Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanımhaber

AtlaraFisildayan

Öne çıkan mesajlar

Ben kac yasima geldim, halen biriken bozukluklarla gidip dondurma aliyorum :)

Neyse gecende epey birikmis (artik ne kadar zaman olduysa), Turk Lirasi ile 200-300 tl gibi bir tutar cikti, birazini pizzaciya verdim, geri kalani market alisverisinde harcadim. Gerci pizzaci bozukluklari gorunce biraz soke oldu ama olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

reyou said:

"50 lira benim için önemli" burda gecersiz bir arguman. adamin harcadigi efor/zaman oranina bakilirsa, amazon mechanical turk'de resimlere tiklayip hangisi essek, hangisi masa lambasi diye ayirsa daha cok para kazanirdi o kadar onemliyle 50 lira.

daha cok psikolojik altyapisi irdelenmesi gerek asdfasdf

yani insanlarin ederi olmayan seylere gereginden fazla rage atip, "imi binim icin 50 liri digirli" diye savunmaya gecmesi tam bir "xxx yapilirken siz neredeydiniz?" alt seviyesinde saldiriya gecenlere sekli.

hani cocugun olaya yaklasimi zikerun 50 lirasini, 5 lira da gomseler ben intikamimi alicam bilader diye girisse, dicem kendi capinda stratejik yaklasiyo ama, odedigi paranin 15 lira degilde 50 lira olmasi, yaptigi rage'in kezbanlara ders vermek icin degil, meblanin yuksekliginden dolayi yaptigini gosteriyo.

o zaman cafe sahibine giderini yapsaydin evladim lel.

gerci cocuk liseli galiba, neyini incelicen bunun da, koca koca adamlar yapiyo bunu orasi cok sacma.

kizlarin yaptigi da ta$ devrinden beri suregelen erkekleri ava gonderip kendileri sicacik magarada oturmasi iste. savunulacak bi yeri yok da, icgudu iste, unstoppable ahah.

İş paranın miktarından öte prensip meselesi. Arkadaş veya çevrendeki birisi olsa zaten peşine düşmezsin de zamanında aynı liseye gittiğin, daha da görmediğin ve hayatında olamyan birisi göstere göstere kazık atmak için sana tuzak kurduysa "meh" deyip geçene keriz gözüyle bakarım ben.

Ha, adamın yaptığı da hata, peşine düşmek falan ters hareketler, o anda mekanda karar verilmesi gereken bir durum bu. Hesapta waffleı şunu bunu görünce kararı verecekti, ya samimiyetlerine güvenip ödeyip sonra da verirlerse verirler vermezlerse de gider para diyecekti, ya da lan bunlar bana çakıyo hesabı deyip "kusra bakmayın ben kendi paramı öder kalkarım" deyip gidecekti, ki burada bariz hesap çakılmaya çalışılmış. Hatası kazık yediğini bile bile ödeyip ondan sonra da bunu yediremeyip peşine düşmek olmuş. İnsanlık hali ama, herkes arada tufaya gelebiliyor o anda düşünemiyor vereceği cevabı ya da yapacağı hareketi, sonra düşündükçe "ulan orada niye öyle yapmadım böyle demedim salaklık ettim" diye sonrasında kendini yiyor. Bir nevi Treppenwitz, bir nevi L'espirit de l'escalier.

iste olay stratejik degil. akil oyunu sifir. sirtlanin onunden akbabalar le$ini calip kacmislar, bu da harala gurele yuvalarina gidip payini geri almis. arada aslanlara denk gelip yem olacakken ucuz siyirmis balina.

yani 50 lira icin aradaki bozkurt dayidan, ve onu kafede bekleyen elemandan temiz bir sopa yicekti haberi yok.

adama helal olsun dencek bisey yok, cunku adam parasini geri almak icin yapabilecek en barzo yolla geri donmus. kizlarda fantastik bir bicimde ok diyip geri vermisler, siktiri cekip cocugu daha zor duruma da sokabilirlerdi.

cocuk, olayi kurgular, kizlar muhabbet yarim kaldi diyip mado'ya goturur orta 150 liralik hesap kitler, ordan kacar gider bak o zaman efsane olurdu da, su haliyle meh yani. ergen sansina denk gelmis.

ha serin hikaye orayi ayri tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

ya yok, kendi de "ekşide goylayan arkadaşlar için önemli olmayabilir ama 50 lira benim için önemli" demiş, burda herhangi bi sorun yok.

her para önemlidir neticede. bakkalda çakkalda küçük görüp "kalsın yea" dediğim 10 kuruşlara muhtaç olucam diye bi endişem var. ama böyle bi durumda "itibarda tasarruf olmaz."

hele ki böyle "ehe mehe ne güzel sapladık keke" modundakilere PARAMI VERİN diye bodoslama girmektense "meh'siniz" mesajını vermenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.

ekşideki tiplerin umrunda değil o 50 lira. ancak burada örnekteki kız tipi zaten "itibar önemli" diye girişenleri kazıklayarak "yav nasılsa o paraya değmez diye düşünür uzak durur" diyebildikleri için erkekleri tavuk gibi söğüşlemeye devam eden tipler.

"amaan, ne olacak abicim 50 lira amma uzattın".

sonuna kadar uzatması hakkı.
ister kız tavlamak için yapmış olsun, ister iyiliğinden saflıkta bulunmuş olsun, bu tipler "mehsiniz!" mesajından değil, böyle hak aramayı anlar anca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...