Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hazır plugin kullanmak

kermit

Öne çıkan mesajlar

kötümü lan. kötü diyeceksiniz tabi
ben mesela bugün scrolling websitesi olayını yaparken geldi aklıma, bu tarz site yaparken hep hazır kullanıyorum üzerinde edit falan yaparak.
zormu lan bunu yazmak.
bakıyorum satır satır yazmışlar adamlar.
basit bi örneği varmı elinizde, okunuşu düzgün anlaşılır.
aklıma geldi bi anda. varsa bi paylaşın bizde haa falan diyelim sesli bi şekilde

şu ana kadar yazdığım kullanışlı tek düzgün plugin akordiyon menü anasını satayım. geri kalanı hep hazır kullandım niyeyse.
Sosyal ağlarda paylaş

plugin, library falan kullanmak/kullanabilmek güzeldir. bazıları yapamıyor bunu, projesinde her işi kendisi yapmaya çalışıyor. oysa genel geçer kabul görmüş ve defalarca test edilmiş, işini iyi yapan sistemler varken, her şeyi senin yazmaya çalışman yanlış.

ama altyapıyı anlayabilmek de önemli. atıyorum aç jquery'i, kodlarını incele. sizzle (selector library) nasıl çalışıyor mesela jquery içinde, öğrenebilirsin. sonra plugin yapısı nasıl çalışıyor bakabilirsin mesela. sonradan senin de ihtiyacın olabilir kendi projende öyle bir sistem kurmaya misal. jquery bir örnek..

bir de böyle sistemleri incelemek, işlerin nasıl yapıldığını anlamak, sonrasında bu şeyleri kullanırken karşılaştığın problemleri hızla çözmeni de sağlıyor. ya da yeni library, plugin'leri gördüğünde, hızlıca adapte olabiliyorsun.

açık kaynak kodlu projelere katılabilirsin mesela. ciddi tecrübe kazanıyor insan.

son olarak;
http://www.wakeuplater.com/website-building/5-reasons-not-to-write-your-own-code.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

amerikayı tekrar keşfetmeye gerek var,

yalnız kullanabiliosan kullanmakta fayda var.

bak mesela şunu kullanmak çok kolay ve aşırı güzel

http://lokeshdhakar.com/projects/lightbox2/

amacın fotolara basınca onların buyumesıyse mesela bu iş görür
amaaaa
amacın bambaşka bişiyse, imagela ilgili bambaşka şeylerse o zaman kendin yazıcan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...