Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

no nerf no pain


Dunedain

Öne çıkan mesajlar

said:
_Dalamar_, 15 Aralık 2004 01:52 tarihinde demiş ki:
"bab shaman beni kesiyo bab help bab" Welcome to Nebula Wow Server...
Katiliyorum, hayatinda -free serverlardaki dandirik UO disinda- uzun sureli mmorpg oynamamis dusuk seviyeli kisilerin 'nerf nerf eziqler b@bs k3nks' diye tepismesinden daha mantikli tartismalar gormeyi umuyorum gunun birinde.

- Oynamadiginiz, bilginiz olmayan class/specler hakkinda konusmayin,
- Cikmamis patchler, yapilmamis nerfler hakkinda seviyesiz derbi maci muhabbetlerine girmeyin,
- PvP'si dengeye dayali olan, her classin belirli isleri digerlerinden daha iyi yaptigi ve belli yerlerde avantajli, belli yerlerde de dezavantajli oldugu oyunlari tanimadan tartismalara girmeyin. Disaridan gercekten komik, itici ve cahilce gorunuyor. Lutfen.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CriZz, 15 Aralık 2004 11:50 tarihinde demiş ki:
ezik class paladin, rogue, warlock ve shaman disinda kalan classlara verdigim genel isim :)

hunterlar nedense rogue lerı topoglan ediyor ama neyse oyunda tek kopuk class druid birşeyler yapılmsı lazım insanların daha fazla yönelmesi için ipini koparan shamen rogue seçiyor yazık bilende aynı bilmeyende aynı hesabı[signature][hline][b]WoW:Hordish Manner
Msn/Mail:[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim merak ettiğim shaman'ın eksileri neler? Tek bildiğim manası biraz düşük diğer casterlara nazaran onu da potion içerek gidermek mümkün.

said:
mikado, 15 Aralık 2004 07:14 tarihinde demiş ki:
Off yine su ".kill" verelim muhabbetlerine mi geldiniz.. Nedir bu zeka seviyesi, ne yapacagiz bilmiyorum walla..


Çok sıkıcı muhabbetlere ve aptalca tartışmalara girmeyeceğim, zeka konusuna cevap dahi vermeyeceğim sadece biraz düşünebilirsen olayı çözebilirsin. Zaten yazdıklarımda cevap gizli. Bir başkası ağlıyor demiş çok güldüm vallahi. Arkadaşlar bakın ben horde oynayacağım, ağladığım falanda yok. Düşünün bakalım bir, yanımda shaman olacak karşımda değil mantığınızı çalıştırın biraz ya neden ağlayayım. .Kill muhabbeti bir örnekti shamanlarda herşey var anlamındaydı anlayabileceğiniz bir dilden açıklamaydı. Herkes at gözlüğü ile bakmayı bıraksın artık lütfen, shamanlar her cins şeye sahip kusursuz olmuş, adaletsiz olmuş bunu savunuyorum, alliance değilim alliance gibi konuşuyorum haklı olduklarını söylüyorum birde ağlamış oluyorum pes vallahi.
Oyunu oynadıkça bana daha çok hak vereceksiniz 5-6 lvl altınızdaki bir shaman sizi kesince aklınız başınıza gelecek, neyse ya bana ne ki çekecek olan ben değilim niye dil döküyorum.

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 15 Aralık 2004 13:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben amerikada oynuyorum suan ve avrupa serverlari acilinca avrupada basliyacagim icin amerikayi deneme amacli kullaniyorum, karakter pek kasmiyorum lvl 23 shamanim ve lvl 28 warriorum var. surekli crossroadsda duel yapiyorum, horde oldugum icin paladinlerle pek duel yapma sansim olmuyo :) onun disinda butun classlarla surekli duel halindeyim, shamanla , warlock ve rogue disinda kendi levelima uygun digerlerinin hepsini rahat bicimde yatiriyorum. roguelara ve warlocklara sansim pek tutmuyo, warrior charla ise druid ve mage disinda pek basarili olamiyorum.

Priestler abartildigi kadar olumcul gelmiyo bana belki ilerki levellarda cosuyolardır bilemicem, cok zor ölüyolar ama öldüremiyolarda.

bunlar benim dusuncelerim ve tecrubelerimdir, herkesin oyun tarzi ve kabiliyeti farklidir.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 15 Aralık 2004 13:55 tarihinde demiş ki:
Benim merak ettiğim shaman'ın eksileri neler? Tek bildiğim manası biraz düşük diğer casterlara nazaran onu da potion içerek gidermek mümkün.


