Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BSOD

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
inventus'u aradım demin. benim ekran kartını çıkarıp başka bir 770 ile denediklerinde de aynısı olmuş. yetkili dedi ki size 2011de taktigimiz ram'ler ile geçen ay aldığınız ram model olarak aynı olsa da 2 sene arasında revizyon farkı var. benim eskileri çıkarıp yenilerin yanına yine yenilerden takınca şu ana kadar bir sorun oluşturmamış.

böyle bişi mümkün müdür?
Mesaj tarihi:
Şu. Yine de kitlerde bu problemin yaşandığını belirtmiştik yanlış hatırlamıyorsam.
KHaRoN said:

ram yapar bu boku,

ramlerin ismi mi ayni yoksa komple tum designatorlar falan da mi ayni?
oyleyse ciskil ayip etmis biraz.
Mesaj tarihi:
bilgisayarı bugün teslim aldım.

sağ olsun inventus bir kuruş almadı. 2011'den kalan ram'lerin yerine 2013 versiyonlarını taktılar. ne ram için, ne de testler için bir şey istemediler. sevindim gerçekten, ben alabilirler diye düşünüyordum, sonuçta biraz da benden kaynaklı bir durum tahmin edemedim böyle bir sorunu.

daha oyuna girip test edemedim, yarın tatil bakıcam artık. inşallah bir sorun çıkmayacaktır, söyledikleri kadarıyla ram değişince sorun çıkmamış.
Mesaj tarihi:
bişi daha sormak istiyorum yeni yılın ilk gününde za.

dün mesela idle'da benim ekran kartının sıcaklığını izledim bir süre. benim kasa kalorifere yakın duruyor ama çok az açık kalorifer, olsa olsa 1 - 2 derece oynatabilir bir ihtimal. baktım 43 - 44'leri gördü idle'da. normalde 28 - 33 arası oluyordu.

şimdi geldim eve, bakıyorum 28-29. gtx 770 için ortalama 30 - 35 arası deniliyor idle.

merak ettiğim, desktop'da bu kadar fark edebilir mi gündüzden geceye ? kaloriferim de yine aynı derecede açık falan. garip geldi. 560 ti daha sabitti sanki.

edit: bak bunu yazarken gene 41'e çıkmış. alla alla yau.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

bişi daha sormak istiyorum yeni yılın ilk gününde za.

dün mesela idle'da benim ekran kartının sıcaklığını izledim bir süre. benim kasa kalorifere yakın duruyor ama çok az açık kalorifer, olsa olsa 1 - 2 derece oynatabilir bir ihtimal. baktım 43 - 44'leri gördü idle'da. normalde 28 - 33 arası oluyordu.

şimdi geldim eve, bakıyorum 28-29. gtx 770 için ortalama 30 - 35 arası deniliyor idle.

merak ettiğim, desktop'da bu kadar fark edebilir mi gündüzden geceye ? kaloriferim de yine aynı derecede açık falan. garip geldi. 560 ti daha sabitti sanki.

edit: bak bunu yazarken gene 41'e çıkmış. alla alla yau.

edit 2: bıraktım bi 10 dakka, 31'e düşmüş. bir ara 45'lere dayanmıştı.
Mesaj tarihi:
ve gene yaptı.

bioshock infinite açtım, 331.93 beta driver'ı yüklüydü hala. biraz koşturdum, alt tab yaptım. ikincide desktop'a düşüp display hatası verdi, bunu vermemişti daha önce. driver'ı yeniden yükleyin falan dedi.

dedim bari beta olmasın, whql'e döneyim tekrar. 331.82'yi yükledim şuradaki yönlendirmeyi de takip ederek. (http://www.overclock.net/t/1150443/how-to-remove-your-nvidia-gpu-drivers)

daha önce de yaptığı yerde gittim bıraktım, yemek yedim geldim yine bsod. bu sefer paticik yeşili tonlarına yakın bir renkte. gene sistem kilit, boğuk ses.

ooooof of ya.
Mesaj tarihi:
Değerlerin anormal değil, ama normalin biraz üstünde. Benim 770ler mesela, idle dururken 32 derecenin üstüne çıkmıyor, yük altındayken de 50nin üstüne çıktığını görmedim. OC yok tabi. Hava sirkülasyonunda bi problem olabilir, bsod'a yol açan sorun olmasa da.

