Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duvar tipi A sinifi inverter klimalar

Kharon

Öne çıkan mesajlar

@jagd
Radyatorler 3x 1.5 metrelik aluminum radyator, olcumleri yapildi. Hepsi olmasi gerektigi kadar calisiyor. Yaninda oturulmuyor yani. Ama belli ki 2 cepheli ve devamli havalanan bir odayi isitmak icin gereken kaloriyi saglayamiyor. Ama konveksiyon hiz goz onune bulunduruldugunda zaten verimsiz bi sistem.

Tum evi isitmak icin odedigim sabit paraya x diyelim.
SADECE Salonu 1 derece daha isitmak icin verdigim para ekstra 1.5x. Aradaki ekstra farka 3-4 ayda bir yeni klima alabilirim neredeyse. Dedigim gibi oda isindiktan sonra isi kaybi yasamiyorum. Ama merkezi sistem de scheduled , ve performansli yandigi zamani kacirdigin zaman salonu bir daha isitmak imkansiz. Kapat git yani. oyle bisey.
Sosyal ağlarda paylaş

BU durumda biz daha bir şey diyemeyiz ,radyatörler sağlam ve gerektiği gibi ısıtıyor diyorsan ama 4,5 metre radyatör ile 40m2 bir salonu ısıtamamak normal değil bence.
Hiç mi iklimlendirme mühendis yok patide?
KHaRoN said:

@jagd
Radyatorler 3x 1.5 metrelik aluminum radyator, olcumleri yapildi. Hepsi olmasi gerektigi kadar calisiyor. Yaninda oturulmuyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Ben büyük ihtimalle Panasonic seçerdim. Yazın benim 30m² salon 10:00-19:00 arası güneşi aldığı için kavruluyor. O dönem dellenip bakmıştım.

Ben 16mm boşluklu Konfor filmli pimapenlere geçtim, sıcak olayı oldukça hafifledi. Onlarla 1 kış geçirdim ve eski dönemlere oranla kışın da çabuk ısınma olayında yardımcı oldular.

Hatta ucuz yollu bir LG bile bulmuştum 12k BTU modeli 3800TL idi ama Kore olayına pek sıcak bakmadığım için taktırmadım.

Ben salonda gunesten o kadar yararlanamiyorum maalesef. Ev 3 cepheli. Diger uctaki odalar cok guzel goruyor, ama oralarin da gormesini ben istemiyorum sadfas. Gunesten o kadar verimli yararlanabilecegim bir yatirim degil film. Zaten salonu gormeden once dis balkon camlarini goruyor gunes. Kirilim ve yansima cok fazla.

12kbtu icin LG ye 3800 vermek KAFIRlik olurdu zaten.

Bu arada dun aksam electroworld e gittim evime cok yakin bi yerde oldugu icin, daikin satisi yapiyorlar diye. 5400 lira gibi bi proje cikardilar 9k btu luk daikin emura icin. yuksek sesle battlestargalactica diyip uzaklastim.

Daikin turkiye adresinde %20 indirimli ve odeme kolaylikli bir kis kampanyasindan bahsediyorlar. Ama altta ufak yazilarla bazi modeller icin sadece multi room setuplarda gecerlidir fiyatlar gibisinden bi ibare var. Daikin le onceki tecrubelerimden biliyorum ki ic ve dis unite icin ayri fiyatlandirma ve eslestirmeler yapiyorlar. Eger boyle olursa fiyat 6k liranin da ustune cikicak 12k btu luk bir sistem icin. Sanirim o kadar vermek istemiyorum diger endustriyel rakiplerinin fiyatlarini gordukten sonra.

Tum bayiilerine proje istegi yolladim , bu kadar ufak bi tuketici urunu icin ciddiye alip donucekler mi bilmiyorum. nasip.

