Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Homofobi ?

Mathias

Öne çıkan mesajlar

Selam beyler & hanımlar,

Bu ara sıklıkla karşıma çıkmaya başlayan bir konu homofobiklik ve birkaç fikrinizi almak istediğim şey var.

Hatta direkt örnekten gireyim. Bu yılbaşı arkadaşlarla bir ev kiraladık ve bir arkadaş sırf sinir olsun diye diğer arkadaşıma böyle yatakta dayama ve sürtme teşebbüsü ile gıcıklık yapmak istedi. Bir süre sonra benim "lan bak olm fena olacak yapma lan" diye atar giden arkadaşım diğerine resmen bağırarak çat çot vurmaya " yapma lan anlamıyor musun aq homofobiğim ben yapma diyorsam yapma mal " tarzı bir söz söyledi.

Kabullenişi ve söyleyiş tarzı sanki genel bir genetik özellikmiş, değişmez bir durummuş gibiydi. Yani ben böyleyim işte üstüme gelme gibi.

1. sorum bunla ilgili. Homofobiklik kabul edilebilir miyoksa ne seviyede olursa olsun tedavi mi edilmelidir ?

2. sorum ise Homofobiklik = Irkçılık mıdır ? Yoksa seviyeleri var mıdır ?

Şimdi ise saçmalama sırası ;

Bireysel olarak gay bir erkeği gay bir kadından daha hızlı farkedeceğimi düşünüyorum. Muhtemelen de erkek olan beni daha çok irite edecektir. Çünkü kadın kısmında bana batan çıkan bir olay olmadığı ancak erkek kısmı hemcinsimden hoşlandığı için ona karşı bir tepki hissedebilirim.

Gündelik yaşamda hiçbir negatif hareketim söz konusu olmaz olamaz, belki aşırı saçma olacak ama zaten arama-kurtarma operasyonlarına katılmış, ilk yardım eğitimi almış, aktif olarak kurtarma yapmış bir kişiyim. Bizde de kabaca hipokrat yemini durumu var zaten ve bunu zorunluluk olarak değil mantık olarak gören biriyim.

Ancak bireysel olarak rahat hissedeceğim/ hissetmem gereken ortamlarda kendimi ortamdan uzaklaşmaya çalışsam bile hareket ve tavırlarından rahatsız olabileceğimi düşünüyorum. Aynı mal tiki kızların muhabettinden rahatsız olacağım gibi. Her gay aynı değil elbette, bazısını hiç anlamayabilirim bile.

Yani bir zencinin, asyalının rahatsız etmediği gibi bir gay de rahatsız etmemeli değil mi ? Birazcık seste kırıklık sezeyim, eğer sosyal bir ortamsa bildiğin defansif moda geçiyorum içimden.

Nefret etmem, olmamalı demem ama yakın olmasın istiyorum. E siz de diyin " o zaman sktir git yakın durma "

Abi bu kadar basitse süper o zaman ama öyle ortam olur ki çıkamazsın edemezsin. Bu arada böyle tırnaklarımı yiyecek " amana allahım öldüm bittim" stresi değil, sadece dediğim gibi yanında zorunlu olarak iyi davranmak için ekstra dikkat etmen gerekir vs. Arkadaş ben duruma düşmek zorunda mıyım ya, gergin olabiliyor insan.

Buna da " ulan her gay sana yazmaya mı çalışıyor mal" diyen de olabilir, haklılar da. Çok farklı gay tipi var bazısını tanıyorsam biliyorsam hiç rahatsız da olmayabilirim. Ancak sorunum pre-tanışma aşamasında hep " Acaba ? " sorusu olması.

Niye bir zenci/asyalı ile yaşamıyorum bunu da gay ile yaşıyorum çünkü tehdit olarak görüyorum. Niye tehdit çünkü yazar eller, o garip şakalarını yaptığımız şeyler gerçek olur diye saçma düşünceler giriyor aklıma. Bir gün bir tanesi arkamdan uzanarak sınav notuna bakıyordu resmen yerimden zıpladım " AYYy gene bu hoca taktı bana yeaaaa " diye bağırınca :).

