_Diablo_Tyrael_ Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 6 Agustos 1945 sabahı saat tam 8.16'da, Japon liman kenti Hiroşima'ya ilk atom bombası atıldığında, insanlık Nükleer Çağ'a girmiş oldu. Takma adı Küçük Oğlan olan bomba, Enola Gay adlı bir B-29 Superfortress uçağından atıldı. Yuvasından bırakılmasından 43 saniye sonra bomba patlayarak, evreni gözleri kör edici bir pembe ve mor parıltıya bürüyen gücünü serbest bıraktı. Bombacı Çavuş George Cannon kuyruktaki mevziinden gördüklerini şöyle anlattı: "Hızla bir duman sütunu yükseliyor. Tam ortası kıpkızıl kor renginde. İşte Yüzbaşı Parsons'ın sözünü ettiği mantar biçimi görünüyor. Mantar kapkara ama bulutta çok açık bir mor renk de görülüyor. Kent bu bulutun aşağısında olmalı." Aşağıda dediği kent, bir zamanların büyük Hiroşima'sının kalıntılarıydı. Bomba gün ortası güneşinden çok daha parlak, körleştirici bir ışıltıyla patladığı zaman, yarattığı ateş topunun merkezdeki ısı zihinleri durduracak 300,000 santigrad dereceye, hava basıncı ise metrekare başına 8 bin ton gibi akıllara durgunluk veren bir düzeye ulaştı. Bu cehennem öylesine sıcaktı ki, 1,000 metre ötedeki granit binaları eritirken, ahşap eşyalar alev alev yanarak merkezden 1,5 kilometre kadar ötelere fırladı. Ama ilk patlamayı daha da berbat bir yıkım izledi. Çok geçmeden, dev boyutlarda kapkara yağmur damlaları düşmeye başladı. O dönemde, patlamada hayatta kalabilenler, içlerinden onbinlercesinin sonraki on yıllarda ağır, acılı bir ölümle yok olacağı ölümcül bir radyoaktivite yağmuruna maruz kaldıklarını bilmeleri olanaksızdı. Bu dehşete ilişkin haberler yayıldıkça, Başkan Truman Japon savaş önderleri ile sözde başkanları İmparator Hirohito'ya bir uyarı yaptı. "Güneşin elini çektiği güç Uzak Doğu'yu savaşa götürenler üzerindeki baskını gevşetti. Eğer şartlarımızı hemen kabul etmezlerse, yeryüzünde asla görülmemiş ölçüde havadan gelecek bir yıkım yağmuruyla yüz yüze kalabilirler." Ne var ki, inatçı Japon önderleri teslim olmayı reddetti; bu yüzden 9 Agustosta takma adı Şişko olan ikinci bir bomba, kilit önemde bir tersane merkezi olan Nagasaki'ye atıldı. Sonuç hemen hemen Hiroşima'daki kadar korkunçtu ve Hirohito tam bir teslimyetten başka çıkar yol olmadığını anladı. "Dayanılmaz olana dayanma zamanı geldi." dedi. Amerika dönemin en iyi bilimsel dehalarını bir atom yeteneği yaratmakta kullanmıştı -bu projenin kod adı Manhattan Projesi idi. Operasyon, 1939'da Amerikan başkanı Roosevelt'e yazılan bir mektupla başlamıştı. B mektup Amerika'nın en ünlü bilim insanlarınca yazılmış ve Nazi düşmanlarından kurtulmak için ABD'ye yerleşmiş olan büyük Alman fizikçi Albert Einstein tarafından imzalanmıştı. Robert Oppenheimer'in başkanlığında yürütülecek, 600 bin kişinin üç yıllık çabasının ürünü olacak ve maliyeti 2 milyara dolara ulaşacak projesi Roosevelt sonunda onayladı. Haftalarca süren asabi son dakika hesaplamalarının ardından, 16 Temmuz 1945'de New Mexico'daki ıssız bir sıradağda bir deneme yapıldı. Korkunç bir yangın çölü yalayıp geçerken Oppenheimer kutsal Hindu metinlerinde yer alan bir dizeyi hatırlayacaktı: "Ben Ölüm'e dönüşeceğim, dünyaları sarsan Ölüm'e." Bombanın patlamasından bir an sonra, neredeyse sağır edici bir gümbürtünün izlediği patlamanın şiddetiyle insanlar yerlere savruldular. Yüzlerce kilometrre ötede, pencerelerin takırdadığına, bölgenin bir deprem ya da meteor düşmesi yüzünden sarsıldığı korkusuyla çıkan paniğe ilişkin ihbarlar geldi. Kuramlarıyla bu bombanın yapılmasına olanak vermiş olan Einstein, yıllar sonra şunları söyleyecekti: "Başkan Roosevelt'e gönderilen mektubu imzaladığım zaman, yaşamımın en büyük hatasını yapmıştım."