Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih : 3 Ekim 2005, Fakat...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yazılanlarda çoğu kişi paranın kokusuna doğru gidelim diyolar gibi. bence çok yanlış bir düşünce. AB için bizim oraya girmek istememiz büyük fırsat.adamlar kartları mükemmel oynamak için kasıyolar.Bizden istenen, elde edilmesi gereklen bir sürü şey var ama bunu üyelik öncesi - üyelik sonrası diye 2 ye bölmüş durumdalar. kıbrıstan tutunda ermenilere kadar bi sürü kayıp verdiricekler. bunlar üye olana kadar. üye olduktan sonra bize vercekleri şu malum para ile bizi kurtarmıyacaklar, kendileri yatırım yapmış olucaklar. bu ülkenin sanayisi, ticareti paralayan bir güneşe dönünce o parayla adamlar dikicek güneş panellerini emicek o ışığı.. "o kadar para verdik, gelirinde çoştu bak tayyip. hadi bizim arabanın depoyu doldur. kurşunsuz.." ,"tayyip ya, bizim yeğen evleniyo eli boş gitmek olmaz, hadi bi iki altın hadi canım hadi 24 ayar.." bunlar hep ab den buraya gelicek mesajlar olucak ileride. kısacası adamlar için türkiye boş bir toprak sadece oraya yerleşmek için oranın yerlilerinin karnını doyurcaklar.hiç bir şey yapamazlar & ırak ı zor aldı amerika filan demeyin.amerikanın oraya gönderdiği ordunun kalitesi belli orada da dönen ayrı oyunlar var.. sonuç olarak türkiye ip üstünde yürüyor.. ab nin ipi daha geniş ama kesilecek sonuçta.kendi başımızın çaresine bakmalıyız..kazığı yedikten sonra bizi korumasını beklediğimiz kişiler zaten kazığı atan olucak..[signature][hline]Harvester - Deadly one...
Mesaj tarihi:
said:
harvester, 17 Aralık 2004 21:14 tarihinde demiş ki:
ab nin ipi daha geniş ama kesilecek sonuçta.kendi başımızın çaresine bakmalıyız..kazığı yedikten sonra bizi korumasını beklediğimiz kişiler zaten kazığı atan olucak..

Süper yazı ya valla bayıldım bu cümleye :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Öhöm Öhöm ben :)
Mesaj tarihi:
Şimdi ilk olarak türban olayını burda açmasak iyi olur konu kitlenmesin, CNN in de o resmi kullanmasının amacı bizi dünyaya o şekilde göstermek. Ama hiç gerek yok, sayın First Lady miz yeteri kadar rezil ediyor zaten bizi yurtdışı gezilerinde.

Neyse, başlarda da demiştim, Erdoğan imam hatip eğitimi dolayısıyla iyi bir konuşmacı ve iyi de konuşuyor gerçekten. Ama, siyasetten, özellikle dış siyasetten anladığı yok. Burada ulaşılan nokta 3 senelik hükümetin değil, onlarca yıllık çabanın ürünüdür, bunu da hatırlatmak lazım. Erdoğan dışarıyla sözde ilişkiler kurdu sadece, o kankası Berlusconi'ydi bugün Kıbrıs'ı tanımanız şart açıklamasını yapan. Erdoğan basının da yardımıyla bu uzun sürecin sonunda olmasının meyvelerini topluyor.
Bugünkü görüşmeler, Ra_d ın da vurguladığı gibi, yarın Doğan grubunun gazetelerinde bangır bangır yazacak cinsten "mükemmel" değil ne yazıkki. Ama iyi, çok kötü olduğunu da düşünmüyorum. En azından, eşikten içeriye bir adım attık, devamı da ancak bundan sonraki yolda adam gibi politikacıların atacakları adımlara bakıyor. Ha, işte buradan sonra en ufak bir çuvallama bizi allak bullak eder. Geri dönüşü olmayan bir yola girdiğimiz aşikar, hele verilecek tavizlerin ardından, geri dönüş gibi bir seçenek olmayacak. AB ye kitlenmemiz gerekli, ama dış politikadan gerçekten anlayan adamlar olmalı başta. Kimseye saldırmıyorum, lütfen yanlış anlamayın, ama bu işi yapacak insanlar politika ve uluslar arası ilişkiler eğitimi almış insan olmalı, imam hatip mezunu insanlar değil. Bu yolda çalışacaklar dil bilen, kültür sahibi ve Avrupa kafasında insanlar olmalı.