Dediğim gibi herkesin düşüncesi kendine, özgürlüğü başkasının özgürlüğüne basmadığı sürece sınırsız. Ama ben bir mal tikiden nasıl rahatsız oluyorsam bundan da öyle rahatsız oluyorum ilk aşamada ve bunu homofobiklik olarak değerlendirmek istemiyorum.

Bu da homofobiklikse sçtık diyorum çünkü tanışana tanıyana kadar stres yaşayacağımı biliyorum.

Didn't read lol'ünüz bol, fikirleriniz açık olsun efem.

Ben garip bir noktadayım bu olayda. Neden böyle hissettiğimi sorgulatmak zorunda bıraktığı için, aq sonuç olarak erkek adamdan hoşlanmıyorsam ilk başta garip hissetmem çok mu anormal lan !? :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi bana birisi şaka huehue diye dayayıp sürttürürse ben de çarparım bi tane öyle şaka mı olur homofobiklikle ne alakası var ki
sanırım arkadaşın homofobik olduğunu dünyaya duyurmak için fırsat kolluyormuş
böyle bir anda homofobik olduğunu ilan etmesi ise aslında kendisine yapılan şeyden zevk alması fakat bunu itiraf etmek istememesi olabilir, bu yüzden hem homofobiğim diyerek hem de fiziksel şiddete başvurarak pekiştire pekiştire bir tepki vermiş

kısacası arkadaşınız pure blood bir ibne
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten karışan, bunlar olmamalı diyen bir durumum yok.

Homofobiklik günümüzde ırkçılık ile aynı ağırlıkta kullanılıyor, bunun haklılığını ve seviyelerini anlamaya çalışıyorum.

Gay ortamdan uzak durmaya çalışmakla, gayi gördüğünde tenhada kıstırıp dövmek isteyen tip aynı mı yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

ilk paragrafı okudum ve direk şunu yazıcam homofobiklikle ne alakası var ya. O benim bildiğim direk gaylar ölsün gaylar gebersin cehennemde yanacak onlar diyen insanlar için kullanılıyor.
Sonuçta herkesin kendi yaşam tarzı sen sana rızası olmayan bir kadına nasıl sürtünüp oynaşamazsan gayın biride sana bunu yapamamalı. Bunun insan olmakla alakası var.
Bana aynısı yapılsa ki bana yapamazlar biraz sıkar da hadi yaptılar diyelim önce adam gibi sözlü tepkimi ortaya koyarım sonra mekandan çıkıp gitmeye çalışırım ibnelik var bu işte diye.
Mesela benim başımdan şöyle bişi geçmişti 2010 a gireceğimiz sene Londradayım o2 arenada matter diye bir club var takılıyorum orda tek başıma. Yanıma elemanın biri geldi hello mate would you like to join us filan dedi bende sevindim sonunda saplıktan kurtulucam karı kızın arasına giricem diye nerdesiniz filan dedim 3 tane sapı gösterdi böyle sevinçle bana bakıyorlar no thanks dedim adam cheers mate dedi gitti. Şimdi orda bi hareket yapmaya kalksaydı kendi başına bela alırdı. Efendi gibi gitti adam. Yani adamların tercihleri o yönde. Ben onlara saygı duydum. Onlar bana saygı duydu. Olay bu kadar basit. Bunun homofobiklikle alakası yok. Herkesin görüşlerine saygı duyuyoruz. Yalnız şu var çok güzel lezbiyen kız gördüğümde üzülüyorum ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Mathias said:

Orda yazmadım ama arkadaşım gay bir ortam olduğunu bilirse uzak durup hiç gitmeyecek kadar fobik bu konuda aslında.

abi ortamda bir gay varsa dert ediyorsa gariplik var ama gay bir ortama gitmek istememesi normal. çok sıkıntı değil yani bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...