bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 şu an istikrarlı olarak devam ediyor abi peki tamamen alakasız software bir şeyler olabilir mi? anakart ın bozulmasını ne tetikleyebilir ki? veya psu? psu u test etmenin bir yolu var mı stress vs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 overclock yok bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Hatasız reset kısa devre gibi geldi bana. Yeni birşeyi takarken kabloları yanlış yerleştirmiş olabilirsin? Ucu açıkta kalan kablolar kasaya veya anakarta değiyor olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 hdd lerin altında 5v luk kablo kalmış mı montaj sırasında ona bi bak. ben bi makineyi komple çöpe attım bundan 11 sene önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 geçen yıl banada oluyodu, aslında power tuşu takılı kalmış sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 FORMAT AT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 ilk mesajdan sonra okumadım ama ısı değerleri normal gözüküyor. psu'nun fanı bozulmuş olabiir yani problem psu'da muhtemelen. bana da aynısı olmuştu kasayı açtım bi baktım psu'nun fanı dönmüyor. oyundayken makineye ekstra güç gerektiği için psu fazla ısınıyor ve fan dönmezse kapatıyor olabilir. sadece oyunlarda kapatması problemin psu'da olduğuna işaret ediyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 en son taktım dediğin fanın bağlantılarını kontrol et. alternatif bi yere bağla bi elektriğini. gerçi fanın çektiği güç ne olacak bilmiyorum ama en son gelen o olduğu için bi kurcalamakta fayda var. ati kart kullanıyorsan msi afterburner yükle. default cpu ısısı / fan hızı grafiği bazen sıçabiliyor. kart 70-80 derecedeyken fanın %30 da çalıştığı olabiliyor. afterburner'ın default ayarları bile ısıyı daha düşük tutmak için fan hızını daha yüksek tutuyor. yani 80 derece sıcaklıkta kart %50 fanla giderken afterburner %90-%100 ü kökler aşağı çeker onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 kurcalama sonucu şöyle gelişti : psu'nun çok sıcak olduğunu fark ettim, fan'ı altında olduğu için fark etmemişim ve fan bildiğin dönmüyor. neyse söktüm kasayı, benim sanayi tipi kompresörle balkona götürdüm. tutuyorum abi, insan uçuran şey fanı hareket ettiremiyor. ben herhalde dedim kilitlendi falan bir şeyler oldu fan'a neyse. böyle 3-4 dk içine 0 mesafeden dayadım kompresörü. aralardaki ufak boşluklardan bildiğin bir insan çocuğu boyutunda totalde pislik çıktı. öyle böyle değil yani yumruk kadar çekiyorsun geliyor, çekiyorsun geliyor asdasd. böyle 6-7 tane çıkardıktan sonra rüzgarın etkisiyle fan dönmeye başladı. şu an fan normal çalışıyor fakat fandan ses geliyor sanki böyle zor çalışıyormuş gibi. önceden hiç böyle bir ses yoktu. içi temizlenebilecek kadar temizledim, baktığım zaman göze gelir cinsten hiç pislik görünmüyor. zamanla bu ses geçer mi yoksa ne yapmalı? thermaltake litepower 700 watt psu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 2 sayfa boş yazıdan sonra donanımdan kimin anladığı da belli oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 o fan gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 herkese teşekkürler bu arada yorumlarından dolayı, ödülü seru'ya taktim ediyorum bir malbuş. son sorum : fan düzelir mi, değiştirmeli mi, psu fanı değiştirilen bir şey mi? anlamayan adam nasıl yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 ses geçmezse, rahatsız olursan ya da yeteri kadar iyi dönmüyorsa yeni fan al tak kolay bi işlem. psu'yu açıp eskisini çıkarıp yenisini takacaksın. muhtemelen 12cm'lik fandır psu'daki, git bi tekno mağazaya çok ucuz zaten al tak. ben öyle yapmıştım. fanı alırken psu fanı ile aynı soket tipi güç kullandığına dikkat et. eğer psu'daki fan normal anakarttaki gibi soket kullanmıyosa yenisni aldığında direkt psu'ya bağlayamazsın o durumda kabloyu dışardan çıkar anakarta bağla. evet, ben de böyle yapmıştım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 eyvallah, herkese tek tek teşekkür ettim. sequo dahil yani, pis herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 son olarak fanı ters takma ihtimalin var yenisini alınca ona dikkat et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 psu fanı değiştirilir ama içindeki parçalara değmemen lazım. şeytan çarpar. çok kolay bir değişim olur muhtemelen, 10-12 lik fanlardan mı var içinde? bir de psu neden ters takılmış? kasanın altında hava çıkacak delik var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 12'den ufak gibi abi tam kestiremediysem de. 9-10 gibi bir şey sanırım kaç varsa artık 12'nin altında. kasanın altında delik var, kasayla birlikte gelen psu'lerden zaten. olduğu gibi kedi tüyünü almış ya, benim kasanın üstünde durduğu tekerlekli böyle bir zımbırtı yaptırmıştım mobilyacıya, kedi tüyleri orada birikiyor, psu'da olduğu gibi onları top top içeri almış anladığım kadarıyla. seste azalma var gibi bu arada, mesaiyi bitereyim, balkona gidip tekrar bir kompresör shock treatment yapıcam, belki parçayı çıkartıp denerim. kötü olan kasayla birlikte geldiği için böyle garip tür bir vida ile tutturulmuş gibi, nasıl çıkartılır bilemedim. beceremezsem foto çeker yardım isterim sizden yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 perçinlenmemiştir de, torx falan mı sıkmışlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 ekran kartındandır o. sen dediğimi yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar