Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2013-2014 Sezonu Genel Tartışma - 4

Cons

Öne çıkan mesajlar

okuma ve dinleme üzerine ciddi sorunların var, önder özeni dinledini söyledin ama iyi dinlemediğin ortada.

ben adam yapılmayanı olmayanı yapıyor derken mevkisi için dedim. konuşmada kendisi de söyledi, ülkede başka o mevkide bir adam yok, görev tanımı yok, o yüzden yapılmayan bişeyi yaparak ögreniyor adam. transferden hoca secimine, saglıktan scouta, alt yapıdan tesis bakımına herşey adama bağlı.

ilk kez denenen bişeyi yapıyor türkiyede ilk ve tek. örnegi olsa soracam diyor adam zaten.

lafları cımbızla istediğin yerlerden tutup seciyor sonra alakasız argumanlar diziyorsun

tamam kardeş önder özen başarısız
gs 17v1
hep pilan bulan plan bile degil
biliç hoca degil, nasıl del bosque de yeniköy kasabıysa.
tek sen biliyorsun futbolu zaten.

hadi yeter bu kadar iyi geceler.

yabancı konusunda da bu kadar ağlama, iyi bir gs'li olursan sen de bir gün planlar yapabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

kimsenin yapmadığı şeyleri adam ülkede ilk kez deniyor.

kurduğu scout ağı
[b]alınan pilot takım ve ona sampiyon u 17 oyuncu getirilmesi bunlar vizyondur plandır.[/b]

herkes yapıyormuş da beşiktaşa da yapılmaya başlamış da

yav he he diyince dedi oluyor sonra
abi sus allahını seversen burda ne yazıyo. daha batma bari
Sosyal ağlarda paylaş

onetimebaby said:

"attiklarimiz takim ve teknik ekibin basarisidir, yediklerimiz de bana girsin." dedi adam. orda kapattim ben.
bir ara da guntekin "takim neden 2. devrelerde dusuyor?" dediginde "gs macinda sahaya girilen yerde 8 koltuk bostu." dedi. orada kapatmam lazimdi aslinda.

aha geldi bir tane daha kıçıyla dinleyen :D

2. yarılardaki düşüşlerin sebebi oyuncuların fiziksel yetersizliği dedi, ersun yanal ve ekibini de tebrik etti fiziksel acıdan düşmeyen bir takım yarattıgı için.
üzerinde çalıştık 2. devre artık oyundan düşmeyen bir takım olcak dedi

hadi sıradaki yetersiz gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

gecelim bunlari. 5 kere sormak zorunda kaldi guntekin. hatta en sonunda "ya iyi de ben onu sormuyorum." dedirtti adama. haftada tek mac yapan "genc ve dinamik" takim nasil 90 dakika fiziksel olarak diri kalamiyor? teknik direktoru "iyi" yapan seyleri sayarken "fizik yukleme" diye sayip gecmek kolay.

ayrica madem ki teknik ekip cok iyi, oyuncular da dogru secildi ve yonetim de maddi konularda elinden geleni yapiyor. neden basarisiz bu takim? ha pardon gs macinda 8 koltuk bostu. bir de fernandes hakkini vermiyor aldigi paranin.

adam kotu sonuclarin suclusu-sorumlusu benim diyor ama aciklamalari ya fernandese ya hakemlere ya gs macindaki 8 koltuga isaret ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

e maddi olarak bi zararı yoksa planın baglayıcılıgı nedir? önder ozenin acık acık zarar goruruz dedigini hatırlıyorum planımızı buna gore yaptık dedigini. para dısında neyin planını yaptın ki? neyden zarar gorucen?

Ya onun zararı dediğim gibi işte 19 yaşındaki Frei'a 3 milyon vereceğimize Bilic'in Hırvatistan'ından 19 yaşında kendini kanıtlamış ve Avrupa da takip edilen ve tanıdığı adamını getiririz anlamındaydı.

Örneğin Ante Rebic ile anlaşmıştık. Bilic'in U18'den beri takip ettiği ve gelişiminde bayağı katkı sağladığı bir isim, çok potansiyelli bir sol açık oyuncusuydu. BJK'nin çok işine yarardı ama kontenjan yüzünden alamadık. Örneğin Bilic geldiği gibi görüşmeye başladığında kulübüyle 2-2.5 milyon dolar civarında bir paraya anlaştığı söyleniyordu. İşte alamadık, Frei'ı aldık 3'e sonrasında lazım diye ve tabii ki yerine yerli gerekiyor.

Ha burada bir önemli nokta Eneramo da aynı dönemde alındı. İşte Eneramo alacağına Rebic alaydın mesela ama Önder Özen bugün zaten bir kez daha söyledi. Direkt demedi gerçi ama Temmuz ayında kendimi kaybettim, büyük hatalar yaptım ve vermemem gereken olur onaylarını verdim diye...

Rebic biz görüştükten 1.5 ay sonra Fiorentina'ya transfer edildi. 4 milyon euroya gitti yanılmıyorsam.

Olay bu yani, zarar bu. Rebic'in potansiyeli Frei'a kıyasladığında daha belirgin ve aynı yaşta olmalarına rağmen daha başarılı bir geçmişi var.

Gerçi geçmiş dediğin neye göre ayrı konu orası da, Frei'nin EPL tecrübesi var, as milli takım tecrübesi var öyle ya da böyle; Rebic'in kendi liginde de olsa 2 senede üst düzey performansı var.

Keşke işte imkan olsa ikisini de alabilseydik.

Kayıp bu yani, belki aynı paraya daha iyi yabancı bulabilirdi. Belki Frei, Rebic'ten daha iyi olacak onu da bilemeyiz. Riskli bir iş yapıyorlar, zaten yeniden planlamanın olayı da bu yatırımlar kesin olacak diye bir şey yok. Dortmund bile son 4 senelik periyoda gelene kadar 4-5 yıl inanılmaz hatalar yaptılar, yanlış gençlere yatırım yaptılar vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

başta alakasız yerden salla sonra çevir kazı yanmasın.

abi futbol tartışcaksak tartışırız adam gibi, ama böyle ucuz oyunlar ile laf carpmaya çalışmak komik oluyor, hepimiz aynı şeyi izledik.

adamın söyledikleri söylememiş gibi, söylemediklerini söylemiş gibi göstermek.

lafları istediğiniz yerden cımbızlamak sizi haklı cıkartmaz.

saatlerdir burda bu kadar gözyaşı döküldüyse önder hoca doğru yoldadır hadi iyi geceler
Sosyal ağlarda paylaş

tamam aynı mantıkla seneye de alamıycak "rebic" kıvamlı oyuncuyu daha cok istiyo olması lazım degil mi yabancı sayısının artmasını besiktas olarak cunku bir de "kayıp" yasamıs sınırdan dolayı. ozaman OÖ nun mantıgını yine kırmaz mı? sonucta rebic 1 tane degil baska rebicler bulup alırsın kurdugu scout agıyla. tabi yabancı sınırı yeterse.

soylediklerini yanlıs cıkarmaktan sıkıldım hala ucuz oyunlar bilmemneler.

ayı gibi yazdıgını koydum oraya. git tekrar tekrar oku. bari yanlıs soyleyince evet bunu yanlıs biliyor musum deyin ya. YOK ILLA YAV HE HE.
Sosyal ağlarda paylaş

apple sende sakin abi :D Önder Özen tamam doğru yapıyor ama cidden dediğin gibi ilkleri yapmıyor.

İlkleri yapmıyor ama çeşitli dönemlerde birinin deneyip tutturamadığı veya iyi uygulamaya koyamadığı şeylerin tamamını tek başına adam gibi yapmaya çalışıyor. Onu farklı kılan bu tamam da ilk değil yaptıkları.

Yani olay 17 yaşındaki Nijeryalı getirmekse İlhan Cavcav zamanında allahını yaptı. BJK getirdiği adamı Madrid'e Chelsea'e satamazsa daha iyisini de bok gelir. Ki tek örnekte Geremi değil. Isaac geldi işte 16 yaşındaydı. Getirdiler bir de as takımda oynattılar.

Pilot takım desek geçmişinde en kuvvetli olan takımlardan biri Beşiktaş'ta Demirören dönemi hiç takım kalmadı. İstanbulspor şuan pilot takımımız yanılmıyorsam. Sefaköy'de bir takımla anlaştık. Kocaeli de bir takımımız var. Almanya da ADASDA TÜRKGÜCÜ tarzı bir takım ile Avusturya da benzer bir pilot takımımız var. Ama işte verim almak önemli biraz, birkaç takımımız daha var da hangisiyle ilişkimiz oldu. Kiraya verirken bile futbolcuları bu takımlara değil gidip başka kulüplere veriyoruz.

