Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmaray heralde, Marmaray. Bozuk olan

Voys

Öne çıkan mesajlar

-adamlar yerin altını yardı içine boru döşedi içinden de metro hattı geçirdiler abi hala konuşuyorsunuz
-ulan geçirdi de sanki babasının hayrına mı geçirdi senin benim paramla yapılıyor bunlar hep
-e be dingil fenerbahçe futbol klübü mü burası da başkan olan cebinden masraf etsin ülke burası, tabi ki de senin benim paramla yapılacak. yaptırmış olması mesele zaten
-geç bile kalındı ama. hem müteahhitlere peşkeş çekiliyor hep, yandaşlara gidiyor paralar. bu işler maliyetine ya da düşük karlara yapılmıyor asla.
-iyi de şöyle bir şey var, bugün sen 8 milyarlık bir işin müteahhiti olduğunda yapman gereken ön harcamalar, girdiğin risk, olası kazalar ve tehlikeler gibi bir sürü şeyi göğüslüyorsun firma olarak. o kadar masrafa girmektense basitçe paranı ve iş için kullanacağın makine parkını bir fon yönetimine devretsen edeceğin kar oranından daha yüksek bir oranda kar etmen gerekir ki bu riske girme kararı versin firmanın yönetim kurulu. yani o işi yabancı firma da yapsa, türk firma da yapsa, yandaş ya da değil hepsi aynı kar oranlarına yapacaktı. Ayrıca abicim şu gözden kaçıyor ki piyasadaki tüm müteahhitler yandaş oluverdi bütün bu olaylardan sonra. yani işlerin yandaş müteahhitlere gitmesinin nedeni hali hazırda iş yapan firmaların kendini yeşile boyamasından kaynaklanıyor. kimse al sana iş dediği için değil.
-bilmiyorum abi özelleştirme falan amına koydular ama
-onları hiç bilmiyorum ben abi.
-neyse hadi bitir sigaranı da girdi herkes filme
-hem konuşturuyorsun hem de böyle yapıyorsun, sen gir abi geç giricem ben.
Sosyal ağlarda paylaş

abi pek komik değilmiş bu
aslında teoride komik ama uygulanışını beğenmedim
en azından topic açmaya değecek kadar komik değil
marmaray topicinde paylaşabilirdin mesela o zaman he çok komihmiş, nerde gülücez haber ver zaa penis tepkileri gelmezdi, şükrü falan dahil olmazdı duruma
chrome'da da kamışa yeni su yürümüş gibi bi hava var herkese bi afra tafra
eyyorlamam bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...