Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih : 3 Ekim 2005, Fakat...

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Olay tanı tanıma değil AB ye girmek istiyorsak kıbrıs rum kesiminide tanımak zorundayız çünki onlarda üyeler ne yani topluluğa hem girmek istiyoruz hemde bir üyesini tanimiyoruz yok böyle birşey istesekte istemesekte tanıycaz.
Ama şart koşulması yanlış sen al bizi avrupa birliğine tanımayan ne olsun. Müzakere tarihi vermek için ödün istenirmi ya bunlar hiç değişmiycekler bin yıl öncede böyleydiler yakında kurarlar yine bir haçlı ordusu.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi yaa.. kahrolsun.

Kolay tabi apolitik yaşamak.Kolay tabi rahat yaşamak.Türkiye AB ye girmiş de nolucakki.Bize para vericeklerse girelim yoksa girmeyelim ben zaten rahat yaşıyorum banane milletimden devletimden.
Kahrolsun hepsi ya.
Boşuna kanlar döküldü boşuna 49 yıldır uğraşılıyor.[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

İlk 6 sayfayi okumadim direk 1 şi sorucam eğer sorulduysa şimdiden özür. Şimdi biz rum kesimini tanimayalim ve ab ye girdiğimiz düşünelim o zaman tanimak zorunda kalmiycakmiyiz çünkü onlar üye?[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Sosyal ağlarda paylaş

Biz neden illa birilerinin yaninda birilerinin altinda olmak zorunda kaliyoruz anlamiyorum. Biz tek başimiza güçlü bir devlet olamiyormuyuz? Birleşmiş millete üyeyiz natoya üyeyiz bitmiştir yeter. Bir çin bir rusya tek başlarina mutlu mesut yaşiyorlarda biz neden illa birilerinin yanina yamanmaya çalişiyoruz?
Ihtiyacimiz var demeyin yok nelerine ihtiyacimiz var paralarinami? Anlatdik demin istesek nasil para kazanilcağini.
Nelerine ihtiyacimiz var? Bakkalda satdıkları esrarlarınamı? Ahlaksız insanlarınamı? Yüz yıllardır bitmeyen düşmanlıklarınamı?
Bizi sevmeyen insanların arasına girmeye çalişiyoruz ya girelim güçlü bir devlet olarak sözümüzü geçirelim. Yada girmeyelim..
Ben bu şekilde yamama gibi bir AB girişini istemiyorum. Zaten adamlarin bizi alcaklarida yok hazir bizi böyle yakalamişken yaptiramadiklarini yaptiriyorlar. Kurtuluş savaşinda boş yere şehit vermişiz diyorlardir nede olsa bu türkler kredi lafini duyunca herşeyi yapiyorlar tüh bak sen boş yere mermilere para verdik DİYORLARDIR.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hamish, 17 Aralık 2004 17:06 tarihinde demiş ki:
İlk 6 sayfayi okumadim direk 1 şi sorucam eğer sorulduysa şimdiden özür. Şimdi biz rum kesimini tanimayalim ve ab ye girdiğimiz düşünelim o zaman tanimak zorunda kalmiycakmiyiz çünkü onlar üye?

ewet. hatta ab den yardım gelecek ya. ona ugraşıyolar ya bizimkiler. akıl etmiyolarmı onun içinde rumların da parası var.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada Rum kesimi tanınacak veya tanınmayacak diye bir tartışma anlamsızdır. Çünkü eninde sonunda tanıyacağız; önemli olan hangi sınırlar çerçevesinde tanıyacağız ve tanıdıktan sonraki ortam nasıl olacak bunu öngörebilecek kadar ileri düzey politikalarımız var mı.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies
Sosyal ağlarda paylaş

