Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hızlı bir şekilde kilo almaya devam ediyorum :(

noddle

Öne çıkan mesajlar

Black-ice said:

@soris
güzelmiş adamın anlattıkları. dediğim gibi ben basic: açsan, karnını doyur amacıyla konuştum. bu tarz kilo verme alma, sporda ekstra başarı ihtiyaçları açısından çok haklı olabilir bu adam ve sen birşey diyemem.

ama hanginiz kaltıktan sonra, kahvaltı yapmadan kendini çok iyi enerjik hissedebilir tam olarak. hisseden yapmasın ne yapayım. :P

ayrıca yaverdice günde 6 shake protein tozu içtiğin günleri unutmadım. atalarına şikayet ederim seni.

Karnın acıktığında yemek ye konusunda tamamen haklısın.

Hangimiz kalktıktan sonra bir şeyler yemeden kendini çok iyi hissedebilir dersende metabolizması normale dönmüş insanlar diyebiliriz. Bu zamanla olacak bir şey. Bir anda yapmaya çalışırsak olmaz kendi kendine olmalı.

Ben 1 senedir aç karnına antrenman yapıyorum benim bile bazen sabah karnım acıkıyor. Ama ne zaman acıkıyor biliyormusun. Dışarıda yemek yemeyi çok abarttığımda arkadaşlarla gezerken genelde bizim salaklar fast food yiyor bende yediğimde çok fazla karbonhidrat aldığımda şeker yemeye başladığımda. Sapıtıyor sistem.

İnsan vücudu tamamen buna uygun hadi bizi bırak profesyonel sporcularda var bunu yapabilen. Mesela Dmitry Klokov rus bir halterci. Şu videosunda anlatıyor sabah kahvaltı etmeden aç karnına çalıştığını:

http://www.youtube.com/watch?v=ratD0g9SUU4

Onlarıda geç sabah antrenman yapan ve intermittent fasting uygulayan bir çok insan var.

Ama bunu bir anda denemeyin sakın bu belirli bir leveldan sonra açılan bir özellik gibi düşünün :)
Çünkü önce hormonlar düzelmeli sonra zaten kendi kendine gelişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

noddle said:

Seninki baya sıkıntılı durum, ozaman iş yerinde yemek değil de meyve türü kokmayan şeyler yiyebilirsin mesela ;)

işyerinde saat 3 de meyve (yemekten 2 saat sonra), saat 5 de de biraz fındık badem vs yiyorum (spordan 2 saat önce)

yapabileceğimin optimum u bu.

Yaptığın çok güzel, bence devam et ;) Tabi her gün de spora gitmiyorsundur. Hafta içi kaç kez gidiyorsun? Haftasonu da iş var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Jaegerjaquez said:

max lvl 30 muş o zamanlar content ona göreymiş yeni exp lar çıktı şimdi bi sürü vanilla zamanı daha zordu hayat

en geyik yapmaması gereken adamsın.

söyle bakalım.

sıfır carb, sıfır şeker, sabah kahvaltısı yok, full yağ ve et.

sağlıklı mı bu diyet?

valla bana saglıksız gözüktü kesin bişi diyemem tabi kendi gözlemlerime ve tecrübeme dayanarak saglıksız buldum gerçi saglıksız da demiyeyim de eksik yani normal bi insan için gayet uygun olabilir belki bilmiyorum ama şu diyeti yaptığımı düşününce kaslarım üzüldü direk
ha zamanında warriors diet yaptım bende kilo vermek için epey uygun ama şu anki antremanıma ve yaşat tarzıma baya ters bende isterim eski çağda yaşamış olayım bütün gün at sırtında av peşinde koşayım savaşa gideyim de olmuyo işte
viking olsam iyi olurdu baya ya
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide siz niye bu kadar ince düşünüyonuz onu da anlamıyorum adam gibi bölün öğünlere yemeğinizi idmanınızı yapın eat clen tren hard alın tam tahıldan karbınızı yiyin etinizi bitkinizi bol su için fit yada aşırı kaslı olmak yada çok atletik olmak antreman biçiminize ve kendinizi ne kadar adadığınızla ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Jager mesela günde 100 gr altı karb alırsa problem çıkar.
Ama şişman obez vs adamlar Jager gibi bir vücuda sahip olmayı bırak 30%+ yağ oranıyla gezdikleri halde günde 200-300 gr karb alıyorlar ve çoğuda şeker olarak. Neden? Çünkü hormonal bozuklukları var. Tedavi etmek için düşük karb beslenip sürekli hareket halinde olmak gerek. Spor veya egzersiz demiyorum bakın hareket halinde olmak. Normale döndüklerinde ve antrenman yapmaya başladıklarında karb oranı artmalı.

Sonuç olarak tabi ki fazla kasmaya gerek yok. Zaten bir takım değişmez gerçekler var:

Şeker kesinlikle yemeyin.
Endüstriyel hiçbir şey yemeyin. Buna dışarıdaki çoğu restoran ve marketlerden alınabilecek her türlü gıda dahil. (Bu genel sağlık için önemli. Yağ yakıp yakmamak veya kas inşa etmek ile pek alakası yok. Kendinizi iğrenç hissetmek istemiyorsanız çok önemli. Hatta bence vücudun görüntüsünden bile daha önemli)
Temel insan beslenmesi yağlı etlerden oluşuyor. Bunun üzerine isteyen sebze çok hareketli olanlar ve de sağlam spor yapanlar sağlıklı ve favori karblarını koymalı. Ben çok denedim mesela tahıllar beni bozuyor. Ama muz ve patates gayet iyi geliyor. Muzu peynire koyuyorum tatlı gibi yiyorum. Patates de antrenman yaparsam vücut istiyor direk.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris sanki yemek yapıp yemek için çok fazla seçeneğimiz varmış gibi yazıyorsun. Yani tamam daha sağlıklı olduğu kesin de hazır tavuk eti, dana antrikot falan almazsam aç kalırım. Belki kalmam bi yerden bi köy kasabı bulur yine bişeyler alırım da, hiç bir ön hazırlık yapılmamış gıdayı yemeğe çevirmek uzun sürüyor. İşten gel yemek yap zaten bi yük, bide onu 15dk yarım saatin üstüne çıkarmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets#guidelines

Abi teori ve pratik örtüşmüyor. Şu link çok güzel de full organik ve katkı maddesiz beslenmek artık malesef zengin işi oldu ya.

Ha tabii elden gelenin en iyisini yapıp f.food, rafine şeker, beyaz un, tuz hayattan çıkartılıp günlük carb oranı hesabıyla beslenilebilir
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Ya valla o kısmı beni hiç ilgilendirmez :) Uygulayıp uygulamamak size kalmış. İsteyen bir yolunu bulur yapar.

terbiyesiz insan. nereden bulucam ben organik tavuk, dana, yumurta, yoğurt, peynir, patates, soğan vs vs vs. glisemik endeksidüşük pirinç nerede.

bak dayım izmirde köylüsünden aldığı ürünlerle besleniyor mesela. ama adamın zaten lab ı var(bkz: durumu da var). organik beslenmeye takılmış yediklerimizin bileşenlerini inceleyince vs.

şeytan dio git anadolunun ücra köyünde ek herşeyini kendin.

ama şeytana uymak olmaz. o ne ya öyle izole hayat oralarda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...