Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih : 3 Ekim 2005, Fakat...

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Oldum olası araplardan nefret etmişimdir.İran mı bosverin abi ben kaçarım o zmn kalmam buralarda...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Öhöm Öhöm ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheCoder, 18 Aralık 2004 05:47 tarihinde demiş ki:
Kıbrıs ve ermeni soykırımıını ara başlık olarak görüyorsan ve bunun bizi hedefden saptırdığını düşünüyorsan ses edemiyorum sana

bahsettiğim konuyu hiç anlamamışsın.

bunlar bu zirve için arabaşlıklardı.bizim asıl hedefimizden(tam üyelik taahütü ve kalıcı derogasyonların kaldırılması) uzaklaştırmak için kullanıldı.

yoksa çok objektif olarak bakın, cidden ne alakası var müzakere tarihiyle bunların(ermeni soykırımı,kıbrıs vs).eğer bunlar çok tartışılacak konularsa müzakereler sırasında tartışılır, ki zaten müzakereler bunun için yapılır. tarih belirlemesi ve müzakerelerinin yapısının karar verildiği yerde değil.

yani bunu göremiyecek durumdamısınız.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

ra_d hoca bu derogasyon konusunu biraz arastirdim ama bulamadim tam olarak ne olmus.

simdi kalici onlemler kesin olacak mi? yoksa kalici onlem olabilir mi dendi. benim anladigim kadariyla kalici onlem meselesi daha sonra (muzakere surecinde) tartisilacak ve ortak bi karara baglanacak. tabi yanlis da anlamis olabilirim.[signature][hline]templars of steel
Sosyal ağlarda paylaş

metinde geçen madde şöyle:
kalıcı derogasyonların kullanılması gerekli görüldüğü taktirde üye ülkelerin insiyatifindedir.

ilk metinde "gerekli görüldüğü takdirde" ibaresi yokmuş.sadece onu ekleyebilmişiz.başarı denilen olada bu.zaten tam üyelik taahütünü alamadığımızı biliyosunuz.

insanlar kızılayda neyi kutlayacaklar anlamıyorum.üzücü.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Sosyal ağlarda paylaş

bakin

su gezmeyle ilgili delegasyonu biraz acayim

simdi bu turist olarak gezmeyi icermiyor yani istediginiz gibi turist olarak gezebilicez.

insanlarin yurtdisina gidip is kurmasina gelince oda soyle
adamlar diyorki biz gun gelirde sizden cok goc alir zor durumda kalirsak is gucunun serbest dolasimini kisitlariz.

yani 2020 de hersey serbest isteyen gitti ingilterede is kurdu...
ama 2025 te baktiki ab abi bunlar cok adam gonderdi bizi batiriyorlar o zaman ab karar alip size is gucunu sole kistiladik bir surelik diyebiliyorlar.

yalniz sole bir olay var eger onlarin bizi alicagi ekonomik seviyeye ulasirsak emin olun zaten cok az kisi gider hatta daha kotusu onlardan bize buyuk bir goc olur ozellikle iingilizler ve almanlardan buyuk goc olur. Ayni sekilde orada yasayan turklerde buraya donebilirler. Aslinda adamlarda bunun farkinda ama bir koz ellerinde.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

onlyreal biliyorum sene muhattap olmayacaktık ama yanlış biliyorsun yada yanlış aktarıyorsun.

avrupa birliği ülkeleri isterlerse müzakereler sırasında bütün temel ilkeler için(4 temel ilke:emeğin serbest dolaşımı, sermayenin serbest dolaşımı,hizmetlerin serbest dolaşımı, insanların serbest dolaşımı) kalıcı derogasyon koyabilirler, ki zaten başlangıçta serbest dolaşım için diğer yeni üye olmuş 10 ülkeye koyulan 8 senelik sınırlamayı bize default olarak koyacaklar. bu kesin. çünkü bildiğim kadarıyla bugüne kadar sonradan üye olan ingiltere hariç bütün ülkelere konmuş.

turistik amaçlı serbest dolaşım hakkında zaten şu anda bizim hakkımız yenmektedir.bize vize uygulanmaması gerekmektedir çünkü biz bu serbest dolaşım hakkı anlaşmasının kurucu ülkeleri içindeyiz.yani bu adaylık sistemine dahil olduğunuz andan itibaren turistik amaçlı gezilerden vize uygulaması kaldırılmalıdır. ama tabiki her zamanki avrupa tedbirleri.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Sosyal ağlarda paylaş

Şöle düşünün .Malum doğuda bir çok bolucu orgut vya teror orgutlerının adamları bulunmakta bunların çogu Tc kımlıkı ve pasaportuna sahıp olabılırler.Eger serbert dolaşımı açarlarsa adamlar istediği gibi rahatlıkla geçebilicekler bundanda çekınıyo olabılırler.Bence serbest dolaşım kesınlıkle olmalı ama iş kurma olayı maddedekı gıbı kıstlanabılmelı.Aynı şey bizim ulkemız ıcınde geçerli zaten nufusumuz fasla bıde göç alırsakj vay halımze...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben halen senle muhattap olmadan milletin kafasi karismasin diye yaziyorum.