Ra_tyillustrious ne güzel çözmüşsün sen o olayları hemencecik. Fakat bir iki önemli noktayı atlamışsın sanırım.
İlk olarak, bu ülkenin şu anda başında olanlar umutsuz vaka da olsa, her zaman böyle olmadı, Atatürk'ten sonra da nadir de olsa iyi yöneticiler gördü TC. Ve inan ki, senden çok daha zekileri vardı, 2 sn de Türkiye'yi kurtardın, ama bunlar söylemekle yapılmıyor. RİSK de oynamıyorsun, öyle askerleri sür bitmiyor yani. Amerika Irak'ı bile alamadı demişsin, alamadı ama geride Irak bırakmadı. Amerika'nın bize füze atmasına gerek yok, yapacağı 1 yıllık boykot ile çöker Türkiye ekonomisi, monotoryum (böyle yazılıyordu sanırım) ilan ederiz direk.

Atalarımı da, kendimi de kesinlikle küçük görmüyorum. Ama şöyle bir gerçek var, biz çağın gerisinde kaldık. Şu anda da senin tümcelerle celallendiğin bu adamlara pratikte HİÇBİR şey yapamayız, hayallerle yaşamayı bırakmazsak hiçbir zaman uyanamayacağız, ilerleyen dünyayı yakalamak için iönümüze gelen en önemli şanslardan biri AB.

Türkiye'deki bor rezervleri gerçekten tam bir para kaynağı, ama Türkiye şu anki ekonomisiyle ne bunları tek başına çıkarabilir, ne de işleyebilir. Ayrıca, hadi diyelim ekonomiyi düzeltmek için zar zor aldığımız kredileri, komple bu işe yatırıp diğer bütün sektorleri salladık, bundan acil para kazanmamız gerek öyle değil mi? Fakat böyle bir celallenmemizde, Amerika kısa süreli bir şekilde bor alımını durdurur ve bu müşterinin bu kısa yokluğu bile bizi allak bullak eder.

Ayrıca, Türkiye'den şu teknolojiyle petrol çıkarmak, imkansıza yakın. Rezerv çok derinde ve bu nedenle çok az yerden çıkarılabiliyor, ekonomimizde buna ayırabileceğimiz para yok.

Bunları ancak nasıl yaparız biliyor musun? O beğenmediğin AB ye girerek. 2 milyar dolar için IMF ye yalvaran Türkiye'ye, 60 milyar dolara yakın kredi girecek, AB danışmanları olacak, bunların da önerileri ve desteğiyle o parayla gerekli yatırımlar yapılacak, ardından gerekli tesisler kurulup, para kazanmaya ve borçlarımızı ödemeye başlayacağız.

Birkaç milyar liraya kurulmuyor o tesisler ne yazıkki.

Kıbrıs meselesine gelince, eğer Güney Kıbrıs'ın üye olduğu bir birliğe gireceksek, onları kabul etmenin aksi saçma zaten, bir düşünün allah aşkına. Ki bir arkadaşın dediği gibi, bu bariz GK ın bi celallenmesinden ibaret, çünkü AB istekli görünüyor. Bence, serbest dolaşım konusundaki (ki adamlar haklı, serbest dolaşım bize açılırsa istila ederiz Avrupa'yı) belirsizlik ve daha da önemlisi görüşmelerin ucu açık olması çok daha vahim. İlk olarak, kesinlikle bizden önce ya AB yasası değiştirilecek, ya da özel statülü üye yapılacağız. Bunun aksine inanmıyorum, çünkü sandalye sayısı bakımından (nüfusla bağlantılı) en güçlü ülkeler arasında olacağız, bunun da AB için kabul edilebilir olduğunu sanmıyorum, gerçekçi olursak.

Ucu açık müzakereler tam bir belirsizlik gerçekten. Tüm bu hayhaylara, kabullenmelere, tartışmalara rağmen, müzakereler sonucunda avucumuzu yalayabiliriz. Bu da bizi tam anlamıyla ortada bırakır.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Avrupa insanına ahlaksız demişsin, ama ahlak kavramı bizden çok daha ilerlemiş durumda Avrupa'da. Özellikle dışarıdan göçlerin az olduğu Kuzey Avrupa ülkelerinde suç oranı Türkiye ile karşılaştırılamaz bile.

