Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Avrupa'lının gözünden: Türkiye'nin müzakerelere başlaması yönünde alınan karar...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sonuçta çoğumuzun dilediği oldu ve çok terletmiş olsa da amacımıza kısmen ulaştık.
Gerek haberleri izlediğinizde gerekse araştırma sonuçlarını incelediğinizde Türkiye karşıtı görüşlere çok rastlamışsınızdır. Ve bu sebeple o insanlara söven onca kişi gördüm etrafımda. Ama neden karşı çıkıyorlar? Sadece önyargı mı?
Önyargıyla karşı çıkanları kaale bile almadan cidden güçlü bir şekilde bu konuya yaklaşabilmenin en iyi yolu onların gözünden bakabilmektir. İşte haberlerden, kendi düşüncelerimden, çevremdeki insanların konuşmalarından derlediğim bir kaç madde :

- Heryerde gözünüze çarpmıştır, 10-15 yıl içerisinde Türkiye'nin nüfusu Avrupa'nın en kalabalık ülkesi Almanya'yı bile geçecek. Bu da Avrupa Birliği hukuku içerisinde Türkiye'ye en fazla sandalye düşecek olması demek. Sizde Türkiye bunu nasıl kaldırabilirden yana Avrupa'lılar nasıl tahammül edebilir.

- Türkiye'nin Avrupa toprakları dışında olduğu görüşü kısa bir süre gündemde kaldıktan sonra çürütüldü. Fazla kanıt aramaya gerek kalmadı. Kanıt bizim hemen güneyimizde : Kıbrıs Rum Kesimi

- Tarihi yargılar : Tarihte yaşanan tüm olaylar bireylerin önyargılarına tabaka katıp duruyor. Ancak çok merak ediyorum onların tarih kitaplarında Türkiye ile ilgili olaylar nasıl anlatılıyor.

-Dini kaygılar : Tüm üyelerinin Hristyan olduğu bir topluluk ve bu topluluğa katılmak isteyen dev bir müslüman ülke. Her ne kadar AB Hukuku üzerinde bir sakıncası olmasa da sosyal düzen için ağır gibi.

Siz de bir deneyin onların gözünden bakmayı. Onların yapmadığını siz yapın... Umuyorum ki çok yapıcı bir çalışma olur.

Umarım önümüzdeki dönemde Atatürk'ün çizdiği çizgiler boyunca büyük işler başarırız ve dünyadaki en iğrenç şeylerden biri olan Önyargı'yı da Avrupa'dan biraz olsun kaldırabiliriz.. Ama çok çalışmak gerekir.[signature][hline]--- God is in the TV ---
Mesaj tarihi:
eğer bi gün girersek o birliğe Atatürk'e yakşır bi Türkiye gibi girelim...

İzlenimler güzel..ama emin ol onlarda bize her açıdan bakıyolar..
şimdi ise terör saldırıları başlar...İzlenme dönemindeyiz ya....

neyse...[signature][hline]But if my life is for rent and I don't learn to buy
Well I deserve nothing more than I get
Cos nothing I have is truly mine
Mesaj tarihi:
said:

İzlenimler güzel..ama emin ol onlarda bize her açıdan bakıyolar..
şimdi ise terör saldırıları başlar...İzlenme dönemindeyiz ya....
neyse...