Panasonic in etherea serisi hakkinda adam gibi hic bir kaynak yok kendi sitesi haric. Yorumlar ya yok ya cok generic, tipi de adaylarim arasinda en kotusu. Ki benim icin estetik onemli. Salonun ortasina asacagim yani , gozume gelirse sinir olurum. Bu modelin adam gibi hic bir fiyat ve bayii bilgisi yok , dolayisiyla servis olayi da aklima takiliyor panasonicte. Olay isimin servise dusup dusmeyecegi degil , ya duserse ne olacagi.

Sanirim su an daikin den guzel bi fiyat gelmezse kirigami zen dusunuyorum. Endustriyel seviyede mitsubishi electric ve daikin asagi yukari ayni gozukuyor, tuketici seviyesinde mitsubishi bi kac tik ilerde bazi konularda. Zaten sanirim bu yuzden daikin in bu sene 3 tane daha ekonomik inverter tipi kimasi var. Tipleri, featurelari ve kullandiklari internal lar hosuma gitmedi. oraya buraya urettirip ustune daikin basmiyorlarsa neyim.

Fujitsu da enteresan, komple tum asyada kalitesini ove ove bitirememisler. Elektrikci forumlari, iklimlendirmeciler, teknisyenleri (ki sozlerine cok guvenirim, bi seyi en iyi tamir eden anlar) fujitsunun parca ve malzeme kalitesi icin digerleriyle kiyaslanamayacagini vs soyluyorlar. DH dede benzer bi konu vardi galiba ama orayi okurken gozlerim aciyor. Cok incelemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

jagd said:

BU durumda biz daha bir şey diyemeyiz ,radyatörler sağlam ve gerektiği gibi ısıtıyor diyorsan ama 4,5 metre radyatör ile 40m2 bir salonu ısıtamamak normal değil bence.
Hiç mi iklimlendirme mühendis yok patide?

Abi sanirim anlatamadim. Salon isiniyor, isinmiyor degil. Ama sadece ortasinda mangalda para yakinca isiniyor.

kalorimetreler nominal degerlerdeyken diger odalarin sicakligini maintain etmek icin gereken kalorinin 2-3 kati gerekiyor salona.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle camlara ev için ısı yalıtımı sağlayan filmler kaplanıyor diye bir yazı görmüştüm ama üşengeçliğimden senelerdir o konu ile ilgilenmedim istersen onu bir araştır

klimayı iş yerine aldık, benim önceliğim hava temizliğiydi ururusaraya niyetlendim, ama klimacı onun yerine harici hava temizleyici al dedi -tavsiye ederim- bizde klimayı basit olandan aldık, faturadan bakıyorum, xs35k2v1b model her halde dış da4mxs68f.

ses konusuna bir şey diyemeyeceğim, zira sesini duymadım ama işyeri olduğu için yorum yapmak istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

O zaman radyatörlerin verimini arttır; sıcak hava apayeri gibi ürünler var. Radyatörlerin üstüne uzunlamasına radyal fanlar konuluyor ve hava akışını arttırıyor. Böylece peteklerden daha yüksek ısıyı birim zamanda çekebiliyorsun. Ses ve görsel yönünü tam bilemiycem. Alarko'nun falan olması lazım böyle ürünleri. Hatta iç tarafında bildiğin araç radyatörü gibi bir parça var.

Film konusunda ise sonradan uygulanabilir ürünler mevcut. Hani pek işe yaramaz deme bence :)

http://www.enerlogicfilm.com/pdf/EnerLogic-White-Paper.pdf

Bana da soğutma odaklı ama ısıtmaya destek olacak nitelikte 2 iç/1 dış üniteli bir çözüm gerekli : Senin kararını bekliyorum.

Bir de bunların fan hızları kaç kademe? 3-4 kademe olunca fan gürültüsü çabuk artıyor. 5 falan olunca ara hızlarda gürültü daha az hissedilebiliyor. O sebeple min ve max gürültü seviyeleri ile fan kademe sayısı önemli.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Olm cok anneanne yorumu olacak da;

Ben zamaninda ailemin odasina 24000lik rubenis almistim, ucak motoru resmen. Onlar da isyan edip random bi yerden -tahminen koctas- York invertorlu almislar.

