Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matematiksel scriptler.

Delinquent

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar su siralar matematiksel scriptler yazmaya sardim da, heheh. Nedir bunlar iste uslu sayilar, kare & karekok alma, faktoriyel hesabi, obeb & okek hesaplama vesaire. Bu saydiklarimi ben yazdim zaten, su an ihtiyacim olan daha fazla fikir (sphere emulatorunun neyi hesaplayip neyi hesaplamayacagini az cok bilerek ortaya atilmis fikirler elbette :)) veya bu tarz seyler yazmaya istekli birileri. Veya her ikisi. Neyse. :)

Hesap makinesi yazmayi dusunuyorum bugun yarin, bos vakit olursa iste.[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheCoder, 10 Aralık 2004 03:28 tarihinde demiş ki:
Güzel bişey en azından sphere ne kadar matematikden anlıyor görmüş oluruz

bi girişimle başlıyım ben mesela

[function ussu] // kullanımı ussu 3 3(üçün üçüncü kuvveti)
var.rakam
for 1 -1> // 1. katmani alma
var.rakam = * >
end
say >

Sphere matematikden ne kadar anlar bilinmez ama ben hiç anlamıyorum o kesin birisi bana matematik öğretsin ben scriptini yazabilirim sanrım :)

Matematik ogrenceksen soyle beraber kasalim, benim de pek sevip & bildigim soylenemez :D[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Msn | Icq | E-mail | Math
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheCoder, 10 Aralık 2004 03:28 tarihinde demiş ki:
Güzel bişey en azından sphere ne kadar matematikden anlıyor görmüş oluruz

bi girişimle başlıyım ben mesela

[function ussu] // kullanımı ussu 3 3(üçün üçüncü kuvveti)
var.rakam
for 1 -1> // 1. katmani alma
var.rakam = * >
end
say >

Sphere matematikden ne kadar anlar bilinmez ama ben hiç anlamıyorum o kesin birisi bana matematik öğretsin ben scriptini yazabilirim sanrım :)

Ben soyle bir sey yaptim uslu sayilar icin, dialog var iste sayiyi ussunu girip tamam'a basiliyor,

var.alt >
var.ust >
var.carpi
var.defa 1
src.us_hesapla

deyip

[function us_hesapla]
if !(> == >)
var.carpi * >
var.defa + 1>
src.us_hesapla
else
src.sysmessage > ussu > > ediyor.
endif
return 0

buraya geciyor. revision serisini falan takip etmedigim icin bazi yenilikleri kacirmisim gerci ama oturup ogrenecek zamanim yok.

zamanim olsa c++ falan ogrenirim zaten ehehe :)[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...