Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet biliyorum yüzlerce başlık var ancak yine olsun :) Yük olmaz değil mi?

3 yıl boyunca canon eos 450D kullandım. Çok sık çekim yaptım ama tam hakkını veremedim ancak çoğu zaman yetmediğini hissediyordum.
50mm lens 70-300 mm sigma vardı. Hepsi avrupa gezisi sonunda çalındı =)

Yaklaşık 1.5 senedir makinem yok. Sıklıkla ihtiyacını duyuyorum.

Şu sıralar alacağım ama her almak isteyen gibi kafamda deli sorular;

-Nikon 7000 vs Canon 60 D ? Hangisi
-Yukarıdakiler gibi bir üst segmente değil de Canon 650-600D gibi bir makineyi ucuza getirip lens falan mı alsam?
-Canon dan sonra nikon kullananlar çok problem çekiyor mu denklanşör sesi bile farkı =)
-Yurtdışından getirtmeyi düşündüm ancak bir türlü ucuz bulamadım buradaki spot ya da sahibinden.com da satılanlar daha ucuza çıkıyor.

bütçe üst segment makinede 2bin Tl ye kadar çıkabilirim.

Teşekkürler,
Mesaj tarihi:
Selam,

Canon 400D sonrası Nikon 600D almıştım. Açıkçası herşeysi ters; lens sök/tak yönü, zoom halkasının dönme yönü.

Bir süre sonra alışılıyor (lensi sökerken hâlâ ilk önce ters yöne zorluyorum). Görüntü kalitesi beni tatmin etti açıkçası. 400D sonrası attan inip A8'e binmek gibi oldu bana.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
paramecium said:

Selam,

Canon 400D sonrası Nikon 600D almıştım. Açıkçası herşeysi ters; lens sök/tak yönü, zoom halkasının dönme yönü.

Bir süre sonra alışılıyor (lensi sökerken hâlâ ilk önce ters yöne zorluyorum). Görüntü kalitesi beni tatmin etti açıkçası. 400D sonrası attan inip A8'e binmek gibi oldu bana.

Saygılar.

o zaman şöyle sorayım bende, hangisi solak için daha makul?

canon'un düzeni mi nikon'un mu?
Mesaj tarihi:
Selam,

Canon kullandığın için, yeni alacağın makinanın da Canon olması 'tanıdığın bozkırlarda at koşturmak' gibi olacak. Ben Nikon'un zoom olayına alıştım, çünkü devamlı elimin altında zoom in/out yapıp duruyorum. Ama lens sökmeye gelince yine eski Canon alışkanlığı sola çevirmeye çalışan biri oluyorum. Bu ne kadar çok/sık kullanacağına bağlı olarak değişen bir alışma evresi.

Nikon'un M/MA lens olayına bayılıyorum ama =) Canon o konuda gıcık ediyordu.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
solaklıkla ilgisi yok pek dslr'ların kullanım yönlerinin aslına bakarsan.

eline aldığın ilk makinedeki tuşlar aksamlar ne tarafa dönüyorsa artık o taraflaksındır, başka markaya geçmek falan kastırıcı iş. zaten mantıklı bir argümanla bunu yapmak da çok zor çünkü iki marka da standart kullanıcıyı tatmin açısından fevkalade iyi işte.
Mesaj tarihi:
yav said:

eline aldığın ilk makinedeki tuşlar aksamlar ne tarafa dönüyorsa artık o taraflaksındır,

asdfadfasdf su cok dogru.

Elimde 1 sene gibi bi muddet hem canon makinede canon ve tamron , hem de nikon makinede nikkor ve tokina lens kullanmis biri olarak artik ne taraflak bi insanim bilmiyorum.

Benim icin artik bu usb gibi bisey. Ilk deneme her zaman yanlis taraftan.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
5dmarkII diyorum, çook uzun süre makinaya yatırım yapmazsın.. gerçi sürekli değişiyor ama olsun. Gün ışığında foto çekçem genelde, fazla kullanmam, profesyonel değilim diyorsan.
60d ye para vereceğine 550-650d al diyorum.

5dmarkII + 50mm1,8 tamam abi olay bitmiştir.

550d 60d 5dmarkII kullanmış biri olarak, en gereksiz segment 60d gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
Ya burada başlığım varmış gittim yeni açmışım so sori! :)

60D de karar kıldım daha çok.

5D Mark II bütçemi çok aşıyor.
Taksite falan girmek istemiyorum. Direkt ödeyeyim cash bitsin.

Yurtdışından getirtmeye çalışıyordum da dolar aldı başını gitti.
Hayyam'da 2.el'e yöneldim güzel bir iki tane 60D buldum.

ancak bir adamın yorumu biraz midemi bulandırdı;

"Shutter 2K olsa da kısa film falan çekilmişse sensör ömrü tükeniyor. Kısa film çekilip çekilmediği de anlaşılmıyor."

Kısa film çektilerse tripod kullanmışlardır diye düşünerekten tripod yuvalarını inceliyorum. Kozmetiği de zaten pek kullanılmışa benzemiyor.

Nikon D7000 var bütçem dahilinde alabileceğim. Ötesi aşıyor :(
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
hala alamadım :)

şimdi arkadaş amerika ya gidiyor

Nikon D7000 e de çok takıldım hayyam da sıfır da fiyatlar uçuyor ama 2bin tl ye alan olmuş 18-105 ile

tamron 17-50 + nikon d7000 body önerdiler mantıklı geldi
amazon üzerinde 1100$'a falan geliyor

sahibinden de 1600-1700 e body satanlar var.
  • Yeni Oluştur...