Haklısın.. Kimbilir en olmadık bi yerden en **ktan sorun çıkar bizi bulur.[signature][hline]--- God is in the TV ---
Mesaj tarihi:
ne 8-10u ya 15 diorum ben en az :)
şimdi ben hep onların açısından baktığım için onların yerinde olsam almam :)
-Türkiyede bir çok işsiz var bi anda avrupaya saldıracak ve türkiyenin nüfusu çok kalabalık
-Onlar hristiyan biz müslümanız buda sosyal yaşantıda çok büyük olaylar çıkartacak
-Onlar medeniyete ulaşmış biz ulaşamamışız,hala türkiyede namus cinayetleri,kan davaları ve son derece kro insanlar var (yerelere tüküren kahvehaneden çıkmayan falan fln.)
-Eğitim düzayimiz onlardan çok çok düşük buda doğal olarak sosyal yaşamı çok etkileyecek
-Bir anda herkez avrupaya hücum edicek eh BErlinin ortasına bir türk gecekondu yapmış düşünün ben bişe demiorum :)
-Ekonomik yönden bizim bi dünya borcumuz var avrupalı vatandaşlar ödeyecek onları e onlarada yazık
-Türkiyede memurlar vs vs çalışma kavramı yok onlarda var ama :)
Ohoooo say say bitmes :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day ı going to pass away...
Öhöm Öhöm ben :)
Mesaj tarihi:
ve son derece kro insanlar var (yerelere tüküren kahvehaneden çıkmayan falan fln.)
her şey bi lkenara bu ne alaka?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Mesaj tarihi:
Kalite meselesi :)
Ha bu arada şimdi aklıma geldi doğuda hala kızlar okula gönderilmiyor ve bi adamın hiç unutmama tyvde çıkmıştı 9 karısından 109 tane çocuğu olabiliyorsa bosverin hiç girmeyelim daha iyi :)
Ayrıca Avrupalıların gözünde türkler her zmn barbardır :) Napalım gereçk bu onlar bizi öyle biliolar :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day ı going to pass away...

[Bu mesaj Horrible tarafından 17 Aralık 2004 21:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 17 Aralık 2004 20:56 tarihinde demiş ki:
15-20 olmaz rahat olun :)
8-10 sene
10 seneden fazla olursa gelin suratıma tükürün,
8 seneden önce olursa herkeze benden vodka :)

en mükemmel şartlarda,
10 senede üye olsan bile tam bir üye gibi davramamız en az 20 senedir.tam dolaşım hakkını almamız en objektif ve hatta iyimser bakışla 20 senedir.

ki bence giremiyeceğiz.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mesaj tarihi:
Bir maddeye mi tyaktınız ya laf olsun diye yazdım onu ztn ama bir gerçek var bu kdr işsiz AB'ye saldıracak ve kimse isteme bunu gereçkten avrupadaki en kalabalık ülkeyiz 70 milyoın az bir sayı deil...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Mesaj tarihi:
said:
Horrible, 17 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
Kalite meselesi :)
Ha bu arada şimdi aklıma geldi doğuda hala kızlar okula gönderilmiyor ve bi adamın hiç unutmama tyvde çıkmıştı 9 karısından 109 tane çocuğu olabiliyorsa bosverin hiç girmeyelim daha iyi :)
Ayrıca Avrupalıların gözünde türkler her zmn barbardır :) Napalım gereçk bu onlar bizi öyle biliolar :)

hiçde kalite meselesi değil kardeşim.
bu bizim suçumuzdur.insanlaı yetiştirememek.eğitimi birinci sıraya koymamak.cahil insan en kolay yönetilen insandır politikasını uygulamak bizim suçumuzdur.yoksa atatürkünde dediği gibi türk milleti yüksek karakterlidir.

ayrıca 9 kadın 109 çocuk olayıda eğer güneydoğuda ise bilinçli yapılan bir üreme politikasıdır.ayrı bi konu başka yerde tartışılmalı.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mesaj tarihi:
said:
Ra_d, 17 Aralık 2004 21:05 tarihinde demiş ki:
ayrıca 9 kadın 109 çocuk olayıda eğer güneydoğuda ise bilinçli yapılan bir üreme politikasıdır.ayrı bi konu başka yerde tartışılmalı.

Ayrı bir konu bencde başka yerde tartışılmalı ama işey sorucam bunun neresi bilinçli?