Misal GS'nin dört pilot takımı listelenmiş Madcow tarafından ama Beylerbeyi harici imza töreni dışında hiçbiriyle ilişkisi bile olmamış. Alania misal, niye imzalanmış anlamadım. Araştırdım biraz, imza tarihi bizle oynadıkları maçın ertesine dayanıyor. Niye lan acaba asdfsda

ÖÖ'nün altyapı yatırımını mesela yine GS, BJK zamanında yaptı. Hatta BJK en iyisini yaptı. Hem de Demirören döneminde sadfasd

Sinan Vardar yönetiminde öz kaynak düzeni kuruldu. Ha kuruldu, biraz para verildi takılın dendi. Ne listeler, ne scouting projeleri üretildi ama kurduran yönetim zerre iplemedi. Sonra bir ara sahipsiz kaldı, kapandı hatta yanılmıyorsam. Önder Özen mesela onu tekrar kurdu.

Hani yeni düşünceleri var. Departmanlar kurması, işte Milan'dan örnek alıp fizik departmanı kurması vs. hoş şeyler ama işte bir "TEK YÜZÜK" değil.

Kendisi sadece çok güvenilir bir adam, doğru şeyleri düşünüyor. Beşiktaş'ın başında sömürü için değil gerçekten başarılı bir ortam yaratmak için var. Onun izlenimini veriyor. Her hamlesi belirli bir sebep-sonuç ilişkisi içinde yer alıyor. Hatalıysa hatasını kabul ediyor.

FT aynı şeyi yapıyor diyordunuz ama böyle artık sıvanmayacak kadar büyük hatalar dışında FT'nin hiç hata kabul ettiğini gördünüz mü? Hayır. Egosunda o yok çünkü, ÖÖ egolu bir adam değil misal.

Bugün çıkıp hatalarını kabul etmesi önemliydi, tekrar olmayacak demesi önemliydi. Zaten kendi projesi belliydi, hemen sonuç beklemek hataydı. Bekleyenler kendilerine yazık ediyor. Adamın vaat ettiği şeylerin bir kısmı şimdiden olmamış olsa da diğer kısmı ki rahat %75'e falan denk gelir gayet tıkırında ilerliyor.

Bugün güzel laf etti. Elimizde bir şampiyonluk kupası fotoğrafı var. Bunların çevresinde yer alacak futbolcuları bulmamız, üretmemiz gerek. Bir kısmı var, bir kısmını bulmak için zamana ihtiyacımız var. Zamanla olacak işte, gayette iyi ilerliyor.

Umarım Bilic ve ikisine hemen kıymazlar. Bu adamların bu düşünceleriyle ve projeleriyle başarılı olup olmadıkları en az 2 sezon içinde belli olmaya başlar. O zamana kadar da uygulamalarına kötü oldu, hatalı uygulama vs. diyemeyiz. Adamlar 100 milyon euro bütçe ile tıkırında bir kulübe hemen başarı getirmek için göreve gelmediler. Sorunlu bir kulübü sorunlarından arındırıp tekrar yükseltmek için geldiler. Zamansız da olmaz.

Ki en basit örnek sene başında Bilic şampiyonluk falan beklemeyin demişti. Bunlarla olmaz, ama zorlarız tabii falan demişti. Mükemmel oyun ile dörtte dört yapınca işte bir anda inandık, rakipler de korkmaya başladı da işte rüzgar çabuk geçti.
Sosyal ağlarda paylaş

onetimebaby said:

sadece sunu gorseniz yeter. sorumluluk "sorumluluk benim" diyerek alinmaz. adres gosterirken kendini gostereceksin sorumluluk alirken. faturayi fernandese, hakemlere, federasyona kestikten sonra gerisi bos laf.

hakemler kötü
fernandes kötü

bu adam takımdaki yetkileri göz önüne alınınca bunları söylemekte haksız mı ?

adamın kendi oyuncuna beklediğimiz verimi vermiyor demesini bile eleştiriyorsunuz abi.

nasıl bir dünya düzeni istiyorsunuz merak ettim
Sosyal ağlarda paylaş

onetimebaby said:

17 macta sure almamis adam icin "ilk maca ciksa aslinda hepsini oynardi." diyor. siz de ciddi ciddi "dobra" adam diyorsunuz buna. bu kadar kor nasil olabiliyor bizim insanimiz anlamiyorum.