Ses yok , yani harbiden yok. bu kadar mi olur dedirtiyo adama. Hani eski markadir bluror kombi isitici firmasidir ayri ama yaptiklari klima yeterli geldi acikcasi

Ama bu iste ne kadar ekmek o kadar kofte mi dersen ondan pek emin degilim.

8000 lira klimaya cok gereksiz olabilir atiyorum 2500 luk toshiba falan ayni isi yaparken
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Klima olarak Arcelik kullaniyoruz iki tane ama bu markalar arasinda bir Daikin ile bir munasabetim olmadi, tek dedigim Fujitsu alma eger herseyi onlar yaptiysa. Her zaman biraz sorunlu geldi urunleri bana, tamamen Fujitsu uretimi klima niye farkli olsun bilemiyorum.

Dedigin gibi genel marka olarak Parasonic sanirim en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

@forgiver
Zaten evde kaloriferler tamamen kapatilamiyor.
hava kalitesini arttiracak, hizla mudahale imkani veren ve daha ucuz bi sistem arayisinin cevabi inverter klima.

@paramecium
abi konveksiyonu hizlandirarak havayi daha hizli kurutma bana cok mantikli gelmiyor. Sanki o yontemle paramizla daha beter rezil olacagiz. Hic sicak bakmadim petek ustu cozumlere o yuzden. petekler de hayli ince tip aluminum peteklerden zaten. Gorunus hayli estetik. Mudehale etmek istemiyorum o yuzden hic.

film konusu da kesin yarar bisey de mevzu atilan tasin urkutulen kusa degmesi. Ha bir de soyledikce aklima geliyor; site regulasyonlari geregi disardan goruntu kirliligine ve kozmetik duzeni bozacak mudahelelerde bulunulamiyor. Dolayisiyla isteseydim bile oylamaya sunmam falan gerekirdi. Hic gerek yok. clear guzel.

Multi room cozumleri icin de fiyat alirim gorusmelerimi yaparken. Sen sendeki setup i bana tesisat uzunlugu, ic unitelerin uzakligi vb gibi aklina gelen kriterleri yaz. Hazir onlar icin de teklif alirim. Oyle olunca fiyat duserken kalite de artiyor, ben o sekilde bi setup a gittigimde metresi 14dolar +kdv den tesisat masrafi alip basini gidiyor. 2 unitenin daha ucuz oldugu bi konumdayim. Yoksa benim de tercihim o sekilde olurdu. Yikmasi dokmesi , estetigi , izdirabini saymiyorum kendi senaryomda bide.

Fan hizi mevzusu karisik abi. Inverter klimalarin olayi zaten bi nevi ESC oldugu icin fan hizlari devamli aktuel hesaplanip degisiyor, full power-on durumlar haric odanin sicakligini maintain etmek uzere tasarlilar. Benim baktigim modellerde mesela en hizli durumda 38desibel, nominal 22-23db, minumum 17-19 db gibi seviyeler. Peteklerin borusundan daha cok ses geliyor yani oyle diyeyim.

@esh
abi inverter olayi hakkaten oyle. Hepsi geleneksel tiplerin ustune upgrade. Ama hazir almisken adam gibi hava ve koku filtreleri de istiyorum. Burda fujitsu, mitsubishi ve daikin de titanium fotokatalitik filtreler vs sanirim filtre olayinin tuketici urunlerinde geldigi son nokta. Hepsi gerci farkli isimler vermisler ama gercekten kokan, havanin tadini degistiren iklimlendirme urunlerinden biktim. Diger insan tanimlama vb gibi ozellikler cok da umrumda degil. Ama hava kalitesi onemli. Bir de butcem zaten 3500 lira. Daikin e o kadar parayi istiyorlar da, kampanyalari yuzunden listeye ekledim. Yoksa liste fiyatiyla sanirim en mantiksizi. Ic ve dis unite ayri hesaplanip ayri kit olusturuluyor o yuzden single room cozumlerde cok mantiksiz. Multi room olsaydi digerleriyle ayniya geliyordu.