Bu arada bencede türkiye eskiye göre çok çok gelişti ona bişey demiyorum ama hala avrupaya göre geriyiz.Yani avrupalılar haklı[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Mesaj tarihi:
2,8,10,20 gibi rakam vermek doğru olmaz ne zaman adamların istediği hale geliriz o zaman alınırız aksi halde paso veto yeriz boş bir hayal uğruna sürüklenmiş oluruz[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)
Mesaj tarihi:
Yalnız gerçekten Türkiye çok sorunlu bir ülke,

Güney de Irak ve Kürt sorunu
Doğuda Ermeniler ve sözde ermeni soykırımı
Batıda Yunanistan ve ege sorunu

Bunlar bizim tarafımızdan bakınca hepsi basit şeyler gibi gözüksede.
Avrupa için gerçekten zor.Ayrıca düşünsenize bu kadar kültür çeşitliğii olan bir ülkeyiz.
Ama tabiki yükselmek için fırsat verilmeli...[signature][hline]tuana...
Mesaj tarihi:
Mallık bizde politika gereği hep içe kapandık amcamda alanı boş buldu her şeyi türetti ; bir bürokrat çıkıpta kimseye ağzının payını vermedi[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
"Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
Mesaj tarihi:
said:
Horrible, 17 Aralık 2004 21:22 tarihinde demiş ki:
said:
Ra_d, 17 Aralık 2004 21:05 tarihinde demiş ki:
ayrıca 9 kadın 109 çocuk olayıda eğer güneydoğuda ise bilinçli yapılan bir üreme politikasıdır.ayrı bi konu başka yerde tartışılmalı.

Ayrı bir konu bencde başka yerde tartışılmalı ama işey sorucam bunun neresi bilinçli?

Bu arada bencede türkiye eskiye göre çok çok gelişti ona bişey demiyorum ama hala avrupaya göre geriyiz.Yani avrupalılar haklı

simdi soylemek istiyorum ama tepki gormekten korkuyorum, tartismaya donusebilir.[signature][hline]|R.I.P| Dark Age of Come,aLot|[/b]-[Koli Basili(msn)]-
Mesaj tarihi:
asıl komık olan AB de bızden daha sorunlu ulkeler var bakınız ıtalya
ıtalayada bızden daha cok kokten dıncı var ve ordada gecekondu olayı yaygın
ıtalyadada korkunc namus cınayetlerı ıslenıyor
ıtalyanların cogu aslında korkunc turklere benzıyor kıroluk bakımından

olay sudur bız avrupaya gıdınce hep en guzel semtlerı hep en elıte ınsanı goruyoruz hıcbırzaman avrupanın karanlık yuzune bakmıyoruz ordada en az bızım kadar fakırlık ar pıslık var merak etmeyın ama onla bır sekılde dısarıya yansıtmıyolar bu tıp vatandaslarını bızde ıse cok goze batıyor

fransada ornegın en luks restoranda kı o kadar sosyete mekankı sıgara ıcenler ıcerı alınmıyor tıpık fıransız kıbırı hakım
o sırada bır kopek gelıyor restoranın ortasına ısıyor orda yemek yıyen kadının kopegı
sonra akdın kopegı kucagına alıyor kendı tabagından yemek yedıyorıyor agzını burnunu opuyor

bızım cogu turk vatandasına gore bu cok pıs bir davranış oysa fransızlara gore normal

sorun kultur catısmasında cok farklı kulturlerımız var[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Mesaj tarihi:
Keşke gerekli atılımları zamanında ve sağlam olarak yapsaydık...
Kamuoyunda bir anket yapılsa iddia ediyorum gençlerin yarısından fazlası yurtdışını tercih edecektir. Bu ülkeye kim kalacak peki?
Bunun bir kiyamet senaryosu olduğunu düşünmüyorum. Etraftan duyduğum şeyler bunlar.
Avrupa bize serbest dolaşım hakkını verse bu ülkede adam kalmaz..
Çok kültürlü olmak belki bir açıdan çok güzel ancak güzelliğinin on katı kadar da sorun yaratıyor. Hele bir de bu kesime geçmiş politikalarda önem de verilmemişse daha da kötü.
Doğu'daki halk devlet mi tanıyor ki? Kendi töreleri onların kendi yasaları. İlk önce yıkmamız gereken tabuları yıkmalıyız.. Yoksa ne kadar çabalasak da boşa..

[Bu mesaj Pyhenn tarafından 18 Aralık 2004 01:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 17 Aralık 2004 20:47 tarihinde demiş ki:
8-10 seneden önce AB ye girebileceğimizi düşünenler hayal görür...

eğer gireceğimiz kesin olsun 5 sene içinde gireriz önemli olan başlamak...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste

• Yeni Oluştur...