Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zayıflama / fitness

elma

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Pati ahalisine danışayım dedim topic açtım.

4 yıl önce 2 sene kadar amerikan futbolu oynamıştım gayet fittim ve kas geçmişim var, sporu bir anda bırakıp kendimi derslere verince göbek çıktı. Zayıflamak istiyorum.

an itibariyle 98 kiloyum. Son 3 haftadır sadece yediklerime dikkat ederek (kola türevleri / fast food ve tatlı yok, yağ tuz şekeri çıkardım hayatımdan) 5 kilo kadar verdim. Son 1 haftadır da 2 günde 1 7 km koşuyorum sabahları aç karnına.

kas yapmak istemiyorum, fazla yağlardan kurtulup fit olmak istiyorum ilk aşamada. Neler tavsiye edersiniz? Düzgün beslenmenin dışında karnitin falan al kardioyu daha efektif yapar dediler ve şu an hiç bilemiyorum.

Teşekkürler
elma
Sosyal ağlarda paylaş

En az 30-40 dakika kardio calis. Sonra agirliksiz karin ve benzeri hareketler, pilates vs...
Benim boyle birbucuk 2 saat geciyor. Sonra halim kaldigi kadar agirlik kasiyorum.
Cevremdekilere bakiyorum en yuksek agirligi basabilmek icin adeta enerjilerini sakliyorlar. Terlikle gelip iki gogus basip gidiyorlar.
Cunku olay kendini gostermek. amaci basabildigi agirligi arttirmak. Yandaki fazla basinca komplekse giriyor.
Bence amacin ter dokmek olmali. Kalori yakmak. Zorla kendini halin kaldigi kadar agirlik bas.
Merak etme zamanla kondisyon kazaniyorsun. Enerjin bitmiyor.
Ertesi gun cok halsiz kaliyorum ama calistigim gun 3 saatin hakkini veriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

En az 30-40 dakika kardio calis. Sonra agirliksiz karin ve benzeri hareketler, pilates vs...
Benim boyle birbucuk 2 saat geciyor. Sonra halim kaldigi kadar agirlik kasiyorum.
Cevremdekilere bakiyorum en yuksek agirligi basabilmek icin adeta enerjilerini sakliyorlar. Terlikle gelip iki gogus basip gidiyorlar.
Cunku olay kendini gostermek. amaci basabildigi agirligi arttirmak. Yandaki fazla basinca komplekse giriyor.
Bence amacin ter dokmek olmali. Kalori yakmak. Zorla kendini halin kaldigi kadar agirlik bas.

haftada kaç yapıyorsun bunu?
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

ban
Sosyal ağlarda paylaş

beyler peki uykunun önemi nedir onu biraz tartışalım hafiften?

yüksek lisans gereği dinamik bir hayatım var. Bir günüm diğerine uymuyor çok serbest takılıyorum ne zaman uyuyup kaç saat uyuyup ne zaman kalktığım belli değil. Misal bu sabah 8 de partiden dönüp akşam 5 e kadar uyudum. Bu gece de uyku tutmayacak biliyorum skip edicem yarın gece uyuycam 11-12 gibi.

Beslenme ve spor düzenli olduktan sonra uyku çok çok farkettiriyor mu? Stres ve düzenleyici hormonlar uyurken salgılanıyormuş. Boğazımı ve sporu kontrol edebiliyorum da yaşam tarzım pek uymuyor düzenli uykuya ya da çalışmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Zayıflamak için öncelikle yemeği kesmek lazım sonra kardiyo vs vs ile destek olacaksın.
Tipik beyazları tamamen kes ve protein ağırlıklı beslenmeye dikkat et. Başlarda vücudunu zorlamadan 40 dakika kadar nabzını yukseltecek şekilde şekilde hafif kardiyo ile devam et sonra kilon bir yerde takılıp kaldığında kardiyoyu arttırırsın.
Ve arada 5 gün mesela hiç spor yapmak vücüt sporla su topluyor onu atarsın belli başlı direnç gösteren kilo duvarını öyle geçebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bu işin sırrı püf noktası falan yok profesyonel değilseniz ha kısa yolu var ama önermiyorum, herneyse haftada 5 gün spora gitceksin 1-1.5 saat idmanını yapıcaksın yagı kuruyemişten karbı kepekli pirinç makarna ve meyveden alcıaksın etini yiceksin bitti gitti hem cardionu hem ağırlığını yapıcaksın artık nası ayarlarsın sana kalmış bana sorasan ağırlığa biraz daha öenm ver derim ama kardiyo yapcağın zaman dışarı çıkıp koşmak, ip atlama, kum torbasında çalışma yada gölge boksu çok daha işe yarıyor 48239048231 saat bisiklete binmekten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...