Shamanda en önemli handikap manadır. Manası az ve büyüleri çok mana emer. Ayrıca yarı melee char olduğu için shaman sadece inte gidemez ve bunun yüzünden mana poolu diğer casterlardan azdır. Ayrıca shaman her şeyden almış ama hiçbirşeyde uzman olmamış class... .kill le alakası yok shamanın böyle söylenmesi wow cehaletidir...

[Bu mesaj _Dalamar_ tarafından 15 Aralık 2004 14:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Off be ne büyük eksiklik ya. Shaman'ın büyüsü 6 sn sürüyor cooldown'u büyünün 6sn bu ne anlamsız iş ya adam bizim instant olarak sürekli hızımızı düşürüyor, poison ve büyü kaldırıyor, totemleriyle 5 kişi oluyor, oyunun sürekli olarak en hızlı charına dönüşebiliyor, heal atıyor, su üstünde koşuyor, kendini resliyor, büyüleri instant ve cooldown'ları büyünün etki süresi kadar, yakından instant iyi dmg ve uzaktan instant iyi dmg veriyor(hem yakından, hemde uzaktan instant bu kadar iyi dmg verebilen başka bir class yok) vs vs vs.....
Daha şu anda unuttuğum ne özellikler. Birde us beta da şahit olduğum birşey var. Bir totem var adam uyutuyor bu arada shaman adama büyü atıp dmg veriyor, dmg yiyen adam uyanıyor ama yine totem uyutuyor ve bu böyle adamın ölmesine kadar sürüyor hiç hareket etmeden hiç vuruş yapamadan heal atamadan(ne büyük oyuncu becerisi değilmi?). Bütün bunlar varken manamız az diye yakınıyorsunuz ve hala biz nerf'lenirsek herkes nerflenmeli diyorsunuz. Bravo valla hepiniz bu saydığım shaman'ın ezik özelliklerine rağmen müthiş oynuyorsunuz ve adam kesiyorsunuz yoksa shaman berbat, iş yapmaz sizin oyununuzla yüceliyor.
Off sıkıldım ben laf yetiştirmekten, alliance değilim konuşuyorum hele bunlara rağmen bir tank görevi yapama yanımda dalamar, dilimden çekeceğin var ona göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dead kızma abi ama oyunu bilmiyorsun yorum yapıyorsun :) Aynı rogue taktik yazındada öyleydi :) Eviscrate sinisterdan başka bişey bilmiyorduk sende bende hatırla... Hatta invis olmadan backstab yapıldığını bile beta bittikten sonra öğrenmiştik... Hatta o paticika yazdığın yazıyı eno aldı wow rogue bölümüne ekledi , bütün millette (özellikle hordish mannerdakiler :) ) rogue u taçsız kral pele kıvamına getirdi...[signature][hline]Bana yağmuru anlatma, yağdır.
[/b]

Wow:Hordish Manner

For The Horde!!!

[Bu mesaj _Dalamar_ tarafından 15 Aralık 2004 21:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pvp'ten pek anlamam. ama öyle 0 da değilim. dün level 19 rogue char'ımla l17 shaman bir arkadaşla duel yaptık. 4-5 kere farklı şeyler denedik. bi güzel dövdü arkadaş.

adamın silah benden 2 kat iyiydi ve düşük level'larda yorum yapmak çok da anlam ifade etmez belki, ama şöyle bir yorum yapayım.

rogue olarak kullanabildiğim hiç bi şey işe yaramıyordu. belki lag'dandır bilmiyorum. en büyük kozum olan gouge'u hiç kullanamadım adam deli gibi strafe yapıyordu, adamın yüzünün size dönük olması lazım. backstab de aynı şekilde yapılmıyor strafe yüzünden.

ne kalıyor geriye? kick.. savaşa zaten hep kick'le başlıyorum büyücü class'lara karşı. ama adam saniye başı totem atıyor maşallah. totemi patlatıyorum tam adama koşcam, adam 1-2 saniye sonra yeni totem atıyor, o sırada ben ona sinister strike vururken adam bana 2 vuruyor bi bakmışım health'im yarılanmış.