olay tamamen benim dedigim gibi o en bastaki sureli delegasyon degil olay esas olan kisitlama(delegasyon lafini turkceye sokan angutu yakalasam) adamlarin kisitlama hakkini her tabi elde tutmasi. Ha bu yorumu nerden cikardim. NTV de spiker metni okudu ustunede bayag saglam adamlar yorumunu yapti. Bende sizin gibi saniyordum esas olan her zaman kisitlama degil sadece ihtiyac zamaninda kisitlama. O yuzden her zaman kisitlamayi kaldirdigimiz icin bizimkiler icin yari zafer mis zafer diyebilirsek.

said:
Ra_d, 18 Aralık 2004 21:48 tarihinde demiş ki:
onlyreal biliyorum sene muhattap olmayacaktık ama yanlış biliyorsun yada yanlış aktarıyorsun.

avrupa birliği ülkeleri isterlerse müzakereler sırasında bütün temel ilkeler için(4 temel ilke:emeğin serbest dolaşımı, sermayenin serbest dolaşımı,hizmetlerin serbest dolaşımı, insanların serbest dolaşımı) kalıcı derogasyon koyabilirler, ki zaten başlangıçta serbest dolaşım için diğer yeni üye olmuş 10 ülkeye koyulan 8 senelik sınırlamayı bize default olarak koyacaklar. bu kesin. çünkü bildiğim kadarıyla bugüne kadar sonradan üye olan ingiltere hariç bütün ülkelere konmuş.

turistik amaçlı serbest dolaşım hakkında zaten şu anda bizim hakkımız yenmektedir.bize vize uygulanmaması gerekmektedir çünkü biz bu serbest dolaşım hakkı anlaşmasının kurucu ülkeleri içindeyiz.yani bu adaylık sistemine dahil olduğunuz andan itibaren turistik amaçlı gezilerden vize uygulaması kaldırılmalıdır. ama tabiki her zamanki avrupa tedbirleri.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-DoruK-, 18 Aralık 2004 03:08 tarihinde demiş ki:
nolmuş irana gülüm gibi yer en azından abededen daha dürüst adamlar ve bizim yapamadığımızı yapıp kendi kendilerine yetiyorlar. bize gerçek dost lazım. Ama tabii daha önce de belirttiğim gibi imkansız birşey.

said:
John_Petrucci, 18 Aralık 2004 03:10 tarihinde demiş ki:
aHAHAHAHahAHAhaHAHAHdsddilfdşlfişlidffd

*!pardon*
[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

delegasyon değil derogasyon.
delegasyon temsil edebilecek yetkiye sahip seçilmiş grup demek. derogasyonsa hukukta yapılmış bi anlaşmada anlaşmanın özünü bozmayacak şekilde taraflardan bir yada fazlasına kısıtlamlar getirmek demek.

ayrıca bunun böyle bi yoruma gidilecek tarafı yok.metni aynen gördüm ve gödrüğüm gibi yazdım burayada.ayrıca izlediğin şeyi bende izledim.orda uygulama böyle yapılacakmış gibi anlattılar ama bu iyi şartlar altında.

avursturya müzakereler başladığı andan itibaren emek için derogasyon hakkını kullanacağını açıkladı bile.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanthe, 18 Aralık 2004 21:54 tarihinde demiş ki:
Şöle düşünün .Malum doğuda bir çok bolucu orgut vya teror orgutlerının adamları bulunmakta bunların çogu Tc kımlıkı ve pasaportuna sahıp olabılırler.Eger serbert dolaşımı açarlarsa adamlar istediği gibi rahatlıkla geçebilicekler bundanda çekınıyo olabılırler.Bence serbest dolaşım kesınlıkle olmalı ama iş kurma olayı maddedekı gıbı kıstlanabılmelı.Aynı şey bizim ulkemız ıcınde geçerli zaten nufusumuz fasla bıde göç alırsakj vay halımze...

Avrupalılar neden türkiye gibi bir ülkeye göç etmek istesinler ki?[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Öhöm Öhöm ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

iste bu kisitlama
istedikleri zaman uygulama hakki olan.

simdi macarlara dedilerki kardesim 8 sene limit koydum 8 sene sonunda istedigin gibi girersin ole bir daha kisitlama olmaz.

ama turkiye icin ole deil

said:
Ra_d, 18 Aralık 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
delegasyon değil derogasyon.
delegasyon temsil edebilecek yetkiye sahip seçilmiş grup demek. derogasyonsa hukukta yapılmış bi anlaşmada anlaşmanın özünü bozmayacak şekilde taraflardan bir yada fazlasına kısıtlamlar getirmek demek.

ayrıca bunun böyle bi yoruma gidilecek tarafı yok.metni aynen gördüm ve gödrüğüm gibi yazdım burayada.ayrıca izlediğin şeyi bende izledim.orda uygulama böyle yapılacakmış gibi anlattılar ama bu iyi şartlar altında.

avursturya müzakereler başladığı andan itibaren emek için derogasyon hakkını kullanacağını açıkladı bile.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...