İlk sayfada monitörden şüphelendiğini belirtmişsin, hdmi-hdmi kablo ile bağlantı kurmayı denedin mi?
Mesaj tarihi:
bir önceki whql driver'a dönünce sıcaklık da normale döndü. ama benim asıl sorunuma çare değil hala bu.

hdmi ile denemedim fakat inventus'a ilk götürdüğümde de aynı bsod olmuştu bioshock'da, ve sonuçta başka bir monitöre takılıydı. gerçi orda da vga ya da dhi-d kullanılmıştı.

hdmi'ı denicem ama hala bir alakası olacağını sanmıyorum.

edit: gpu bios update yapmam gerekir mi ? kimisi yapmayın bilip bilmeden demiş, kimisi update'leyin demiş. asus gpu tweak'de updated gözüküyor.

şurdan baktım bir tane bios var zaten. https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX770DC2OC2GD5/#support
Mesaj tarihi:
bu tarz bir problemi ben 3kez yaşadım monitorum yerine tvye bagladim hdmi-hdmi olarak ve bi noktada direk siyah ekran verdi kabak gibi resetlemek durumunda kaldim bu problem sanırım coklu prize bagli olan cihazla ilgili.
Mesaj tarihi:
bugünkü crash'in event viewer'daki raporunu da koyayım,

Kaynak
Windows

Özet
Video donanımı hatası

Tarih
‎01.‎01.‎2014 14:46

Durum
Bildirilmedi

Açıklama
Video donanımınızdaki bir sorun Windows'un düzgün çalışmayı durdurmasına neden oldu.

Sorun imzası
Sorun Olay Adı: LiveKernelEvent
OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar
WD-20140101-1446.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml

Sorunla ilgili ek bilgiler
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA800D172010
BCP2: FFFFF8800F5C5E64
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Mesaj tarihi:
Gpu ya bios atma da, msi tuner yukle, downclock yap, oyle bak

Bios attigin zaman voltaj ayarlari falan giriyo devreye , hem yakarsin hem garantiai gider.
Mesaj tarihi:
Deno, burada belirtmemişte şöyle bir ayrıntıdan bahsetti.

Inventus, sorunun ekran kartından olup olmadıgından emin olmak için kendileri farklı bir GTX770 takıp öyle de bir test yapmışlar ve aynı BSOD sorunuyla karşılaşmışlar. Yani bu durumda sorunun GPU'dan olma ihtimalini düşürmüş/elemiş oldular.

Ramleri zaten değiştirmişler ki değiştirilen ramlerin tekrar sorun yaratmayacağını düşünürsek geriye anakart yada PSU,HDD kaynaklı bir sorun olabilir gibi görünüyor.
Mesaj tarihi:
gene bioshock denedim birkaç bişi deneyip internette okuduktan sonra, bu sefer de 1 saat boyunca hiç crash yemeden kapattım şimdi. oyunu bitirdiğim için hep en sondaki aksiyonsuz yeri oynayıp bitiriyorum. o süre içinde de crash yiyodu kendi yaptığım testlerde, bugün öğlen dahil.

şimdi yapmadı. counter oynadım, counter'da hiçbir zaman yapmadı. allahım nasıl bir iş bu.
Mesaj tarihi:
driver'ları yüklerken son 3 - 4 defadır custom install yapıp sadece gerekli şeyleri yüklüyordum. display driver, phsyx ve geforce experience dışındaki high definition audio, 3d özellikleri vs. seçmiyordum ve clean install yapıyordum, express'de otomatik her şeyi yüklüyor çünkü.

sonra device manager'da ses, oyun tab'i altında realtek driver ile beraber hala nvidia high definition audio olduğunu gördüm. biraz araştırdım, bunun kapatılmasını önerdikleri forumlar var. uninstall değil ama, sadece devre dışı bırakıyorsun, uninstall yapınca anladığım kadarıyla yeniden yüklüyor restart atılınca. bunu kapatıp denediğimde dün dediğim gibi crash'siz 1 saate yakın takılabildim ve sorunsuz kapadım oyunu.

sonra gittim biraz daha araştırdım, aslında bunu da clean install yapabiliyormuşsun. psi mı pci mı nedir, onun uzantısına bakılıyor görüntü bağdaştırıcıları altındaki ekran kartının özelliklerinden. sonra gidip sistem aygıtlarındaki ilgili high definition audio'lar ile tutan psi kapatılıyor. bunu yaptıktan sonra birkaç adım daha var aslında tamamen kaldırmak ve bilgisayarın otomatik yüklemesini engellemek için, ama ben şimdilik üstüne bir de sistem aygıtlarındaki high definition audio'yu devre dışı bırak dedim, bunu yapınca realtek'in yanında devre dışı bıraktığım high definition audio hepten orda gözükmez oldu istediğim gibi.

bakalım, her koşulda bugün aricam gene de inventus'u, ama götürmem gerekecekse bugün de bi kendim bu methodla denicem.
  • Yeni Oluştur...