayfa manşet haberinde, Futbol Disiplin Talimatı'nın 33. maddesini aynen yazdı: "Müsabaka öncesi, her ne şekilde olursa olsun yabancı cisimlerin yoğun surette sahaya atılması nedeniyle müsabakanın başlamasına ve/veya devamına engel olunması halinde bu fiil nedeni ile olaya sebebiyet veren seyircilerin taraftarı oldukları kulübe müsabakadan men cezası verilir."
Yani saha kapama değil. Seyircisiz oynama da değil. Kaç maç ceza alınırsa, o kadar sahaya çıkamama ve hükmen yenilme..
Şimdi böylesine ağır bir cezayı gerektiren suç, medyamız ve onun yorumcularına göre yok sayılıyor.
Peki maçın temsilcisi raporuna ne yazmış acaba, başkanları Ömer Üründül açıklar mı?.
Ya da Galatasaray'ı hemen ceza heyetine sevk eden Federasyon, bu olayı nasıl karşıladığını bildirir mi? Hayır.. Boşuna beklemeyin. Kutsal ittifak medyası her şeye hâkim. Olay kontrolde..

Yazar : HıncaL ULUÇ

Link : http://www.sabah.com.tr/2004/12/23/yaz02-10-114.html[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burada önemLi oLan ne hıncaL uLuç ne de erman toroğLu.
Burada önemLi oLan hıncaL uLuçun ortaya koyduğu kuraL ve bu kuraLı görmezden geLenLer...[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blackchaos, simdi sen farkinda misin bilmiorum da benim dikkatimi baya cekior; her msgin fenerbahceyi kotuler cinsten, sampiyonluklarina basarilarina bok atar cinsten.
bunun sebebini de her msginde belirtiosun : saibe.
(bu solediklerimi daha oncede solemistim aslinda)
normalde biseyin kanunsuz/haksiz bisi olduguna inanan biri onun pesinden kosmaz, yani eger sen bu liglerde olup bitenin Aziz Yildirim'in istegiyle olduguna inaniorsan, neden bu ligte bi takim destekliyorsun ki? yani sahsen ben bole bisiyin oldugunu dusunsem, bu bayragi tasimam buraya da msg atmam, bosu bosuna inanan insanlarin morelini bozmam, gerginlik yaratmam.
bole konusarak bjk nin elde ettigi butun basarilarin da saibeli oldugunu solemis oluorsun. hele yakin zamanda gelen mukemmel 100. yil sampionluguna bile golge dusuruosun, hic bi sebepten olmasa bile bu sebepten dolayi bu tur seyler dusunememen gerekir bence.
yani demek istedigim, ya -bizim saibeli ligimizde- bir takim destekleme, ya da bole bisi dusunuosan bile her seferinde buraya yazip ozellikle benim morelimi bozma, rica ediorum.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 24 Aralık 2004 20:34 tarihinde demiş ki:
Aziz Yıldırım ın büyük desteği ile başkanlığa oturan adamın fb alehinde nasıl karar vermesini bekliyorsunuz ki...
Asıl saçmalık burda...


Asıl sacmalık nerde birdaha düşün bence. Bırakın artık bu yorumları....[signature][hline]defaultgame WoW TeaM
icq|Burası Bizim | aNtu
AAL '05
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bu konfetiler konusunda Hıncal Uluç'un yukarıda yazdıklarına benzer şeyler düşünüyorum, zaten bunu bir başka konuda da söylemiştim ve hala söylüyorum; o konfetiler çok lüzumsuzdu ve böyle bir sonuca varacağı, zaten kontrolden çıkmışken, zaten 10 kez yanlışken bir de başkalarının bunu 10 ile çarpacağı ya da buna ortam hazırlandığı, insanların eline koz verilebileceği düşünülmeliydi, hesaplanmalıydı

göz odur ki karşıki dağın ardını görmeli, akıl odur ki sonradan başa geleceği bilmeli[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlamışsın
hatta tam da alıntı yaptığın yeri iyice oku tekrar bence

