Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web projeme ortak olacak kodcu arıyorum.

tinu

Öne çıkan mesajlar

ugurz said:

ortak olacak yani bedava çalışacak gibi geldi ?

ortak olmanın anlamı nedir? hem projeye %50 ortak olsun birde üstüne paramı vereyim!

projeyi dinler aklına yatmazsa yok der ben girmiyim projeye biter.

parayla yaptıracak olsam niye ortak alayım, he bunu paraylada yaptırabilirim sorun değil, ama benim istediğim sureklı projenin içinde olacak beraber yapacağımız büyüteceğimiz biri olması önemli, bunu para karsılığında iş olarak görüp yapacaksa böyle bulunur zaten , benim aradığım projeye inanıp inanarak kabul etmesi ve kendi projesi gibi emek vermesi.
Sosyal ağlarda paylaş

kelek atmış olur.

o yüzden paticikde yazıyorum genel olarak paticik halkına güvenirim akıllı adamlar vardır :) kelek atmazlar gibi en azından ben öyle inanmak istiyorum.. zaten projeyide mailde filan anlatmam istanbulda olsun dediğim ondan bulusuruz tanısırız, anlatırım, aklına yatarsa yaparız.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Fikirler uygulama olmadan para etmiyor. Girisimcilerin en cok dustugu yanilgi bu.
Eger dinleyip kendi basina yapan adam fikir sahibinden daha iyi yaparsa o isi o hak etmis olur. Bence sikinti olmamali.

fikri uygulamaya donusturmek ıcın ortak arıyorum zaten.. eger fıkrı uygulamaya donusturecek adam, bu fikri daha iyi hale getirebilecekse ve bunu bana soylemeyecekse.. hiç ortak olmamısız demektır zaten. :)
Sosyal ağlarda paylaş

işte daha iyi yapmasına gerek yok abi, aynı oranda yapabilse hatta fikirlerin tamamımını ilk aşamada yazmasa bile fikir artık çöp oluyor. yani ondan sonra cıkacak şeyler "çakma" gibi geliyor.

tabi fikrin ne olduğuna da bağlı bu. ne kadar kompleks olduğuna falan filan.

ha bi de o zaman ortak olmamışız falan yalan yani hacıt. ne insanlar var zerre acımadan yapar dediğimi.
Sosyal ağlarda paylaş

yapaar yapmaz demıyorum..

o yuzden en azından senelerdır yazdıgım genel yapısını bildiğim bi forumda yazıyorum. burdan olurda bırıyle yaparsam o da kelek atarsa .. yapacak bir şey yok..

ben tasarımcıyım , projelendiririm tasarımını yaparım, he dedıgım gıbı para verıp kodlatırımda, ama tek basına yapılmaz bazı seyler , yanında guvenecegın benım gıbı projeye sahıp cıkacak, benım aklıma gelmeyen onun aklına gelecek vb.. biri lazım .. zor ama işte bakalım kısmet..
Sosyal ağlarda paylaş

aynen abi seni de anlıyorum da, yani insan sarrafı olmak lazım. ha tabi herif senden daha profesyonelse o konuda yine anlayamazsın. yani fikri hemen değil de bir kaç buluşmaya yayarak mı vermek mi gerekir ne gerekir bilmiyorum. gerçi herif vizyonu olan bi adamsa fikrin temelini alıp üzerine bir çok şey kurabilir. umarım şansın yaver gider.

yani düşün bitirme projesi yapıyoruz bu sene. projeler onaylanmadan önce bütün gruplar "bir şeyler bulduk işte yeaa" diyordu birbirine. en çok duyabileceğin şey windows application mı android mi ios mu vs. olduğuydu. projeler onaylandı artık herkes birbirinin projesini biliyor : )
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler bu arkadaş gibi ortak yazılımcı arayan tasarımcı varsa bulsun beni. 18 Yaşındayım, yazılımı meslek olarak edinme yolundayım ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şuan temel bilgisayar bilimi ve low-level programming ile ilgileniyorum ama bir proje falan akla gelince tasarım illa lazım oluyor. En nefret ettiğim ve beceriksiz olduğum şeylerden biri görsel tasarım. C, C++, C#, Java, Ruby, PHP, ASP, Javascript bilmekteyim. Bu aralar öyle js, ruby falan takılıp saçma sapan şeyler kodluyorum, bir yandan da dediğim gibi networking falan o tarz olaylara bakıyorum. Öyle muhabbet etmelik, arada 2-3 proje çizebilecek biri de olabilir. Android, Web, Masaüstü her yere yazarım sıkıntı olmaz. Önümüzdeki sene ciddi ciddi para için yapmayı düşünüyorum, o zaman bol bol çalışabiliriz. İlgilenen olursa yine bu forumda içimi döktüğüm bir konu bulunmakta. Oradan benimle ilgili daha fazla şey öğrenebilirsiniz.

Uzun zamandır bir tasarımcı bulmak istiyordum ama kıçımı kaldırıp aramak çok zor geliyordu. Burada bulunsun reklamım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

low-level dan kastın assembly di mi? öyleyse neden ilgileniyorsun merak ettim sadece.

Low-level derken c++, assembly kast etmiştim. Assembly tam olarak öğrenmeye başlamadım(sadece bazı instructionları falan biliyorum) fakat genel olarak Reverse-Engineering kavramlarını araştırıyorum. C++ olarak da high-level programming'den bildiğim threading tarzı kavramların biraz daha temeline(c++'da nasıl yapıldıklarına) bakıyorum işte. Cracking ve Hacking tarzı konulara bakıyorum işte arada sırada kafam attıkça. Onun dışında networking/güvenlik ile ilgili bir kaç kitap okumaya başladım ama genel olarak oyun, dizi falan derken zaman geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yengas said:

Laraken said:

low-level dan kastın assembly di mi? öyleyse neden ilgileniyorsun merak ettim sadece.

Low-level derken c++, assembly kast etmiştim. Assembly tam olarak öğrenmeye başlamadım(sadece bazı instructionları falan biliyorum) fakat genel olarak Reverse-Engineering kavramlarını araştırıyorum. C++ olarak da high-level programming'den bildiğim threading tarzı kavramların biraz daha temeline(c++'da nasıl yapıldıklarına) bakıyorum işte. Cracking ve Hacking tarzı konulara bakıyorum işte arada sırada kafam attıkça. Onun dışında networking/güvenlik ile ilgili bir kaç kitap okumaya başladım ama genel olarak oyun, dizi falan derken zaman geçiyor.

anladım hacıt. eğer gerçekten meraklıysan machine code nedir, compilerlar nasıl çeviriyor falan inceleyebilirsin. mipsten girip kodla da uğraşabilirsin ama derine inmeni tavsiye etmem.

yani başka bi örnek vereyim; pointerlar yapı olarak daha efektiftir ama track edilmesi, anlaşılması daha zordur. senin deklare ettiğin düz variable ı pointer a çeviren compilerlar var falan işte.

bi de başkasının kodunu track edebilmeyi, modifiye edebilmeyi de öğrenmelisin. çünkü hazırda varsa ve sen bi kaç yerini modifiye etmek yerine baştan yazıyorsan çok gereksiz bi iş o.
Sosyal ağlarda paylaş

programcıların "işi zaten ben yapıyorum, fikir tek başına iş yapmaz" görgüsüzlüğüyle yaptığı yorumlar baştan sona yanlış.

fikir tek başına iş yapmadığı gibi, kodlamak da tek başına iş yapmaz bir girişimde. daha da önemlisi, girişimin fikir ve kodlama dışında başka bileşenleri de vardır.