Niye diğer maçlara çıkmadığını da açıkladı. Taraftar forumlarından başlık okuyup yardıracağına tamamını dinleseydin belki anlayabilirdin.
Sosyal ağlarda paylaş

tolga en iyi. öve öve bitiremem. kendisine sarılmak istiyorum sdfsd.
motta senelerdir çözemediğimiz sol bek sorununu çözdü. ne fazlası ne azı. türk olup ramazan adını alırsa 10 numara olur sdfsdf.
atiba iyi transfer. görev adamı.
enaramo epik hata. tabelası vardı ama gereksiz fazla maaş verildi. bir geçen seneki niang'a bak, bir de buna bak hangisi 30 yaş üstü şaşırırsın.
kerim ikinci muhammed vakası.
serdar kurtuluş bu transferi ben de yapardım onu itiraf edeyim ama çoook patato çıktı çook.
sezer kimse kendini kandırmasın, aziz bizi kadıköy'de oynatır diye alındı bu. tam bi dombili olmuştu. şaka gibi bi transfer bu.
pedro franco bu adamın oynayabilitesi olsaydı zaten oynardı. yedek bile olamadı. kiralık verip beklemek dışında bir seçenek yok.
Töre çok iyi transfer ama kiralık olduğunu unutmamak lazım. alırız herhalde ama biraz daha olcay stayla özveri göstermesi lazım o bonservisin verilmesi için eheh.
günay güvenç altyapı transferi, no comment
Sosyal ağlarda paylaş

@dark

o ilk olayını mevkisi için kullanmıştım bir önceki sayfadaki postta da var, kendisi yayında da söyledi eşi olmayan bir iş yapıyor derken mevkisinden bahsetmiştim.

ben Çanakkale dardanelspor'da da izledim genç zenci bahsettiğim bu adama vizyonsuz diyenlerin dediği kadar vizyonsuz ve plansız olmadıgı, adamın kafasında bir yol haritası oldugu ve ona göre hareket ettiği
Sosyal ağlarda paylaş

Ya orası öyle, o yüzden zaten bu kadar seviyoruz ve destekliyoruz. Yoksa Aykut Kocaman da benzer yetkilerle direktörlük yaptı. Tek yaptığı Brezilya'dan 2-3 adam getirip, Daum'un kovulmasını beklemek oldu.

Önder Özen'in her konuya el atması bizi çoşturuyor. Türkiye de farklı dönemler de yapılıp tutmamış ya da hiç yapılmamış şeyleri bir arada harmanlayıp diriltiyor olması mutlu ediyor. Her projesi hakkında 4-5 cümle konuştu ve hepsinde de gayet mantıklı konuştu.

Hani sene başından beri tek cümle ile geçiştirdiği tek konu Sezer transferi oldu. O da işte Arcane'in dediği gibi yönetim stad olayları için aldı. Yönetim transferi zaten, olurunu ÖÖ vermiş olsa da onun üstüne yıkamayız.

Eneramo transferi için mesela risk alıyoruz demişti. Sakatlıktan nasıl döneceği belli değildi ama iyi dönerse ve Sivas'taki performansını tekrarlarsa piyangoyu vurmuş olacaktık. Ligi tanıyan dominant bir forvet nasıl etkili olurdu. Ayrıca geçen yıl kötü gözüken bir sezon geçirmiş olsa da kendisinin istatiksel olarak gol kralı Burak kadar efektif olduğunun da altını çizelim.

Konuştuğu diğer şeylerin başarılı olup olmayacağını görmek için zaman gerekiyor. O zamana kadar da çıkıp "boş konuşuyor, başarısız, hatalı adam rerörerörerö" denemez, denmemelidir.

Var Twitter da bazı öküz BJK'liler. Sinan Engin geri gelsin diyorlar. Bir şey derdim de neyse... Haftalık argo hakkımı askerlik konumda kullandım...

Bu kadar yük alması da kötü olay... Her bokla ilgileneceğim derken hem kendine yazık eder hem de bir süre sonra hatalı kararlar vermeye başlayabilir. Birkaç yardımcı bulması gerek kendine ki yanına Deli İbo'yu sanırım alacak.

Bakalım beklemek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

daha beteri DHA futbol müdürü olacak palyaço Önder Özen niye transfer görüşmelerinde yok demiş ahaha

eneramo eskişehir yolcusu gibi, takas olacak herhalde.

ronaldinho için ntv falan 6m euro teklif edeceğimize dair bir haber yapmış. sponsor bulundu mu? pamuk eller cebe gitti mi? seneye tekrar feda sezonu mu olacak sdfsd.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...