Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reflü

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Hiç bu kadar kötü olmamıştı ya.

Artık kulaklarımın içi fln yanıyo bazı şeyleri yedikten sonra. Kronik sinüzit fln da bunun bokuydu muhtemelen.

Son 3 aydır fabrikanın reviri talcid yetiştiremiyo bana. Ben olsam maaşımdan keserim sdfg.

Boğazım kösele gibi oldu asitten.
Sosyal ağlarda paylaş

starcaftta vardı bir de zerglerin bir ünitesi. hyralisk mi ne onun gibi olmuşsun kardeş. geçmiş olsun.
bende de var reflü. az su içersen. kahve çayı alkolü ve sigarayı kesersen garip bir şekilde geçiyor. su tabi içilmesi gereken bir şey. bol hareketli olduğun öğlen vakitlerinde tüket suyu da. baya hafifliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi fabrika sıcak su içiyosun yani kaçarı yok.

Bide yemekler de biraz dandik galiba, öğle yemeğinden sonra yanmalar başlıyor, bende verim direk sıfıra iniyor ya.

E yemek yemezsen de verim sıfıra iniyor.

Her türlü öğlenden sonra sıfır. Gastrit en azından dönem dönem azıcık ağrı yapıp geçiyordu. Bu hayatımı silkeledi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ona küçük rennie ve talcid süprizleri yapıyorum elbette. Ama onun süprizleri çok büyük.

Sabahları da yaşıyordum aynı olayları, sonra baktım unlu şeyler, pastane ürünleri fln iyi gelmiyor. Evden sandviç hazırlıyorum, sabahları iyi geçiyor.

Sefer tasıyla yemek mi götürücez abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Meyveyi, özellikle de portakal mandalina türevi şeyleri çok severim de yaramıyor evet.

Kola sevmem, kahve sevmem, çay sevmem, sigara kullanmam, alkol kullanımım sıfıra yakın.

Ama acıyı çok seviyorum abi.

NAPAK ÖLEK Mİ?

İçkim yok kumarım yok, acım var lan sadece =(
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Meyveyi, özellikle de portakal mandalina türevi şeyleri çok severim de yaramıyor evet.

Kola sevmem, kahve sevmem, çay sevmem, sigara kullanmam, alkol kullanımım sıfıra yakın.

Ama acıyı çok seviyorum abi.

NAPAK ÖLEK Mİ?

İçkim yok kumarım yok, acım var lan sadece =(

senden daha tecrübeli olarak söyleyebilirim ki, acıyı bırak. rahatlayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

4 yıl içinde basura da sahip biri olarak 40 kilodan fazla verdim. o derece cehennem olan hayatımın tecrübelerinden sundum sana yani.

bazen hiçbir şey yiyesim gelmiyor midem nedeniyle. o zamanlarda salak salak şeyler de yiyebiliyorum belki aynı mutluluğu verir diye. cık. zeytinyağlı salata yemeye başladım sabahları. bazen o kadar kötü oluyorum ki, farklı bir tat diye, en ağır yemeklerden yiyorum. ondan da zevk alamadığım gibi, üstüne de dokunuyor en serisinden. hele kırmızı et cehennem oldu. kaşar peyniri ağlatıyor. üstüne bi de acı ektin mi zaten, git tuvalet köşelerinde ağla yani.

fakat acıyı bıraktım ben yani. midem rahatladı en azından. alkol de az olduğundan, arada bi kaçamaklarım var işte. kaşarlı sucuklu tost + kola gibi. onları da bırakırsam ama, hayatın yemek zevklerinden birşey kalmayacak gibi hissediyorum yani. eskiden o tosta ketçap, mayonez de sıkar, yanında da süs biber yerdim yani. o derece lanet bir zevk anlayışım vardı takıntılı halde hem de.
Sosyal ağlarda paylaş

kronikleşmeden önlem al bence. ilerisinde mide kapakçığın ve boğazın gg olabiliyor. talcid falan kısa vadede çözüm sunar. başlayan reflüyü hafifletir. yemeklerden 45 30 dakka önce proton pompa inhibitörü içeren ilaç alman lazım. her eczanede bulabilirsin. bunun dışında yüksek yastıkta yat. kola narenciye gibi asitli şeyler tüketme. yatmadan önce yemek yeme. sigara kullanıyorsan aç karna içme (boğaz asiditesini artırıyor).

reflü basit gibi gözüksede, kronikleştiğinde uzun vadede 4-5 senede yemek borusunu, mide kapakçığını falan kısmen eritiyor, bozuyor. geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...