"zaten 10 kez yanlış yapılmışken" bunun bir de 10 ile çarpılacağı aşikardı, yani sonuçta bu bir hata ve bunun daha da abartılıp belki de olması gerekenin de üzerinde bir tepkiyle (çünkü Aziz Yıldırımın önceki haftadan ettiği laflar var) bunun sofraya getireleceğini görmek için Hıncal ya da Erman olmaya gerek yok

ben abartılacaktı, 10 ile çarpılacaktı derken zaten kamuoyunu kastettim, gazetecileri ya da gazete köşelerini değil, mesela ufak bir kamuoyu olan burayı kastettim[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche


[Bu mesaj BlackRose tarafından 25 Aralık 2004 02:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

forumdaki bazı arkadaşların mesajlarında gördüm abartıldığını, medyada kimseden ses çıkmıyor olabilir zaten okumadım bu hafta gazete falan[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Günaydın,

Öncelikle Mave'nin açmış olması nedeni ile gelen eleştirilerin yazının göstermek istediği şeye gölge düşürmesi üzücü. Hoş bunda Mave'nin de daha önceleri yazdıklarının katkısı olduğunu düşünüyorum bu kadar antipati toplama da. Belirtmeden geçemeyeceğim, malesef sivri dille yazmakla, hakareti bir noktada karıştıryoruz. Mave'e getirebileceğim eleştiri sivri bir dille düşüncelerini yazıya döktüğü olabilir ama asla hakaret ettiğini görmedim en azından benim okuduğum sayfalar da.

Yine de konu başlığına dönecek olursak "Nerdesin Erman Hoca?" Hıncal Uluç'un yazı başlığıdır. Hıncal Uluç, yazısında belirttiği şeyler bence de önemlidir. Ama bu ülkede bu kararı verebilecek basiret ve cesarette bir Özerk! Futbol Yönetimi yoktur. Bu tip olaylar herzaman oldu ve ben 5-7 yaşımdan beri futbol seyrettiğimi düşünürsem 33-31 yıldır bu olaylara bir ceza verildiğini görmedim çıplak gözlerimle seyrettiğim maçlarda.

Her sezon sonunda yükselme grubundaki maçlarda ki bu amatör kümeden tutun 2nci lige'e kadar. Seyrettiğim bir çok maçta sahaya girmeden tutun, sahaya konfeti atmaya ve hatta Konya'da seyretme şansı bulduğum bir 2nci lig yükselme grubu maçında sahaya Horoz ve Tavuk atmaya kadar vardı bu işin boyutu.

Bırakın süper lig takımlarını, 3ncü lig takımlarına bile ceza veremedi futbol'un başına gelen yönetimler.

Şimdi bunun farkında olan bir yönetim, bunun farkında olan bir futbolcu ve bunun farkında olan bir taraftar var her takımda. Hatırlayalım hafızamı hangi klübümüz cesaret edebildi bu ve buna benzer olayları bir UEFA yada Şampiyonlar ligi maçında yapabilmeyi.

Ortada bir kanun ve kanun maddesi vardır ama herkes bunu kendine göre yorumlamaktadır. En büyük tehlike de budur.

Galatasaray'ın nasıl saha kapatma cezası haklı ise -ki sahaya atılan pet şişeyi de eklersek az bile verilmiştir- Fenerbahçe maçında da son yaşananlar ile Futbol Disiplin Talimatı'nın 33. maddesini ihlal edilmiştir.

Taraftarlığın tuttulan takıma destek olmak olduğunu öğrenene kadar bu şekilde kendi bilmezlerin gerek pet şişeler ile gerekse diğer yaptıkları ile kendi takımına zarar verdiği bir şekilde öğretilmelidir.

Spor müsabakaları bir eğlence amaçlı şovdur, bugün F1'de, NBA'da, ve avrupadaki maçlarda bu eğlencenin nasıl daha da eğlenceli hale getirileceği tartışılırken bizler burada kan davasına dönmüş yüzyıllık mücadeleyi tartışıyoruz.