Başkalarına bok atmadan kendimizi neden övemiyoruz biz? Biz namusluysak, illa başkaları namussuz olmak zorunda mı?

Tek başına durmaktan bahsetmişsin, Çin tek başına duruyor evet, ama Çin'deki insanlar bir işte çalışacaklarına, online oyunlarda karakter ve para kasıp bunu satıyorlar, adamlar daha fazla kazanıyor böyle. Düşün yani. Sürünüyor Çin. İyi bir örnek değil kısaca. Rusya ise ABD gibi bir dünya devi. Bir günde olmadı, yardımsız olmadı.

Bizi kötü yöneticiler bu batağa soktu, ve çıkmamızın tek yolu dışarıdan uzatılacak bir kol. Milyarlarca dolar borç ile, yatırım yapamazsın. Yatırım yapamazsan şu anki dünya düzeninde para kazanamazsın. Ve senin tüm önerilerin yatırım + tesisleri çalıştıracak para istiyor. Bunları kim sağlayacak?
Türkiye şu anki kazancıyla borçlarının faizini zor ödüyor. Para getirecek tesis şart.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 17 Aralık 2004 17:45 tarihinde demiş ki:
Türkiye'deki bor rezervleri gerçekten tam bir para kaynağı, ama Türkiye şu anki ekonomisiyle ne bunları tek başına çıkarabilir, ne de işleyebilir.

bu bor rezervlerinin toplam değeri 4 trilyon dolar civarında. dünyada afrika'dan sonra altın yatakları sırasında ikinciyiz. Türkiye fakir bir ülke değil! Biz kendi kendimize yeteriz. Yeter ki bireyleri değil, milleti düşünelim.Ben AB'ye ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.Adamlar Amerika'ya karşı güç oluşturmak için istiyor sadece, bizi sevdiklerinden değil.[signature][hline]Ç.B.A.L.

[Bu mesaj Le_Pyro tarafından 17 Aralık 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Le_Pyro, 17 Aralık 2004 17:55 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 17 Aralık 2004 17:45 tarihinde demiş ki:
Türkiye'deki bor rezervleri gerçekten tam bir para kaynağı, ama Türkiye şu anki ekonomisiyle ne bunları tek başına çıkarabilir, ne de işleyebilir.

bu bor rezervlerinin toplam değeri 4 trilyon dolar civarında. dünyada afrika'dan sonra altın yatakları sırasında ikinciyiz. Türkiye fakir bir ülke değil! Biz kendi kendimize yeteriz. Yeter ki bireyleri değil, milleti düşünelim.Ben AB'ye ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.Adamlar Amerika'ya karşı güç oluşturmak için istiyor sadece, bizi sevdiklerinden değil.

Ya bi mantığını kullanırsan, bizi neden sevsinler? Biz İngilizleri, Fransızları, Almanları neden sevelim? Bir nedeni yok gördüğün gibi.

Bunun hala bir çıkar grubu olduğunu anlayamıyor musunuz? Herkes ortak çıkarı için giriyor buraya, çıkarlarını doğrultusunda çalışıyor. Onlar bizi sevmiyor, biz de onlraı sevmiyoruz kısaca, aramızda bir aşk olmasına da gerek yok zaten AB ye girmek içni.

Ben bor rezervi yok demiyorum, onları elle mi çıkaracaksın diyorum. Şu anki ekonomimizle onu yapamayız, bu yardım olmayan o borları çıkaramayız, anlatabiliyor muyum?

Ben stüdyoya gidiyorum 3-4 saate gelirim, katılamayacağım bir süre.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 17 Aralık 2004 17:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bence AB bizi almicak daha çoook bekleriz.YAzıları okumadım çokuzun die düşündüm :) ama bence türkiye resti çekmeli çünkü onlarda türkiyeye muhtaçlar.Türkiye yer olarak süfer bi yerde.Hem bence onlar önce Kıbrıs türk cumhuryetini tanısınlar kendileri tanısınlar bizde tanıyalım olsun bitsin.
Adamlar bizi almamaktada çok haklılar diye düşünüorum.Ben ollsm bende almam.Türtkiyede 70 milyon insan var avrupanın hangi ülkesinde var bu kdr adam ya?Bi bu kdr işsiz avrupaya aç kurt gibi yayılacak.Daha geçen gün almanyadaki türkleri gösterdi ben bile öğğğğyk dedim yani.Bizim çevremiz gelişmiş olabilir ama beyniimiz daha avrupalı diil ki.Türkiye hala namus cinayetlerinin işlendiği,kan davasının olduğu,insanların birbirini önemsemediği,insan haklarına önem vermeyen bir ülke!
Keşke tekrar Atarürk veya İSmet İnönü gibi bir başbakanımız olabilse...Belki o zmn herşey farklı olurdu...
Atatürk'ün bir sözü vardı tam hatırlayamıorum ama kısaca şunu diyor :
''Başka milletlerin emirleri ve kurallarıyla yaşayan bir ülke asla gelişemez,ilerleyemez ve başka ülkelere muhtaç olmaya mahkumdur!''
Atatürk bunu 80 yıl önce görmüş ama biz hala göremiyoruz...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Öhöm Öhöm ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

beyler iyice abatmışsınız iki düşüncede fanatikleşmiş
yani türkiye bi defa girmiş bu yola devam edecek artıları inanılmaz mı tartışılır kaynak fln saglancak o ayrı.... ama şu bi gercek ki ülke yönetim sisteminin gercekten tamamen Atatürkn hedeflerine yaklaşacagına umuyorum
yani en azından gercekler göz ardı edilemiyecek biraz da olsa sosyalizm denilen kavrama yaklaşılacak
öte yandan ahlaktı insan haklarıydı fln bunlar sadece kriter objektif olarak bakarsak hepsi boş şeyler ahlak bakımın dan türkiyeyi karşılaştıracak olursak sosyal baglılıkla gelen bir cok artımız var. türk kültürünün getirdiği artılar yani, avrupanın bir geçmişi olduğundan onlarda da ahlak kavramı gelişmiş ama kimse türkiye bu konuda cok geride demesin eğer yaşadıkları metropol den biraz kafaları sıyırabilirsek görücez
insan hakları bizim toplumumuz için önemli bu da ab sürecinde oturmaya başlandı, bir de uygulanma süreci var

bir de şu atatürk konusuna değinmek istiyorum
o kullandıgı cümlelerde batıyı yakalamak fln derken bi sembol olarak kullanmıştır ha batı ha doğu gercek sistem nerdeyse oradan örnekler vermiştir.
zaten =) benm bildiğim türkler eğer bu ab sayesinde sistemini oturtup yüzeye cıkarsa avrupa yaptığına bin pişman olacak bakınız tarihimize
birlikten falan da ayrılırlar =) ilerde bakarsınız yıldız savaşları olur hehe.[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

@Penthesilea : 40 yıldır senin dediklerini yapiyorlar bir kere de benim dediğimi yapsınlar ölürlermi :)
Valla sende güzel söylemişsin gayet hoş yani keşke bende bu kadar iyimser olabilsem ama bu adamlarin anadoluya yerleştiğimizden beri bu topraklarda gözü olduğunu bir türlü aklımdan çıkartamıyorum.
O 60 milyar doların acısını bizdende 100 milyar dolar olarak çıkartmıycaklarmı. Yani kimse hibe para vermiyorki nedense havadan gelmiş para gözüyle bakıyoruz ama hep misliyle ödüyoruz.
Fazlada polemik etmemek gerek biz ne dersek diyelim yönetenler karar veriyorlar. Bizim için en iyi kararı verdiklerini ummaktan başka bir çaremiz yok gibi.
Avrupalı ahlakına gelince bilmiyorum kumsalda grup sex yapan türkü pek göremezsiniz. Yada eşcinsel evliliğini.
Ne kadar alkol ve madde bağımlısı olduklarınıda dünya ahret biliyor.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

Ra

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...