@gerge
daikin ve mitsubishi electronics fujitsu ile birlikte endustriyel ikimlendirme olaylarinda 3 buyukler. Fujitsu iclerinde en fazla uretim yapan bile olabilir. Iklimlendirme branchleri tamamen farkli diger elektroniklerinden. Panasonic benzer featurelari benzer tech speclerle en ucuza sunabildigi icin listede , en kaliteli odugu icin degi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

update:
Fujitsu ve panasonic i eledim komple. Fujitsu general in servis aginin sikintili oldugu ve tedarigin sikintili oldugunu farkettim. Hic ugrasmayacagim diger alternatifler dururken.
Panasonic fiyatiyla baya cazipti ama satis yapmaya pek gonulsuzler, teklif/bilgi/fiyat alabilmek icin yirtindim. Adamlar satmamaya kararli. whatevs

Geriye kirigamine zen ve emura kaldi. Gittim, gordum. Baya inceledim ettim.

Kirigamine zen emurayi dovuyor neredeyse her noktada. Kullandigi birim guc basina urettigi btu, teknik olarak ayni seyleri sunabilmesi, falan baya guzel. Yetkili satici klimaplus calisanlari cok cok bilgisiz konu hakkinda. Unitelerinin ne kadar iyi olduklarini kendileri bile bilmiyorlar, hangi ozellik neye yarar, nedir ne degildir ugrasmadim bile. Malzeme kalitesi ne kadar basarili olsa da glossy boya ve keskin cizgilerin fotograflardakiyle alakasi yok. Baya baya rahatsiz etti goruntusu.
2.5 kw (sogutma 8500, isitma 11000) = 3160lira
3.5 kw (sogutma 12000, isitma 13700) = 3610lira
4.2 kw (sogutma 14300, isitma 18400) = 3860lira
(hepsi nominal degerler, minimal ve maximal degerler bunlarin ustune %10-15 arasi daha az veya fazla)

olarak fiyat aldim. Hepsinde kdv ve otv indirimi uyguladilar ve bunu istenilen odeme secenegiyle sunuyorlar. 4.2kw lik model 4900 gibi biseyden indi mesela. Guzel.

Daikin e gittim. Daha onceden isisan bunyesindeydiler. Dis ve ic uniteler icin farkli fiyatlar verip euro ustunden hesaplarlar, ustlerine de vergileri eklerlerdi. Listelerini anlamak icin decoderle gezerdiniz yani. Simdi daikin turkiyeye kendisi gelmis. Hem dagitim, hem uretim hem servis isini kendi ustune almis tamamen.
Aluminum modelle ilgilendigim icin hemen ona baktim. Showroom sorumlusunun cehaleti yine gozlerimi seyirtti. "inverter ozelligi oldugu icin ayni zamanda isitabiliyor" , aluminum panel kaplamasina "gri renkli boya" , proximity meter a "insan nefesi algilama sistemi" gibi inciler doktu. Sonra "sanirim siz muhendissiniz, ben muhendis degilim detayli bilmiyorum o kadar" diyip nezaketen gonul aldi. ustelemedim.

Beyaz plastik olan unite inanilmaz cabuk kir tutuyor ustune sinek konsa pisligini alan bi materyalden yapmislar. Form faktoru ve pozitif onyargima ragmen begenemedim. Aluminum kaplama olanda ise cok ince bi brushed kaplama kullanmislar. Plastik ile ayirabilmek icin dakikalarca incelemek durumunda kaldim. Hos olmayan maliyet kisimlari bunlar. Neyseki asiyorsunuz duvara duruyor, ellenilen vs bisey degil. Bundaki goruntu ve kalite farki barizdi, maliyeti de ayni modelin beyazinin ustune 250 liracik.
Bunlarda 2.5, 3.5 ve 5.0 kw lik uniteler vardi.
2.5 kw (sogutma 8530, isitma 11600) = 3400lira
3.5 kw (sogutma 12000, isitma 13650) = 3815lira
5.0 kw (sogutma 17000, isitma 19800) = 5200lira
(hepsi nominal degerler, minimal ve maximal degerler bunlarin ustune %10-15 arasi daha az veya fazla)

