Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı:1 vs 2 SLI

Wolas

Öne çıkan mesajlar

o kart yerine evga acx soğutmalı kartı çıkardı onu alabilirsin.

http://www.sanalpazar.com/Sifir-Evga-Geforce-Gtx-780-Ti-Dual-Classified-Acx__isp13517104

şu arkadaş pek üstüne koymadan getirtiyor, evgada 2220 liraya denk geliyor kart.fiyatı gayet uygun.tek problem 15 20 gün bekleme süresi var.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

işte uğraşmana gerek yok onlarla.adam 100 lira bile fark almıyor, ne gümrük uğraşıyosun ne bişey.

Şark kurnazı onlar. Daha önce DH'de uzun bir yazı yazıp insanları uyarmıştım burada da konu hakkında bilgi vereyim de o hataya düşülmesin.

750 dolar = 1500 TL + 30-40 dolar kargo ödüyorlar ürünün Türkiye'ye gönderilmesi için, geriye kalan para onlara kar olarak yansıyor.

Ürün gümrükten geçerken gümrük vergisi falan ödenmiyor çünkü 100 dolar üzerindeki bu tarz ürünleri sahte fatura ile yolluyorlar. 750 dolarlık bu ürün için muhtemelen sahte faturada 75 dolar yazmaktadır.

Bu başka ürünlerde sorun yaratmayabilir fakat donanım konusunda es geçilemeyecek bir detay hele de Türkiye'de yaşıyorsanız.

Olası bir sorunda kartı Evga'ya onların ödemesini yapıp size verdiği UPS kodu ile geri yollamaya kalktığınızda kartın gümrük evraklarına ve o ödemelere ait faturalara sahip olmadığınız için ihracat vergisi ödemek zorunda kalırsınız. Bu da ürün bedeli üzerinden %20 + dosya vs parası gibi bir ücretlendirme anlamına gelir.

Bu riski almaya gerek yok hele de 1000-2000 tl üzerinde bir ürün alınacaksa o parayı ha birinin cebine kar diye koymuşsunuz ha düzgün şekilde vergisini ödemişsiniz, aynı şey.

Ben Evga kartlarımı Evga EU Store'dan alıp vergilerini ödeyip getiriyorum. Arada pek fiyat farkı yokken risk almak saçma zira bu hesaba göre kur farkı ve vergiye gidecek para beyzadelerin cebine kar olarak giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

GTX780 Ti aldım diyelim bunun yanında sizce

Core i7 4960X Soket 2011 3.6GHz 15MB Önbellek İşlemci

Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0 Anakart

yoksa

Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

Z87X-OC-FORCE Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

mı almalı
Sosyal ağlarda paylaş

ben şöyle düşünüyorum
sıfır kartla SLI/Crossfire build mantıklı değil.
Çünkü kartı sıfır alıyorsan, kart yeni, demek ki piyasadaki oyunların senin sli/crossfire build'e optimize olması için zaman geçmesi gerekicek.
Eski kartlarla yapmak da mantıklı değil, çünkü kartlar eskiyince kimse senin build'e optimize bir şey çıkarmıyor.

Sürekli bir optimizasyon sorunu yaşadım mesela ben hd 5850 crossfire ile, sırf o yüzden 7970 aldım tek gidip. Sırf optimize etmiyorlar diye oyunları benim build'e. Planetside 2 15FPS en düşük ayarlar vs şeklindeydi kullanmayı bırakırken. Kartları tek tek 2 kişiye sattım (3-4 yıllık kart 800 dolar bitcoin mine etmiş falan.) gayet memnunlar şu anda.

ne kadar değişti bilmiyorum ortam ama o crossfire/SLI build'e oyun yapımcıları driver hazırlayanlardan falan özel bi ilgi gerekiyo ya o ilgi baya hızlı yokoluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...