Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyler ben caltech e gideyim diyorum özel öğrenci olarak


chrome

Öne çıkan mesajlar

Şimdi benim durumum kısaca şöyle. Lisans ortalamam 59 falan. bok gibi yani ama ondan sonraki yüksek lisanslarımın hepsinde 90+ ortalamam var. ielts 8 var. 2 tane icat yarışmasında finale kaldım. şu anda yapı anabilim dalında yüksek lisans yapıyorum, aklıma düştü diyorum ki caltech e gideyim oradaki yapı anabilim dalında space structures and design dersini alayım hatta 1 ders daha alayım yanında. iş durumum falan da müsait yani 6 ay kaybolsam bir bok olmaz. durumumu anlatan bir mail de attım şimdi öğrenci işlerine. parası da neyse vericem yani razıyım.

korktuğum şey şu ki lisans ortalamam bok gibi. bir de ielts yeter mi yoksa illa toefl mı lazım? özel öğrenci olmak istediğinde çok kıllatıyor mu caltech? nedir ne değildir?


sitelerinde aşağıdaki açıklama var ki okuyunca korkutucu durmuyor. fikrinizi sormak istedim.
Visiting Special Student - These are visiting students who are in a current graduate degree program elsewhere and require proof of enrollment at Caltech, and/or who will be paid a stipend through the Caltech payroll system. Special students are eligible for Caltech benefits as defined by their enrollment status. Special Students who receive a stipend will be billed for tuition and fees and tuition remission will apply for any student paid on a grant. Special students who do not receive a Caltech stipend will be billed the minimum tuition and fees rate (rates vary each year, but are the equivalent to three units of tuition). Special student appointments are allowed for one year, renewable each year up to a maximum of three years.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bu arada merak edenler olur diye yazıyorum.
araştırmamı baya derinleştirdim ilerleyen saatler süresince.
ielts kabul ediyorlar.
özel öğrenci olabilmek için dekanlığın hem daveti hem de onayı gerekiyormuş. bunun için de normal embark üzerinden yüksek lisans ya da phd başvurusu gibi başvuru yapmanız gerekiyor. tıpkı standart bir başvuru gibi bütün istenilen evrakları teslim etmek de gerekiyor. caltech özel öğrenci olarak başvuranların çoğuna burs veriyor ayrıca. burs almak ne kadar zordur bilmiyorum. burs vermedikleri takdirde aldığınız ders başına okulun minimum dönemlik ücretinin ders başına düşen karşılığını istiyor kayıt ücreti olarak. benim için mesela bu rakam 6k$ olacaktı. Onun dışında barınmak için okulun yurtları mevcut. aylık ortalama 750$ maliyetle yemek hariç özel duşlu mutfaklı internetli gayet komforlu bir şekilde özel odalı kalabilmek mümkün. kablolu tv ve telefon hattı ekstraya giriyor. özel öğrenci olduğunuzda size caltech transkripti veriliyor ve o dersleriniz saydırabiliyorsunuz akademik olarak, öğrenci kartınız oluyor, okuldaki tüm tesislerden faydalanabiliyorsunuz, okul takımına bile girebilirsiniz,yani kısaca bir öğrencinin yararlanabileceği tüm imkanlardan istifade edebiliyorsunuz, dilerseniz eğtimi uzatıp öğrenciliğe de çevirebiliyorsunuz. vize alırken de turist vizesi veriyorlar bu şekilde başvurduğunuzda. elim yettiğince kızlarda da baktım, hiç öyle mühendislik fakültesi aman mememiz olmasın dememişler gayet jennifer hepsi.

kısaca özetlemek gerekirse iyi yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

tamam toefl da alırım abi problem yok da. acaba gmat, sat falan da isterler mi?


ben almanyada master için araştırma yaparken amerikaya da bakmıştım biraz.. yine oradaki arkadaşımın da edindiği gibi GMAT şartı arıyor neredeyse tüm okullar. burdan aracı bi firmayla bile gitsen gmat soruyolar ama Sat emin değilim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...