Simdi aksiyon burada basliyor. Benim odam 40 metrekare, iyi derecede izole edilmis, devamli kalorifer yanan ve kuzey-bati olarak 2 cepheli bi oda. Yazin falan gayet iyi havalanan , bunaltmayan biyer.
Benim yaptigim hesaplara gore 14300-16200 arasi bi tavsiye edilen output var btu cinsinden.
Bunu daikin showroom da hacim disinda hicbir kriteri goz onune almadan hesap yapan yetkili 17400 gibi bisey buldu - oda buyuklugunu 35metrekare dedim ustelik abartmasinlar diye- sirf meraktan.
Bana haliyle 5.0kw lik modeli onerdi haliyle. Bu da mitsubishi gibi degil ki, 4.2 falan gibi bi ara model yok. 3.5 dan 5 e atliyor. Fiyatta 50% artiyor neredeyse. ben 3.5 luk modelle ilgilendigimi ve onu almak istedigimi soyledim.

Aksiyonun enteresanlastigi yer burasi; eger tavsiye edilen urunden daha az output a sahip bir model alirsam "tavsiye edilen modelden kendi rizam ile daha dusuk gucte bir model aldim ve performans kaybi olabilecegini pesinen kabul edip bundan daikin i sorumlu tutmayacagim" tarzinda bir beyanat imzalamam gerektigini soylediler. Ustune daikin ozel sistem klimalarda (inverter degil dikkat, inverter onlarin lugatta baska bisey , bknz yukaridaki paragraf) ortam sicakligina gore duzenlenen gucten dolayi dusuk gucte bir klima odayi sabit tutabilmek icin daha cok ugrasacagindan dolayi cok zorlanir, motor yanar, pompa zarar gorur dediler. Teknik servisi arayip durumu danistilar, hatta ben de konustum telefonda , adam yaniyor motor dedi.

Ben bunun garanti kapsami dahilinde degismesi gerektigini bundan musterinin sorumlu tutulamayacagini o kagidin bisey baglamamasi gerektigini soyledim. Kem kum ettiler. Genel merkeze danisicaklarmis.

Abi bu klima endustriyel standartlarda en kotu kosullarda test edilmiyor mu? Ben istersem manuel ayarlarla 24 saat max hizda calistiririm bunu irgat gibi, 5 sene boyunca garantisi bitene kadar tik dedigi yerdede bu arizayi gidermek zorunda degiller mi bu adamlar?

Bana deseler ki tavsiye edilen urunu kullanmadiginiz icin performans kaybi yasarsiniz, elektrik faturaniza yansiyabilir, teknik spesifikasyonlarin disina cikabilirsiniz dese, eyvallah. ADAM MUTUR YANABULUR diyor ya.

kaldi ki sogutmanin primer ihtiyac olmadigini ve isitma istedigimi belirttim. Kalorifere ek bir sistem olarak calisacagini belirttim. Hesapladigim degerler de gayet aletin isitma speclerinin nominal ve maksimal degerlerinin tam ortasina dusuyor. Ki bu hesaplar her zaman headroom birakilarak yapilir.

Genel merkez mail i yoktu, official sitenin iletisim formundan yardirdim. Mitsubishi falan hic bu tarz katakullilere girismedi mesela. Sirf meraktan 2.5kw alicam dedigim zaman uyardilar sadece o kadar.

Sonuc olarak daha dusuk performansli oldugunu bile bile sirf estetik kaygilar, ve pozitif marka onyargim yuzunden (verilen ekstra paranin prestij ve reklam butcesi premium farki oldugunu bile bile) daikin almaya calisiyorum. Adamlar kendilerini sogutmaya calisiyorlar.