Yoksa, bu şekilde zor. Zaten kıldan ince bir yolda olacağız, bu arada yine yapay gündem falan çıkarır AKP, zina, türban vs. gibi, sonra ayıkla pirincin taşını.
Pek yansıtılmamaya çalışıldı, ama zina olayı öyle kötü yansıdı ki Avrupa kamuoyuna... BBC'de Türkiye'de Zina üzerine belgesel falan vardı ya, başı açık kadın ve kapalı kadınla röportaj falan yapıyorlardı.
Hiç gerek yok bunlara[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Mesaj tarihi:
İçişlerimiz ve AB'nin birbirine ne kadar bağlı olduğunun farkına varamadın mı hala?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Mesaj tarihi:
Pent her zmn ki gibi yıkmıssın ortalığı.Ya budur diyorum baska bişey demiorum abi ne doğru söze ne denir...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Mesaj tarihi:
bu bir başarı değildir.
satranç oynuyorsak eğer kaleleri kaybettik.değişmedik resmen kaybettik.üstelik hatırlarsanız bizim milletimizin makus kaderi olarak, bu adamlara karşı hep masa başında kaybetmişiz.yani satranç'ı bulan adamlarla oynuyoruz.

asıl amacımız işi çok iyi bilen adamlarla her zaman ikinci planı olan biri gibi oynamak.çünkü cidden bu işi yapmak istiyorsak bazen masadan kalkmamız gerekecek.sonuç olarak blöfümüzü yemeyebilirler ve biz avrupa birliksiz yolumuza devam ederiz.bunu öncelikle kafamıza koyalım.anlamadığım bi şekilde insanlar bu millete olan güvenini kaybetmiş.

"türk milleti çalışkandır, türk milleti zekidir" laflarını atatürk söylemiş olmasaydıda , şu anda normal bi vatandaş çıkıp söyleseydi, eminim çoğu insan ona güler. ee peki şimdi nooldu. 1933 yılında türk milleti zekiydide,çalışkandıda şimdi aptallaştımı. hayır önce cahilleşti,bunun sonrasındada eğitim uçurumundan kendine olan güvenini kaybetti.

unutmayalımki biz bu ülkeyi avrupa birliği olmadan bu hale getirdik.hatta onlara karşı bu hale getirdik.bunu yine yaparız.gerekirse yeniden yaparız.tek çözüm avrupa birliği değil. tabiki avrupa birliğinden geçmeyen bir yol çok daha zor olur ama yapamıyacağımız bişey olmadığıda kesin. lütfen öncelikle bunu unutmayalım.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mesaj tarihi:
said:
daverc, 17 Aralık 2004 22:43 tarihinde demiş ki:
ab nin ilgilendikleri bunalar olunca oncelikle, onem kazaniyor.

Kesinlikle.

Saol bu arada Horrible, buraları yıkılıyo =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
bence daha çok 70 milyon türkün avrupaya akın etme ihtimalini, 70 milyon nufurlu bir ülkenin ekonomisinin iyileştrilmesi için gerekli parayı demin saydıklarımdan çok daha fazla önemsiyorlar[signature][hline]forgiver122-->forgiver1-->"vanquisher"
Mesaj tarihi:
Korktukları olay o zaten. Ben olacakları tahmin etmek istemiyorum öyle bir durumda, adamlar haklılar bence.
Düşünsenize, nüfusun 1/3 üne yakını göç eder Avrupa'ya.

2-3 nesil sonra Cola Turka reklamları doğru olur sonra =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
ya arkadaşlar avrupa birliğine tam üye olduktan sonraki uygulanan derogasyonların nedeni o zaten.8 sene içinde uygulanan yardımlarla yeni giren ülkenin sosyo-ekonomik durumunun avrupayla eş duruma getirilmesi.

ama bildiğiniz gibi bizim için bunun kalıcı olabileceği maddesini koydular.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Mesaj tarihi:
peki bu serbest geçiş olayı elimiz kolumuzu sallaya sallaya olmuycak herhalde
gine pasoport işlemleri olcaktır, vize filanmı kalkıyo böle olunca[signature][hline]forgiver122-->forgiver1-->"vanquisher"
Mesaj tarihi:
Nüfus kağıdıyla geçebiliyorsun diye biliyorum.

Yeşil pasaport gibi olur işte, tek farkı ona da gerek kalmaz. Mesela ben yeşil pasaport sayesinde İngiltere hariç tüm Avrupa ülkelerine istediğim zaman pasaportu kapıp gideibliyorum onun gibi birşey heralde. Damga bile basmıyorlar bazen, giriş çıkış damgalarını.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 17 Aralık 2004 23:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kıbrıs bitecek,ermeni soykırımı başlayacak o bitecek kürdistan davası başlayacak,başlayacakta başlayacak işimiz zor Allah sonumuzu hayır etsin..[signature][hline]R+
Mesaj tarihi:
Ya bir şehirden başka bi şehre giderken nası hiç bişe yapmıosan Ab'dede öle die biliorum ben ....
Bu arada hakkaten ab'ye bencede bu kdr çok ihtiyacımız yok kendi ayaklarımızın üstünde durabilirz.Türkiye o kdr da berbat fakir,sefil bişr ülke deil!Çalışırsak herşeyi başarırız önce kendimize güvenmeliyiz.
Ama ne diim Ab olsam bende almam,harbiden ülkenin yarısı abye akın edicek ve bu korkunç olucak orada yaşayanlar için...
Artık ab'ye girersek şehirlerde müslüm baba çalan dolmuşlar görünce hiç şaşırmayalım =)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Mesaj tarihi:
türkiye halkının daha fazla çalışmasına gerek yok bence. yeterki o emekleri hortumlayanları, cebine indirenleri engelleyelim.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Mesaj tarihi:
ne var bu ab de anlamadım
ecevit vatan hainimiydi ortak pazara girmek istemedi?
yunanistan girdi de çok mu mutlu oldular?
bizi daha rahat sömürebilmeleri için çok kısa bir zamanda girecez ab ye.[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Mesaj tarihi:
ne var bu ab de diyorsunuz ya
acaip kıl oluyorum.

çok ciddiyim kullanmayın şu lafı ya.
Ulan sanki çok biliyorsunuz.Oturduğunuz yerden tabi herşey rahat ab ye girsek nolur girmesek nolur.Nasıl olsa rahat bir hayat sürüyoruz dimi?

Ya adamlar Birlik oldular.Dış dünyaya kapalı bi toplum olucaz yakında zaten bu gidişle.

Şöyle düşün.Mahalenin delikanlıları takıma adam seçiyorlar.Herkesi alıyorlar sen fazla kalıyorsun orda maçı izliyorsun.
Al işte bu var ab de...[signature][hline]tuana...
Mesaj tarihi:
black evet girmek güzel bişi ama işte bende diyorumki bu delikanlılar bizi maça almazsa veya almak için "olm sen donuna kadar soyunacan öyle top oynıyacan.Ama aslında topda oynamıyacan sen kaleye geççen bizde sana şut çekcez." derlerse bizde basketbol oynamaya gidebilelim.nolursa olsun diye soyunmaya başlamıyalım.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Mesaj tarihi:
said:
blackchaos, 17 Aralık 2004 23:31 tarihinde demiş ki:
ne var bu ab de diyorsunuz ya
acaip kıl oluyorum.

çok ciddiyim kullanmayın şu lafı ya.
Ulan sanki çok biliyorsunuz.Oturduğunuz yerden tabi herşey rahat ab ye girsek nolur girmesek nolur.Nasıl olsa rahat bir hayat sürüyoruz dimi?

Ya adamlar Birlik oldular.Dış dünyaya kapalı bi toplum olucaz yakında zaten bu gidişle.

Şöyle düşün.Mahalenin delikanlıları takıma adam seçiyorlar.Herkesi alıyorlar sen fazla kalıyorsun orda maçı izliyorsun.
Al işte bu var ab de...

Bizde maci izlemek yerine yonetmek gibi cakallık yapmalıyız o zaman.
Ben zaten ab yi istemiyorum o ayri konu.

Kurtulus savasinda cok kan dokduk.
PKK da cok kan dokduk.
Ve daha niceleri vardı.

Benim ailemde savasarak olenler 60 milyar dolar icin olmedi.

Ha şimdi dersiniz 60 milyar dolar olmazsa hepten olucez diyorsan
Hepten olelim ama serefli ölelim boynumuzu egmiyelim.

Buna istersen fanatiklik de istersen gericilik de bana koymuyor

Ama ben 7 yasindayken bile sehit kaldirdiysam ailemin o acilarını gorduysem ve bu acılar bosuna degdiyse zaten coktan olmusuzdur.

Siyasete flm gelince tamam cok anlamıyorum biliyorum bunu
Ama Avp bizi direk altına almak istiyor.

Yunan devleti PKK destekleyen degilmiydi biraz tarihimizi araştırıp yazmamız lazım.

Bi arkadaşımızda cok onemlibi noktaya deginmiş
Osm'lı gibi bizde masada kaybedeni oynuyoruz Satranc oynayamıyoruz.
Bu sonuna kadar dogru.
Masada kaybetmemek icin egitim ögretim sart.
Su an sende bende ortalama olarak ilkokul 3 e kadar okuduk.

kısaca avp. bir. girilir.
Avp. bir bize yardım eder katıyla alır 40-50 yıl iyi bir ekonomi istikrar yakalanmaya tam baslanır ki Türkiye nedense gene gerilemeye başlar.
Herkese saygı ve sevgiler.
  • Yeni Oluştur...