Sezar'ın hakkını sezar'a vermek lazım, tuttuğu takım yada adı altında yer alan bayrağın rengine göre değerlendiriyorsak yazılanları zaten başta kurulacak iletişim düzeyini baltalıyoruz demektir.

Önyargılardan uzak kalmak dileğimle.

Saygılarımla[signature][hline]MSN:[email protected]
ICQ:341-207-046
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar basit değil mi Kobe. 1957 yılında beri gazeticilik mesleğini yapan birisine getirebileceğin eleştiri.

Evet adam yerine koyuyoruz, çünkü varlığını kabul ediyoruz. Kimi zaman fikirlerine ve söylediklerine katılıyoruz kimi zaman da katılmıyoruz ama adam yerine koyuyor ve saygı duyuyoruz.

Yazdıklarını ön yargısız okuyoruz aynı diğer yazarları okudumuğumuz gibi ve kendi düşünce süzgecimizden geçirip değerlendirip, yorumluyoruz ve evet adam yerine koyuyoruz.

Aynı diğer yorumcularda olduğu gibi söylediklerini dikkatli dinyelip, kendi paradigmalarımız çerçevesinde değerlendiriyoruz, kişiliği, sosyal yaşamı ve diğer (yarışma jürilerindeki performansı vb gibi) şeylerden soyutlayıp sadece ilgi alanımız olan spor konsundaki yorumlarını dinliyor ve evet adam yerine koyuyoruz.

Ve evet adam yerine koyuyoruz, bir kişiyi eleştirmeden önce ilgili konu hakkında bilgimizi tartıyoruz, disiplin hükümleri nedir bunu biliyor bilmiyorsak okuyoruz, kişinin konu hakkındaki bilgi birikimini inceliyor ve ona göre eleştiri yapıyoruz. Ve evet adam yerine koyuyoruz.

Keza bunu bugün yada dün değil, aklımızın reşit olduğunun kanunen sayıldığı günler öncesinden beri yapıyoruz. Mesnetsiz konuşmuyor ve eleştirmiyoruz ve evet mesnetli konuşan kişileri de adam yerine koyuyoruz.

Saygılarımla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orda hakemin de büyük hatası var bence, kafasına en az 1 kiloluk bir madde gelip vuruyor, bilmemkaç metre yüksekten düşerek geliyor artık 1 kilodan da kat kat fazla, adam bunu kafasına yiyip istifini bozmadan duruyor, görüntüler uzun değildi belki de biz göremedik ama hakem dönüp arkasına bakmış bile değil o görüntülerde

hakem böyle hiçbir şey yokmuş gibi yaparsa...[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bırak ya topu görse bomba sanar.Ben bu adamı sevmiyorum gsli nede olsa zaten bişiden anladığıda yok..Her yaptığı yorumda gsyi övüo başka takımları sövüo gsyi haklı çıkartmaya çalışıo böle spor yazarmı olur..[signature][hline]Fm ve CmTürk Site Editör
{-Kobe- a.k.a Canonline}
-------------------------------------------
Liseli Genç FB
[b]ÖLÜM İLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SARI İLE LACİVERT'İ AYIRAMAZ Kİ..

[Bu mesaj -Kobe- tarafından 25 Aralık 2004 11:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü daha önce hiç bir başkan Türk futboLuna ve Türkiye FutboL Federasyonuna bu kadar kafa tutmamıştı.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bişey sölicem siz galiba maçı iptal etmeyi çok kolay bişi sanıonuz ordan 50 bin taraftar var öle zart diye iptal edilmio..Dandiri boktan bi nedenden..[signature][hline]Fm ve CmTürk Site Editör
{-Kobe- a.k.a Canonline}
-------------------------------------------
Liseli Genç FB
[b]ÖLÜM İLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SARI İLE LACİVERT'İ AYIRAMAZ Kİ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...