Yarin kesife gelicekler, tek bir langir lungur konusmaya denk gelirsem mitsubishiye telefon acip gelin bugun takin diyecegim. Hayir daikin premium service policy ve warranty agreement larina da baktim avrupa sitelerinin, boyle bi output onerme dolandiriciligi oralarda yok. Buraya bu olmaz dendigini gormedim, anca buraya bu daha iyi olur diye bisey var.

tl:dr
klima almam olay oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

YA ne olacağıdı ? Sen ülkeyi başka yerlerle karıştırdın herhalde ,gidecektin sann hemen şak diye hesap /kitap yapacaklardı profösyönelce halledecekler diyemi umuyordun ? .Isıtma /soğutmadan anlamayan ithalatçıların ithalat yapıp mal sattığı , matkap kullanıp montaj yapana usta dendiği bir piyasa neredeyse orası ,hoş diğer piyasalarda farklı değil genelde.

Zaten hata taaa en başta , doğru dürüst hesap kitap yapılmamış kalorifer/kombiler doğru dürüst döşenmemiş tesisiatlar yüzünden ısınacağım diye vatandaş ekstradan uğraşıyor .

Senin istediğin işini bilinçli ve pro yapan bir yer, o tip yerler zor türkiyede, millet en ucuz olsun başka bir şey istemez mantığı ile iş yapmaya devam ettikçe.

KHaRoN said:

tl:dr
klima almam olay oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

'Kağıdı imzalarım ama lütfen antetli kağıda yazın ve 2 nüsha olsun; biri sizde, biri bende. Yarın öbürgün dediğiniz tarzda bir hasar oluştuğunda onarım aşamasında garanti dışı dediğinizde hukuki olarak karşı karşıya geleceğimiz için elimde belge olması işimi kolaylaştırır' diyecektin.

Şöyle birşey vardır elektrik motorlarında; çalışma sınıfı. S1 sınıf bir motor %100 kapasitede 7/24 çalışabilir demektir. Yeter ki siz belirtilen uygun ortamı (sıcaklık, nem, hava akışı) sağlayın. Klima kompresöründe kullanılan motorun da hangi işletme sınıfında olduğunu bilmek gerek.

Ucuz bazı ürünlerde adam 'motor zaten uzun süre çalışmayacak, ben 1kW motor yerine 0,55kW motor koyup çalıştırayım' der. Motor maliyeti düşecek, daha küçük hacim kaplayacak. Motor aşırı yük altında yanacağı iç sıcaklığa ulaşmadan çalışmayı durdurup, beklerken de soğuyacağı için işi kotarabilir. Çin malı elektrikli 500-1000kg vinç motorları bu şekilde. Adam diyor ki 'vincin sarma hızı belli, 12mt çelik halat var zaten, taş çatlasa 3 dakika çalışır, o halde motor daha ısınamamış olur' düşüncesiyle küçük motor kullanıyor. Ama sen tutup yukarı/aşağı yaptırıp durursan motor cortluyor :P

Bu şekilde bir motoru olan klima hayal edemiyorum. Varsa böyle bir durum, motor etiketinde yazması gerekli s2,s3,s4 veya s5 diye.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesif icin gelecek olan teknik servis aradi simdi. Dun geleceklerini soyledikleri saatten 1 saat son, gelecekleri yonun tamamen aksi bir semtte trafikte arabalarinin cekildigini soylediler. Genel mudurluk ve satis sonrasi destege ulasma cabalarim da henuz sonucsuz.
daikin -50 puanla devam ediyor yarisa. Gunun sonuna kadar satis yapmama istekleri devam ederse mitsubishi ye geri yonelecegim. Ultinin cooldown bitti , basilmaya hazir bekliyorum.

@paramecium
abi yine boyle dimi ya?
we have entered a new level of nerd once again.
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/30407005.jpg

Simdi artik ic ve dis unitelerin calisma siniflarini da kontrol etmek zorundayim. asfasdfas
s2,3,4,5 siniflarinin ratingleri nasil? Brushless vs farkediyor mu ratinglerde?