İlk atom bomasını atan, hiç de uygun olmayacak şekilde Superfortess olarak adlanırılan uçağın topçusu Cannon, Hiroşima üzerinde yükselen meşum mantar bulutunu bulunduğu yerden izlemişti... ____________________________________________________Bombanın patlamasından sonra çıkan ateş topu Nagasaki'yi tümüyle tahrip etti ve halkına ölümcül bir radyasyon mirası bıraktı.[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 korkutucu hala sasıyorum bunu atarken hicimi ici sızlamadı amerikaının okadar insan masum ken[signature][hline]CoCoCola ic Hayatı Yasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khlestov Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 A.B.D. Japonyaya hava saldırıları düzenlerken sadece 2 şehri bombalamamış ve Japon hükümeti bu iki şehri güvenli ilan edip halkı buralara yönlendirmiştir. Bilinçli yapıldığı düşünülürse hiç de adil olmaya bir savaş olduğu görülür. Ayrıca uçak personelinden birkaçının intihar ettiğini duymuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 abi Amerika sonuçta bombayı mutlaka bi yerde deniyecekti ; Japonyada adamların ekmeğine yağ sürdü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Askeri bir bölgeye yapılan saldırıya karşı sivil halkı direk hedef alan bir katliam. Tek kelime ile şerefsizlik.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 gecen discoveryde u-234le ilgili bi belgesel vardi. bu denizalti almanyadan japonyaya uranyum tasiyo iste almanya teslim oluyor ve denizaltida amerikalilara teslim oluyo, icindeki uranyumda amerika tarafindan atom bombalari yapiminda kullaniliyor falan, cok ironik bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Uranyum'u Japonlar ne yapacakmış? Atom bombası için falan mı?[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Volfied, 15 Ekim 2004 13:39 tarihinde demiş ki: kucuk emrah ile aranda bi fark var elvyn kucuk emrah kurgusal bi karakter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 evet, ayrica v2 parcalari jet ucagi parcalari falanda varmis denizaltida [Bu mesaj amendment tarafından 04 Kasım 2004 17:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: BullDoG, 23 Ekim 2004 21:08 tarihinde demiş ki: korkutucu hala sasıyorum bunu atarken hicimi ici sızlamadı amerikaının okadar insan masum ken Amerikalılar da o sırada Atom Bombasının bu kadar güçlü ve etkili olduğunu bilmiyorlardı. İlk olarak attıktan sonra farkettiler gücü.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 eh ne kızılderelılerın akıbetını nede bu işlenmiş savaş suçunun hesabanı sımdıye kadar ABD ye soran olmadı oysa boyle bır olayı bız yapsak zılyon defa karsımıza cıkarırlardı[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolm Mesaj tarihi: Kasım 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2004 said: Rewendor, 04 Kasım 2004 18:41 tarihinde demiş ki: said: BullDoG, 23 Ekim 2004 21:08 tarihinde demiş ki: korkutucu hala sasıyorum bunu atarken hicimi ici sızlamadı amerikaının okadar insan masum ken Amerikalılar da o sırada Atom Bombasının bu kadar güçlü ve etkili olduğunu bilmiyorlardı. İlk olarak attıktan sonra farkettiler gücü. O zaman niye iki tane atmıslar birinciden sonrada mı anlamamıslar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Hiroşima'da hayatta kalan bir görgü tanığının mektubu 6 Agustos 1945 sabahı saat 8'e doğru kalkmıştım. Bir önceki akşam, uyarı alarmı iki kez çalmıştı. ... Birdenbire başıma bir darbe aldım ve gözlerimin önünde her yer kapkaranlık oldu. Bir çığlık attım ve kollarımı kaldırdım. Karanlığın içinden, yalnızca bir fırtınanın uğultusunu duyabiliyordum. ... Sonra, görüntü pek berrak olmasa da, çevrem yeniden aydınlandı ve Mahşer yerindeymişim izlenimile kapıldım. Kalın toz bulutlarının arında önce bir mavilik belirdi, sonra onu başkaları izledi. ... Yüzleri tamamen parçalanmış bir sürü insan gördüm, ırmak boyu böyle insanlarla doluydu ve gölgeleri suya vuruyordu. Yüzleri öyle korkunç bir şekilde şişmişti ki, erkeklerle kadınlar birbirlerinden güçlükle ayırt ediliyordu. Gözlerinin yerinde birer çukur kalmıştı, dudakları cayır cayır yanıyordu.