Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BSOD

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

-Deno- said:

bilgisayarı bugün teslim aldım.

sağ olsun inventus bir kuruş almadı. 2011'den kalan ram'lerin yerine 2013 versiyonlarını taktılar. ne ram için, ne de testler için bir şey istemediler. .

inventus dan daha hiç alışveriş yapmadım ama adamları sevdim şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada nvidia driverlarını değiştirirken nvidia in kendi removal safhalarına güvenme abi. parça pinçik dll dosya fln kalıo. nette arat tuto vardı böyle bir kaç sayfa, öyle remove et, 2 3 düşük driver ı kur. ya da güncelleme öncesi sorunsuz çalıştığını bildiğini kur.

üşenmiyorsan format at o derece sinir bozucu nvidia driver işlemleri
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne yazik ki stabil bi driver yok 700 serisine. internetz'e göre yakin zamandaki en iyi driver 314.22, o da nerdeyse bir senelik ve yine 700 serisini kapsamiyor.

burdan herkese tavsiyem ekran karti alirken ekran karti'nin crashlerini ve driverlarini bi gozden gecirin. piyasanin en iyi kartlarindan birini alip rezil olacagima, eski mis gibi 560ti devam etseydim diyorum su an.
Sosyal ağlarda paylaş

elimi tahtalara vurarak gelen yeni update:

dünkü nvidia high definition audio'yu devre dışı bıraktıktan sonra dediğim gibi bioshock infinite'i crashsiz tamamlayabilmiştim 1 saat gameplay ile.

bugün eve geldim, bi değişiklik yapayım dedim. heaven benchmarking'i yükledim. dayadım ultra'yı, x8 AA'yı vs. başladım benchmark'lara. önce v-sync'siz denedim, sonra v-sync ile denedim. heralde yaklaşık 30 - 40 dakika arası sürdü peş peşe 3 benchmark ve biraz etrafta free dolaşma, crash yok. temperature max 79 gördü. fps desen 25 - 88 arası. değerler gayet normal. desktop'a döndüğümde idle sıcaklık 31 - 32'de sabit. gene nefis.

detayları da save ettim bilgisayara.

allam lütfen düzeltmiş olayım.

doruk, dediğini son yaptıklarım da fail olursa denicem (bu arada link açılmadı, [email protected]'a gönderebilirsen sevinirim) o da olmazsa format + yeniden kurulum. umarım gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

valla sanırım çözdüm ya.

ilk olduğundan sonra yaptıklarımdan beri sıfır crash. assassino çöküyordu, her şey onunla başlamıştı hatta, ona da dün tekrar en baştan başladım hiçbir çökme olmadı ultra ayarlarda.

inşallah tekrar karşılaşmam.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
geçtiğimiz günlerde yeni driver'ı yükledim. uzun süredir yüklemiyordum daha önceki sayfalarda anlattığım olaylardan ötürü. dedim artık yolunu biliyoruz (3. ve 4. sayfalarda anlattığım high definition audio hedesinden sonra hiç sorun yaşamadım) en kötü düzeltiriz.

yükledim driver'ı, açtım gene o dönem oynadığım oyunlardan ac 4'ü, gene aynı sorun başladı.

iyi dedim, tekrar 331.82 driver'ına döneyim clean install yapıp (guide olarak da şunu kullanıyorum bu arada http://www.overclock.net/t/1150443/how-to-remove-your-nvidia-gpu-drivers) tekrar eski driver'ıma döndüm, aygıt yöneticisinde ilgili ayarları yaptım falan. ulan gene oluyor.

kafayı yememek elde değil. bu sefer yine önceki sayfalarda anlattığım gibi şuradaki link'de anlatıldığı üzere high definition audio'nun yüklenmesini tamamen engellememe rağmen yine oluyor,

http://www.youtube.com/watch?v=dKk9rEYlVZg

resmen driver yüklenmiyor bu gtx 770'e ya. nasıl bir sorundur bu. hay dokunmaz olaydım. bir yandan da ilerde bi gün bi oyunun son driver'ı yükletme isteği olabileceği için illa olacaktı bu, misal battlefield serisi gibi.

kriz geçiricem.
Sosyal ağlarda paylaş

Saçma sapan bi ekran kartı problemim var.Konusu açılmışken bende buradan yardırayım.Problemle yaşamayı öğreneyazdım ama korkularım yok değil.Kabaca problemimi bende anlatayım.

Geçen sene topladığım bilgisayara asus 660 gtx ekran kartı taktırdım.Windowsda hdmiden görüntü alamadım ama bios ekranında vardı.Kartı verdim değiştirdiler 670 aldım akabinde.Şimdi bu 670te aynı problem var.hdmi to hdmi bağlantı windowsa gelince görüntü vermiyor.Bende kutudan çıkan dvi to hdmi kablosunu kullanıyorum bu sebepten.Bu duruma çözüm üretemedim.

Dota 2 oynuyorum sık sık.Oyun esnasında bazen ilk 5 dakikada bazen 10 dakikada bazende 3-4 saate rastgele bir şekilde nvidia kernel crash hatası alıyorum.Çoğu zaman mouse klavye devre dışı kalıyo ses takılıyo sistemi resetlemek zorunda kalıyorum.Şansım varsa semptomları önceden sezip dota oynarken genele hacılar koptum geliyorum diyip resete müteakip 30 saniyede oyuna dönmüş oluyorum ama sinir bozucu bi durum.Bunu bazen arka arkaya 2-3 kere yapmam gerekebiliyor.Sistemi formatladım.Eski driverları kullandım betayı denedim genede nafile.Masaüstünde internette dolaşırken falan kernel crash yaşıyorum ama çok çok nadir bu durumda.Bazı benchmark toollarla ekran kartını zorlayıp bu hatayı kontrollü bi şekilde deneyimlemek istiyorum ama o da olmuyor.Oyunda ne kadar kırılgansa benchmarkta o kadar sağlam sistem.Şimdiye kadar hiç bi benchmark esnasında şu problemleri vermedi alet.

Aleti aynı zamanda hackintosh yaptım.Orada photoshop işlerimi hallediyorum.Osxdeyken şimdiye kadar hiç takılmadı alet.Yağ gibi akıyor.Böyle giderse osx e tam geçiş yapıcam da oarada da ethernet kartımı tanıtamadım.kablosuz zımbırtı kullanıyorum o da çok sağlıklı çalışmıyor.

Şu aralar diablo 3 oynuyorum.Saatlerce oynamama rağmen kernel crash vermedi.Bu da nasıl problem hala anlayabilmiş değilim.Benim dota mı bozuk yoksa diyorum bazen.Silip kurmak istiyorum ama 10-15 gb download yapacak diye acaip üşeniyorum.Steam oyunlarını repair etmenin bi yolu var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...