Bu arada sitede spor yapan komsulara sordum sizde durum ne alemde diye. 3 kisi 12k, 1 kisi 9k btu luk inverter falan olmayan konvansiyonel tipte klimalar almislar. 12k olanlar soguturken donuyoruz, isitirken pisiyoruz. Yeterliden ote diyorlar. 9k olan isitma icin kullanmamis hic, sogutmasi gayet yeterli, ucu ucuna diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

S2 yanılmıyorsam on/off için 40/60. Ama 1 saat içinde en fazla 20 dakika çalışma falan gibi birşeydi. Maks çalışma süresi 8dk falan mı ne. Bu genelde üretici tarafından belirtiliyor S değerinin yanında.

Genelde küçük hacimlere koymazlar ama opsiyon sunarlar; sargının içine termistör koyarsın, zaten ısınınca motoru kapatır, soğuyunca yol verir :P En güzel yöntem bu. Termik falan bile kullanmaya gerek yok. Kötü yanı, dediğim gibi yüksek kapasiteli motorlara uygulanıyor.

Klima bize haram :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Update:

Mitsubishi yi cagirdim eve. Gelen ekip daikin in ekibinin aksine ultra temiz, ve cok duzgundu.
Daikin in bana soyledigi tum naneleri soyledim, adamlar ayni zamanda tamirini de yapiyorlarmis. Motor calisma siniflarindan tesisat kayiplarina, dis unite elektrik fazindan ic unite optimal calisma durumlarina kadar hepsinde bilgilendirdiler. Ki kolay soru sormadim adamlara.

Ayrica ogrendim ki kirigamine zen(msz-ef) ile deluxe power inverter(msz-sf) serisi klimalarin ic unitesinin tum internallari ve dis uniteleri ayniymis. Kirigamine zen de beyaz ve piano lak kaplama ve mat gri secenekleri icin ekstra 900 lira vermeyip 4.2kw lik urunu siparis vermeyi dusunuyorum.

Daikin cagri merkezinin cevap vermemesi ve atilan maillere geri donmemeleri olasi bi ariza durumunda satis sonrasi alakalari hakkinda cok guzel fikir verdi cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Abi bu klima endustriyel standartlarda en kotu kosullarda test edilmiyor mu? Ben istersem manuel ayarlarla 24 saat max hizda calistiririm bunu irgat gibi, 5 sene boyunca garantisi bitene kadar tik dedigi yerdede bu arizayi gidermek zorunda degiller mi bu adamlar?
zorundalar. sunucu odasini klimayla sogutuyoruz (evet 2013 yilinda bildigin duvar tipi klimayla). klimalarin gucunu yanlis hesaplamislar miymis neymis, bi sure sonra (2.5 yil mi ne) motor arizalandi.

degistirdiler, 5 kurus para vermedik.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi satmadan yan cizen sattiktan sonra ne yapar kim bilir dedim. Ugrasmasina ugrasirim, ama "iyi gunler ben size deste deste para odeyecegim" diyerek gittigim bi yerin su tavrindan sonra hic ugrasasim kalmadi.

Siparisi 2 dk once verdim bu arada mitsubishi den. Daikin aba altindan sopa gostermeye, devam etsin.

Mitsubishi de her ne kadar distributor firma hakkinda kotu seyler okuduysam da bolgeme bakan servis ve bayii (ikisininde bir olmasi ve evime 1km uzaklikta olmasi bir avantaj) her soruma tatmin edici sekilde nezaketle cevap verdiler. Dusuk kapasite alirsaniz sizden beyan isteriz sizi bilgilendirdigimize dair ama bu size garanti surecinde yansitilmaz urunun arkasinda durulur diye teminatini da verdiler. Ben de gittim ust kapasitede olanini aldim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi hayırlısı , takıldıktan sonra ankarada aynı sorunu yaşayanlara referans olması için ısıtma durumunu (ayrıca montaj /temizlik vb ) ve firmayı yazarsın .

KHaRoN said:

Mitsubishi de her ne kadar distributor firma hakkinda kotu seyler okuduysam da bolgeme bakan servis ve bayii (ikisininde bir olmasi ve evime 1km uzaklikta olmasi bir avantaj) her soruma tatmin edici sekilde nezaketle cevap verdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...