kick ve sinister strike'dan başka bir şansınız da yok. backstab, gouge vs işlemiyor. sonuçta genel olarak adam nerdeyse hiç hp kaybetmeden 4-5 kere dövdü beni bi güzel. 2 level da düşük. hem de bir sürü şey denedi:

- totem kullanmadan
- farklı totemler kullanarak
- büyü kullanmadan
- silah kullanmadan

her seferinde aynı şey. şikayetim yok. ilerde dengelerin değişeceğinden eminim. çok büyük bir uçurum olursa da zamanla kapatılacağından eminim.

ayrıca rogue vs warlock deneyimimi de yazayım. lvl 19 vs lvl 19 3-4 duel yaptım. 2'sini aldım 2'sini alamadım. durum şansa bakıyor bu level'da sanırım. çünkü pek fazla yapabileceğini şey yok, iki taraf da aynı şeyleri yapıyor.

rouge kick atıyor, warlock fear
kick tutarsa ne alaka, basıyorsunuz gouge'u (bu da çok kolay değil adamın yüzünün size dönük olması lazım).

adam 3-4 saniye stun olmuşken arkasına geçip backstab yapıyorsunuz (1-2 saniye bekleyebilirsiniz enerji dolsun diye, ama bu sıırada petten dayak yiyorsunuz tabi beklerseniz). backstab yaptınız. kick'inizin cooldown'ı bitmedi daha. hemen fear'i itinayla yiyorsunuz.

fear bitene kadar şansınız varsa range dışına çıkıp çok dmg yemekten kurtulursunuz. eğer şanssızsanız epey hp kaybettiniz. şimdi tekrar koşup kick/gouge/backstab ya da kick/sinister strike/evis bilmemne falan deneyebiliyoruz. tekrar fear yeme şansımız var.

böyle gidiyor. 4 duel'de de kazanan taraf milim hp ile kazandı. çok heycanlı ve kafa kafaya geçti.

--

ama şunu hatırlatmakta fayda var. duel'in çoğu kişiye göre hiç bir önemi yok. zevkine duel yapılı tabii ama onun dışında pvp'lerin çok büyük kısmı açık alanda olacak.

gidip de yahu lvl 60 holy priest'im, lvl 50 shaman beni alıyo bohuıuuu demenin bir anlamı yok. belki duel'de size karşı üstünlük sağlıyor olabilir. ama grup içinde sizin yapacağını 2 heal 2 buff tüm partiyi 2 kat güçlendirecek belki.

ya da warrior/paladinle pve'de yapacağınız tanklık. ya da rouge ile yapacağınız sap vs vs. her class'ın grup içindeki yerini unutmamak lazım. her şey duel değil.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 15 Aralık 2004 21:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki herşey duel değil ama shamanın olayı bana biraz abartı geldi açıkcası. Rogue olarak shaman'a karşı kullanabileceğin cheap shot, kidney shot ve blind gibi önemli özellikler ileri ki lvl'larda çıktığından dolayı bu aciz duruma düşmüşsün her rogue'un başına gelebilir(gerçi bu skiller varken de 1 sn shaman'a şans verirsen işin zora girer). Zaten dalamar'da bu hataya düşüp rogue'u bıraktı yada her zamanki büyü atma tutkusuna yenilip shaman oldu. Şu anda kore server'da warlock oynuyorum(arkadaş sağolsun, oynamadığı zamanlarda account'uyla ben takılıyorum), lvl 11 warlock'um var şu anda. Solo'da oldukça etkili, fear çok önemli bir skill ama bence priest'lerin scream'i daha iyi. Sonuçta grup savaşlarına gireceğiz.
Ayrıca en son patch sağolsun mage'ler artık stun'dan blink sayesinde kurtulabilecekler ki bu da rogue'un işini oldukça zora sokacak.

