SenariouS Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 GONDARCENGIZ said: 31 = -31 mana,peki mana streak gibi bi olayımız varmı? varsa bunun için gerekli itemleri nerden buluyoruz -31 mana ama bitirdikten sonra buff veriyor mana regene. aman sabahlar olmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Esnaf said: oha ilgimi çekti lan manamı nasıl dolduruyorum.yoga gibim sporlarla mı? Ultima Online gibi düşün.. Birşeyde gelişmek istiyorsan o şeyde gelişmek için o yeteneğini kullanarak zaman geçirmelisin. Mana cap ve regen rate attırmak istiyorsan zen teknikleri çalış zihinini boşlukta tutmak konusunda ustalaşmak için.. google ya da kitaplar sana çok fazla ütopik ve çöp bilgi verebilir .. Hızlı ve konsantre olarak sana Zen teknikleri Train edebilirim telefondan ya da skypedan.. Karşılığında 32gb usb flash disc , güzel bir wireless mouse ya da laptop soğutucu .. kullanılmış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 15 liraya bi laptop soğutucusu en iyi seçenek gibi duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 KANKA BENİM GM TANIDIĞIM VAR Bİ MALBUŞA 100'LERİM MEDİTATİON Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 boş boş sigara içmiyorum ya... bide train yapacaksan lütfen dandik item getirme. ben dandik değil çok güzel train ediyorum çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 o zaman 1 tane banyotuzlu sigara , ucuz yollu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 insan beyni fazla garip bişe, bu soruna ciddi ciddi cevap verebilecek kimse olduğunu sanmıyorum dünyada. yapabiliyorsan yapabiliyorsun, fazla zorlamamak lazım niye yapaildiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Lord_Argos said: Günlerdir kafamı kurcalayan bir soru, sizin için insan yetenekleri nelerdir? İnsan bir ultima online gibi lumberjacking, carpenter, blacksmith gibi her skilli tek tek mi kasıyor, yoksa örnek biz blacksmith kasarken zaten labor adında base bir skill gelişip, diğer labor skilleri de aslında biz farketmeden gelişiyor mu? Veya dexterity dediğimiz aslında bir YETENEK olabilir mi? Sonuçta biz ne kadar hareket edersek o kadar çevikleşiriz. Şimdi bir noktaya odaklanmak ve o odaklandığın işi yapabilmek, yapabildikten sonra bitirebilmek önemlidir. Bunları yaptıktan sonra daha hızlı yapabilmen lazım buda alışkanlıktır. Her gün aynı işi defalarca yaparsan daha hızlı yaparsın. Aslında olay hafıza ve pratiklikte bitiyor. Yetenek kısmı işin hikayesi ve insanın motivasyonunu kıran bir kelime. Daha da açıklamak gerekirse zanaat diye bir tanım yapıyoruz mesela bu bir küme bu kümenin içinde marangoz, demirci, kuyumcu, çömlekçi gibi el pratiği ve gözlem gerektiren meslekleri içeriyor. Hem marangozluk hem demircilik yapabilirsiniz hatta çömlekçiliği de bu işin içine katabilmek mümkün ama bu online oyunlardan aşina olduğumuz yetenek kasma işine insan hayatı uyumsuzdur yani bir adam hem marangoz hem demirci hem çömlekçi olsa ya yaptığı tüm işleri bilir ama ürettiği şeyler pekte güzel olmaz çünkü yeterli zaman ve emeği tek bir ürüne harcayamaz. Başta dediğim gibi odak ve zaman sorunu ortaya çıkar, işini hızlandıracak/kolaylaştıracak pratik detayları öğrenemez ancak ne olur daha ünik bir eser çıkartır çok farklı bir şey üretir, bir çok meslek dalını bildiği için bu noktada yaratıcılığını konuşturur. Buradan uzmanlaşma ve iş bölümüne gider bu konu. Aslında herşeyden biraz bilmek iyidir ama tek bir konuda uzmanlaşmak gerekir böylece hem hayat enerjini hemde bilgini daha efektif kullanabilirsin, diğer bildiğin konularda odak mesleğinde sana ilham verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 O halde her beceri tek tek ele alınabilir ve geliştirilebilir. Peki şöyle demek olasımıdır: Her beceri için iki etmen baz alınır: - Knowledge (Örnek: Armslore) - Practice & Creativity Eksik bilgi(Knowledge) ile o beceride usta olmak çok olası değil bana kalırsa. Metalleri tanımayan bir demirci ne kadar usta olabilir? Practice & Creativity ile bir yere kadar gelişebilir ancak Knowledge'de gelişmiş olursa Usta olabilir. Oyunlardan gidersek, DEX, STR, INT oyunlarda sıkça karşımıza çıkar: Hatta bazı oyunlar bunun içerisine: DEX, STR, INT, WIS, CON, CHA gibi benlik özellikleride ekler. Peki bunlar stat'mıdır? Bence değildir. DEX ve STR dediğimiz şey aslında MOTOR SKILL 'dir. Yani tıpkı yukarıdaki skiller gibi zamanla yapılan eyleme beyin pratiklik kazandırır. Bir hareketi ne kadar yaparsak o işde iyi olmaya odaklıyız. Yapılan araştırmalara göre ağırlık kaldıran bir insan 1-2 ay sonunda kas kütlesi gelişmeye başlar. Ama biz daha 2. haftadan sonra o hareketin rahatlıkla üzerine çıkabiliriz. Çünkü beyin o harekete pratiklik kazandırmış ve kaslara doğru sinyaller yollayarak daha az efor ile ağırlığı kaldırmayı öğrenmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar