Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Store Türkiye

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ya mesela biraz once 18TL'ye 1080p Extended Hobbit aldim. US versiyonu su anki kura gore 40TL. Aha durum bu.

Apple'a kizmaniz cok ayip yani =) Fiyat politikalari mukemmel oldu hep simdiye kadar uluslararasi Apple pazarina kiyasla. Ama bu konuda Bilkom ile haksiz rekabete giremez, simdi oturup 2000-3000 kelime yazdirmayin. Inanin dedigime =) Eger isterlerse indirirler fiyatlari 1-2 sene icinde, OTV'siz fiyati EU ile ayni yaparlar en kotu ihtimalle. EU'da KDV oduyor. Yaparlar de bence, en kotu ihtimalle bu olur yani.

OTV'nin 400-500 ekleyecegini en azindan unutmayin ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
OTV bize ozgu.

Baktim simdi, Irlanda'da benim Macbook Air'in 2013 modeli €1,049.00. Onlarin KDV'yi cikarip bizim KDV'yi ekleyince 1006€ oluyor. OTV 200€. Sonucta 3200TL ediyor.

Ama bu makine Apple Store TR'de kac tahmin edin?

2600TL!

Direk Irlanda fiyati bizde 2850TL. Yine ucuz.

Fiyatlar pahali demeyin hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
KDV'siz fiyatlara bakalim bir de:

Irlanda: 2300TL
UK: 2270TL
US: 2000TL
Turkiye: 2200TL

Bir de cok pahali demeyin, Irlanda'dan ve UK'den daha ucuz mesela. Avrupanin en ucuzlarindan buyuk ihtimalle. Yok gidip Acer ile ya da plastik Samsung ile karsilastiriyorsaniz sizin bileceginiz is.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır birde niye euro kurundan hesaplayıp karşılaştırıyorsunuz?
Avrupa birliğinde bile değiliz.Tüm OEM pc parçaları USD kuru üzerinden hesaplanıyorken,iphonelar EURO üzerinden hesaplanıyor bilerek geçirmek için.
Fiyatın böyle olmasının en büyük sebebi tabiki aşırı vergiden.Yalnız apple da güzellik yapıp USD kuru üzerinden bir fiyatlandırma yapabilirdi Türkiye için.
Madem appstore daki appler TR için özel fiyatlandırma yapılıyor,cihazlarda da yapılabilir.Burda da GERGE in dediği gibi Bilkom'um bir katakullisi dönmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

almanya 5s 700 euro sizde 793..

otv direk..

dua edin muthis girmisler abartisiz. yapilabilecek tek seyi yapip dunya ile ayni fiyattan sokup fiyattaki dalgalanmayi devlete birakmislar acik net.

aynen. Almanya'dan getirtsen zaaten 110 lira pasaport kayıt ücreti ödüyorsun, 93 euroluk fark iniyor sana 50 küsür euroya. O kadar da olabilir bence. Herifler süper indirmişler fiyatları diye düşünüyorum.

2-3 sene öncesiyle karşılaştırmayın, Euro'nun 1.8 olduğu zamanlarda iPhone 4 almıştım, şimdi bakıyorum 5S aynı fiyat ama ufak çaplı bir servet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dark_Soul said:

Hayır birde niye euro kurundan hesaplayıp karşılaştırıyorsunuz?
Avrupa birliğinde bile değiliz.Tüm OEM pc parçaları USD kuru üzerinden hesaplanıyorken,iphonelar EURO üzerinden hesaplanıyor bilerek geçirmek için.

Asagidaki her sey Macbook'lar icin yazilmistir, iPhone fiyatina bakmadim, ilgimi de cekmiyor.

Abi, liseli solcu hesabi yapmayin. Ithalat ve ihracat isleri ben gider su ulkeden alirim daha ucuz olur diye islemiyor, Apple gibi buyuk firmalarda hic islemiyor. Turkiye Avrupa marketinde gorunuyor ve bizde satilan tum urinler Irlanda'dan geliyor, ilk Irlanda fiyatlarina bakmam da ondan. Yani Irlanda'dan getiriyor ve Irlanda'dan daha ucuza satiyorlar, Irlandalilar bunu duysa kim bilir ne derler?

Sirf daha ucuza geliyor diye US'den ithal ederlerse hem bizle ayni marketten sayilan (gumruk birligi, AB ortakligi filan; bir suru nedeni var Avrupa marketine dahil olmamizin) diger Avrupa ulkeleri bayrak kaldiracagi gibi uluslararasi ticaret isleri o kadar basit degil. Yani bolge olarak US'ye dahil olmamiz mumkun degil. Steam gibi yazilim satan sirketler farkli, fiziksel urun satimi farkli. Bir suru regulasyon var.

Fiyat sonuc olarak olabilecek en iyi yerdeymis, Bilkom olayi filan demistim ama EU ile kiyaslayinca ayni oldugumuzu gordum yani. Alim gucunun en dusuk oldugu Cin bizden 250TL ucuz, biz de Irlanda, Ingiltere gibi kendi dahil oldugumuz marketin parali ulkelerine gore ucuzuz. Urunun degeri ulkeye gore belirlenmiyor, markete gore belirleniyor. Avrupa marketindeyiz biz de iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Tum avrupa tr den alirdi ???

Bulabilirlerse alirlardi sdfd.
Ayrica bunda bir terslik yok.Sadece turkiyeden yuzlerce kisi iphone almak icin ABD ye gidiyor.Buna karsi bir kisitlama veya yaptirimi yok ABD nin.

@Gerge ithalat olayinda avrupaya bagliyiz diyorsun da , distributorlerin abd den direk ithal ettigi bir suru elektronik cihaz var ,Vatan vs de.Zaten dolar kuru uzerinden satiliyor.Tum avrupa ulkelerinden daha ucuza alabiliyoruz bunlari,buna birsey diyemiyorlar mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...