programcı olup, diğer bileşenlerin gerektirdiği nitelikleri de üzerinde barındıran girişimciler genelde başarılı oluyor zaten. ama başarının tek formülü bu değil. her programcı da bu nitelikleri üzerinde taşımaz zaten. taşımak zorunda da değildir, takım içinde de çalışabilir ama önce bunun farkına varması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

hepiniz yanılıyorsunuz. bir fikrin başarılı olması için marketing önemli.

fikir süper, kod süper, tasarım süper ama bunu düzgün şekilde duyuramazsan, gerekli reklamı, virali yapamazsan bir boka yaramıyor. bildiğin %70 filan marketing stratejin belirliyor başarıyı ya da başarısızlığı.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten sorun ben kodlarım kodlarsam başkasına ne ihtiyacım var mantığı! bir girişimin başarılı olması için bana göre o girişime inanmış kişilerden oluşan bir ekip çalışması cıkartmaktır, herkes ben biliyorum ne gerek var başkasına, tek başıma zengin olurum kafasında yaklaşırsa bir halt olmaz.

Ben bu projeyi parayla bi yazılımcıya yazdırırım sorun değiil. ama tek başına yapılamaz bazı şeyler, yanında ikinci bir beyine ihtiyaç var. herşeyi ben düşüneyim ben yapayımla olmamalı. Her girişim risktir tutar tutmaz bilemezsin, öncesinde iyi düşünmek iyi planlamak lazım. Bunu yaparkende doğru kişilerle yapmak lazım. Projenin yazılımsal tarafında ne gibi sorunlar olabilir, ne yapmak lazım vs.. bunları anca yazılımcının görmesi karar vermesi lazım.

ne yazıkki şirketlerde bu kafada , iş ilanlarına bakıyorum, adamlar bir ilan veriyor, istedikleri adam hem tasarlısın , hem kodlasın, hem pazarlasın , hem yönetsin hepsini yapsın... bunlar ayrı ayrı uzmanlık gerektiren konular.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi sen adama hem para ver , hemde maaşlı çalıştırt olmuyo mu?

Sen yüzde veriyonda adamında işi gücü var ekmeğini kazanması lazım hadi sana güvenip atliim demesi için kankan falan olması lazım o bile zor , tanımadığım etmediğim adama güvenip niye ekmeğimle oyniim?

Sen 12 aylık maaşının garantisini ver , tutsa da tutmasa da 12 aylık maaşın garanti de , adam sırtını bir duruma bağlayabilsin , ondan sonra ancak iş döner.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Ya abi sen adama hem para ver , hemde maaşlı çalıştırt olmuyo mu?

Sen yüzde veriyonda adamında işi gücü var ekmeğini kazanması lazım hadi sana güvenip atliim demesi için kankan falan olması lazım o bile zor , tanımadığım etmediğim adama güvenip niye ekmeğimle oyniim?

Sen 12 aylık maaşının garantisini ver , tutsa da tutmasa da 12 aylık maaşın garanti de , adam sırtını bir duruma bağlayabilsin , ondan sonra ancak iş döner.

bende aynı anda çalışıyorum.. zaten yapalım dedıgım adama işini gücünü bırak demiyorum ki, o yüzden başta yazdım zamanı olan diye, atıyorum iş dışında aksamları evinde kodlayacak vs.. yani kimse ekmeğinle oynamasın tabi... kimseye işini gücünü bırak sırf bunu kodla zengin olacaz demiyorum. İnandığım basarılı olabileceğini düşündüğüm bir projem var.. denenebilir bir proje, bu projeye benim gibi inanacak , evet lan bak bu olur hadi yapalım diyecek biri lazım bana..

he o dediğin tarzda yani parasını ver yaptır sonra maaslı calıstır tabiki olabilir ama benim istediğim bu değil, cunku bunu yapacak adam projeyi sadece iş olarak görür sen ne verirsen ne istersen onu yapar etliye tuzluya karışmaz elini tasın altına koymaz proje tutar tutmaz umursamaz. parasını alır yoluna bakar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...