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 15 Aralık 2004 22:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

YA beyler hepiniz youmlarda bulunmuşsunuz falan yok şu çöle zayıf bu çok güçlü vsvs...

ama size şunu söyliyim mmorpg lerde dengeler sürekli olara kdğeiştirilir her 2-3 ayda bir bazı classlar güçsüzleşir bazı classlar yükselir bu daoc da böyleydi eq te de böyleydi ve wowda da böyle olucaktır kanımca o yüzden uzun vadede mutlaka bi denge olur merak etmeyin.[signature][hline]When hell is full,
the dead will walk the earth.
www.rotten.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 15 Aralık 2004 13:55 tarihinde demiş ki:
Benim merak ettiğim shaman'ın eksileri neler? Tek bildiğim manası biraz düşük diğer casterlara nazaran onu da potion içerek gidermek mümkün.

said:
mikado, 15 Aralık 2004 07:14 tarihinde demiş ki:
Off yine su ".kill" verelim muhabbetlerine mi geldiniz.. Nedir bu zeka seviyesi, ne yapacagiz bilmiyorum walla..


Çok sıkıcı muhabbetlere ve aptalca tartışmalara girmeyeceğim, zeka konusuna cevap dahi vermeyeceğim sadece biraz düşünebilirsen olayı çözebilirsin. Zaten yazdıklarımda cevap gizli. Bir başkası ağlıyor demiş çok güldüm vallahi. Arkadaşlar bakın ben horde oynayacağım, ağladığım falanda yok. Düşünün bakalım bir, yanımda shaman olacak karşımda değil mantığınızı çalıştırın biraz ya neden ağlayayım. .Kill muhabbeti bir örnekti shamanlarda herşey var anlamındaydı anlayabileceğiniz bir dilden açıklamaydı. Herkes at gözlüğü ile bakmayı bıraksın artık lütfen, shamanlar her cins şeye sahip kusursuz olmuş, adaletsiz olmuş bunu savunuyorum, alliance değilim alliance gibi konuşuyorum haklı olduklarını söylüyorum birde ağlamış oluyorum pes vallahi.
Oyunu oynadıkça bana daha çok hak vereceksiniz 5-6 lvl altınızdaki bir shaman sizi kesince aklınız başınıza gelecek, neyse ya bana ne ki çekecek olan ben değilim niye dil döküyorum.

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 15 Aralık 2004 13:58 tarihinde değiştirilmiştir]


Ne gizli cevap varmis yazdiklarinda arkadasim, ustteki muhabbetten yakinan birinin senin soylediklerini anlamadagini dusunmuyorsun herhalde (!). Ayrica sonraki yazilarindan da oyunu oynamadigini dolayisiylada bilmedigini anladim, seninle oynadiktan sonra goruselim bakalim hala ayni kanidami kalacaksin..

PS. Ayrica izledigin video shaman talentlerinden once gelen bir video idi, yani tarihi eser..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu oynadım lvl 25 rogue'um vardı. Ayrıca arkadaşlarımda shaman olarak oynadılar ve filmde izlediğin dediğin konular benim shaman için yazdıklarımsa bizzat beta da gözlerimle gördüklerimdir(Belki ufak çaplı değişiklikler yapılmıştır ama benim bildiğim sadece reslenme skill'i getirildiği). Konuşmalarım filmlerden çıkardıklarım değil bizzat us betadaki tecrübelerim yada arkadaşlarlarımın tecrübeleridir. Bugün wow forumlarını incelersen shaman forumlarında yazılanları ve shamanlar için düzeltme gerektiğine dair çok yazı görürsün. Horde olarak shamanları eleştiriyorsam bu ağladığımdan değil, bana bu class'ın diğerlerinden üstün gelmesidir. (.kill) kelimesinden nefret edebilirsin ama hakaret etmeye kalkışmak, yok zeka seviyesi lafları etmek kendi seviyesizliğinden kaynaklanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Forumlara bakarsan cok sey gorursun, bu class adil degil, su ozellik adil degil, insanlarin derisini yuzmek istiyorum, falan item'a 30g para verdim ama 30dk cooldown'i var bunu dusurun, vs.. gibi yuzlerce sikayete rastlarsin.. Burada da bilmeden kafadan yorum yapan cok insan var, yok frost shock nerflense shaman bitermiste, yok totemlerle 5 kisi oluyormusta, adam dmg veremeden olduruyormusta.. Bu turden yorumlara yapilan muamele benim yaptigim, kimseyi asagilamak degil.. ".kill verin" muhabbetide bunun dibe vurmus halidir, o yuzden gereken muameleyi gosterdim. Ne kadar ekmek o kadar kofte...

Overpowered'sa nedenini soyleyin, gosterin, link verin, tartisin.. Oyle kafadan atmakla olmuyor maalesef..

[Bu mesaj mikado tarafından 16 Aralık 2004 02:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...