Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt Sorununun En Önemli Nedeni Nedir?


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Baya bildiğin 'dur şu pis kürtlere kötü davranalım' diyen var zannediyor toplum ona acıyorum. Lan türk kürt laz çerkez ne varsa güdüyolar , kürtlere ayrıca bir güdüme yok bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek . Tabii tek terör örgütü olan adam öldüren asker değil normal halkı da öldüren kürtlerden doğan terör oluşumu ama olsun o kadarda olur sonuçta jitem falan var , jitem varsa kürtler herkesi öldürebilir hakkıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğitimsizlik. toplumun %90 ı karacahil.

buna yargı vesayetini kaldırıyoruz hacı diyen yetmez ama evetçiler de dahil.

eğitimle olcak bi iş de değil ya, toplumun kumaşı elverişli değil modern dünyaya. sağolsun atatürkün son dönemleri ve ismet inönünün bütün gerçek solcuları bir şekilde bastırmayı başarması, köy enstitülerinin işlevsiz hale getirilmesi falan o dönemde başlamış.

ondan sonra gelen sağcılar da zaten halkı oy deposu olarak görmekten başka bir bok yememiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kürt sorunun en önemli nedeni; bir kürt sorunu olmamasıdır. Kürt sorunu denilen şeyler aslında türkiye ve dünya vatandaşlarının çoğunun yaşadığı, global problemlerdir.

Ana dilde eğitim? 7 milyar insan nüfusunun kaçı ana dilinde eğitim alabiliyor zannediyoruz, hadi alıyorlar, kaçının ana dilinde aldığı eğitim bir işine yarıyor? Bu devirde global lisanlarla eğitim alamadıysan, iş bulma şansın, en azından iyi bir iş bulma şansın çok az. Buna bir özgürlük kisvesi tarafından bakacak olursak da eğer, bu seferde ulusal devlet kriterine takılıyor ve bu tüm dünya için geçerli bir kriter, Türkiye'ye has bir problem değil. Bir problemse eğer, tüm dünyaya ait bir problem.

Fakirlik, dünyanın genel problemi. Türkiye'de kimse kürtler fakir kalsın diye bir uğraş vermiyor.

Yatırım yapılmaması. Devletin teşvik verdiği bir bölge, kamu çalışanlarının ekstra ücret aldığı bir bölge ama insanlar o bölgede çalışmak istemiyorlar. Bununda en büyük sebebi, Kürt halkının haklarını koruduğu yalanı ile beslenen terör örgütü. Eğer bölgede sulh olsaydı, bölgenin imkanları daha yüksek olabilirdi. Bir Gaziantepin, Antakyanın, Sivasın bu tür dertleri yok.

Engelleniyoruz yada Ayrımcılık, diyen varsa eğer çok uzaklarda aramasın Turgut Özal'a bakması yeterli. Bu ülkede kimse, o kürt polis olmasın, o kürt öğretmen olmasın, o kürt vekil olmasın demedi şimdiye kadar.

Türkçülüğü çağırıştıran kelimeler... Türkiye ismi gibi,ne mutlu Türküm denilen and gibi... Bu kelimelerden rahatsızlık duyanların sebebi tamamen kürt milliyetçileridir. Yurtdaşlarımızın akıllarını bulandıranlardan bu halk elbet bir gün hesap soracaktır. Fakat bu sorun bile bir Kürt sorunu değil, global dünya sorunudur. Fransada yaşayanlara fransız, ingiltere de yaşayanlara ise ingiliz denir. Bu dünyada bir devleti ayakta tutmanın en önemli yolu, devletin bir ulus devlet olmasından geçer. Bu 42 milletli Amerika içinde böyledir, bizim içinde böyledir.

Varsa başka sorunu olan yurttaşlarımız yazsınlar buraya tartışalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrımcılık var haklısınız, var ama pozitif ayrımcılık var.

Adamlar derslerinde oldukça başarısız diyelim.Sürekli olarak arıza çıkarıyor mesela. 2 Türk 2 Kürt atıldığı zaman "Vay efendim kürtlere yapılan haksızlık vsr" durumu söz konusu.Şimdilerde bu durumdayız.

İş yerinde bile özgeçmişi,başvurduğu işe oldukça yetersiz olan arkadaşımız işe alınmadığında "Doğulu (!) olduğum için mi almıyorsunuz beni" dediğini hatırlıyorum.Tipe-sıfata bak ya.

Sağolsun hükümette kendi topuğuna sıktığı için adamların Çerkezlerden,Lazlardan daha fazla ayrıcalığı var.Resmen millet içinde millet olma durumu. Ben ankette yazan her maddenin önemli olduğuna inanıyorum.Hepsinin bu duruma getirdiği doğru.Ama şu saatten sonra eşitlik herkes için olmalı.Tek bir kesim için değil.

Kendi dilinde eğitim alması, bizimle iletişimini engeller.Bizler onu anlayamayız.Artık zaten yarışlar ulusal değil uluslararası.Şirketler,eğitim her alanda böyle.Bırakın makaleleri doğru düzgün kitap bulamıyorsunuz.Kürt Filolog,Antropolog,Sosyologlar var mı? Yok. Daha önce hazırlanan düzenlemelere bakmıştım.Çok kötü.Derme çatma hikayelerle olmaz bu eğitim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anadilde eğitim nedir ya, ben bile anadilde almadım eğitim, sırf ingilizce, çalışacaksan türkçe de işe yaramıyor kürtçe de.

İngilizce ve yurtdışı olayına girmeyen benimle 2 sene önce mezun olanlar şuan saati 9-12 lira arası istanbulda çalışıp, bin lira üstü kira veriyor işyerine yakın oturup trafikte hayatlarını harcamamak için. Sonra diyorlar herkese kendi anadilinde eğitim, nerede çalışıcan ya?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...