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 İnsanları hiçe sayıyor Amerika böyle sonra ikiz kuleler olayını Amerika planladı diyince millet teori teori diyor.İnsan hayatına deyer vermeyen bir ülkeden beklenecek bir şey işte.[signature][hline] :rock: CaTaPuLt :rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Birde bize "barbar" tanimalamasini yapiyor bu ulke. Barbar kim gorebiliyoruz.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math | Galatasaray 1905 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bither Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Biz kendimize bişey demesek kimse bize bişey diyemez biz kendimizi savunduğumuz zaman bir iki arkadaş çıkıyor biz barbardık vs o adamların sölediklerini savunuyor işte Türk milletinin en büyük hatalarından birisidir bu bana göre,kendi kendine zarar(eleştirmeyi,laf sokmayı)vermeyi çok sever[signature][hline]"Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur. " M.K..Ataturk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Barbar? Eeee, atom bombası kadar değil belki ama başka olaylar da var. Meşhur Battle of Britain sırasında Almanlar günlerce Londrayı ve güneydeki tersane liman vs her şeyi günlerce bombaladı. Toplamdaki sivil kaybı 30.000 civarıydı. Ayrıca, gizli bir protokole göre, Hitler Cambridge ve Oxford gibi üniversite şehirlerini bombalamamayı kabul etmişti, buna da sadık kaldı. Müttefikler 1944-45 yıllarında bu gizli protokolleri hiçe sayıp Almanyanın her yerini bombaladı bu bir. Bir de, Berlinin ilk bombalanışında, Amerikalılar yangın bombaları kullandı ve kentin sivil bölgesine saldırdı. Bir gecelik bombardımanın Almanlara maliyeti 150.000 sivildi, yani tüm savaş boyunca İngilterenin tümünde ölenlerin beş katını müttefikler bir gece içerisinde Berlin ve yöresinden sildiler. Almanları savunmuyorum, ama bence bu da barbarlığın önde gidenidir. Sırf daha zor koşulda kalıp Hitlere isyan etsin diye düşman ülkenin başkentini yangın bombasıyla bombalamazsın. Gerçi savaşta onur yoktur, bu da ayrı hikaye. O yüzden atom bombası da çaksalar, herkesi dizip tarasalar da, savaş savaştır, pislikler hep olur.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Bütün büyük güçler çirkeftir ellerinde olduğu sürece herkesi öldürebilirler[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babboo Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 1933 yılında kuramsal ,1938 te deneysel olarak Otto Hahn ve Fritz Strassman adlı iki alman bilimci atom ve içerdiği güç üzerine çalışıyorlardı.Kuvvetle muhtemel "atom bombası" dediğimiz silahı yapacaklardı.Kaldıki Almayna'nın İskandinavya'nın bilinmiyen bir yerinde döteryumlu su(ağır su) yani D2O ürettiği biliniyordu.Bu da savaş bitmeseydi V-2 lerle bir nükleer saldırı yapabileceklerini kanıtlıyor. Birleşik devletlerde ise Enrico Fermi önderliğinde bir Manhattan Projesi yapılıyor(Projedeki bilim adamları kesinlikle atom bombasını gücünü biliyorlardı.Bilmiyorlardı şeklindeki bir iddia çok gülünç olur).Sonuçta 2 tane şehir yerle bir ediliyor.Hiroşimaya atılan yanılmıyorsam 75 kilotonluk¹,Nagasakiye atılanda 150 kilotonluk bir bombaydı.Yıkıcılıları ortada.Kaldı ki 50-60 megatonluk hidrojen bombalarının denendiğini düşünürsek,neler yapabildiklerini umarım hiç göremeyiz. ¹:Kiloton=1000 ton TnT gücünde demek.[signature][hline]|||||| || || || || || |||| || || || || || || || Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar