Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kral katili Güncesi (The Kingkiller Chronicle) Dizi Oluyor.

BalisticGel

Öne çıkan mesajlar

Feamer said:

bilemiyorum, Shannara ve ölüm kapısını okuduktan sonra, türün bu tür kitaplarına soğuk bakıyorum hep, gerçi ölüm kapısı yine iyidi Shannara yanında ama Margaret Weis ve Tracy Hickman faktörü çok baskın...

Death Gate Shannara'dan daha iyi, ama ikisi de türün ortalama örnekleri. Kingkiller onlardan daha üst klasmanda.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Vasıfsız değil tersine HER şeyi iyi yapan bi wonderkid. Klişelerin çoğu da o mary sueluğundan geliyor.

Kral öldürdüğü için ismi kralkatili. Hobi olarak kral öldürüyor değil, game of thronesdaki kingslayer gibi düşün.

ne yeni baska kral oldurmeyecek mi B)-
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Shannara gelmiş geçmiş en çakma ve en kötü FK değil miydi? Benim okuduklarım arasında en azından kötülükte rakipsiz.

o kadar kötü ve lotr çakmasıydı ki, hayatımda tek, kendi rızama ile aldığım bir kitabı atlayarak okumak zorunda kalmıştım

gerçi hatırladığım kadarı ile yüzüklerin efendisinden sonra yazılan fantastik kurgu ilk kitap olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Shannara gelmiş geçmiş en çakma ve en kötü FK değil miydi? Benim okuduklarım arasında en azından kötülükte rakipsiz.

O kadar kötü demem, çok berbat D&D romanları okudum, Shannara'yı vasat olarak görüyorum.

Çakmalık konusunda ise önemli bir nokta, Sword of Shannara'nın ilk LOTR taklitçisi olması. Son derece bilinçli şekilde LOTR benzeri bir roman olarak tasarlanmış. Bu açıdan bana ondan sonra yapılan ve Tolkien taklitçiliğini daha üstü kapalı şekilde yapan romanlardan(mesela Dragonlance romanları) daha dürüst geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

shared world kitapları ayrı bir tür. onları hiç karıştırmayın zaten.

firmalar onları yazarlara direk ısmarlama yazdırıyor. ("cleric popüler değil şu aralar. bi cleric serisi patlatta millet gaza gelsin." şeklinde.)

özgür yazarlarla kıyaslamamak lazım. shannara nın kötü olmak için bahanesi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...